Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Jan 5 november 2013, 15:01 uur  
Dit verschijnsel is mij vreemd zelfs op de meest heftige ontstekingsmomenten. Wat jij beschrijft doet mij eerder denken aan een slechte bloedsomloop. Een doktersbezoek lijkt mij aangewezen.

Belvedere 4 november 2013, 19:49 uur  
Hebben jullie ook last van ''lam'' aanvoelende benen/armen/vingers, en 's nachts wakker worden van hartkloppingen met een ontzettend gevoel van vermoeidheid?

Ik heb sinusitis en vermoed dat het daar mee te maken heeft, als de ontsteking op zijn hevigst is.. maar wil het graag zeker weten.

John 31 oktober 2013, 00:00 uur  
@sinusitis
Ik zou niet meer met U in discussie gaan, echter die kooi is inderdaad de beste oplossing. Volgend jaar koop ik een camper en dan heb ik een kooi op wielen. Ik zou toch maar eens een piramide proberen. Voor weinig geld ook een verbetering in uw leven. Ziekte ontstaat niet vanzelf! Maar of het uw negativisme kan oplossen???

sinusitis 30 oktober 2013, 23:15 uur  
john
zou jij niet beter faradey kooi bouwen uit staal?diet bied aan u en voor de rest van wereld van u beste bescherming?gevoon jezelf opsluiten ver weg van ,internet,geluid,leven in algemeen?zou diet niet de beste oplosing zijn voor u?ps-is nog altijd goedkoper dan psiholoog?!

John 29 oktober 2013, 22:09 uur  
@Deborah
Probeer eens een piramide op zolder te plaatsen, 45 cm. hoog centraal op zolder. Voor een paar tientjes kun je er al eentje kopen. En eventueel een kleine van 10 cm. hoog op het nachtkastje. Beiden natuurlijk gericht op het noorden.
Overigens gaat TNO piramides gebruiken om de geluidsoverlast bij Schiphol tegen te gaan. Geloof me het gaat allemaal om verkeerde trillingen waar het immuunsysteem op reageert, dus ook geluidstrillingen. Ikzelf heb voor vier maanden een vrijstaande bungalow gehuurd in het bos om de winter door te komen. Allemaal welvaart moet je maar denken.

Deborah 28 oktober 2013, 15:39 uur  
Het is weer hopeloos...
Denk nu toch weer aan opereren.
Heb al een verwijsbrief voor het AMC.
Heeft iemand ervaring met AMC?
Ik woon op Texel dus aan de lucht zal het niet liggen
ook geen hoogspanningslijnen hier @John.

Wilma 19 oktober 2013, 12:56 uur  
Astma

Heb goede ervaringen met de Halotherapie behandeling bij de Haloclinic in Zaandam. Vanaf de eerste behandeling van 60 minuten voelde ik mij direct veel beter. Heb astma en door de zoutbehandelingen kan ik weer gewoon diep ademhalen. Iets wat seretide niet teweeg bracht. Had heel veel last van bijwerkingen van seretide(hartkloppingen, constant verstopte neus waardoor ik niet goed kon ademhalen!), overslaande hartslag, depressieve klachten, spierkrampen. Wat al niet meer. Voor mij nooit meer seretide. Had het gevoel dat ik afhankelijk werd van dat medicijn en het mij geen goed deed. Het wordt tijd dat men deze zoutbehandelingen serieus neemt. Ik raad iedereen met longklachten aan om eens een (gratis) behandeling in de zoutkamer te ondergaan. Tenslotte is je eigen ervaring het enige wat telt. Helaas is er maar één zorgverzekeraar (Zorg en Zekerheid) die deze Halotherapie behandelingen vergoedt via de aanvullende verzekering.

Evelien 18 oktober 2013, 15:45 uur  
@Rob Nasu Mel bij wondjes, droog, beschadigd en ontstoken neusslijmvlies. Vorig jaar deze tijd werd ik weer erg verkouden na bijna een jaar vrij van snot te zijn geweest (de Kefir?) Na een zeer koude vakantie op Terschelling was t echt helemaal hopeloos. Toen aan de ontstekingsremmers gegaan omdat ik geen slaap meer kreeg. Na een aantal weken weer gestopt en van de zomer was t aardig beter. Maar wel erg droog steeds in mn neus waardoor ik snel weer ga niezen. Omdat de winter er weer aankomt bedacht ik door zalf de slijmvliezen te kunnen beschermen voor de kou. Ben nl veel buiten als t kan. Het gaat nog steeds vrij goed !!

John 15 oktober 2013, 23:23 uur  
@Jan
Kop op! Ik ben al 40 jaar aan het zoeken naar de ultieme oplossing en ik ben al twee keer verhuisd, maar zit nog steeds op een kilometer afstand van een 380 kV-lijn. Ik heb momenteel mijn huis weer te koop staan en zal straks een woning zoeken op meer dan 25 kilometer afstand van zo'n lijn. Heb je overigens de medicinale wiet al geprobeerd? Kijk ook a.u.b. eens naar mijn vorige bericht over aarding en ABC-meditatiebollen. Het geeft verlichting in elk geval.

John 15 oktober 2013, 23:12 uur  
@Mike
Alles hangt samen met alles. Slijmvliezen zitten door het hele lichaam. Het grootste probleem (na 40 jaar ervaring) is de leefomgeving. Het immuunsysteem wordt geprikkeld door trillingen van buitenaf, waarop een afweerreactie volgt ->de stressfactor gaat omhoog met mogelijk als gevolg een ontstekingsreactie en/of allergiereactie. Oplossing: ergens een plek zoeken waar die trillingen niet zijn of minder. Als dat niet 1, 2, 3 kan, dan mijn advies: aarding. Tik eens op google in: "geaard hoeslaken". Dit kan in ieder geval de darmproblemen aanzienlijk terugbrengen. Voor de sinusitis adviseer ik: een ABC-meditatiebol in elke leefruimte. De stressfactor kun je omlaag brengen door voorstaande middelen, maar ook door medicinale wiet. De grootste vervuiler van verkeerde trillingen zijn hoogspanningslijnen, met name de 380 kV-lijnen, deze gooien ook LFG weg: laag frequent geluid. Maar ook positieve ionen, terwijl je negatieve ionen moet hebben om goed te kunnen leven. Deze bevinden zich genoeg op het aardoppervlak, maar dan zal je vaak blootsvoets hier van gebruik moeten maken of aarding via hoeslaken of matten. Succes!!!

SNUF 14 oktober 2013, 00:26 uur  
@ Jan,
Wat mij verlichting geeft, is 3 capsules Canadese Geelwortel per dag (= Curcuma =longkruid) en wat verder verbetering gaf, is 3 tabletten vitamine C 1000 mg Time Released (langzaam opbouwen van 1 tab. naar 3 tab.).
Normaal verslechterde mijn sinusitis in herfst en winter maar verbeterde langzaam met deze medicatie; is nog niet helemaal over maar wel sterk verminderd!

Jan 13 oktober 2013, 16:31 uur  
Wat de relatie tussen sinussen en darmen betreft kan ik bevestigen dat sinusitis bij mij is ontstaan nadat ik een fikse darmontsteking had doorgemaakt. Heb een tijdje mijn heil gezocht in de homeopathie en toen werden ook alle accenten op de darmen gelegd. Zonder resultaat weliswaar, ik snotter nu inmiddels al 7 jaar en heb me erin gesteld dat ik zal blijven snotteren. Ik blijf zoeken naar middeltjes allerlei om mijn kwaal te verzachten maar genezen zal ik, vrees ik, er nooit meer van.

Rob 12 oktober 2013, 12:34 uur  
@Evelien

Hoe werkt die zalf volgens jou?

Rob 12 oktober 2013, 12:33 uur  
@Mike

Ik geloof wel in een relatie tussen sinusitis en darmproblemen, maar wie wat veroorzaakt, weet ik niet.

Ik denk eerder dat ze beide een symptoom zijn van iets anders dan dat de één de ander veroorzaakt.

Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat chronische darmklachten je weerstand ernstig ondermijnt waardoor je sinusitis in stand blijft. Ook heb ik wel eens wel eens gehoord dat als je veel snot doorslikt dit problemen kan geven in je darmen. Dat laatste lijkt me niet moeilijk op te lossen.

Mike 10 oktober 2013, 08:03 uur  
Hallo,

Zijn er hier ook mensen die net als ik naast sinusitis ook last hebben van een spastische darm? Dwz, buikpijn, een zeurend gevoel in de buik? Ik heb nl. de theorie dat bacterien uit de neusholten de darmen koloniseren en daar klachten veroorzaken.

Mike

Evelien 8 oktober 2013, 13:45 uur  
En dan nu maar weer eens een POSITIEF bericht! Sinds drie weken gebruik ik de neuszalf NasuMel en..mijn neusslijmvliezen zijn een heel stuk rustiger geworden. Kan weer goed door beide neusgaten ademen. Verder hou ik een dagboekje bij waar ik nog geen conclusies uit kan trekken.
Probeer zo gezond mogelijk te eten, flink buiten te bewegen en spoel drie keer daags mijn neus (en hoera dat kan nu ook weer veel makkelijker!!)
Ik ben blij. En morgen zien we wel weer !!!

sinusitis 21 september 2013, 21:40 uur  
DEBORAH
geen probleem.ik weet dat mens in vanhoop grijp voor onmogelijke in hoop van genezing maar feit is dat mens nargelang ouder word begin te krijgen problemen met alergie's.gezien dat onze eten behandeld word met alerleei chemicalien ,water ook dan is deze onvermedelijk.niet panikeren maar zoeken voor oorzak,stof,polen,kledij,werk plats ets..blijven zoeken..wat vele mensen niet "willen"begrijpen is dat polipen onstaan door langdurige blokade van neus slijm vlies en dat zijn in feite zakjes vol met etter.antibiotica kan verzachten maar niet genezen omdat zolang zakje blijf bestaan blijf deze verder onsteken en daarom moet vervijderd worden.meeste mensen hebben alergien maar dat is verschillend van mens tot mens.in lente heb jij polen,nu in herfst heb jij bomen polen en huis stof mijt ets..tes nooit perfect.rokers hebben bijvorbeld ziekte van COPD maar meste weeten het niet,en altijd denken "mijn hoest is rokers hoest"maar in feite longen functie afnemt en daarom mens hoest en deze is niet omkerbaar,.beste is laten longarts testen uitvoeren met prik test en bloed afnemen en deze ook testen.als jij positief bent op alergien dan neem deze ernstig en kan jij deze verhelpen met op verschillende manieren en dan doe its aan sinus verluchting in vorm van nasonex of iets anders maar let op blijven nemen zodat neus open blijf en dat is uw kans op normale leven.radpleeg verschilende dokters en praat en vraag alles dat jij will weten..tes belangrijk dat JIJ megrijp hoe dat zit in elkaar en dan zal jij weten wat te doen..AUB neem geen langudir antibiotica omdat voor sinusen NIET WERKT..ik heb zelf deze fout gedaan en nu heb ik resistente bacterie in neus,wat betekend is -als mij imuniteit valt stil antibiotica can mij niet meer helpen..niet doen..jij moet begrijpen voldunde lucht cirkulatie geneez sinusen..mvg van sinusitis..

Deborah 20 september 2013, 15:08 uur  
Dank je wel Jan en sinusitis

sinusitis 18 september 2013, 22:19 uur  
deborah
eerst hallo op deze forum !! welkom
nu ik heb bijsluiter gelezen en tabletjes dat jij neemt zijn corticostereoiden en de feit is dat deze hebben positive invloed op meste zwelingen in mens licham,maar er zijn ernstige en gevarlijke bijverkingen bij langdurige opname van corticostereodien.ik personelijk neem van tijd tot tijd medrol,en deze is ook corticostereoid.mestaal gezien dat ik heb zware alergie neem ik 2weken 8mg en ben zoals nieuwe mens,heerlijk ruiken en geen last van asthma of niets..nu spijtig te lang deze nemen is onmogelijk zonder schade aan licham..kijk meschien met hulp van longarts voor antie alergie tabletjes zoals montelukas of singulair?maschien ben jij mee opgelost? lat jij niet afschriken ,als poliepen te groot zijn laat zij vervijderen maar zoek oorzak ergens anders omdat operatie is maar tijdelijk oplosing..mvg

Jan 18 september 2013, 16:52 uur  
Bij deze een oproep aan alle mensen die gebaat waren met een operatie, zet jullie positieve verhaal hier op het forum. Kwestie van de moraal hoog te houden en niet steeds kommer en kwel te moeten lezen.

Deborah 17 september 2013, 15:23 uur  
Bedankt voor jullie reactie`s
Het is heel fijn om hier te kunnen lezen dat ik niet de enige ben die hiermee tobt.
Ik voel me nu prima heb net het laatste tabletje geslikt, wonderlijk ik heb nergens geen last meer van. Kan heerlijk alles ruiken , zo zalig en adem weer door mijn neus. Hoop dat ik er voorlopig vanaf ben maar ik weet dat het slechts tijdelijk is.
Door alle verhalen ben ik sterk gaan twijfelen over een operatie, maar de mensen waarbij het goed is af gelopen tja die hoor je hier waarschijnlijk ook niet meer.

Rob 15 september 2013, 20:20 uur  
@Deborah
Ik kom het jaar door met drie tot vier lange antibioticumkuren (drie/vier weken per keer). In het verleden ben ik twee keer geopereerd. Na elke operatie was het slechter, doe ik nooit meer.

Opvallend tot celestone bij jou werkt. Dat doet bij mij niks. Alleen antibioticum werkt bij mij.

cc 15 september 2013, 19:44 uur  
@ Deborah
.
De beste tip welke ik je kan geven is zo lang mogelijk
proberen om een operatie te gaan rekken.
Een operatie is ook niet altijd de juiste oplossing.,
en als je maar twee keer per jaar een antibiotica krijgt
er ook nog baat bij hebt is dit toch ook prima zo.
Het is een zeer vervelende kwaal waar eigenlijk
ook geen echte oplossing voor is te vinden.

Deborah 15 september 2013, 14:34 uur  
Hallo iedereen
Ik heb last van altijd verkouden zijn, allergie, astma, niet kunnen ruiken en neuspoliepen
Maar durf nog steeds niet onder het mes. Tot nu toe heb ik een puf en flixonase druppels, dit gaat redelijk tot ik het echt niet meer red en er zo moe van word.
Dan krijg ik van de huisarts een kuur van een week
celestone tabletjes (3 x pd 0,5mg)
Na een paar pilletjes heb ik nergens geen last meer van, slaap heerlijk, kan door mijn neus ademen en ruik en proef weer alles. Echt zalig!!!
Ik red het met twee maal een kuur van een week per jaar.
Nu mijn vraag adviseren jullie mij een operatie of zal ik het zo laten?
Hoe slecht is zo`n kuurtje nou echt twee maal per jaar.
Ik ben 45 jaar oud .

sinusitis 11 september 2013, 22:21 uur  
john jij ben helemaal zot maar allen jij ziet het niet..ga ma joint roken om te kalmeren..zal helpen tegen hf,uhf,vhf en natuurlijk met "donave" druppels tegen lf...alles met f.... voor u..lol

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | volgende

Leden Bezoekers
37 332781


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden