Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Evelien 6 maart 2013, 14:11 uur  
Ik voel een grote poliep in een neusgat. Wat zeggen jullie, weg laten halen? De boel is ook flink ontstoken. Slaap super slecht en baal enorm. Ben nu een week bezig met extra vit. C, kefir, Echinaforce, spoelen wat bijna niet lukt. PFFFFFFF Ben als de dood voor een operatie :((

Jan 6 maart 2013, 10:00 uur  
@Evelien & Rob : op deze site vind je alle nuttig info over levende kefir : http://www.melkkefir.nl/
Ikzelf ondervind geen enkele invloed van de kefir op m'n kwaal. Niettemin, wat voor de ene niet werkt, kan een oplossing zijn de andere. Ik wens jullie veel succes !

Evelien 4 maart 2013, 13:38 uur  
Met de bloempjes lijkt me wel meer werk, maar als het gezonder is ga ik ook binnenkort over.

Rob 4 maart 2013, 11:05 uur  
@Jan
Goede tip Jan. Ik ga het zeker proberen. Ik gebruikte zakjes en had er nooit bij stil gestaan dat het ook anders kan.

alex 3 maart 2013, 20:50 uur  
hallo iedereen, ik ben in mei 2011 in het amc geopereert aan mijn chronische sinusitis "draft twee"alles is uitstekend verlopen en het resutaat is goed. ik heb het advies gekregen om daaglijks 3/5x te spoelen met een zout oplossing en heb zelf uitgevonden dat het heel goed gaat met een spa blauw fles van 750 ml die heeft een goed tuitje dat precies op het neusgat past en met het hoofd op de kop boven de wasbak knijp je zo rustig door de holtes heen.

Evelien 2 maart 2013, 21:40 uur  
Ik ben al een aantal keren bij KNO-arts geweest. Gelukkig heb ik een neusgat wel gedeeltelijk open, en ervaar verder geen druk in mn hoofd. Heb eerder wel voorhoofd holt ontstekingen gehad, en weet hoe dat voelt. Gelukkig komen de meeste holten uit in de keel, en vloeit de rommel vanzelf wel af. En dat merk ik met spoelen wat ik ook 3x daags doe. Het zijn bij mij voornamelijk ontstoken neus slijmvliezen met poliep vorming. Wanneer de slijmvliezen wat slinken (na douchen en spoelen) heb ik ook weer even goed lucht.

sinusitis 2 maart 2013, 00:08 uur  
evelin hy
heb jij al gesproken met kno arts in verband met geblokerde neus?en camera onderzoek gedaan? weet u dat als uw neus te lang geblokeerd staat dat infectie kan dorbreken vlies membraan in sphenoid sinus en dat is dodelijk??

sinusitis 1 maart 2013, 23:59 uur  
free
im sorry maar ik denk dat jij in plaats van alu hoed psiholog nodig hebt.. doe normaal zeg...

Evelien 1 maart 2013, 15:25 uur  
@Jan, heb jij daar ervaring mee? Misschien inderdaad nog beter?
Ben inmiddels ook begonnen aan vit C in hoge dosering, aangevuld met L-Lysine en Echinaforce. Een neusgat hermetisch afgesloten, de ander nog half open. 3x per nacht wakker....grrrrrrrr

Jan 1 maart 2013, 10:31 uur  
@Evelien & Rob : waarom niet werken met de levende kefirbloempjes ? Zie bijgaande link : http://www.tweedehands.nl/beauty-health/dieet/overig/20-gram-yoghurtplant-voor-maken-144076315.html?qq=melkkefir&%3DPostcode=Postcode&pc_id=&afd=&start=0

Rob 1 maart 2013, 10:19 uur  
Een alu hoedje???

free 1 maart 2013, 09:10 uur  
Een alu hoedje helpt ook enorm , het houd de elektromagnetische schadelijke straling tegen , je moet er niet mee buitenlopen maar enkele uren per dag geeft je lichaam de kans om zichzelf te genezen !!

Evelien 26 februari 2013, 14:27 uur  
He Rob, fijn te lezen dat er bij jou ook verbetering is. Bij mij gaat het op dit moment niet zo goed. Een neusgat pot dicht, de ander half dicht. Slecht slapen en doodmoe :( Ben weer met nieuwe kefir begonnen, uit een zakje op melk basis, en doe er ook ong 6 week mee.
Ik heb dus een jaar geen spray's gebruikt. Ze werken ook niet meer.
Ik ga ook even op zoek naar sterke vit. C. Een half jaar voordat ik met kefir begon, hadden we een struik vol zwarte bessen. Heb toen elke dag een handje vol gegeten,(zuur..pfff) en dat werkte toen ook goed voor een paar maanden !!!
Voorlopig probeer ik er zelf weer boven op te komen, en hou jullie op de hoogte.

Rob 25 februari 2013, 15:53 uur  
@evelien
Na jouw eerdere post over Kefir een tijd geleden, ben ik daarmee begonnen. Het heeft absoluut een grote verbetering bij me gebracht, ook al hou ik mindere perioden.

Hoe maak jij het spul trouwens? Ik gebruik poederzakejs en start elke zes weken opnieuw op, omdat ik het spul gaanderweg de rit steeds viezer begin te vinden.

Het stoppen met een spray is trouwens ook de moeite waard. Ik ben op advies van een homeopatische arts een paar weken geleden met fluticason gestopt en dat werkt tot nu toe heel goed.

Evelien 22 februari 2013, 20:09 uur  
Al meer dan 10 jaar last van chronische verkoudheid. Alle neusspray's al gehad, die steeds een jaartje,soms iets langer, hun werk deden.
Vorig jaar februari begonnen met kefir. En, niet te geloven, alle ontstekingen in mn neus verdwenen na kleine twee maand. (heb hier al eerder over gehad in dit gastenboek) Helaas begin januari weer verkouden geworden.De Kefir heeft me toch bijna een jaar klachtenvrij gehouden !!! Kefir is nu door verkeerde bereiding op, en heb weer alles potdicht zitten. We zijn nu even op vakantie aan zee, maar als we thuis zijn ga ik weer aan de kefir met multivitaminen.Ooit zei de huisarts "je lichaam moet dit zelf doen" Ik weet dat het kan. Het moet me weer lukken !!!

sinusitis 21 februari 2013, 23:20 uur  
euh...
ik ben zelf radio amateur en ik weet redelijk veel van frequencies en ik heb nooit hoord van "electrosmog"?? diet is nieuw voor mij.. allerlei soorten frequencies zijn in free air aan lopen rond aarde,neem bijvorbeld gps, prakties iedere nieuwe auto heb een,satelite recivers ontwangen=satelite uhf freq radio golven.. wat jij nodig hebt is gaan leven in atoom bunker,en daar ben jij stralings vrij..mvg

John 21 februari 2013, 14:44 uur  
@Rob. Ik heb 38 jaar in de specifieke magneetveldzone gewoond van de zwaarste hoogspanningslijn die er bestaat. Tal van artsen hebben elektrosmog bij mij kunnen meten en geadviseerd om te verhuizen. Na de eesrste verhuizing woonde ik op een kleine kilometer van diezelfde hoogspanningslijn en kon nog 125 nanoTesla (nT) meten. Nu, na de 2e verhuizing op iets meer dan 1 kilometer meet ik nog 25 nT en de klachten wilden maar niet verminderen. Pas sinds vorige week m.b.v. die oordopjes met filters die ook LFG kunnen weren, kantelt de zaak. Heb ik lucht en reuk in beide neusgaten en zijn de poliepen kleiner aan het worden. Kon de laatste maanden niet in bed blijven en werd zowat gek in huis. Met gebruik van die oordopjes heb ik nog maar één uur in één nacht rond gelopen en die andere nachten minimaal 8 uur in bed doorgebracht. Zal dit huis toch verkopen, want LFG wordt ook door de beenderen van het lichaam opgenomen, vooral die van het hoofd. Ik zou toch eens een keertje klachtenvrij door het leven willen zonder oordopjes.

Rob 21 februari 2013, 11:13 uur  
@John
Maar als je tot die 2 % behoort die het geluid kan horen, waarom kun je er dan ziek van worden? Wie stelt zo'n diagnose?

John 20 februari 2013, 17:12 uur  
Oordopjes van Variphone in Peer. Fit 4-all industry 2 eartip sizes SNR 24 dB. LFG is bijna overal als je al bedenkt dat hoogspanningslijnen LFG verspreiden. Wat is geluid over een paar kilometer. Aggregaten en compressoren werken 's nachts zelfs harder vanwege nachttarief. En 's nachts is er weiniger hoogfrequent geluid waardoor LFG gaat overheersen. Ik reageer daar als een gek op en ben er pas sinds kort achter. Slechts een kleine 2% van de bevolking kan LFG waarnemen (waaronder ik) en of diegenen die het niet horen ook ziek worden, weet ik niet. Maar voor 16,50 zou ik het iedereen aanraden om eens te proberen. En ik heb echt geen aandelen bij Variphone.

Jan 20 februari 2013, 08:41 uur  
@john : uw ervaring met die oordopjes is op zijn minst merkwaardig te noemen. Kunt u meer details over die dingen kwijt, merk, waar te koop, eventueel internetsite ? Ikzelf gebruik - omwille van een oorverdovend snurkende echtgenote - reeds jaren "boules de quies". Dit zijn wasbolletjes die je kneedt en dan in je gehoorgang propt. Zij hebben een zeer goede dempende werking maar ik ervaar helemaal niet het heilzame resultaat dat u beschrijft. Kijk uit naar uw reactie !!

Bert (Groningen) 20 februari 2013, 05:26 uur  
Ik ben gisteren volgens de Celon methodiek geopereerd, waarbij de neusschelpen werden verkleind. Onder volledige narcose heb ik deze operatie ondergaan. Ik moet zeggen dat ik niks geen pijn of andere onhebbelijkheden te verduren heb gehad toen ik uit de narcose ontwaakte. Wel is het zo dat mijn neus nu soms potdicht zit,maar dat zal na enige tijd wel beter worden. Ik blijf positief,moet ook wel want ik heb al jaren last van een verstopte neus. Gek wordt je er van, en claustrofobisch, om maar niet te spreken van de dwangmatige zoektochten bij verschillende winkels en apotheken naar neussprays. Ik hoop toch echt dat er na deze operatie een verbetering optreed,
en dat mijn kwaliteit van leven daardoor sterk voor uit gaat, want anders mogen ze bij mij de stekker er wel uit trekken! (Over positief gesproken!!!).

John 19 februari 2013, 17:05 uur  
Vorige week begonnen om 's nachts oordopjes te gebruiken met een filter die ook laagfrequent geluid weert. Neus reageerde direkt, snot was dezelfde dag nog waterig gekleurd in plaats van groen en geel en poliepen zijn kleiner geworden. Na twee dagen reuk terug. Kosten oordopjes 16,50 euro. Ik hoop dat zich dat zo verder ontwikkelt. Niet te geloven na 30 jaar neuspoliepen en diverse operaties, stootkuren etc.

trikevrouw 13 februari 2013, 16:57 uur  
@ Rob, er worden geen chinese kruiden in je neus gedaan. Ik vond die paar naalden niet erg. Maar ben wel heel blij met hoe het geholpen heeft.

Rob 12 februari 2013, 21:44 uur  
@trikevrouw
Weken ze ook met chinese kruiden in je neus?

Accupuntuur heb ik geprobeerd. Ik merkte geen verschil en ik vond die naalden in mijn gezicht rot.

Rob 12 februari 2013, 21:42 uur  
@HJ
Ik vind het heftig wat je schrijft.

De ziekte triggert me omdat ik niet alleen last heb van sinusitis, maar ook van mijn ogen en diarree. Maar ja, als je als je als persoon met klachten de sympomenlijst van een willekeurige ziekte pakt, herken je er geheid een paar.

Wat jij beschrijft lijkt heftiger te zijn. Ik hoop voor je dat de ziekte bij jou tot staan gebracht kan worden.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | volgende

Leden Bezoekers
36 322129


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden