Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Cyn 20 januari 2013, 22:05 uur  
Hoi jenny, jouw verhaal is precies de mijne. Ik heb in 2011 twee operaties gehad en ook daarna hek van de dam. Zit nu aan onderhoudsmatige dosis prednison gedurende het hele jaar. Ook meermalen ab gehad afgelopen jaar.
Heb nu op advies van mijn arts een vernevelaar aangeschaft voor mijn flixonase nasules en zout water spoelingen. Hoop dat het hierdoor wat dragelijker wordt en ik mijn prednison kan laten voor wat het is.
Mijn sinusitis beïnvloed mijn dagelijkse leven ook enorm, als jonge moeder van drie kids.. Maar uiteindelijk bedenk ik me altijd dat er nog veel ergere dingen in het leven bestaan. Hier moeten we gewoon mee handelen en hopelijk komt er ooit een oplossing!!
Maar idd, maakt ook mij moedeloos dat niets werkt en dat de twee operaties alles alleen maar verslechterd hebben :(..

sinusitis 16 januari 2013, 20:17 uur  
moest kunnen ier foto plaatsen dan zou ik u fotos stuuren van testen zapper(aps) en hoe mooi blok-golf dat deze uitstuurd op mijn osciloscope... mvg

sinusitis 16 januari 2013, 20:14 uur  
BESTE aps terapie is niets anders dan laag frequent signaal stuuren door uw licham, er zijn teorien dat helpt maar is nooit niets bevezen.. zelfde toestel bestaat onder andere naam ZAPPER en ik heb zelf deze gemaakt voor gamele 3euro en uurtje verk.. als u intereseerd bent dan kan ik deze namaken en opsturen voor 20e+verzending.. als u intereseerd bent om zelf een te maken dan zal ik u stuuren schemas ..mvg aan medelijders ..ps- personelijk test heb uitgevezen dat licham achter terapie met zapper(aps) geef gevoel dat jij electrostatis opgeladen bent en dat is waar maar niets anders....mvg!!!

Iris. 14 januari 2013, 16:00 uur  
het is geen APS maar Core energetics en laser.
de laser is een half uur per week om de lichaamseigen energie te versterken
en de core energetics is een uur per maand en geeft het lichaam van buiten af energie. beiden apparaten geven stroomstootjes op ieder lichaam anders afgesteld Terwijl bij APS het apparaat al afgesteld staat maar niet op ieder lichaam persoonlijk.
deze apparaten zijn volgens mijn arts pas een jaar op de markt en is geaffenceerder dan APS. Bij mij werkt het, dat voel ik nu al maar nog even langer volhouden. de pijn is een stuk minder en ik heb meer energie.

Iris. 12 januari 2013, 17:33 uur  
volgens mij , na op Google gelezen te hebben wat APS therapie is, ben ik daar nu mee bezig en heb de eerste sessie gehad. ik heb een uur aan het apparaat gezeten en had de dag er na veel meer energie en minder pijn.
as. maandag ga ik weer en dan aan een ander apparaat voor een half uur.
ik ga navraag doen over deze apparaten of dit APS is. het tweede apparaat is voor de interne energie en het eerste voor de energie van buiten af.
ik weet nog niet hoelang de therapie duurt. meld het volgende week.

Iris. 12 januari 2013, 16:17 uur  
ik ben er achter dat er geen specifieke botscan gemaakt is[d] maar mijn arts houd die wel achter de hand. hoewel hij van menig is dat door de sinusitis erook een zenuwpijn is opgetreden en daar helpen gewone pijnstillers niet tegen.
de pijn is nu aan het afnemen en ik wordt behandeld met energie therapie want energie had ik helemaal niet meer na die vreselijke pijn. ik ben blij dat deze therapie helpt en wordt gegeven door de natuur arts Dr. van Brummen [ook arts]
overigens merk ik dat kou ook pijn veroorzaakt als je geen trilharen hebt dus een sjaal voor je neus bij het naar buiten gaan.

Hector 11 januari 2013, 14:45 uur  
@didi : grappig dat jij iemand aanmaant leesbaar te schrijven maar zelf volkomen wartaal neerpent.

Marcel 9 januari 2013, 19:57 uur  
Ik heb een sinusitis veroorzaakt door een tandarts. Ik heb gehoord dat veel sinusitissen veroorzaakt worden door de tandarts. Het staat gewoon op de opg en ct-scans, maar hoe worden die ontstekingen in de kaakholte dan behandeld en door wie?
Heeft iemand ervaring met deze ontstekingen

kno slachtoffer 8 januari 2013, 18:46 uur  
Zijn er ook personen die ervaring hebben met een APS therapie ?

Iris. 6 januari 2013, 17:58 uur  
er is een CT scan gemaakt van de harde delen en deze gaf bot verdikking aan
aan beide kanten maar dat kwam volgens de specialist door de vele ingrepen en litteken weefsel en duide niet op ontsteking van het bot. en aan de rechterkant heb ik helemaal geen pijn.
ik heb veel aan dit boek gehad, een aanrader: The Sinus Cure. 7 simple steps to relieve sinusitis and other ear, nose and throat conditions van Debra Fulghum Bruce and Murray Grossan ISBN 978-0-345-49602-7
ik ben er niet beter van geworden. maar het geeft meer inzicht en ook hulpmiddelen. Ik ga nog niet gelijk naar de pijnpoli maar eerst naar mijn natuurarts die de pijn hopelijk met natuurlijke middelen kan bestrijden.. bedankt, B.

d 5 januari 2013, 16:00 uur  
@ Iris.

De pijn kan ook veroorzaakt worden door een botontsteking in de sinusholtes.
Is er welleens een botscan van je sinus holtes. gemaakt ?
Deze scan is de enige manier om erachter te komen of je ook werkelijk met een botontsteking te maken zou kunnen hebben.
Aanhoudende pijn in de sinusholtes word dus niet altijd veroorzaakt door een
beschadigde zenuw, blijkt het toch om een botontsteking te gaan dan helpt geen enkele
pijnstiller meer, zelfs een behandeling bij de pijnbestrijding helpt dan niet.

willem 5 januari 2013, 15:15 uur  
ik weet het niet meer wie kan me helpen mail willemnatuur@gmail.com tot gouw alemaal een goed 2013

Iris. 4 januari 2013, 14:44 uur  
dank voor je bericht Alice, herken me erg in jou verhaal.bij mij is ook alles links.
maar mijn linker lichaams helft is ook minder sterk als de rechter. altijd geweest.
ik wordt nu naar de pijnbestrijding poli doorverwezen, blijf sinusitispijn houden terwijl er niets te zien is op een scan... de huisarts denkt aan een beschadigde zenuw, ik ga het afwachten met de pijnstillers die ook niet voldoende werken.
het is wel zo dat bij iedere sinusitis aanval de pijn erger werd door de tijd van jaren heen en langer bleef aanhouden maar nu heb ik al bijna 4 maanden continu pijn.
laten we de moed niet laten zakken en van de mooie dingen blijven genieten.

sinusitis. 3 januari 2013, 13:12 uur  
ik denk dat de ervaringen die ik lees heel verschillend zijn, per persoon en hoelang je al in dit ziekteproces zit. algelopen maand heb ik drie scan's gehad ivbm second opinion. had al hevige sinuspijnen vanaf begin oktober [1 MRI scan]
er was zichtbaar verdikking van het bot aan beide kanten maar geen verkleuring wat volgens mijn KNOarts moet duiden op ontsteking er wordt niets anders aangedaan dan een onderhoudsdocis antibiotica tegen de pseudomonas bacterie die dit veroorzaakt. want bij mij valt er niets meer te opereren.
heb 7 operaties gehad en andere ingrepen die nu niet meer gedaan worden.
dus leef ik met de ene keer meer pijn als de andere en dat hangt dan weer van andere factoren af die ik eerder genoemd heb.

Alice 3 januari 2013, 13:05 uur  
@ Iris: dit klinkt voor mij erg logisch. Ik ben sowieso net een weerhuisje. En wanneer er griep heerst, ben ik niet verkouden of zo, maar ben meteen de klos met het erger worden van mij klachten.

@ iedereen: alle ideeën zijn welkom.

Ellende is dat ik aan de gehele linkerkant van mijn gezicht ernstige klachten heb:

- oorklachten (altijd gesodemieter met de buis van eustachius waardoor ik ingetrokken trommelvlies heb, tinitus, ook pulsatiel, erg luchtdrukgevoelig (deuren, langsrazend verkeer enz)).
- drukgevoel soms pijn aan de gehele linkerkant van mijn gezicht. Naast de neus, oorgebied op het moment ook voorhoofd.
- Soms een periode van het wegslikken van slijm dat wegloopt achter in mijn keel (PND, Post Nasal Drip), en dan gaat het weer iets beter.

Dit heb ik al meer dan 25 jaar. Het ging altijd in fases. Dat het opbouwde en dan even iets minder werd (dan ook wegslikken van slijm).

Echter, nu heb ik de klachten al 2 jaar lang continue.
Wat erg is, is dat ik er intussen
- aanvallen van draaiduizeligheid (vestibulaire migraine) bij heb gekregen en nog erger is dat ik ook
- aangezichtspijn (de typische vorm Trigeminus neuralgie) heb gekregen.
De onderdrukkende medicijnen helpen onvoldoende.

Ik heb de klachten dus allemaal in hetzelfde gebied (linkerkant gezicht).

Dat moet toch aan elkaar te linken zijn.... (zegt de arts ook, maar weet niet waardoor).
Ik vraag me intussen af of sinusitis een aantal van mijn klachten zou kunnen verklaren.

Groetjes en sterkte allemaal,
Alice.

Rob 3 januari 2013, 12:57 uur  
Zeker in de Amerikaanse literatuur lees je vaak dat schimmels de boosdoeners zijn. Als dat zo is helpt AB niet.

Ik ben meerdere keren getest op schimmels maar er is nooit iets gevonden. Bij mij helpt AB prima maar als de AB stopt komen de klachten terug. Maar ja, ik kan natuurlijk tot die 4 % behoren....

kno slachtoffer 3 januari 2013, 00:17 uur  
@ Sinusitis.

Hoe kom jij tot deze conclusie dat het bewezen zou zijn dat 96 % van de patienten te maken heeft met ontstekingen en schimmels.?
Is dit op internet te vinden dan.?

sinusitis 2 januari 2013, 23:59 uur  
beste mensen, 96% van sinusitis gevallen zijn infecties met schimmels ,en dat is bewezen... en bakterie schuilt normaal erachter-daarom is bijna omogelijk deze te doden...mvg
ps- vie hoofdpijn heb zou better deze NIET lezen...

D 2 januari 2013, 23:40 uur  
@ Alice.

Een sinusitis is wel degelijk zichtbaar op een ct scan , het ziet eruit als een verdikking in de sinus bijholtes.
Als diagnose word er dan vaak een slijmvliesverdikking vermeld i.p.v een ontsteking welke meestal veroorzaakt word door een bacterie.
Er zijn zelfs ook artsen bij die van een ontsteking dan èen of andere schimmel als diagnose weten te stellen.

didi 2 januari 2013, 20:06 uur  
Beste sisusitis,
lees je tekst eerst eens voor je het neerschrijft,ik krijg er koppijn van en heb zo ook al last van mijn sisusitis.

Iris van Berkum. 2 januari 2013, 14:36 uur  
hallo Alice,
ja, je kunt sinusitis hebben terwijl dat niet gezien wordt op een scan .
als het chronisch is , is het latent altijd aanwezig en door b.v weersinvloeden
heb je meer of minder last van pijn of ontstoken neusslijm.
vocht, harde wind en kou of rook kunnen dit veroorzaken. helaas moet je je daartegen altijd wapenen. maar wel aan je conditie blijven werken ...b.v een home trainer etc.

Alice 2 januari 2013, 12:32 uur  
Hoi allemaal,

Kun je chronische sinusitis hebben terwijl dit niet op een rontgen of scan te zien is?

Alice.

Sigrid 31 december 2012, 10:29 uur  
Hallo, ik word overmorgen geopereerd FESS operatie maar ben nog nooit in mijn leven geopereerd en ben toch niet zo gerust. Kan iemand me zeggen hoe de operatie juist verloopt, hoe lang die duurt en hoe het erna allemaal verloopt? Ik heb ook al gehoord dat er tegenwoordig niet meer met die 'wieken' meer wordt gewerkt, maar wat doen ze dan?
Bedankt!!!

Iris van Berkum. 29 december 2012, 16:59 uur  
hallo Jenny,
ik las je berichtjes en begrijp hoe hopeloos je soms voelt.
ik heb zelf ook twee kinderen groot gebracht met deze kwalen en gewerkt tot nu toe. licht werk kan ik thuis verrichten en ben al 65 jaar.met behulp van Dr. van Brummen in Huis ter Heide kan ik de ziekte redelijk doorkomen
Hij is een natuurarts met artsen diploma en je krijgt de kosten van de verzekering vergoed. Tel.030-6939322 ik persoonlijk kan niet zonder longarts of KNO arts want heb PCD. maar natuurlijke middelen en probiotica zijn ondersteunend want je komt hier niet meer van af. toch een voorspoedig en sterk Nieuwjaar gewenst.

SNUF 29 december 2012, 00:06 uur  
@ Jenny,

Een deel van je weerstand zit in je darmen en een antibioticumkuur maakt ook de goede bacterién in je darmen kapot... Het beste is als je na elke AB-kuur een tijdje probiotica slikt om je darmflora weer op peil te brengen. Daarnaast kun je je weerstand flink verhogen door een grote dosis vit.C te nemen. Omdat je lichaam maar 100 mg. vit.C tegelijk kan opnemen (vertelde apotheker), kun je time-released tab. kopen van 1000 mg. daarvan neem je dan eerst 1 tab.p.dag na 't avondeten en na een paar wkn. 2 tab. waarvan de ene na 't ontbijt en de andere na 't avondeten; vervolgens na weer een aantal wkn. kun je dan 3 tab. p.dag nemen, telkens na ontbijt, lunch en avondeten).

Daarbij kunnen ook capsules Canadese Geelwortel (=kurkuma ='longkruid') je weerstand tegen holte-ontstekingen wat vergroten, 3 X daags 1 capsule (te koop in een gezondheidswinkel).
Ik lijd nu al ruim 3 jr. aan chronische rhinosinusitis (nee, niet na een verkoudheid...) en normaal verergerde 't in de periode herfst/winter, maar sinds ik een hoge dosering vit.C slik, wordt 't langzaamaan beter en heb ik al veel minder klachten!

Groet, Snuf.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | volgende

Leden Bezoekers
36 314555


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden