Klik hier om feedback te geven over de NIEUWE communities.

002-Een Live-CD maken

  Welkom. Login
ik wil lid worden!

Om Ubuntu te installeren heb je een zogenoemde Live-CD nodig. Hier staat het complete besturingssysteem op. Vanaf deze cd kan je ook opstarten in bv Veilige Modus, net zoals je van Windows gewend bent. Ook kan je vanaf deze cd opstarten zonder iets op je harde schijf te installeren. Dit is een mooie optie maar later hierover meer...

Een Live-CD maken:

Om te beginnen heb je de ISO nodig, het complete besturingssysteem dus. Verder heb je een brander en brandsoftware nodig en een lege beschrijfbare cd (of dvd). Het maakt niet uit onder wel besturingssysteem je dit doet.

Ga naar:  http://www.ubuntu-nl.org/getubuntu/download  en download de juiste ISO. Let hierbij op of je computer een 32-bit of een 64-bit systeem is. Voor de 32-bit systemen zijn momenteel nog wat meer softwareprogramma´s beschikbaar maar mijn ervaring is dat de 64-bit versie ruim voldoende software biedt. Weet je niet zeker welk systeem je hebt, neem dan de 32-bit desktop editie.

Brand de ISO als een ISO op de laagst mogelijke snelheid (om fouten te voorkomen) en zorg dat de cd afgesloten wordt, dus geen multisessie. Voor Windows-gebruikers kan je bijvoorbeeld Nero gebruiken, voor Linuxgebruikers vind ik K3B een fijn programma hiervoor.

Als alles goed is heb je nu dan een Live-CD.

item aanpassen

Leden Bezoekers
35 52171


Startpagina
Nieuws
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden
Fotoalbum
Bestanden delenAlleen toegankelijk voor leden
Poll
Agenda
Forum
000-Het begin
001-Systeemeisen
002-Een Live-CD maken
003-Partitioneren
004-De installatie
005-Na de installatie
006-Multimedia installeren
AMD-watermerk
Bootable USB-stick
Broadcom Wifi
Conky
Hoe installeer ik software?
Leuke hebbedingetjes
Links
Linux is geen Windows
Runescape
Seti@home
Welk programma?
Wine
Xubuntu