Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


mieke 13 november 2007, 16:51 uur  
Beste Jella,

ga even niet naar de NKO-arts maar laat naar je spijsvertering kijken en naar je stoelgang. Klinkt niet echt smakelijk, maar doe het toch maar...

mieke 13 november 2007, 16:44 uur  
Join the club, zou ik zo zeggen.
Een pasklaar antwoord heb ik natuurlijk niet, anders zat ik ook niet op het forum. Toch een poging...

Als klassieke behandeling (antibiotica, cortisone) niet echt helpt, kijk dan zeker na of je geen allergie hebt.
Vindt men niets, dan is dit niet het einde maar pas het echte begin van de zoektocht!!

Veel mensen reageren nu éénmaal overgevoelig op...
stof, chemische produkten, voeding,... heel veel om op te noemen.

Merk je dat je darmen niet echt ok zijn, dat er bijvoorbeeld teveel wind op zit, dan ligt misschien de oorzaak eerder daar en is het sinusitis eerder een gevolg hiervan.
Misschien verdraag je eigenlijk geen melk of eieren of gesuikerde produkten?
Probeer eens een maand gewoon te eten met veel groenten maar laat eens alle melkprodukten weg en vermijd zoetigheden. Misschien merk je wel beterschap. Misschien niet , maar dan kan je alvast één oorzaak schrappen.

Ik heb me vorig jaar laten overtuigen me te laten opereren, ik heb er totaat geen effekt van. Ik weet één ding zeker, ik laat geen tweede operatie uitvoeren.

Een hele waslijst, ik weet het...
Ook mijn zoektocht gaat nog door maar ik hou jullie op de hoogte.
grtjs

Christina 13 november 2007, 15:57 uur  
Hallo,
Probeer warm water met een paar druppels tea-tree olie en stomen.
Kan een enorme verlichting geven.
Succes

Gertjan 13 november 2007, 12:53 uur  
Mijn zus van 16 heeft erge last van Chronische Sinusitis. Ze heeft al tal van medicijnen geprobeert, maar niets helpt.
De artsen vinden het te riskant om haar te opereren omdat ze nog zo jong is. Daarnaast vertelden zij dat het wienig zin zou hebben omdat het toch terug komt na verloop van tijd.
Heeft iemand een oplossing hiervoor??

Jella 12 november 2007, 20:32 uur  
Hallo lotgenoten,

Weten jullie de oorzaak van de steeds terugkerende sinusitus?
Ik kan wel door mijn neus ademen (operatief gebeurd) maar mijn sinussen blijven ontstoken.Ik heb al verschillende antibioticakuren genomen maar het geneest nooit volledig!De kno-arts weet geen raad meer met mij maar ik ben wel ziek (stekende hoofdpijn,maag- en buikpijn,misselijk en verschrikkelijk vermoeid)

Carel 8 november 2007, 17:44 uur  
Hallo Bagheera,mooie naam overigens,ik houd de gewone spoeling met zout gewoon achter de hand,gaat ook prima.
Voel me uiteraard nog steeds niet optimaal maar er maar het beste van hopen.Ik hoop dat voor jou de ellende ook eens eindelijk ophoudt want het leven gaat dan wel heel erg in het teken van de neus staan.
Leuk in ieder geval dat er lotgenoten zijn om elkaars ervaringen te delen.

Groetjes,

Carel

Bagheera 8 november 2007, 10:17 uur  
Hoi Carel,
Ja dat klopt, ik ben ook door dr Buwalda geopereerd. Helaas zijn de opties voor mij inmiddels een beetje uitgeput, hij kan niet zo veel meer voor me doen. Ik blijf dus maar gewoon heel hard hopen dat het op gaat knappen in de loop van de tijd.
Kan je een beetje overweg met die rhinicur? Ik vond het een ellende, hij lekte aan alle kanten en ik kreeg het gewoon niet voor elkaar. Ik ben snel weer overgestapt op de nasaline spuit, gewoon met zout water. Dat gaat heel goed.
Ik denk dat het nogal scheelt dat ik via m'n neus geopereerd ben, je hebt toch een behoorlijk vervelende wond in je bovenkaak nu. Evengoed merkte ik wel het verchil in hersteltijd met de 'gewone' Fess operaties. Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen, het heeft even tijd (en veel rust) nodig. Sterkte!

carel 8 november 2007, 10:07 uur  
Hai Bagheera,

Ik ben overigens door dr.Buwalda geopereerd,jij ook heb ik begrepen uit voorgaande stukken.

Groeten,
Carel

carel 7 november 2007, 17:46 uur  
Hoi Bagheera,

Nog maar een kleine week geleden.Ik ben inderdaad via de Caldwell Luc methode via de bovenkaak links geopereerd.
Ik heb een aanzienlijke zwelling gehad en aardig wat pijn.
Momenteel heb ik nog pijn vnl.bij de plaats waar de incisie is gemaakt voor toegang naar de sinus,en uiteraard een behoorlijk vervelend gevoel van de linkerkant van het bovengebit.
de zwelling is echter zo goed als verdwenen.
Zit nu nog aan de anibiotica,en ga op aanraden van de kno arts spoelen met rhinicur neisdouche.
Ik hou je op de hoogte van het verdere verloop !!

Groeten,
Carel

Bagheera 7 november 2007, 17:33 uur  
Tjee Karin, das nog een hele ingreep lijkt me om onder plaatselijke verdoving te ondergaan. Dapper hoor. Ik heb het ooit een keer geprobeerd maar het viel me toen erg tegen. De ingreep werd ook wat uitgebreider dan toen verwacht was maar ik het het daarna nooit meer gedaan. Hopelijk knap je nu eindelijk een keertje op zeg. Beterschap!

Oja Carel, dat bijdezijds uit mijn vorige berichtje moest natuurlijk beiderzijds zijn...was duidelijk aan mijn slaapje toe ;o)))

groetjes, Bagheera

karin 7 november 2007, 16:39 uur  
Hoi Bagheera...

Lief dat je erom denkt...
Idd heb ik het gelukkig achter de rug....er zaten 6 ontstekingen die weggehaald zijn via de kaak...
Ik heb er voor gekozen om het plaatselijk te laten verdoven...dit viel me mee...alleen de prikken in de gehemelte waren minder...maar ook dit was uit te houden...
Ben wel 30 hechtingen rijker,een mooie blauwe dikke wang...
Gisteren was de pijn erg...maar vandaag valt het al mee...het eten lukt nog niet zit op vloeibaar....maar als dit het enigste is doe ik het ervoor...

Ik moet as maandag terug voor controle..en hoop idd dat ik dan een x klachten vrij ben,maar wel is inmiddels duidelijk geworden dat ik overgevoelige slijmvliezen heb....dus eg vatbaar ben en blijf...

Ik wens jou ook heel veel sterkte en hoop dat je ook verder op mag gaan knappen...

groetjes karin

Bagheera 7 november 2007, 14:28 uur  
Karin, als het goed is heb jij het nu achter de rug. Ik wil je nog even heel veel sterkte wensen en ik hoop dat dit nu voor jou het gewenste effect zal hebben. Hopelijk is de operatie je een beetje meegevallen. Beterschap!!
groetjes, Bagheera

Bagheera 7 november 2007, 14:26 uur  
Hoi Joske,
Ja, ik heb twee jochies van 6 en net 2 jaar. Heerlijke knullen ;o)
Het is inderdaad moeilijk om alles rond te krijgen thuis. Toch hebben we nu goede oplossingen gevonden en is de rust weer terug. Ik heb geaccpeteerd dat dit voorlopig de situatie zal zijn al doe ik er alles aan om toch op te knappen natuurlijk. Daarmee kwam ruimte voor structurele oplossingen. Ik heb hulp in huis geregeld, en mijn jongste zoontje gaat elke ochtend van half 11 tot 12 uur naar mijn ouders. Dat geeft mij gelegenheid te rusten. De oudste gaat natuurlijk al naar school, en de jongste slaapt 's middags, ik dus ook even. Mijn man komt rond half 5- 5 uur thuis en verzorgd dan het eten en de jongens. Ik zou het graag anders zien maar zo kunnen we het in elk geval goed bolwerken allemaal. Misschien zitten er voor jou ook wat tips tussen..ik hoop het. Ik ben er inmiddels wel achter dat het gevecht tegen de intstekingen echt enorm veel energie kost. Wat de oplossing is weet ik alleen ook niet...das dan wel weer jammer ;o)
CF is er in heel veel verschillende vormen, het klopt dus wel dat je niet alle symptomen herkent. Ik heb zelf bv relatief weinig last van mijn longen, met een goede longfunctie. Dat is op mijn leeftijd redelijk bijzonder. Wel gaat dat nu langzaamaan ook een rol meespelen, das wel jammer natuurlijk. Er zijn ook veel cf-ers die geen spijsverteringsproblemen hebben, die heb ik dan weer wel . Er is dus eigenlijk geen pijl op te trekken. Poliepen in de kindertijd zijn idd een sterke aanwijzing voor CF, zeker als er geen andere oorzaak aan te wijzen is. Bij mij was het ook een van de eerste signalen dat er wat mis was. Ik zou het toch eens goed uit laten zoeken, als het toch CF blijkt te zijn kan je misschien toch met een aantal van je klachten geholpen worden of kan in elk geval erger voorkomen worden. Heel veel sterkte ermee!
groetjes, Bagheera

Bagheera 7 november 2007, 14:17 uur  
Hoi Carel,
Ik heb in maart een Denker bijdezijds ondergaan, maar dan wel endoscopisch. Ben jij via de bovenkaak geopereerd?
Voor mij moest het na 9 maal Fess de oplossing zijn voor de terugkerende ontstekingen en poliepen. Dat is wel gelukt, de boel ziet nu rustig(na nog een half jaar oraal antibiotica en uiteindelijk 6 weken per infuus) . Ook in het bloed zijn geen ontstekingen meer te vinden. Mijn conditie is nog steeds erg slecht, ik kan daardoor bv de verzorging van mijn kinderen niet in mijn eentje doen. Toch lijkt het nu langzaamaan de goede kant op te gaan. Ik heb nog steeds een verstoord gevoel in een voortand en dagelijks nog pijn in kaak en jukbeednderen. Verder merk ik dat buiten in de wind lopen direct effect heeft, dat veroorzaakt hoofdpijn. Ik adem nu meestal door mijn mond, achter een sjaal. Ik ben benieuwd hoe dat van de winter gaat. Ben jij alleen links geopereerd? Hoe lang is de ingreep geleden?
groetjes, Bagheera

carel 7 november 2007, 11:46 uur  
Ik ben na twee maal endoscopisch te zijn geopereerd n.a.v een inverted pappiloom aan de linkerzijde uiteindelijk geopereerd volgens de Denker methode.Een ingrijpende operatie moet ik zeggen.
Indien iemand hierover wat wil weten ben ik uiteraard bereid alles wat verder toe te lichten omtrend mijn ervaring hoewel de operatie vrij recent heeft plaatsgevonden.
Misschien helpt het.Ook wil ik zelf best info over de postoperatieve periode van mensen die die operatie hebben ondergaan.

mire 4 november 2007, 19:52 uur  
hoi lotgenoten
ik zelf heb al drie keer een sinusspoeling gehad
Het is nu 7 jaar geleden en het is nu weer zo erg dat ik er weer eens voor sta.
Toch heb ik er geen zin in .
En probeer eerst iets anders uit of ga op onderzoek .
Mijn arts zegt dat ik al lang goed gebleven heb meestal om de vijf jaar.
Toch heb ik nog steeds schrik ervoor.
Omdat het toch altijd op nieuw moet gebeuren.
Weten jullie geen andere oplossing.
groetjes

Ingeborg 3 november 2007, 14:37 uur  
Hallo,

Ik heb even een vraagje en ik hoop dat iemand hier het antwoord erop weet. Ik ben afgelopen maandag geopereerd aan mijn neus en bijholten. De openingen van de voorhoofdsholte en bijholten zijn vergroot mijn neus tussenschot is rechtgezet. Gisteren mochten de tampons er eindelijk uit en dat was een verademing (letterlijk) Maar nu zit er nog een spalk in mijn neus (denk een plastic plaatje ofzo) en dat gaan ze er donderdag uithalen. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe doen ze dat en is het erg pijnlijk?

Groetjes Ingeborg

Edward 31 oktober 2007, 21:08 uur  
Ik loop ook alweer 2 maanden te sukkelen. Net zoals vorige jaren begon het weer in sept., dus aan het eind van het hooikoortsseizoen.
Gewoon elke dag moe en het doffe gevoel in het hoofd, wat een taaie kwaal is dit.

Weer het traject van de KNO-arts afgelopen en de arts constateerde wederom dat het weer vol zit in de holtes. Een combinatie van nauwe doorgangen en allergie was de boodschap.
Een operatie bestaande uit neusschelpen knippen en het neustussenschot rechtzetten was zijn advies.

Ik wil dit echter nog één keer uitstellen en ben nu eerst begonnen met een immunokuur tegen de hooikoortsallergie en antbiotica kuur.

Vorig jaar van eind aug t/m dec. geveld geweest door deze kwaal.

Ik heb trouwens vorig jaar ook 12 dagen bij Lingzhi gelopen, maar ik werd daar erg ziek van en had steeds koorts en ben daarmee gestopt.

Karin 25 oktober 2007, 16:23 uur  
Hoi Joske...

Jeetje zeg....dat is ook steeds balen bij jou....
Ja idd kan het van de prednisolon komen...werk zelf ook als verpleegster...maar als die medicatie tast natuurlijk ook de slijmvliezen in je maag aan hoor...en vergeet die neusprays niet....

Ik moet je zeggen idd ben er ook flauw van hoor....en vanmorgen had ik naar lange tijd weer bloedneuzen..en dan weet ik bijna genoeg....en vooral nu het kouder wordt is het net of alles veel gevoeliger is....

Joyce idd wat joske ook schrijft....ik vroeg een second opion aan...nu vermoed ik wel dat het idd bij jou komt van temperatuursverschillen...waardoor jou sinussen overgevoelig raken...maar dit heeft zeker te maken met een sinusitis hoor....Laat het er zeker niet bij zitten....

Suc6 en Joske jij ook heel veel sterkte...Je hoort van mij...en hoop dat je buikpijnen gauw minder worden....

Groetjes Karin

joske1976 25 oktober 2007, 11:02 uur  
Hoi Karin,
Vanmorgen alweer de huisarts gebeld : sta op m'n kop van de pijn in m'n maag. De assistente dacht wel degelijk dat t aan de Prednison ligt. Ik word straks tussen 12 en 14 terug gebeld door mijn huisarts en dan zien we wel weer..... zucht......
Jij moet dus nog even volhouden tot 6 november. Klinkt wel als een heftige ingreep zeg! Ik hoop echt voor je dat het resultaat mag hebben.
Tot die tijd sterkte en heel veel succes voor de operatie. Ik zal zeker aan je denken.
Hou me op de hoogte he?
Groet, Joske

joske1976 25 oktober 2007, 10:59 uur  
Hoi Joyce,
Vervelend zeg dat je geen gehoor krijgt bij je artsen! Zoals ik het kan beoordelen denk ik dat t wel degelijk met je sinussen te maken heeft en dan met name door de klimaatbeheersing ( airco ) op je werk. Er is hier op het forum ook wel meer over geschreven dat als je al gevoelige sinussen hebt, airco niet echt bevorderlijk is.
Ik zou toch weer een verwijzing vragen voor een KNO arts ( desnoods een andere ) om toch eens nader uit te zoeken wat er nou aan de hand is. Misschien kunnen ze een ct scan maken en is daar wat op te zien?
Ik weet niet of je op je werk misschien iets kunt doen? Veranderen van werkplek zodat je niet meer volle dagen in de airco zit?
In ieder geval veel sterkte.
Groet, Joske

Ingeborg 25 oktober 2007, 10:17 uur  
Hoi Maarten,

Bedankt voor je reactie! Ik zie vreselijk op tegen de operatie, maar dankzij jou positieve bericht zie ik het iets beter zitten allemaal. Ik hoop dat ik ook net zoveel aan de operatie heb als jij hebt gehad!

Groetjes Ingeborg

Joyce 24 oktober 2007, 23:10 uur  
Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand me kan helpen...want ik weet me af en toe geen raad meer.
Ik heb al een paar maanden last van dagelijkse bloedneuzen...en dan niet zo erg dat het eruit stroomt,maar wel als ik snuit of nies.Ik werk op een kantoor en daar hebben ze een installatie voor klimaatbaheersing en op dagen dat ik werk voelen de slijmvliezen in mijn neus uitgedroogd of opgezwollen aan.Ik ben al meerdere keren bij de huisarts en zelfs bij een KNO-arts ervoor geweest en die zeggen dat er niets bijzonders te zien is...alleen oppervakkige wondjes in mijn neus en op het tussenschot.Maar voorlopig heb ik al een poosje pijn aan de linkerkant van mijn gezicht...naast mijn neus,maar ook boven mijn wenkbrauw.Het is meestal het linker-neusgat wat bloedt...maar het komt ook weleens voor aan de rechterkant...alleen die kant van mijn gezicht doet geen pijn.
Verder droogt mijn neus 's avonds zo uit dat ik moeite heb met slikken en zit er 's ochtends achter mijn neus een taaie slijmprop die ik met moeite weg krijg.Verder overdag ook veel slijm achter mijn neus...meestal wel gewoon doorzichtig,maar ook weleens groen of met bloedspoortjes erin.Zijn dit ook symptomen van sinusitis? Ik ben vreselijk bang aangezien mijn moeder begin van dit jaar overleden is aan kanker...en de dokters willen nu niet meer luisteren omdat ze denken dat het allemaal door de angst en spanningen met mijn moeder komt...dat ik me lichamelijk zo rot blijf voelen.Ik hoop dat iemand hier me kan helpen.

karin 24 oktober 2007, 21:43 uur  
Hoi Joske...

Bedankt voor je reactie terug...erg lief....

6 november wordt ik geopereerd....tot die tijd gebruik ik flixonase....telfast...singulair....antibiotica...maar heb er weinig resultaat meer mee....ik weet ook wel zoveel te vaker je het gebruikt je er weinig meer kunt van verwachten..

Ze proberen het nu via een kaakoperatie....ze leggen de kaak open en proberen zo de onstekingen weg te halen....om ook zo mijn bijholte te reinigen....

Jij ook heel veel sterkte en beterschap....

Groetjes Karin

joske1976 24 oktober 2007, 17:15 uur  
Hoi Karin,
Voor jou dus ook nog steeds geen einde aan de ellende. Jeetje, wat een balen dat je operatie is uitgesteld zeg! Wat voor operatie hebben ze nu in de planning staan en weet je al op welke termijn?
Ik loop ook heel erg tegen onbegrip aan. Hoor iedereen maar zeggen : houd moed, het komt allemaal wel goed. Jaja, makkelijk praten hebben ze! Ze hoeven zelf niet alle dagen zo door het leven.....
Ik ben niet iemand die gauw "te koop" loopt met m'n hele hebben en houwen, maar als iemand me echt vraagt hoe het met gaat en ik dus zeg dat het eigenlijk helemaal niet lekker gaat, weten ze vaak niet waar ze kijken moeten en gaan ze gauw over op een ander onderwerp.
Ik snap best dat je niet altijd weet wat je zeggen moet, maar het ontkennen of ontwijken geeft mij wel een rotgevoel.
Sterkte Karin, ik hoop dat je snel te horen krijgt wanneer je aan de beurt bent. Heb je nu medicijnen om de ergste ontsteking aan te pakken?
Groetjes, Joske

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | volgende

Leden Bezoekers
36 322575


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden