Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Sigrid 31 december 2012, 10:29 uur  
Hallo, ik word overmorgen geopereerd FESS operatie maar ben nog nooit in mijn leven geopereerd en ben toch niet zo gerust. Kan iemand me zeggen hoe de operatie juist verloopt, hoe lang die duurt en hoe het erna allemaal verloopt? Ik heb ook al gehoord dat er tegenwoordig niet meer met die 'wieken' meer wordt gewerkt, maar wat doen ze dan?
Bedankt!!!

Iris van Berkum. 29 december 2012, 16:59 uur  
hallo Jenny,
ik las je berichtjes en begrijp hoe hopeloos je soms voelt.
ik heb zelf ook twee kinderen groot gebracht met deze kwalen en gewerkt tot nu toe. licht werk kan ik thuis verrichten en ben al 65 jaar.met behulp van Dr. van Brummen in Huis ter Heide kan ik de ziekte redelijk doorkomen
Hij is een natuurarts met artsen diploma en je krijgt de kosten van de verzekering vergoed. Tel.030-6939322 ik persoonlijk kan niet zonder longarts of KNO arts want heb PCD. maar natuurlijke middelen en probiotica zijn ondersteunend want je komt hier niet meer van af. toch een voorspoedig en sterk Nieuwjaar gewenst.

SNUF 29 december 2012, 00:06 uur  
@ Jenny,

Een deel van je weerstand zit in je darmen en een antibioticumkuur maakt ook de goede bacterién in je darmen kapot... Het beste is als je na elke AB-kuur een tijdje probiotica slikt om je darmflora weer op peil te brengen. Daarnaast kun je je weerstand flink verhogen door een grote dosis vit.C te nemen. Omdat je lichaam maar 100 mg. vit.C tegelijk kan opnemen (vertelde apotheker), kun je time-released tab. kopen van 1000 mg. daarvan neem je dan eerst 1 tab.p.dag na 't avondeten en na een paar wkn. 2 tab. waarvan de ene na 't ontbijt en de andere na 't avondeten; vervolgens na weer een aantal wkn. kun je dan 3 tab. p.dag nemen, telkens na ontbijt, lunch en avondeten).

Daarbij kunnen ook capsules Canadese Geelwortel (=kurkuma ='longkruid') je weerstand tegen holte-ontstekingen wat vergroten, 3 X daags 1 capsule (te koop in een gezondheidswinkel).
Ik lijd nu al ruim 3 jr. aan chronische rhinosinusitis (nee, niet na een verkoudheid...) en normaal verergerde 't in de periode herfst/winter, maar sinds ik een hoge dosering vit.C slik, wordt 't langzaamaan beter en heb ik al veel minder klachten!

Groet, Snuf.

HJ 28 december 2012, 13:53 uur  
@Jenny
Ik zelf ben nu ook bij een INTERNIST beland, die helaas pas over enige tijd echt kan onderzoeken in afwachting van totale prednisolon-afbouw. Dit lijkt vreemd, want bij een internist denk je meer aan darmziekten en dergelijke, maar bij nader inzien ziet een internist alles veel meer in samenhang. Wat bijvoorbeeld ook mogelijk is, hoewel dit zeer zeldzaam is, zijn systeemziekten, zoals ontstekingen in de bloedvaten. Zie internet: syndroom van Wegener of Churg-Strauss bijvoorbeeld. Verder opperde mijn internist het gebruik van andere ontstekingsremmers via het bloed dan het (schadelijke) prednison. Het verraste mij dat er kennelijk alternatieven zijn! Omdat het onderzoek nog moet volgen, heb ik hier nu nog geen nieuws over.

Jenny 28 december 2012, 08:37 uur  
hallo,

misschien heeft iemand nuttige tips...
Ik sukkel al jarenlang met NKO-aandoeningen: ooronstekingen, keelonstekingen en de voorbije jaren steeds erger wordende sinusitis. Het voorbije jaar zijn de sinusklachten sterk toegenomen. Ik nam het voorbije jaar bijna constant enige vorm van antibiotica of cortisone. Onderging in juli 2012 een eerste FESS. Deze verliep niet zo goed met grote bloeding tijdens de operatie. Daarna zijn de klachten nog meer toegenomen.
Eind november een 2de FESS maar ook hier geen soelaas...amper 2 weken na de operatie opnieuw een infectie, opnieuw antibiotica en cortisone die niet echt helpen...
Ik ben een beetje radeloos...
Na wat rond te surfen denk ik dat de enige manier om van die sinustoestanden af te komen een versterking moet zijn van mijn algehele weerstand. Na een jaar zware medicatie is mijn lichaam denk ik zodanig verzwakt en vang ik nog meer dan vroeger iedere voorbijkomende verkoudheid op...
Gezondere voeding en voedingssupplementen kunnen misschien op langere termijn helpen...
Hebben jullie misschien nog andere tips??
Ik voel de laatste maanden dat mijn lichaam meer en meer in panne valt...ik ben 31j, heb 2 kinderen en ga werken...Er moet toch een manier zijn om die sinusitis een beetje leefbaarder te maken....

THX!!!

kno slachtoffer. 27 december 2012, 23:26 uur  
Hoi Sinusitis.

Een longarts hangt hier weer een kaartje aan van astma of copd
Vraag me wel eens af wat dit met sinusitis klachten te maken heeft.
De meeste sinusitis klachten beginnen naar mijn mening gewoon na een forse
verkoudheid en hoopt dit zich alleen maar op in de sinus maxillaris holtes en ook voorholteontstekingen spelen hierbij vaak een rol.
En wat het ergste hiervan is dat er vrijwel geen oplossingen te bedenken zijn om de sinusitis klachten voorgoed te laten verdwijnen.

sinusitis 27 december 2012, 22:24 uur  
kno slachtofer
hoi, ik begrijp u voledig,ik heb ook vraag=vaarom zijn de long arts en sinus arts niet verbonden? verdorie dat is toch zelfde pot nat...

kno slachtoffer 27 december 2012, 10:23 uur  
@ sinusitis.

Dit kan wel zo zijn wat jij schrijft maar dan zal de ontsteking in de sinus maxillaris ook verwijderd moeten worden
en dit is nu het grootste probleem, is dit dan de taak van een kno arts
of van de kaakchirurg.
De sinus maxillaris grenst namelijk ook tegen het kaakgebied aan met alle aanwezige zenuwen.
Als je vroeger een erntsige ontsteking in de sinus maxillaris had zitten
en er geopereerd moest worden dan werd dit via een snede in de kaak uitgevoerd maar dan wel door een kno arts .
Dan vraag ik me af waarom een kno arts deze ingreep niet in handen geeft aan een kaakchirurg omdat dit het werkgebied van de kaakchirurg is.
.

sinusitis 27 december 2012, 00:03 uur  
hoi iedereen, ik heb gevraagd naar mijn KNO arts en deze zegt "als uw maxilian sinus-kaak sinus ongestoken is dan prikkeld deze zenuven van onderliggende tanden ,dus man krijg prikkel dat die zit met slechte tanden,MAAR allen tandarts met rontgen photo kan bepalen of dat deze waar zijn.. nu trekt maar zelf conclusies ervan;...

kno slachtoffer 26 december 2012, 20:53 uur  
@ Kv.

Zou de tandarts of kaakchirurg eerst maar om advies vragen wat de oorzaak
zou kunnen zijn van je klachten, het komt ook regelmatig voor dat de tanden of kiezen de boosdoener kunnen zijn zonder dat je dit zelf in de gaten hebt.

sinusitis 25 december 2012, 13:23 uur  
ZALIG KERSTFEEST !!!!!!!

KV 24 december 2012, 23:12 uur  
Hier is mijn verhaal.

Vorig jaar in juni ben ik afgestudeerd. Begin oktober 2011 begon ik met werken bij mijn eerste werkgever. Daar stond de airco alle dagen aan en deze stond vaak recht op mij gericht terwijl ik aan mijn bureau aan het werken was. Zolang ik er werkte had ik last van een zware verkoudheid (verstopte neus met dik geel en groen slijm). Dit ging niet over tot ik er noodgedwongen moest vertrekken (eind februari 2012).

Nadien leek mijn zware verkoudheid te verdwijnen maar deze zomer kwam ze terug, harder dan ooit. Ik werk sindsdien weer in een omgeving waar de airco keihard staat te loeien. Ik kreeg alweer last in mijn neus maar deze keer leken mijn sinussen ook volledig verstopt te zitten. Ik was het beu, mijn huisarts schreef mij enkel belachelijke neussprays (bv. nasonex) voor waarmee ik niet geholpen kon worden. Daarom maakte ik een afspraak met een KNO-arts. Hij kon helaas ook niets vinden omdat tegen de tijd ik een afspraak had, de verkoudheid veel minder geworden was. Heb wel een CT-scan laten nemen en hieruit bleek dat het rechterneusgat geblokkeerd was en ik lichte verschijnselen vertoonde van sinusitis.

De KNO-arts schreef mij daarom pilletjes voor die ik 10 dagen per maand 3 maanden moet innemen. Het product heet Broncho-Vaxom en is bedoeld om de weerstand op de luchtwegen te versterken. Tot nu toe (ik ben al aan mijn 2de reeks bezig) merk ik weinig verschil en ben van plan om na Nieuwjaar terug te gaan naar deze KNO-arts.

Het berichtje dat ik hieronder las brengt mij ook op ideëen om toch mijn tanden eens extra te laten checken.

sinusitis 20 december 2012, 22:16 uur  
IK VENS ALLE MEDELIJDERS GELUKKIGE KERSTDAGEN EN NOG GELUKKIGER NIEUW JAAR 2013 EN DAT IEDEREEN BETTER WORD !!!!!

StevenE 17 december 2012, 22:05 uur  
Ik heb bijna een jaar last gehad van een chronisch dichtzittende neus, "post nasal drip", volzittende longen welke ik 's avonds leeg moest hoesten alvorens ik naar bed ging om een enigszins normale nachtrust te bewerkstelligen.

De symptomen werden echter steeds erger waarna ik naar de dokter ben gegaan welke me een aantal middeltjes voor schreef waaronder Nasonex. Dit hielp wel om de symptomen te onderdrukken maar bood geen structurele oplossing, het blijft immers symptoombestrijding.

Een afspraak met de KNO-arts stond op het programma om te gaan kijken of ik neuspoliepen had echter viel mij voordat ik hier langs zou gaan in dat ik vorig jaar mijn verstandskiezen moest laten trekken. Dit heb ik toen niet gedaan omdat ik toen geen pijn had en er geen negatieve gevolgen aan ondervond.

Enig speurwerk op internet leerde mij echter dat "rotte" verstandskiezen wel degelijk aan neusproblemen kunnen bijdragen. Ik heb dit aan mijn dokter voorgelegd welke mij adviseerde ze zo snel mogelijk te laten trekken. Dit heb ik inmiddels gedaan ongeveer een week geleden en kan zeggen dat mijn problemen zo goed als verdwenen zijn. Het gaat met de dag beter en ik word wakker zonder verstopte neus, ik slaap beter en voel me fitter, daarnaast merk ik dat ik veel minder geïrriteerd ben. Komende woensdag moet men aan de andere kant aan de bovenkant een verstandskies verwijderen welke een groot gat heeft. Wellicht ben ik dan helemaal verlost van alle problemen.

Nadat ik met meerdere mensen hierover gesproken heb blijkt dit probleem vaker voor te komen. Zo bleek een college iemand te kennen welke al drie keer geopereerd was wegens moeilijk kunnen ademen via de neus. Uiteindelijk bleek een stuk verstandskies te zijn blijven zitten in het tandvlees welke effect had op de neus. Dit is toen verwijderd en men is toen ook verlost van alle problemen.

Ik had dus zelf absoluut geen last van mijn verstandskiezen, geen pijn, enkel zeer sporadisch een ongemakkelijk gevoel aan de linker bovenkant.

Ik deel dit verhaal omdat ik graag mensen die wellicht door het zelfde probleem (verstandskiezen) kampen met dezelfde symptomen. Mijn leven werd echt kapot gemaakt door de vervelende symptomen en het slechte slapen.

sinusitis 17 december 2012, 16:04 uur  
hoi iedereen
ik heb vandaag geveest bij longarts en nu heb ik 2 pikuren verkrijgen van XOLAIR ,en ik voel betje verschiel in mijn long functie.eerlijk ben ik verbetterd maar tes nog te vroeg om te zeggen.eers heb ik 1pikure verkrijgen en nu moet ik starten met 2 pikuuren iederee twee veken.voor vie dat deze niet weet is dat mijn sinusen blokeren omdat ik heb asthma,en zware asthma ..ben niet gelukkig om deze te zeggen maar tes zo.. ik heb 4fess operaties ondergaan en bij mij is alles open gebroken.. mensen als julie hebben polipen julie MOETEN jezelf laaten testen op alergien,omdat deze is meestal oorzag ervan..mvg!!!

sinusitis 15 december 2012, 21:55 uur  
poliper
en ik heb al 4 operaties ondergaan en nu pas heb ik mijn probleem ondervonden.. als jij de oorzak niet vind dan zijn operaties nutellos..mvg

Polieper 15 december 2012, 10:41 uur  
Beste sinusitis, ik heb mijn keuze al gemaakt. Prof fokkens ! Ben inmiddels al 2x geopereerd. Nu hopen dat prof fokkens het kan verhelpen.

Groetjes

sinusitis 14 december 2012, 18:48 uur  
hy poliper
operatie zelf zal oorzak van uw polipen niet stoppen met rezultaat dat jij deze opnieuwe krijg zelfs achter operatie . polipen mot jij vervijderen maar ga eerst naar goede longarts en laat BLLOD testen voor alergien !!! dit is echt vrindelijke advies!! merry christmass naar iedereen ier !!!

Polieper 12 december 2012, 19:10 uur  
Heeft iemand ervaring met een operatie aan de poliepen door DR. D.J. MENGER ? Ik twijfel nl tussen proff fokkens of dr. menger. In t AMC ??

frank 8 december 2012, 00:54 uur  
hallo

sinusitis 5 december 2012, 22:08 uur  
ter uw info FESS operatie lost op mechanise blokade van sinusen MAAR niet die oorzak van ZELFDE.. ik weet omdat ik heb 4FESS operaties gedaan..!! bliven lastig valen uw longarts is oplosing;;;;;

sinusitis 5 december 2012, 22:04 uur  
nog iets, ik heb vaargenomen uit gesprek met KNO VS LONGARTS dat histamina veroorzakt sinusitis en is directe gevoolg van alergise reactie.prik test is NIET waterdicht en man moet EISEN van LONGARTS om bloed te laten testen in labo !!!! daar pas word zichtbaar wat mankeert in mens organisme !!! LAAT JIJ NIET UIT PRATEN !!! dit is uw leven en ZOEK ,NE eis oplosing;; ZET UW ARTS ONDER DRUK !!! ik hoop dat ik op juiste weg ben..ik hoop ..

sinusitis 5 december 2012, 21:59 uur  
hoede avond iedereen, nu ik will ier geen hoop inblaazen maar vandaag heb ik eerste pikuure verkrijgen en mijn neus is open als nooit tervooren?! ik hoop dat ik niet aan dromen bent omdat ik will niet wakker worden.. eerste pikuur is 125mg van "spul" en nu volgende is op anrading van long arts dubbel dosiss? ik weet niet waarom.. nu ook mijn longen zijn niet meer prikkelbaar, ik adem uit volle borst.. nu ik weet dat maar eerste is maar ik blijv hoopen.. nu morgen moet ik terug naar werk en naar frankrijk,jess ik doe dat graag...mvg groetjes naar iedereen en "blijven zoeken" niet opgeven...als uw arts niet kan oplosen ga maar naar andere..kans bestaat !!

kno slachtoffer 3 december 2012, 08:38 uur  
@ Sinusitis.

Een tijdje geleden zou je injecties krijgen , merk je al dat deze injecties nu je klachten verminderen i.v.m je sinusitis klachten.?

sinusitis 30 november 2012, 22:17 uur  
snuf
als jij in vitamin c gelooft dan moet jij dat doen. mens moet zoeken voor zelf wat de beste oplosing is..en kleine oplising is better dan gene..mvg

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | volgende

Leden Bezoekers
36 311147


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden