Klik hier om feedback te geven over de NIEUWE communities.

Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


anoniem 15 januari 2009, 21:28 uur  
Hoi, Diana

Heb je wel vaker deze klachten lijkt veel op een voorholte ontsteking.
Heb zelf ook veel ervaring met deze klachten , bij mij dachten ze vaak dat het maigraine klachten zouden zijn . Wat dus niet het geval was .
.Ben mijn baan ook al kwijt geraakt hierdoor . Erg frustrerend dat we dit dan ook nog moeten meemaken.
Denk dat je een scan moet aanvragen bij de KNO arts krijg je misschien wat meer duidelijkheid of het om een ontsteking gaat.
De vermoeidheid raak je waarschijnlijk nooit meer kwijt zit ik ook mee
dit hebben we te danken aan de vele antibiotica kuren die de artsen
altijd maar voorschrijven . Je hele weerstand word onderuit gehaald
door deze kuren .Had ik alle risico's geweten van deze operaties dan was ik nooit en te nimmer naar een Kno arts gegaan. Als ik dan moest kiezen zou ik het beslist anders doen.Misschien het alternatieve circuit.????
Waarom laten wij ons eigenlijk steeds maar opereren als chron. patient
hier zou toch een reden voor moeten zijn of zie ik dit verkeerd.??
Heb eens een verhaal gehoord van een arts die had gezegd. Hoe goed ze het ook bedoelen het helpt echt niets klachten worden er alleen maar erger door. Ik denk het ook.
Nou Diana, Ik weet niet of je hier wat aan hebt aan mijn verhaal
maar kijk vooral goed uit voordat je nog meer behandelingen en nog meer klachten krijgt .

In ieder geval heel veel sterkte.

kristof 15 januari 2009, 20:59 uur  
hej

voor de hoofdpijnlijders onder jullie
waar situeert de hoofdpijn zich?

bij mij is de hoofdpijn eigenlijk constant aanwezig.
een zwaar en drukkend gevoel aan m'n voorhoofd en dit trekt ook naar boven... (voelt alsof ik koorts heb ook)

herkent iemand dit? en heeft dit met mijn sinusitis te maken?

Diana 15 januari 2009, 19:35 uur  
Hoi Bagheera

Volgendeweek moet ik weer naar de kno arts ik zal eens vragen wat die nu precies gedaan heeft. hij heeft me toen het advies gegeven 2x daags te spoelen.En met zoutwater blijvens spoelen?? Mijn hele neus gign er kapot van binnenin nu is dat gelukkig weer wat rustiger.
Maar heb nog steeds erge hoofdpijn en veel druk boven mn ogen rond mn ogen en lijkt wel of ik kiespijn heb. Vandaag heb ik ook steeds het gevoel van misselijk zijn. Ben er ook erg moe van. Zijn er mensen die mede hierdoor en door te lang ziek zijn hun baan kwijtgeraakt zijn???

Bagheera 15 januari 2009, 13:24 uur  
Hoi Diana,

Aks je een volledige denker hebt ondergaan zal je moeten blijven spoelen met zout water, niet alleen de periode na de operatie. Ik doe dat met een nasaline neusspuit, dat gaat heel goed. De eerste maanden wel 6 keer per dag, nu een of tweemaal. Als je dit forum terugleest is er veel ervaring te vinden.

Sterkte!
Bagheera

anoniem 14 januari 2009, 21:33 uur  
Hallo lotgenoten ,
Is er wel eens een patient geweest die zich heeft laten testen voor een neuskweek om er achter te komen welke bacterie de oorzaak kan zijn van deze klachten. Dit is bij mij gedaan kwam een staphylococ
bacterie uit dit veroorzaakt heel veel klachten.Deze bacterie komt heel vaak in de neus voor .Gewone amoxciciline helpt hier niet tegen om de bacterie weg te krijgen.En als de bacterie in de bloedbaan komt ben je nog zieker .Ik geloof vast dat er nog velen zijn die hier mee omlopen en daardoor de verkeerde antibiotica krijgen . Mijn advies is dus laat je eens testen om te kijken of je deze bacterie in de neus hebt zitten.

Diana 14 januari 2009, 19:36 uur  
Hallo Ik heb 18 dec 2008 een fess en denker denk ik gehad voor allebij de holtes is er ruimte gemaakt. Nu bijna een maand later nog geen verbetering en nog steeds benauwd mdat die troep mn longen inloopt.
Inmiddels een 6e kuur antibiotica. Wie ehrkent dit? En kan mij vertellen hoe spoelen gaat? Zelf heb ik na de operatie een tijdje moeten spoelen door zoutoplossing op te snuiven. Maar weing helpt momenteel. Loop er al mee vanaf aug 2008 en ben erg moe.

Romi 14 januari 2009, 19:34 uur  
Vandaag ben ik weer langs de huisarts geweest. Ik ging voor een verwijzing naar de KNO arts maar de dokter wilde mijn bloed eerst laten testen op allerlei allergieŽn....
Mocht daar niets uitkomen dan wil hij me wel door sturen naar een KNO arts.

Er gaan dus weer een paar weken overheen voordat ik een KNO arts krijg te zien.
Ik slik inmiddels pilletjes om mijn weerstand op te krikken, maar ik slaap echt onwijs slecht!
En dat terwijl ik echt onwijs gezond leef.

Hij heeft nog een keer in mijn keel gekeken, en naar mijn amandelen. Maar er was volgens hem niets te zien. Het lijkt wel alsof ik voor de gek word gehouden!

Ik heb de hele dag knallende koppijn, rillingen, snot, en een rauwe pijnlijke keel met soms een hoestbui. En uit alle testen en onderzoeken komt niks!?!

Ik moest van de huisarts ook nadenken wat er de afgelopen maanden in mijn leven is veranderd. Helemaal niks alleen heb ik een nieuwe anticonceptie pil gekregen. Ik ging zoeken op internet en al die mensen hebben hoofdpijn. Raar.

Maar het verklaard toch niet al mijn klachten. Ik bedoel hoofdpijn is een. Maar de vermoeidheid, keelpijn en snot blijven dan nog over.

Hopeloos wacht ik af...

Hebben meer mensen hier dit soort ervaringen?
En dan bedoel ik... Hebben meer mensen allerlei onderzoeken gehad waar niks uitkwam? Maar wel onwijs last van hun holtes?

Alvast bedankt

Annefleur 14 januari 2009, 17:47 uur  
Hallo,
Ik heb vandaag gehoord van de kno arts dat ik een laserbehandeling (poliklinisch) krijg aan mijn neussliemvlies, omdat ik keer op keer verkouden ben en last heb van hoofdpijn.
Wie heeft hier ervaring mee???

Bagheera 14 januari 2009, 11:39 uur  
Hoi Des en Eric,

Ook ik heb 2 jaar geleden, na 10 maal fess, een denker ondergaan. Ook bij mij was het niet de voledige oplossing. Op de scans was zichtbaar dat ook het bot mee was gaan ontsteken. Een (zware) 6 weekse antiobioticakuur per infuus bracht uiteindelijk de oplossing. Het ontstoken bot genas eindelijk, en door de ruimte van de denker ontstonden geen nieuw zware ontstekingen.

Het blijft een zwak punt, maar ik heb nu al meer dan een jaar geen antiobiotica meer nodig gehad (daarvoor continue oraal) en eventuele hoofdpijn is met weinig paracetamol goed te bestrijden.

Kijk voor meer info eens op www.sinucare.com. Hardstikke amerikaans, maar voor mij bleek het wel de oplossing.

Mijn hele verhaal is hier wel terug te vinden trouwens, gedurende 2006-2007. Sterkte!

Bagheera

H 14 januari 2009, 11:06 uur  
hallo,
Ik ben reeds sinds augustus verkouden. Ik heb reeds 4 antibiothicabeurten achter de rug en gebruik dagelijks nog een neusspray met cortizone. Het is verbeterd maar nog lang niet weg. Vooral 's ochtends hoest ik nog bruin slijm op en groen snot, maar door de dag verbetert dit wel. Ook ben ik altijd enorm moe. Ik ga na mijn examens nogmaals naar de kno-arts. Weet iemand van jullie of een spoeling veel uitmaakt en wat een operatie exact inhoudt?
xxx

loetje 14 januari 2009, 09:23 uur  
Bedankt voor je antwoord!

Wat doen ze dan als ze een scan maken en wat is next?

Wanneer wordt je geopereerd?

De pijn is op het moment wat minder maar mijn neus zit nog steeds dicht.

Jij ook beterschap!

karin 12 januari 2009, 20:46 uur  
Hoi Loetje

Idd ben je van een kaakholte ontsteking flink ziek...ik zelf heb ook chronische sinusitis...en heb diverse keren een ontsteking gehad en ben inmiddels 3 x geopereerd...

Vorige week ben ik gestopt met antibiotica en Prednisolon...net als jou ook helaas zonder resultaat...

Ik heb 26 jan een gesprek met een Kno-arts....

Meestal maken ze een Ct scan en kijken ze d.m.v. een scopy bij mij is dat het geval....

Sterkte en Beterschap

Groetjes Karin

loetje 12 januari 2009, 17:16 uur  
Ik ben bij de huisarts geweest en zij kan niets meer doen dus nu verwijzing gekregen voor de knoarts.
Volgende wk dinsdag kan ik daar pas terecht helaas.

Enig idee wat ze daar gaan doen?

Zijn jullie ook ziek thuis als jullie dit hebben?

Ik hoor graag van julie!

anoniempje 12 januari 2009, 11:35 uur  
dag jongens
ik weet precies hoe jullie je voelen
ik heb een vriendin met een tussenschotbeen en elke dag is het weer een drama om haar shirt over haar hoofd heen te krijgen.
hebben jullie misschien een paar tips om haar op te beuren?
alvast bedankt

Des 12 januari 2009, 04:51 uur  
Hallo Erik10

Vorige week hebben ze bij mij de Denker operatie uitgevoerd. Ik moet zeggen dat het niet zo veel verschil maakt met all de vorige (viermaal inmiddels) FESS operaties die ik heb ondergaan. Ook deze keer weer komt er net zo veel troep uit je neus na het spoelen als voorheen. Eergisteren heeft de arts nog even alles van binnen bekeken en het zag er enorm gezwollen uit, al het slijmvlies in de maxilaries is opgezwollen en geel van kleur. Dit was al zo voor de operatie maar lijkt nu erger geworden. Het is nu opnieuw afwachten of dit verbetering gaat brengen. Ik ben inmiddels minder positief.

Ik ben nu 4 keer in 2 jaar tijd onder volledige narcose geopereerd met de FESS techniek en over het algemeen voel ik mij nog steeds niet veel beter. Vele antibiotica keuren en prednisolone gekregen, allemaal zonder enige effect!
Het spijt mij mede-lotgenoten maar ik zie de toekomst somber in.

Loetje 11 januari 2009, 12:07 uur  
Ik heb nu 3,5 week een kaakholteonsteking. ik ben nu 2 antbioticakuurtjes verder, een foto waarop het te zien was. Stomen verlicht niet zoutoplossing ook niet en voetreflex en homepathie ik ook niet.
Ik ben nu desparate!
Ik ben nu een week ziek thuis voel me echt ellendig maar dit moet niet langer duren.

Wie heeft nog tips?

Alvast bedankt!

Timo 8 januari 2009, 14:45 uur  
Hallo allemaal ik ben timo ik ben 18 jaar en heb nu al een jaar last van cronische bijholte ontsteking heb der 3 kwart jaar niet erg veel last van gehad.
maar nu in de winter.. leef van de asprine heb 3 antibiotica kuuren gehad. heb mijn sport (boksen) ook op moeten geven ik denk dat jullie je wel kunnen voorstellen hoe het is als je met deze aandoening een paar rake klappen op je kop op vangt haha. maar heb na de carnaval mijn eerste/laatste operatie mocht dit niet lukken probeer ik meteen de Ling zhi praktijk en ik wil jullie graag op de hoogte houden

m.v.g Timo

erik10 8 januari 2009, 13:05 uur  
hallo heb deze week een denker operatie gehad heeft hier nog iemand ervaring mee is het waar dat je 1 tot 2 maal moet spoelen per dag en die lucht uit u ogen blijft die ook wanneer je snuit

Des 7 januari 2009, 17:07 uur  
Romi, als ik je verhaal lees moet ik meteen denken aan een Post Nasal Drip veroorzaakt door acute bacteriŽle sinusitis overgang naar een Chronisch Sinusitis (je schrijf 2,5 maand). Op een CT kunnen ze dan zeker zien welke holtes de problemen veroorzaken. Daarnaast kun je het met nasal endoscopisch onderzoek beter bestuderen, door een kijkje met de camera van binnen te nemen. Je zou een neus of keel swab kunnen laten doen zodat ze kunnen uitzoeken welke bacterie beestje zich in je holtes heeft gehuisvest. Dat je hier al 2,5 maand mee loopt en continu lang moet wachten is het probleem van de Nederlandse gezondheidszorg. Ik raad je aan om over de grens te gaan en je CT foto's mee te nemen, in BelgiŽ zijn ze al een stuk verder en vooral sneller als in Nederland.

Sterkte!

Des 7 januari 2009, 16:54 uur  
Hallo mensen,

Wat een verhalen en veel ellende is hier te lezen. Ik weet het en kan er over meepraten!

Ik ben gisteren voor de vierde keer geopereerd!

Vanwege constante druk, nasal drip en continu terug kerende acute sinusitis werd in begin 2008 besloten om mij te opereren. Met een FEES operatie (in Nederland) hebben ze toen de linker midden turbinate verwijderd en de ruimtes naar de voorhoofdholte en sphenoid vergroot.

Helaas hielden klachten aan en door een andere arts (in Singapore) werd een tweede operatie voorgesteld. Deze operatie werd uitgevoerd in het Mount Elisabeth ziekenhuis in Singapore. Een heel groot voordeel van de ziekenhuizen en artsen hieris dat je er altijd en direct terecht kan en ze de tijd voor je nemen. Geen wachtlijsten, gewoon meteen aan de beurt!

De arts in Singapore was verbaasd van het 'werk' van zijn voorganger! Hij noemde het zelf half werk. Maar helaas ook na zijn poging de tweede operatie was er nog geen verbetering. Klachten hielden aan, vele medicijnen waren reeds al geprobeerd, orale steriods, tientallen antibiotica tot vele slijmverdunners en antihistamines. Een derde operatie werd voorgesteld.
Na zo'n lange tijd rondlopen met dit soort vreselijke klachten die je leven gaan beheersen en je dagelijkse leven beÔnvloeden heb je geen andere keus dan alles proberen. Na de derde operatie, een paar maanden terug was er eindelijk een klein succes geboekt! Ik kreeg weer een acute bacteriele sinusitis, enkel bleef dit beperkt tot het lage deel de maxillaries sinusses en bleven de frontal en phinoids schoon.

Klachten van ontsteking, zwelling, druk en pijn van de maxilaries bleven bestaan. Een vierde operatie werd voorgesteld! Dat was gisteren, 6 januari 2009. Ook deze vierde FEES operatie werd onder algehele narcose uitgevoerd en duurde 2 uur. Het werd een soort van Denker operatie. Echter ging dit via FEES dus via de neus, vervolgens werden beide turbinates (de muurtjes) van de maxillary links en rechts weggehaald. Met als doel dat het soort van badkuipje van de maxilaries zal verdwijnen en slijm makkelijker kan wegvloeien. De maxilaries vloeren waren zo geÔrriteerd geraakt dat ze ook al het ontstoken en gezwollen slijmvlies hebben verwijderd. Het is dus nu 1 dag na de operatie en ik voel mij redelijk goed, ik ben zelf nog even de stad in gegaan. Af en toe een bloedneus en een paar keer per dag spoelen met zoud oplossing. Bijna geen pijn!
Klein minpuntje is wel dat ik last heb van een beschadigde zenuw waardoor mijn gehemelte een doof gevoel geeft. Arts zegt dat dit de komende maanden moet herstellen. Ik hoop dat alles nu echt de komende tijd beter wordt want, ik blijf positief!

Dit is een behoorlijk rot probleem en niet gemakkelijk om vanaf te komen, zoek dus een goede arts die je echt wil helpen! Ik wens iedereen succes en veel sterkte!

Romi 7 januari 2009, 12:29 uur  
Voor een scan en een verwijzing naar de KNO arts zal ik toch eerst naar de huissarts moeten?

Ik probeer nu 3x per dag te stomen...

nessa 7 januari 2009, 09:36 uur  
Hoi Romi,

Ik denk dat je huisarts je niet verder kan helpen, zoals de anderen hier zeggen vraag een scan en ga naar een goeie nko arts. Veel courage en beterschap!!

hoi Wilma, hoe is het met jou?
Ik ben gisteren naar die andere arts geweest en twas een hemelsbreed verschil, hij luisterde en het onderzoek was veel minder pijnlijk. Hij denkt dat er een cyste in mijn kaakholte zit die op een zenuw drukt, vandaar die hevige pijn. Ik krijg volgende week woensdag een MRI. Omdat mijn sinussen open zijn moet ik niet meer nasonex gebruiken (en dan te bedenken dat die vorige arts het een maand nodig vond!!!)
Veel sterkte morgen, laat je iets weten?

Groetjes, nessa

Romi 6 januari 2009, 10:27 uur  
Bedankt voor de reacties!

Karin: de dokter zag het de vorige keer niet omdat ik toen net had geslikt. en telkens als ik slik is het even weg. Hij zou eigenlijk 24u per dag in mijn keel moeten kijken, maar dat is helaas onmogelijk.

Ik heb besloten om nu een paar dagen te wachten en kijken of de kuur nog wat gaat doen. Anders ga ik toch weer terug naar de huisarts voor verder onderzoek!

Nogmaals bedankt!

karin 5 januari 2009, 21:20 uur  
Hoi Romi

Net als de voorganger...vraag een scan aan...

De huisarts ziet dat snot toch ook wel lopen...dat is al een teken dat het overvol zit in je holtes...ik werk zelf in de zorg en helaas net als velen anderen van deze site kamp ik ook met chronische sinusitis...

Onderneem acties...dat is mijn tip...

Sterkte en Beterschap

Karin,

karin 5 januari 2009, 21:20 uur  
Hoi Romi

Net als de voorganger...vraag een scan aan...

De huisarts ziet dat snot toch ook wel lopen...dat is al een teken dat het overvol zit in je holtes...ik werk zelf in de zorg en helaas net als velen anderen van deze site kamp ik ook met chronische sinusitis...

Onderneem acties...dat is mijn tip...

Sterkte en Beterschap

Karin,

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | volgende

Leden Bezoekers
39 344141


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden