Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Loes 30 juli 2007, 13:15 uur  
Beste Tineke,

Ik wilde je allereerst even geruststellen over de sinusoperatie. Ik heb deze 7 weken geleden ondergaan. Zag het ook eigenlijk helemaal niet zitten dat geopereer. Maar.... behalve wat ongemak (mag niet bukken, komt troep uit je neus en uiterst vreemd gevoel dat je tampons in je neus hebt) valt het reuze mee. Eerste 24-uur is even erg ongemakkelijk, maar zodra je tampons eruit zijn ben je snel weer op de been hoor. Geen pijn gehad.

Of het effect heeft.. daar ben ik zelf nog niet helemaal over uit.

Daarom heb ik een vraag voor overige bezoekers. Ik heb een septumcorrectie en een bijholteoperatie gehad nu..... na 5 maanden sukkelen met koorts en dichte holtes. Maar onsteking blijft terugkeren. Ben dus beetje teleurgesteld over het resultaat. Spoel zout tot ik een ons weeg maar koorts die ik al 6 maanden had blijft sluimeren, rond 38.1. Zijn er meer mensen die dat ervaren? Ik vraag dit, omdat ik een ex chemopatient ben (normaliter heel gezond) en me ergens ook afvraag of dit een rol speelt. Ze hebben me inmiddels al door de hele medische molen gehaald van internist tot longarts tot cardioloog maar behalve die stomme hoofdholtes mankeer ik verder niks. Maar ik voel me nog steeds zo slap als een konijn met een zware kop.

Nancy 29 juli 2007, 14:59 uur  
Ik ben vorig jaar in het ziekenhuis terecht gekomen met een ernstige longontsteking. Na allerlei onderzoeken bleek dat mijn bijholten vol met etter zaten. Ben 24 juli geopereerd en hoop dat nu eindelijk de verkoudheden minder worden. Heb vorig jaar 8 maanden gehoest en heb nu Pulmicorte gekregen van de longarts. Dit helpt goed tegen de kriebel van het slijm in de keel. Eigenlijk hoest ik al mijn hele leven. Is er iemand die ook een FESS operatie heeft gehad en hoe lang bleef de pijn in je hoofd?

Petra- 26 juli 2007, 23:32 uur  
Door vakantie's en zo ook een tijdje niet geweest. Niet bijgelezen maar wel vandaag bij een vervangende KNO arts geweest. Weer foute boel en toch maar weer AB en Celestone. 15 augustus opnieuw scan maken en gesprek over wat nu?!

joske1976 26 juli 2007, 13:13 uur  
Hallo allemaal,
Vanwege vakantie van de kinderen, zit ik niet zo vaak achter de computer maar nu dan toch even een berichtje van mij. Ik ben afgelopen dinsdag weer bij de KNO arts geweest en er is besloten om toch voor een 6e operatie te gaan en dan wel een draf 3 zoals dat in medische termen heet. Hierbij maken ze van de twee kleine voorhoofdsholtes, 1 grote waarbij ze het neustussenschot ook zullen doorboren. Best wel heftige ingreep maar de opname duur zal net zo kort zijn als bij de vorige operaties : een dag na de operatie mag ik weer naar huis mits er geen nabloedingen etc. zijn. Ondanks dat ik er echt wel tegenop zie ( wie gaat er wel voor z'n lol onder narcose! ) weet ik dat dit voor mij DE oplossing is aangezien ik op dit moment met 6 paracetamol de dag door moet komen. Ik heb zoveel pijn!
Ik ben onder behandeling bij Prof. Dr. Fokkens in het AMC en ik kan mensen die nu toch hun twijfels hebben over hun eigen specialist of ziekenhuis, deze arts echt aanraden. Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat zij ( ja het is een vrouw ) toch wel DE specialist is op vooral dit soort moeilijkere ziektebeelden.
Ik wil iedereen heel veel kracht, sterkte en doorzettingsvermogen wensen.
Hartelijke groet,
Joske

Renata 25 juli 2007, 13:34 uur  
Hey isa, Ja het klopt ik heb ook chronische pansinusitus, en ik hoest mij ook te pletter. Ik ben reeds geopperreerd, maar helaas is het positieve effect slecht enkele weken voelbaar geweest. Aan mijn longen blijkt niet veel mis, maar ik heb er in het verleden ook al veel long en keelinfecties van gehad. Ze slijmen en bacteriŽn zakken stilletjes af naar de luchtpijp en daarna naar de longen. Het enige advies dat ik je kan geven is toch regelmatig je longen laten beluisteren, want die bacteriŽn die afzakken kunnen flink wat veroorzaken als je weerstand niet sterk genoeg is.
Hou je goed en weet dat je niet alleen bent.
Als je zin hebt kunnen wij via deze site wat regelmatiger praten...
Groetjes aan iedereen...

jaap 24 juli 2007, 21:22 uur  
@Steef
De operatie die je gaat ondergaan of reeds ondergaan hebt kan tot een hele verbetering leiden. Echter goed onderhoud met medicijnen na de operatie is erg belangrijk.
Ik heb de operatie ondergaan in 1980 en toen wist men kennelijk nog niet dat je medicijnen moest blijven gebruiken. Dus na 7 jaar was het weer raak en na nog eens 7 jaar weer. Een voordeel van de eerste operatie was dat ik van bijna continue hoofdpijn af was.
Vorig jaar was ik weer bij de KNO maar die vond het niet verstandig om weer te gaan opereren. Sindsdien gebruik ik Flixonase druppels een maal per dag. KNO schrijft 2 maal per dag voor maar dan krijg ik veel bloedneuzen. Nu voel ik mij reeds een jaar uitstekend.

Fatih 21 juli 2007, 23:38 uur  
Anne bedankt voor je reactie..!
Voel me een stuk beter nu.

Isa 21 juli 2007, 23:32 uur  
Bij mij is anderhalve week geleden pansinusitus geconstateerd. Alle holtes zaten vol met vocht en etter. Ik neem nu reeds anderhalve week antibiotica en spoel mijn neus dagelijks 3 maal. Ik ben wel beter maar mijn neus is nog steeds niet helemaal open.
Hier komt mijn vraag. Het is normaal dat je wegens het dalende slijm ook veel hoest. Nu hebben ze op de foto's van mijn longen witte strepen gezien en een grote druk zoals bij duikerslongen wat kan wijzen op obstructief longlijden. Ik ben al sinds half januari ziek met tussenpauzen van 1 week max. Ik heb ook longontsteking. De witte strepen (littekens) op m'n longen kunnen ook gewoon zijn door het harde hoesten. De hoest die ik had en die nu nog niet volledig weg is, was echter zo hevig, het waren hoestbuien waarin ik bijna stikte, m'n luchtpij^p verkrampte helemaal. Ik lag 's nachts te piepen. Ik had het gevoel alsof er water in m'n longen aan het borrelen was. Ik kon ook tegen de kleinste prikkel niet.
In m'n bloed is geen enkele allergie te vinden. Wel hebben ze gemerkt dat ik nog een resttiter heb van mycoplasma. Maar dit wel van eerder.
De hoest die wegens sinusitus komt, is die zo hevig en veroorzaakt sinusitus chronische bronchitis en longinfecties? Of ben ik beter toch nog verder te gaan naar een longarts. Tot nu toe ging ik bij de HA.
Groetjes, Isa.

Ronald 21 juli 2007, 06:55 uur  
Deze link brent je naar de inhoudsopgave van het uitgebreide artikel over sinusitis.

http://www.jcaai.org/pp/sinus_toc.asp

groetjes, Ronald

Ronald 21 juli 2007, 06:44 uur  
Hallo,
Ik lees regelmatig mee met het forum en ik heb heel veel bewondering voor het doorzettingsvermogen van de vele schrijv(st)ers. Een stuk herkenning in de zoektocht naar beterschap.
Recent ben ik op een artikel gestuit dat mijn zoektocht en hoop op beterschap weer op een nieuw pad heeft gebracht. Ik denk dat het voor een ieder de moeite waard is om te lezen.
(copieer onderstaande link in je webbrowser)
http://www.jcaai.org/pp/sinus_l.asp

Voor mij persoonlijk was bij het lezen van dit artikel de rol van bacterieen en schimmels (en de behandeling er van) een echte "eye opener". Ik ga toch weer naar een specialist op zoek die hier voor open staat en bereidt is om ook andere antibiotica dan klacid uit te schijven.

Weet iemand uit eigen ervaring een specialist die zich sterk orienteert op de behandeling van de infectie met antibiotica ipv direct te gaan voor de inkomsten genererende operatie alternatieven ?)

Heb je stank in de neus zoals ik regelmatig in dit foum heb gelezen dan is dit zeker een bacteriele infectie ! Maar ook als je geen stank in je neus hebt is de grootste kans dat de oorzaak een bacterie of schimmel de klachten veroorzaakt.

Lotgenoten, er is hoop !

anne 20 juli 2007, 20:27 uur  
Hallo Fatih,

Ik heb in juni ook een caldwell-luc ingreep gehad, ik ben anderhalve week in ziekteverlof geweest, daarna kon ik weer gaan werken

groetjes aan iedereen

anne

Fatih.. 19 juli 2007, 21:30 uur  
Beste mensen,

Ik heb een beetje gelezen wat jullie allemaal ingevoerd hebben. Heb een aantal vragen en als er iemand is die mij hierover kan informeren zou me goed doen.
Wordt per 24 augustus geopereerd. Caldwell Luc. Heb hiervoor een operatie gehad en hebben ze mijn holtes verbreed zodat het er makkelijk uit kan lopen. Niet geholpen.
Ik word in een normale ziekenhuis geopereerd. Is het verstandig geopereerd te worden in de UMC bijvoorbeeld..?Ik vraag me af of het verstandig is om de operatie te doen.
Want ben best bang eerlijk gezegd. Ik vraag me af hoelang het zal duren dat ik weer lekker kan werken. Nou weer is niet het goede woordje. Want werk sinds 2 jaar erg slecht inverband mijn hoofdpijn.

Ik hoop dat jullie me kunnen informeren.

THNX... Groeten Fatih.

Peter 19 juli 2007, 14:13 uur  
http://www.lingzhi.nl/neusaandoening.htm
ZIe mijn verslag van 29 mei 2006.

Allemaal veel sterkte

karin 18 juli 2007, 22:08 uur  
Hoi Claudia

Jazeker hoor....prednisolon geeft deze bijwerkingen .....en rhinocort behoordt tot bijnierschorshormonen, ook wel corticosteroÔd genoemd en dat veroorzaakt dat je aankomt....dat wil niet zeggen bij iedereen...maar mensen die er vatbaar voor zijn....gebeurt het idd bij....ik zal overleggen met je arts.....

Marc..ook ik herken jou probleem....ik zelf heb al maanden zelfs naar de operatie last van tintelingen...ik ben al bij de tandarts geweest dacht mss komt het van de tandvlees...maar dat hoort volgens mijn kno ook bij de chronische sinusitis zelfs als ik over mijn tandvlees heen poest voel ik het nog....

Groetjes karin

claudia 18 juli 2007, 20:43 uur  
omdat ik helaas nog steeds last heb van oude troep in holtes en toch nog iets ontstekingen moet ik van de kno arts nu rhinocort gebruiken, en dan die je op moet snuiven, (turbohaler). Sorry trouwens dat ik zo laat reageer, was allang geweest.
Nu ben ik hiermee 1,5 week bezig, krijg wel wat meer lucht, maar ben in die tijd bijna 2 kilo aangekomen!!!!
Kan dit een bijwerking zijn van de prednison (rhinocort)

groetjes Claudia

Marc 18 juli 2007, 13:23 uur  
Hallo Allemaal,

De vermoeidheid waarover hier gesproken wordt, komt mij ook heel bekend voor. Ik moet ook minimaal 9 uur slapen, anders kom ik de dag niet goed door. Daarnaast heb ik de neusspray afgezworen en ben ik helemaal overgestapt op spoelen op een "nasenspulset", de Duitse versie van de Rhino Horn. En het geeft mij een heel verfrissend gevoel.
De kaakholtes krijg ik er grotendeels wel door slijmvrij. Voorheen had ik in deze holtes ook vaak tintelingen als ik er op tikte. Nu heb ik die tintelingen nog wel op het gebied voor de oren tot aan de kin. Hier komt het zout natuurlijk niet. Zijn er meer mensen die last hebben van die ontstekingstintelingen op deze plaatsen.
Daarnaast ben ik er wel achter dat ik totaal geen koude dranken of ijs tot me moet nemen. Afgelopen weekend weer eens geprobeerd met het hete zomerweer, maar ik had meteen last van alle holtes.

Heel veel sterkte iedereen!!!

Groetjes,

Marc

karin 14 juli 2007, 16:32 uur  
Hoi Vanessa...

Ik zelf heb davitamon vitamine B complex..mss heb je er iets aan...

Fijn weekend

groetjes karin

Vanessa 14 juli 2007, 13:53 uur  
Hoi Stef,

Fijn dat je de datum weet dat je geopereerd wordt!
Geniet van je vakantie!

Ik ben er vanaf morgen ook even een weekje in Nederland ertussen uit.
En hoop dan een beetje bij te kunnen tanken.
Karin ik heb de vitamines nog niet kunnen halen, maar ik ga ze zeker kopen!

Fijn weekend allemaal!

Groetjes, Vanessa

karin 14 juli 2007, 11:27 uur  
Hoi Stef...

Prettige vakantie...geniet er maar lekker van....en suc6 10 augustus...Ben benieuwd

groetjes karin

Stef 14 juli 2007, 10:47 uur  
Dag allemaal,
Bedankt voor jullie reacties... Ik word op 10 augustus geopereerd en ga vandaag voor een korte tijd op vakantie. De arts zegt dat bij warm weer je minder last hebt. groetjes stef.

karin 13 juli 2007, 12:28 uur  
Hoi Vanessa...

Echt ik kan het je aanraden....het duurt wel effen hoor....maar je krijgt zeker resultaat....tevens kun je tijdelijk vitamine C maar dan 1000mg bruis tablet gebruiken...dat geeft je een stoot energie....Vaak adviseren wij mensen naar opname in het ziekenhuis dit....
Stef...idd als jij zegt dat je niet koortsvrij bent..weet ik eigenlijk genoeg....werk al 10 jaren als verpleegster,maar dat vreet cru gezegd energie....Ik zal als ik jou was ook eens vitamine C en B gebruiken....maar dat is alleen maar een tip....
Laat je even weten hoe het afloopt en hoe het met je gaat....

Iedereen Fijn weekend...

Groetjes Karin

Vanessa 13 juli 2007, 08:44 uur  
Hoi Stef,

Zoals Karin schreef zei de arts bij mij hetzelfde. Regelmatig kruip ik vroeg m'n bedje in, of soms in het weekend een relax dag en bijslaap dag.
Teken van het lichaam dat het het nodig heeft.
Omdat je met kinderen werkt en bukt en tilt zul je wat langer voor je herstel moeten uitrekken. Luister echt goed naar je lichaam.
Ik werk in de kinderopvang als babyleidster en ben sinds februari verhuisd naar het centraal kantoor omdat, ik door de kinderen verkouden bleef en in combinatie met een aantal andere klachtten m.b.t. de sinussen. In ieder geval succes!!!!
Laat je even weten wanneer je geholpen wordt? En hoe het daarna gaat?

Fijn weekend alvast!
Groetjes, Vanessa

P.s Karin bedankt voor de tip van de vitamine B! Ik ga ze halen en hoop dat de moeheid wat afneemt.

Stef 12 juli 2007, 23:21 uur  
Hoi Karin,
Het verhaal wat je mij schrijft klopt. Ik kamp trouwens al sinds afgelopen januari met verhoging, het varieert van 37,4 tot 38 graden. Nog net geen koorts, maar ik voel het wel in mijn lichaam. de ene arts zegt dat het niets te maken heeft met mijn ontstekingen, de andere arts zegt dat het van de ontstekingen komt. wat zijn jullie ervaringen. graag een reactie.

karin 12 juli 2007, 16:41 uur  
Hoi Stef..

Ik herken de moeheid zeker hoor...zo af en toe kruip ik ook liever om een uur of 8 mijn bed in..
Volgens mijn arts heeft dit te maken..met de ontstekingen die de nodige energie vragen.....je lichaam accepteert dit niet..en vecht er eigenlijk constant tegen....Sinds kort ben ik begonnen met vitamine B te slikken....kan het je zeker aanraden....

Groetjes karin

Stef 12 juli 2007, 13:43 uur  
Dag allemaal, bedankt voor jullie reacties.
Na mijn operatie kom ik op de short stay afdeling te liggen voor 1 nachtje. De volgende dag wordt bekeken hoe het met me gaat of er bloedingen zijn bij het uithalen van de tampons, infecties, koorts, etc. Als dit zo het geval is moet ik langer blijven. Ik werk zelf in het onderwijs met kleine kinderen , waarbij gebukt en getilt moet worden. Denk ook aan de gymles geven. Ik zie wel, maar op de eerste schooldag kom ik als het goed is net uit het ziekenhuis. Een fijn begin van het schooljaar dus. Ik las in het gastenboek dat iemand het hele jaar door hooikoorts heeft, dit had ik ook. Mijn huisarts vertelt me dat ik asmatisch ben en ook last heb van hooikoorts. Ik puf nu tweedagelijks en slik Xyzal. Dit laatste is een perfect antihistamine middel. In het begin leek het wel of ik een slaapmiddel gebruikte, nu is mijn lichaam eraan gewend. Xyzal is mij geadviseerd door de allergoloog internist. Beste mensen, wie van jullie is na het avondeten ook zo ontzettend moe.Het liefste wil ik gelijk met mijn kinderen om 8 uur naar bed. Graag een reactie. groetjes Stef

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | volgende

Leden Bezoekers
36 307998


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden