Klik hier om feedback te geven over de NIEUWE communities.

Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


s 7 april 2014, 12:22 uur  
@ steffie.

Zou maar een second opinion aanvragen , maar dan via de huisarts.
Alhoewel dit ook niet echt veel zal opleveren als er fouten door je eigen kno arts zijn gemaakt .
Je kunt beter je hele medisch dossier gaan opvragen , inclusief de gemaakte scans en zelf achter de oorzaak moet zien te komen waarom je nu meer klachten hebt dan ervoor.
Waarom ben jij geopereerd aan de NBH.? En begin ook nooit aan een caldwel-luc ingreep als dit je word voorgesteld, deze ingreep veroorzaakt nog veel meer klachten.

Steffi 6 april 2014, 18:14 uur  
S , zeer vervelend ben vandaag naar spoed geweest met hyperventilatie het lijkt wel of ik een enorm neusgat heb en er keiveel zuurstof door komt :( de chirurg zei iets van de neus te verdunnen maar ik weer het allemaal niet meer... Nu loop ik met een prop in mijn neus en zit ik aan de medicatie.ben al 2 maand niet gaan werken :( en er gaan nog maanden volgen de dokter dat de operatie heeft uitgevoerd zegt natuurlijk dat hij niets verkeerd heeft gedaan.. Maar ik weet wel beter :( leuk 28 j een kindje van 18 maand en niks kunnen doen :(

s 6 april 2014, 00:24 uur  
@ Steffie.

Heel veel beterschap en hoop van harte dat jij je binnenkort veel beter gaat voelen na deze vervelende boodschap van je kno arts.

Steffi 3 april 2014, 17:23 uur  
Heb vandaag slecht nieuws gehad ,de chirurg dat mij heeft geopereerd heeft teveel neusschelp weggenomen dus daar blijft niets van over.. En heb een grote ontsteking in heel mijn hoofd :( ben er echt slecht van :( :( heb veel meer klachten nu dan voor de operatie :(

s 28 maart 2014, 21:22 uur  
@ Steffie.

Wat voor operatie heb jij gehad ? , daar je nu een druk voelt , Neem aan in het kaakholte gebied.

s 28 maart 2014, 21:13 uur  
@ Anne .

Mijn resultaat was na èen van de laatste caldwel-luc operaties dat ik meteen na de ingreep nog steeds met een ontsteking bleef rond lopen, dit erin heeft geresulteerd dat de ontstekingsresten pas na 10 jaar zijn verwijderd met alle nare gevolgen van dien en het kaakbot ook al jaren ontstoken bleek te zijn
wat al helemaal niet meer operatief behandeld kan worden.

s 28 maart 2014, 21:01 uur  
@ Anne.

Zag dat je een Caldwell -luc moet ondergaan in mei , als ik jou was zou ik maar vlug deze operatie gaan annuleren , de complicaties zijn echt niet gering bij deze ingreep , de klachten worden alleen maar erger.
Spreek uit ervaring en heb al jaren spijt dat ik destijds naar het advies van een kno heb geluisterd .Als ik toen had geweten wat voor nare gevolgen dit jaren later zou kunnen hebben echt nooit geen toestemming had gegeven voor het uitvoeren van een zeer agressieve ingreep middels een caldwel- luc ingreep.

Rob 28 maart 2014, 11:03 uur  
@ John

Ik gebruik alleen de groene klei en de gebufferde vitamine c. Ik merk er helemaal niks van, ook geen verstopping.

John 28 maart 2014, 08:22 uur  
@Rob
Hoe is het met de groene klei, gebufferde vitamine C en eventueel medicinale wiet? Ik heb nu ruim twee weken erop zitten en nog steeds komen er iedere dag ontstekingsresten en stukken poliep uit mijn neus/holten. Ik heb nog steeds lucht en reuk, alleen in het linker neusgat zit nog iets van een poliep achterin. Heb deze week operatie afgezegd. Als het zo blijft gaan wil ik er voor tekenen. Kan ook gewoon in bed blijven 's-nachts en slapen gaat ook beter. Zoals reeds eerder aangegeven behoort Spirulina (11 tabletten p/dag) en biergist (5 tabletten bij iedere maaltijd) tot het dieet. Iedere dag eindig ik met brandnetel/heermoesthee inclusief 1 eetlepel honing. Sterkte!!!

Belvedere 27 maart 2014, 19:29 uur  
Meer mensen profijt gehad bij sporten?

Ik ben van plan deze zomer weer actief inspannend te gaan fietsen, dat heeft mij een paar jaar terug veel goed gedaan.

Ik heb toen maandenlang geen last gehad, terwijl ik normaal gesproken altijd last heb met pieken en dalen.

Sowieso ervaar ik te lang zitten als ''killing'' voor mijn sinusitis, ik wordt moe en ga me beroerd voelen, bij beweging en vooral inspanning voel ik mij veel beter.

Rob 27 maart 2014, 13:10 uur  
Van de laatste twee posten begrijp ik niet veel. Misschien kan degene die dit erop heeft gezet het verduidelijken.

Even een update over mijn situatie. Ik heb iets van 8 weken amoxiciline gebruikt. Niet op recept, gewoon besteld via een buitenlandse website. Werkte prima totdat ik een keelontsteking kreeg die weer over ging in sinussits. Toen werkte het niet meer en ben ik er maar mee gestopt. Ben bang dat ik die keelontsteking te danken had omdat mijn afweer te slecht werd.

Nu ben ik twee dagen bezig met bacteriofagen (zie discussie rond oktober 2013). Tot nu toe worden mijn klachten alleen maar erger. Ik ben wel benieuwd hoe het met 'W' is. W gaf toen aan dat hij was genezen door bacteriofagen. Is dat nog steeds zo?

PS als iemand amoxiciline wil overnemen. ik heb een hele grote voorraad, zowel in 250 als 500 mg. Het heeft mij in ieder geval twee maanden geen klachten opgeleverd.

22 maart 2014, 16:02 uur  
Dus je moet verpletteren de kruidnagel laat het zitten voor 15 minuten naar alicin vormen en dan zetten in warm water en spoel uw sinusis.Do niet toevoegen salt.just water.I zet gewoon kwart van de kruidnagel in 250ml water, omdat is erg sterk.
Ik gebruik het ook voor mijn ogen heb ik paar druppels in mijn ogen wissen.
U kunt ook baden met it.Just lees het forum geef ik you.You zullen blij zijn met deze goedkope remedie .. :)
Ik wens u het allerbeste!
Met vriendelijke groet,
Veronika

22 maart 2014, 16:01 uur  
Hi All
Ik moet je forum te vertalen , want ik spreek geen Duch.I zal schrijven in het Engels en dan vertalen in Duch voor you.I ben niet Engels, maar ik woon in het Verenigd Koninkrijk , dus het is mijn tweede taal .
Ik heb hetzelfde probleem als u met sinusitis besmet met staphylococcus aureus.I besteld Bacteriphage uit Rusland en ik wachten om ze soms ontvangen volgende week te beginnen met de treatment.I wil je vertellen over een andere nuttige behandeling I find.Garlic . Nadat ik bestelde de bacteriofaag vind ik een blog uit de VS over garlic.Here is de link.you moet doen wat ik net heb gedaan om te vertalen met google translate .
http://www.mrsa-forum-usa.com/index.asp?forumID=16059&subject=Garlic-and-staph

Ik probeerde de rauwe knoflook voor een paar dagen nu en het resultaat is amazing.You knoflook die niet is bestraald moet
Er is een eenvoudige test die je kunt doen om te bepalen of een bepaalde bol knoflook is bestraald of niet . Breek een teentje af van de lamp en snijd het in het midden en kijk naar de twee helften . Zij moeten een romige groene groeiend aantal kleine blaadjes wel een epicotyl in het centrum licht hebben . Als het knoflookteentje u opengesneden gedaan niet hebben een romige groene epicotyl licht, maar in plaats daarvan heeft een bruine lege plek daar , is de knoflook bestraald en het is dood en is niet eens warm wanneer gegeten , knoflook , ja , maar niet heet . Normale gezonde knoflook dat voordelen voor de gezondheid heeft, is een levend ding dat wordt gedood door de bestraling .
Dus je moet e verpletteren


Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder

Rob 21 maart 2014, 13:01 uur  
@Viewmaster
Ik hoop het voor je. Als dokter Buwalda de moeite waard is, hoor ik het graag.

Viewmaster 18 maart 2014, 19:47 uur  
Overigens ik kies eieren voor mijn geld; heb binnenkort een afspraak in Deventer bij dokter Buwalda. Daar opereren ze met zo'n luxe navigatiesysteem. Veel goeds over gehoord. Met een beetje mazzel ben ik komende zomer klachtenvrij. Zien we daarna weer verder.

Alternatievigheden zijn leuk en uitproberen kan geen kwaad. Maar t houdt een keer op. t Heeft geen zin om jaren door te modderen en je ondertussen maar ellendig te voelen. Zo'n operatie is misschien niet zo prettig, maar als je daarna minimaal enkele jaren van je klachten af bent, is t een paar weken ongemak zeker waard.

Viewmaster 18 maart 2014, 19:41 uur  
@DEWI:
Linhgzhi was een aparte ervaring. Ben in A'dam geweest.
In het begin veel reactie, met name s nachts. Veel snuiten. Heerlijk.
Maar de reactie werd steeds minder.
Ben na een keer of 8 - in 3 weken - gestopt. Ben na 2 weken nog een keer geweest; toen deed het helemaal niets meer. Blijkbaar treedt er gewenning op aan die kruiden.

Gek genoeg merkte ik wel verbetering, maar alleen aan 1 kant. En die kant voelt nog steeds redelijk goed. Op een recente CT-scan bleek ook dat die kant meer ruimte liet zien in de zeefbeenholte. De andere kant was echter niets verbeterd door Ling Zhi; jammer.

Het kan dus zeker wat doen, Ling Zhi, maar of t zin heeft om door te gaan na 10 of 15 keer betwijfel ik. De reactie op de kruiden wordt steeds minder, dat zul je zelf ook wel gemerkt hebben.

Jammer ook dat de communicatie met de Chinese dokter zo slecht is. Denk dat die kruiden veel goeds kunnen doen, wellicht in combinatie met andere aanpakken en medicijnen. Maar ja....

Dominique 16 maart 2014, 22:32 uur  
Sinds begin december last van sinusitis . 3 kuren antibiotica gehad en nog steeds ontsteking. Ten einde raad KNOspecialist bezocht : operatie : tussenschot staat scheef , poliep in rechterneus en rechterzijde sinussen ontstoken. .. Ziet er alles behalve rooskleurig uit :-(
Operatie voorzien op 30 april

John 15 maart 2014, 19:42 uur  
@Rob
Kijk a.u.b. uit dat je niet verstopt geraakt, dat kun je regelen met de vitamine C. Biergisttabletten en spirulina behoren ook nog tot de kuur en na drie weken, één week stoppen. De medicinale wiet kun je voor 25 euro bestellen bij mediwiet.nl, na een telefoontje met een arts van hun kant. Ik ben enkele dagen bezig en in het rechter neusgat voel ik niets meer van poliepen en aan de linkerzijde zit nog iets. Snot komt er nauwelijks meer uit. Zoals reeds eerder aangegeven ik heb lucht en ik ruik de visboer, mensen die aan het barbecueën zijn, asperges die aan de kook is etc. Maandag ga ik voor een derde sessie mantra. Nogmaals sterkte!!!

Rob 15 maart 2014, 14:52 uur  
@John
Bedank voor de tip. Ik heb een pak groene klei gekocht en een pot gebufferde vitamine c. Hoop dat het iets doet.

Anne 15 maart 2014, 14:07 uur  
Hallo lotgenoten. Ik heb al 2 jaar last van een chronische eenzijdige sinusitis. Na vele antibioticakuren, prednison, nasonex en neusspoelingen en een FESS is er afgelopen week weer een ct scan gemaakt. Conclusie : nog steeds forse ontsteking in kaak en linkerbijholte, uitbreidend naar de wiggebeensholte. Nu moet ik in mei een Caldwell Luc operatie ondergaan waarna er een drainagebuisje achterblijft in de neus. Hierdoor kunnen dan nog geruime tijd na de opratie kaakspoelingen plaatsvinden. De operatie gebeurt gelukkig onder algehele narcose. Heeft iemand ervaring met deze behandeling en ... nog belangrijker voor mij: wat was het uiteindelijke resultaat?

John 11 maart 2014, 18:01 uur  
@Rob
Gebufferde vitamine C kun je ook als alternatief gebruiken voor antibiotica. Zoek in dit verband eens naar het zuiveren van het lichaam met groene klei in combinatie met vitamine C-poeder. Heb vorige week en deze week mantra laten doen, helpt ook en sinds enkele dagen gebruik ik één druppel medicinale wiet voor het eten (tweemaal per dag). Ik heb weer lucht en reuk na een zeer slechte winter (natuurlijk niet wat het weer betreft). Sterkte!

Rob 11 maart 2014, 12:04 uur  
Of het slim is weet ik niet, maar ik heb via een Aziatische website 360 pillen amoxicilline (antibioticum) besteld. Dat slik ik nu al een maand. Heerlijk: geen klachten en geen gezeik bij de kno arts voor en kuur.

Ik heb nu in twee stappen de dagelijkse dosis verlaagd. Ik probeer de minimale dosis te vinden waarbij ik klachtenvrij ben. Heel medisch verantwoord zal dit allemaal niet zijn.

Heeft iemand ervaring met langdurige laag gedoseerde antibioticum kuren? Zo ja, heeft die tips?

Dewi 8 maart 2014, 15:35 uur  
Viewmaster,

Heeft lingzhi geholpen bij jou? En Hoe lang ben je behandeld? Ben er nu mee bezig en duurt naar mijnngevoel erg lang. Heb al 14 behandelingen gehad.

GM 7 maart 2014, 09:38 uur  
ubiome.com

kan je je ervaring hiermee omschrijven...heeft het zin?

Belvedere 1 maart 2014, 14:37 uur  
Ik plaats hier maar even iets wat me net opviel.
Ben de afgelopen periode bezig geweest met verf in spuitbussen en in deze periode ook veel last van de holtes gehad (brandende hoofdpijn)

Net nog heel even een pufje verf bijgespoten in de buitenlucht en meteen komt de hoofdpijn weer op zetten.
Heb hetzelfde als ik met b.v. wasbenzine bezig ben, vroeger nooit last van gehad.

Overgevoeligheid van de holtes? is dit iets wat kan verergeren met de jaren?

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | volgende

Leden Bezoekers
38 338792


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden