Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


verstoptneuseke 20 november 2012, 08:06 uur  
398 e per pikuur en jij moet 15 hebben, zikkenkas zal wel veel betaal zeker ?

kno slachtoffer 19 november 2012, 21:32 uur  
@ sinusitis.

Heb jij naast sinusitis klachten dan ook last van astma ? .
Deze injecties schijnen meestal door een longarts voorgeschreven te worden.
En heb je alleen maar een allergische reactie voor huisstofmijt?
Ik kan me echt niet voorstellen dat huisstofmijt de enige reden kan zijn waarom sinusitis klachten kunnen ontstaan.
Er zijn ook personen die al jaren met sinusitis klachten te maken hebben zonder
dat er ooit een allergische reactie is gevonden.

sinusitis 19 november 2012, 20:38 uur  
398e per pikuur.. ik moet 15 hebben?! lol

sinusitis 17 november 2012, 13:35 uur  
XOLAIR NOVARTIS pikuuren zijn dat ik moet gebruiken.

Rob 16 november 2012, 21:00 uur  
Ik wil het ook graag weten!
Ik denk dat elke allergie die je slijmvliezen laat opzwellen sinusitis kan veroorzaken. Zeker in combinatie met dragerschap van bepaalde bacterien.

kno slachtoffer 16 november 2012, 20:28 uur  
@ sinusitis.

Ik ben zeer benieuwd welke injecties dit zijn.
Vraag me trouwens wel af of huisstofmijt de oorzaak is of kan zijn van chronische ontekingen in de sinus holtes.

sinusitis 16 november 2012, 19:39 uur  
goede avond iedereen,ik heb vandaag brief ontwangen van komisie van geneezheer en mijn pikuren zijn toegestaan en terug betaalbar tot einde february volgende jaar.voor mensen dat niet weten waar over t'gaat ,ik heb omville van grote alergise reactie op huisstof mijt gekregen groen licht op speciale injecties dat zou moeten voor altijd stoppen mijn alergise reactie zodat mijn sinusen stoppen met onsteking.laat mij julie herineren dat iedere pikuur kost 400e en ik moet nemen een per week tot eind february..ik hoop dat ik verlost bent !! ik hoop..mvg naar iedereen.. ps-als julie interesse hebben zal de naam van injecties vermelden ier..!

Rob 14 november 2012, 21:32 uur  
@sakei

Heb het wel gelezen. Vind het een beetje een verhaal van de kip en het ei. Het vervelende is daarbij wel dat niemand zijn neus gaat spoelen zonder klachten te hebben. Ik geloof dus niet dat spoelen de oorzaak is van de klachten.

Ik heb trouwens zes weken antibioticum geslikt (ammoxicilline). Na een week was ik klachtenvrij. Heerlijk, het was de fijnste maand in jaren. Helaas zijn de klachten een week na stoppen met de antibioticum weer terug, minstens zo heftig als ervoor. Klote aandoening!

Sakei 14 november 2012, 21:21 uur  
Ehh... hadden we dit eigenlijk ook meegekregen?
http://www.gezondheidsnet.nl/griep-en-verkoudheid/nieuws/9053/neusspoeling-leidt-mogelijk-tot-holteontsteking

Vond ik op de site van mijn huisarts. Het lijkt wel aan te sluiten bij de bevindingen uit San Francisco dat chronische sinusitus mogelijk verband houdt met een onbalans in de bacteriehuishouding. (zie het bericht van 'xxx' op pagina 5 in dit forum).

Iris. 10 november 2012, 15:14 uur  
naar mijn mening wordt er te simpel met deze ziekte omgegaan.
ik zelf heb dan mijn hele leven CPD een genetische ziekte en dus geboren met slecht werkende of geen trilharen in de slijmvliezen en longproblemen.
wil je gelukkig kunnen leven met deze ziekte moet je er heel verstandig mee omgaan en heel gezond leven en er altijd mee rekening houden en dat is niet makkelijk'.
maar goed ik ben er al 65 jaar mee geworden en heb echt alles al gehad wat jullie hebben gehad dus kan alleen maar zeggen LEEF VERSTANDIG.

SNUF 9 november 2012, 22:30 uur  
@ sinusitis,
Je kunt gewoon deze site bezoeken en bekijken ZONDER een bericht te plaatsen!

sinusitis 9 november 2012, 20:43 uur  
euh, ik moet opnieuwe bericht plaatsen om te kunen zien of dat iets nieuws staat op forum.

sigridje 8 november 2012, 20:14 uur  
@Rob
Bedankt, dat stelt me al wat meer gerust! Ik hoor inderdaad al van meerdere mensen dat het wel kan terugkomen...hopelijk word ik daar van gespaard. Ik heb net een rhino horn gekocht; nog maar weinig gebruikt maar ik kan wel zeggen dat het heel goed voelt!

HJ 8 november 2012, 16:07 uur  
@rob
Heb even voor je gezocht: zie onderstaande links. Of je hier kunt bestellen weet ik niet. Misschien kan anders je apotheker dit doen. Slangetje ziet er overigens wat dik uit op de afbeeldingen, en een diameter van 8 lijkt te wijzen op 8mm! Het betreft echter 8 charriere, wat gelijk is aan circa 2,5 mm, en dat is mooi klein en komt overeen met het exemplaar dat ik heb. De lengte van 1,25 meter kun je gewoon op de gewenste lengte, bijvoorbeeld 10-20 cm knippen.

https://www.mediqtefa.nl/producten/00039108/sonde-pvc-ch08-125cm-tre-gastroduo-vygon.aspx

http://www.vygon.com/en/products/silicone-gastro-duodenal-tube_452_00239108?PHPSESSID=5ceace56a38f36d7ab503f8b36daa66e

Rob 8 november 2012, 11:13 uur  
@HJ
Dank je. Zoals verwacht heeft mijn apotheek geen enkel idee waar het over gaat. Kijken of ik het via google kan krijgen.

Rob 8 november 2012, 11:09 uur  
@sigridje
Ik heb twee Fess operaties gehad. Hoef je je niet druk over te maken. Als je wakker wordt heb je tampons in neus. Bij mij zaten die zo hoog dat ik gewoon door mijn neus kon ademen. De volgende morgen worden ze eruit gehaald. Dit is nog geen tien seconde per neusgat een niet zo prettig gevoel (afhankelijk van hoe hoog ze zitten). Je moet je er vooral niet druk over maken en ik zou er ook niet aan terugdrenken.
Na beide Fess operaties werkte ik weer na een week. Helaas kreeg ik na weer een week alle ellende van voor de Fess operatie twee keer erger terug, du ik ben er niks mee opgeschoten.

sigridje86 7 november 2012, 20:28 uur  
@HJ
Bedankt voor de info; ik hoop dan dat het ademen door de mond redelijk goed zal lukken.
En hopelijk wordt er misschien binnenkort iets gevonden voor je tinnitus, want ik kan me voorstellen dat dat geen pretje is!

Als iemand nog ervaringen wilt delen over een FESS operatie, dat zou ik super vinden. En kan er iemand vertellen hoe lang je na zo'n operatie ongeveer niet mag werken? En hoe lang je niet mag sporten?

HJ 6 november 2012, 23:54 uur  
@sigridje86
Ik heb geen ervaring met FESS, maar wel met talrijke sinus-operaties. Je wordt dan wakker met tampons in je neus, tamelijk bloederig de eerste dagen, daarnaast drukpijn en bij mij vooral ook hoofdpijn. Het moge duidelijk zijn dat je dan niet door je neus kunt ademhalen, totdat de tampons verwijderd zijn. Ademen door de mond is echter totaal geen probleem. Misschien dat je dit op dit moment zelfs ook al doet, gelet op je sinus-situatie. Je wordt wel moe van alleen door de mond ademen. Komt ook door de drukpijn. Praten valt ook niet mee door de "klankkast-blokkade". Alles echter van tijdelijke aard (enkele dagen), dus als ik jou was zou ik me zeker later opereren. Maar misschien hebben mensen met ervaring met FESS nog aanvullende info voor je. Sterkte en succes!

HJ 6 november 2012, 23:29 uur  
@rob
Heel vreemd allemaal idd. Om het erger te maken: ik kamp simultaan ook met tinnitus (continu gepiep in de oren). Dit kent al helemaal geen genezing. Althans: men probeert je wijs te maken dat "genezing" plaatsvindt door gewenning! Tja, dag!!!

Het slangetje kon ik krijgen bij mijn apotheek onder uitleg van koppeling aan het spuitje en onder verwijzing naar de bedoeling van spoelen van de holten. Het elementje waarmee de slang aan de spuit kan worden gekoppeld zit al aan de slang. Het is niet zo dat dit soort dingen speciaal voor het schoonspuiten wordt gemaakt. Kost wel zo'n 23 euro! Het is te gebruiken zoals op het internetfilmpje staat. Voorzichtig inbrengen, bijvoorbeeld na bevochtiging met gekookt, zoutig water. Waarschijnlijk stuit je hier en daar zachtjes op iets blokkerends, maar dan is het zaak om voorzichtig te manouvreren en dan blijkt een nog (veel) diepere inbreng mogelijk. Ik zie hierin geen risico's, als je maar niets doet waarover je je te onzeker voelt. Pas bijvoorbeeld op met te krachtig en teveel spuiten. Een kwestie van uitvinden in het begin. Het lijkt me wel een aanrader voor jou, en misschien moet je beginnen met enkel zoutig water, zonder iso-betadine o.i.d. Zou jouw apotheker niet kunnen leveren of het niet begrijpen, laat hem dan informeren bij mijn apotheek 't Heelhuis, apotheker Van de Spijker, in Helmond (of all places). Succes!

sigridje86 5 november 2012, 21:56 uur  
Hallo, ik heb 2 weken geleden een CT scan laten maken waaruit bleek dat mijn sinussen helemaal 'vol' zitten; volgens mijn NKO arts zijn ze 'zwaar ziek'. Was wel verschoten van dat nieuws want doe competitiesport en was vroeger nooit ziek (tot ik de laatste jaren meer en meer verkoudheden en onlangs ook enkele oorontstekingen kreeg). Ik heb nu een afspraak met volgens mijn NKO arts een heel goede chirurg, maar ben toch bang voor die FESS operatie. Heb namelijk ook wat claustrofobie en ik geraak in paniek als ik geen lucht meer krijg; wat blijkbaar zo is na de operatie. Kan er iemand daar iets meer over vertellen? Bedankt!

Rob 5 november 2012, 20:37 uur  
@HJ
Waar haal je dat slangetje? Is dat slangetje ook echt bedoeld om in je neus te stoppen?
Raad je het spoelen met het slangetje en iso- betadine aan?

Vreemd trouwens dat spoelen bij jou geen verlichting brengt, bij mij kan het juist (tijdelijk) enorm veel druk weghalen.

HJ 5 november 2012, 19:41 uur  
@rob
Spoelen met verdunde iso-betadine leidt bij mij in eerste instantie tot een fris en open gevoel, maar later tot iets wat aanvoelt als een pijnlijke ontsteking, die gelukkig binnen twee dagen weer wegtrekt. Overigens heeft spoelen met zout water bij mij ook enkel als effect dat drukpijn op de bijholten ontstaat, dus de tip van KNO-artsen om dit te doen is slechts schadelijk voor mij. Het vrij dure slangetje heb ik deels ook voorzichtig uitgeprobeerd. Ik heb er dus verder niets aan, maar wel wordt duidelijk hoe diep het slangetje naar binnen kan worden gebracht (pijnloos). Het lijkt mij dan ook onbestaanbaar dat met normaal spoelen essentiƫle delen van de bijholten bereikt kunnen worden. Ook verstuiven met sprays en uitknijpen van nasules lijkt mij slechts tot effect te kunnen hebben dat slechts een deel van de neusholte wordt bereikt, en misschien ergens de ingang van bepaalde bijholten. Willen KNO-artsen patiƫnten zo maar wat bezig houden, omdat volgens hun theorie-boeken geen andere mogelijkheden bestaan? Ik vraag het me af.

sinusitis 5 november 2012, 19:39 uur  
hallo iedereen . nu voor de vremde berichten "ahoi en andere" ik heb probleem dat mijn computer will niet open doen latste bericht maar allen de latste dat zelf onthoud? ik begrijp niets ervan.allen als ik klein bericht plaatst dan zie ik latste berichen,nu de pc is mijn zwakke punt. ik heb zelfs geprobeert met acount te maken maar gevoon lukt niet?! nu niet zorgen ,tes niets mis met mij verder dan sinusitis maar als ik mag zeggen dat ik ben enorm geholpen met "radikale" spoeling dat ik doe en ben nog altijd in afwachting voor toesteming voor "gegeime pikuuren van gent"? ben benieuwd..nu groetjes en tot binnenkort !

sinusitis 5 november 2012, 19:32 uur  
.

Rob 5 november 2012, 15:38 uur  
Volgens mij kampt sinustis wel serieus met deze ziekte en heeft hij niet door dat hij af en toe wat rare berichtjes plaatst. Misschien heeft zijn aangekondigde derde video ook niet zoveel meerwaarde. Volgens mij is zijn boodschap nu wel duidelijk.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | volgende

Leden Bezoekers
36 300524


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden