Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


John 20 februari 2013, 17:12 uur  
Oordopjes van Variphone in Peer. Fit 4-all industry 2 eartip sizes SNR 24 dB. LFG is bijna overal als je al bedenkt dat hoogspanningslijnen LFG verspreiden. Wat is geluid over een paar kilometer. Aggregaten en compressoren werken 's nachts zelfs harder vanwege nachttarief. En 's nachts is er weiniger hoogfrequent geluid waardoor LFG gaat overheersen. Ik reageer daar als een gek op en ben er pas sinds kort achter. Slechts een kleine 2% van de bevolking kan LFG waarnemen (waaronder ik) en of diegenen die het niet horen ook ziek worden, weet ik niet. Maar voor 16,50 zou ik het iedereen aanraden om eens te proberen. En ik heb echt geen aandelen bij Variphone.

Jan 20 februari 2013, 08:41 uur  
@john : uw ervaring met die oordopjes is op zijn minst merkwaardig te noemen. Kunt u meer details over die dingen kwijt, merk, waar te koop, eventueel internetsite ? Ikzelf gebruik - omwille van een oorverdovend snurkende echtgenote - reeds jaren "boules de quies". Dit zijn wasbolletjes die je kneedt en dan in je gehoorgang propt. Zij hebben een zeer goede dempende werking maar ik ervaar helemaal niet het heilzame resultaat dat u beschrijft. Kijk uit naar uw reactie !!

Bert (Groningen) 20 februari 2013, 05:26 uur  
Ik ben gisteren volgens de Celon methodiek geopereerd, waarbij de neusschelpen werden verkleind. Onder volledige narcose heb ik deze operatie ondergaan. Ik moet zeggen dat ik niks geen pijn of andere onhebbelijkheden te verduren heb gehad toen ik uit de narcose ontwaakte. Wel is het zo dat mijn neus nu soms potdicht zit,maar dat zal na enige tijd wel beter worden. Ik blijf positief,moet ook wel want ik heb al jaren last van een verstopte neus. Gek wordt je er van, en claustrofobisch, om maar niet te spreken van de dwangmatige zoektochten bij verschillende winkels en apotheken naar neussprays. Ik hoop toch echt dat er na deze operatie een verbetering optreed,
en dat mijn kwaliteit van leven daardoor sterk voor uit gaat, want anders mogen ze bij mij de stekker er wel uit trekken! (Over positief gesproken!!!).

John 19 februari 2013, 17:05 uur  
Vorige week begonnen om 's nachts oordopjes te gebruiken met een filter die ook laagfrequent geluid weert. Neus reageerde direkt, snot was dezelfde dag nog waterig gekleurd in plaats van groen en geel en poliepen zijn kleiner geworden. Na twee dagen reuk terug. Kosten oordopjes 16,50 euro. Ik hoop dat zich dat zo verder ontwikkelt. Niet te geloven na 30 jaar neuspoliepen en diverse operaties, stootkuren etc.

trikevrouw 13 februari 2013, 16:57 uur  
@ Rob, er worden geen chinese kruiden in je neus gedaan. Ik vond die paar naalden niet erg. Maar ben wel heel blij met hoe het geholpen heeft.

Rob 12 februari 2013, 21:44 uur  
@trikevrouw
Weken ze ook met chinese kruiden in je neus?

Accupuntuur heb ik geprobeerd. Ik merkte geen verschil en ik vond die naalden in mijn gezicht rot.

Rob 12 februari 2013, 21:42 uur  
@HJ
Ik vind het heftig wat je schrijft.

De ziekte triggert me omdat ik niet alleen last heb van sinusitis, maar ook van mijn ogen en diarree. Maar ja, als je als je als persoon met klachten de sympomenlijst van een willekeurige ziekte pakt, herken je er geheid een paar.

Wat jij beschrijft lijkt heftiger te zijn. Ik hoop voor je dat de ziekte bij jou tot staan gebracht kan worden.

trikevrouw 12 februari 2013, 19:19 uur  
Ik heb niet geschreven wat ze daar doen zie ik nu. Ze starten met een intake gesprek. Als ze denken dat ze je niet kunnen helpen, zeggen ze dat meteen. Je krijgt daar acupunctuur, als je pijn klachten in je hoofd hebt, dat had ik eerst ook krijg je naast de naalden in je buik, ook naast je neus, en bij je voorhoofd. Dan krijg je adviezen t.a.v. je leefwijze. Ik moet bijvoorbeeld alles wat ik eet of drink eerst verwarmen en mij warm kleden. Daarnaast krijg je capsules voor weerstand, energie of net wat je nodig hebt. In het begin kom je iedere week daar, later om de week. meestal tussen 5 en 10 behandelingen. Daarnaast krijg je als je je aan alles houdt garantie, Mocht je klacht terug komen, wordt je dit jaar gratis geholpen worden. Je kunt het altijd proberen.

trikevrouw 12 februari 2013, 19:13 uur  
Beijing Praktijk helpt u door middel van traditionele Chinese medische therapie met acupunctuur. De praktijken zijn; Beijing TCG Praktijk - Hoorn
Beijing TCG Praktijk - Lelystad, Beijing TCG Praktijk - Almere, Song Praktijk - Amsterdam. De kern is bij de Songpraktijk in Amsterdam. voor een afspraak kun je bellen met 085 - 40 12 287 , de eerste behandeling is gratis. Je kunt het altijd proberen.

HJ 12 februari 2013, 18:49 uur  
@rob
Dank voor het medeleven! De internist stelde Wegener vast na een uitgebreide bloedtest. Technisch: c-ANCA/PR3 sterk positief. In mijn geval met een factor 11 (!) te hoog. Zo'n bloedtest is alleen correct als je vrij bent van medicijnen zoals prednison, die werken namelijk totaal versluierend. Voor wat betreft het bijbehorende ziektebeeld in mijn geval: eerst vele jaren extreme sinusitis, slechts in toom te houden met onderhoud prednison, daarna continu oorsuizen erbij en ten slotte algehele malaise. Mijn internist studeert nog even op de juiste bestrijding. Als basis waarsch zeer veel prednison (tot 1 mg per kg per dag?) om alles te stabiliseren, en een soort chemopillen die het eigenlijke werk moeten doen, te weten een vernietiging van "fout celmateriaal". Je hebt kunnen lezen dat bij onbehandelde voortwoekering zo ongeveer alle vitale systemen en organen kunnen worden aangetast. Dan word je idd niet vrolijk. Maar veel is nvt gelukkig, anders ben je dood. Het is een zeer zeldzame ziekte, KNO-artsen houden er kennelijk geen rekening mee. Het zal dus op bijna alle sinusitis-lijders nvt zijn. Er moet echt iets systematisch door het hele lichaam aan de hand zijn.

Rob 12 februari 2013, 15:30 uur  
@Trikevrouw

Heb je het over de Ling Zhi praktijk? Dat overweeg ik al een tijdje om te doen maar ik heb er tot nu toe vanaf gezien omdat ik dan een paar dagen per week naar Amsterdam moet (nogal een eind voor me).

Kun je vertellen hoe de behandeling eruit ziet en wat ze doen?

Rob 12 februari 2013, 15:24 uur  
Mijn kno arts was erg sceptisch over lactobcillus sakei in de neus. Toch wil ik het erg graag proberen maar volgens mij is het niet te vinden in sprayvorm.
Ik heb overigens wel symbioflor in mijn neus gesprayd. Dat is ook een bacterie, en ik had wel het idee dat het een beetje hielp. Een wondermiddel was het echter niet.

@HJ
Ik had nog nooit van Wegener gehoord. Als ik erop googled word ik niet vrolijk. Ik hoop dat de ziekte bij jou meevalt.

Is je internist op het idee gekomen? Hoe is hij tot de diagnose gekomen? Wat is de behandeling?

SNUF 11 februari 2013, 23:54 uur  
@ Adinda,
Nee, het is echt Lactobacillus Sakei... zie bericht op nu.nl dec.2012.

trikevrouw 11 februari 2013, 23:03 uur  
In Amsterdam is het dr. Song, acupunctuur + chinese kruiden + alles wat je eet warm, en warm kleden. Ik heb er ontzettend goed baat bij! ennnnn garantie als het binnen het jaar terug komt, gratis behandelingen.

adinda 11 februari 2013, 22:44 uur  
het is lactobacillus casei, een melkbacterie die positief werkt bij sinusitis ?

lieve 11 februari 2013, 22:41 uur  
zoveel nachten later...... nog altijd ellende ondanks zware medicatie, of misschien juist daarom ! Hoe heet die chinese dokter in ROTTERDAM die met naalden werkt ?

sinusitis 11 februari 2013, 22:25 uur  
snuf
mens mag niets zomaar in neus spuiten.. raadpleg better uw arts eerst als diet mag?mvg

r 11 februari 2013, 17:48 uur  
@HJ
Hoe hebben ze de diagnose uiteindelijk bij je gesteld?

Astrid 11 februari 2013, 09:54 uur  
Hoi, Mijn naam is Astrid ben 48 jaar en sinds een dik jaar te kampen met chronische sinusitis. 1 Maand geleden ben ik geopereerd aan een scheef neustussenschot en zijn mijn holtes schoongemaakt. Een fess en septum correctie dus..
Nu, 4 weken later ben ik nog steeds niet fit. Ik kan al best goed door de neus ademen, maar heb last van hoestbuien al dan niet met kleine beetjes slijm en als ik iets lichamelijk inspannends heb verricht, zoals werken of wandelen met de hond, ben ik helemaal kapot. Tijdens het wandelen heb ik het ook erg benauwd. Sinds gisteren ook lichte voorhoofdshoofdpijn. Ik word er zo langzamerhand wel een beetje moedeloos van. Over een dikke maand moet ik weer op controle bij de KNO arts.
Een vraagje aan jullie, is het normaal om zo lang na de operatie nog zo moe te zijn?
Zou ik misschien een verkoudheid/griepje hebben opgelopen?

e.s 9 februari 2013, 22:08 uur  
Tip: Appelazijn blijkt ook een goed middel te zijn bij verkoudheid e.d.

SNUF 9 februari 2013, 21:18 uur  
@ Belvedere,
Op nu.nl 14-9-12 staat 't bericht over de Lactobacillus Sakei.
Ik wacht nog tot er een neusspray o.i.d. komt met dat middel...

HJ 9 februari 2013, 14:36 uur  
Vervolg op mijn bericht van 28 dec 2012, waar ik sprak over een bij mij te verrichten bloedonderzoek. Eind januari verricht en de uitslag is bekend en niet eens een verrassing meer: positief op ziekte van Wegener. Goed gezien van de internist! Diverse KNO-artsen hebben hierop nooit gezinspeeld, huisartsen ook niet. En dan heb ik het over een periode van minstens 10 jaar. Hokjes-denken, tunnelvisie en gebrek aan kennis durf ik wel te stellen. Ben dus altijd kritisch op welke arts dan ook: u kent uw eigen lichaam het best. Wegener komt slechts voor bij 1 op 8000 personen, en kenmerkend zijn vooral extreme sinusitis-problemen. Zeldzaam dus, dus niet zomaar denken dat dit van toepassing is op uw eigen situatie. Zie vasculitis.nl.

Belvedere 9 februari 2013, 14:00 uur  
Een paar maand terug werd in het NOS journaal gezegd dat er eindelijk een oorzaak was gevonden voor chronische sinusitis, het zou komen door de afwezigheid van een melkzuurbacterie (geloof ik, zo uit mijn hoofd).

Heeft iemand hier nog nieuws over?

lieve 8 februari 2013, 05:30 uur  
hallo lieve lezers, zit met open mond midden in winterse sneeuwnacht achter de pc. Omdat ik niet slapen kan, wat niet van mijn gewoontes is. Maar de ellende met de sinussen houdt me wakker. Ik kom bij jullie gastenboek terecht en wederom valt mijn mond open , deze keer van verbazing ! WAAR VIND IK DIE DOKTER ? liefs en dank aan alle mensen van goede wil.

Jan 6 februari 2013, 09:20 uur  
...en nog een heel belangrijk aspect vergeten te vermelden : gedeelde smart is halve smart. Als mensen onder mekaar over hun probleem kunnen praten en hun hart eens luchten is dit op zich al een hele verlichting. Misschien bij jij zo een nuchtere en zakelijke asceet op wie dit niet van toepassing is maar gun ons tenminste die optie en gooi het kind niet met het badwater weg !!

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | volgende

Leden Bezoekers
36 319077


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden