Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


joske1976 25 oktober 2007, 11:02 uur  
Hoi Karin,
Vanmorgen alweer de huisarts gebeld : sta op m'n kop van de pijn in m'n maag. De assistente dacht wel degelijk dat t aan de Prednison ligt. Ik word straks tussen 12 en 14 terug gebeld door mijn huisarts en dan zien we wel weer..... zucht......
Jij moet dus nog even volhouden tot 6 november. Klinkt wel als een heftige ingreep zeg! Ik hoop echt voor je dat het resultaat mag hebben.
Tot die tijd sterkte en heel veel succes voor de operatie. Ik zal zeker aan je denken.
Hou me op de hoogte he?
Groet, Joske

joske1976 25 oktober 2007, 10:59 uur  
Hoi Joyce,
Vervelend zeg dat je geen gehoor krijgt bij je artsen! Zoals ik het kan beoordelen denk ik dat t wel degelijk met je sinussen te maken heeft en dan met name door de klimaatbeheersing ( airco ) op je werk. Er is hier op het forum ook wel meer over geschreven dat als je al gevoelige sinussen hebt, airco niet echt bevorderlijk is.
Ik zou toch weer een verwijzing vragen voor een KNO arts ( desnoods een andere ) om toch eens nader uit te zoeken wat er nou aan de hand is. Misschien kunnen ze een ct scan maken en is daar wat op te zien?
Ik weet niet of je op je werk misschien iets kunt doen? Veranderen van werkplek zodat je niet meer volle dagen in de airco zit?
In ieder geval veel sterkte.
Groet, Joske

Ingeborg 25 oktober 2007, 10:17 uur  
Hoi Maarten,

Bedankt voor je reactie! Ik zie vreselijk op tegen de operatie, maar dankzij jou positieve bericht zie ik het iets beter zitten allemaal. Ik hoop dat ik ook net zoveel aan de operatie heb als jij hebt gehad!

Groetjes Ingeborg

Joyce 24 oktober 2007, 23:10 uur  
Hallo allemaal,

Ik hoop dat iemand me kan helpen...want ik weet me af en toe geen raad meer.
Ik heb al een paar maanden last van dagelijkse bloedneuzen...en dan niet zo erg dat het eruit stroomt,maar wel als ik snuit of nies.Ik werk op een kantoor en daar hebben ze een installatie voor klimaatbaheersing en op dagen dat ik werk voelen de slijmvliezen in mijn neus uitgedroogd of opgezwollen aan.Ik ben al meerdere keren bij de huisarts en zelfs bij een KNO-arts ervoor geweest en die zeggen dat er niets bijzonders te zien is...alleen oppervakkige wondjes in mijn neus en op het tussenschot.Maar voorlopig heb ik al een poosje pijn aan de linkerkant van mijn gezicht...naast mijn neus,maar ook boven mijn wenkbrauw.Het is meestal het linker-neusgat wat bloedt...maar het komt ook weleens voor aan de rechterkant...alleen die kant van mijn gezicht doet geen pijn.
Verder droogt mijn neus 's avonds zo uit dat ik moeite heb met slikken en zit er 's ochtends achter mijn neus een taaie slijmprop die ik met moeite weg krijg.Verder overdag ook veel slijm achter mijn neus...meestal wel gewoon doorzichtig,maar ook weleens groen of met bloedspoortjes erin.Zijn dit ook symptomen van sinusitis? Ik ben vreselijk bang aangezien mijn moeder begin van dit jaar overleden is aan kanker...en de dokters willen nu niet meer luisteren omdat ze denken dat het allemaal door de angst en spanningen met mijn moeder komt...dat ik me lichamelijk zo rot blijf voelen.Ik hoop dat iemand hier me kan helpen.

karin 24 oktober 2007, 21:43 uur  
Hoi Joske...

Bedankt voor je reactie terug...erg lief....

6 november wordt ik geopereerd....tot die tijd gebruik ik flixonase....telfast...singulair....antibiotica...maar heb er weinig resultaat meer mee....ik weet ook wel zoveel te vaker je het gebruikt je er weinig meer kunt van verwachten..

Ze proberen het nu via een kaakoperatie....ze leggen de kaak open en proberen zo de onstekingen weg te halen....om ook zo mijn bijholte te reinigen....

Jij ook heel veel sterkte en beterschap....

Groetjes Karin

joske1976 24 oktober 2007, 17:15 uur  
Hoi Karin,
Voor jou dus ook nog steeds geen einde aan de ellende. Jeetje, wat een balen dat je operatie is uitgesteld zeg! Wat voor operatie hebben ze nu in de planning staan en weet je al op welke termijn?
Ik loop ook heel erg tegen onbegrip aan. Hoor iedereen maar zeggen : houd moed, het komt allemaal wel goed. Jaja, makkelijk praten hebben ze! Ze hoeven zelf niet alle dagen zo door het leven.....
Ik ben niet iemand die gauw "te koop" loopt met m'n hele hebben en houwen, maar als iemand me echt vraagt hoe het met gaat en ik dus zeg dat het eigenlijk helemaal niet lekker gaat, weten ze vaak niet waar ze kijken moeten en gaan ze gauw over op een ander onderwerp.
Ik snap best dat je niet altijd weet wat je zeggen moet, maar het ontkennen of ontwijken geeft mij wel een rotgevoel.
Sterkte Karin, ik hoop dat je snel te horen krijgt wanneer je aan de beurt bent. Heb je nu medicijnen om de ergste ontsteking aan te pakken?
Groetjes, Joske

karin 24 oktober 2007, 16:13 uur  
Hoi Joske en Bagheera...en alle lotgenoten....

Jeetje wat balen zeg....bij jullie ook nog steeds

Hiero is alles ook nog niet zoals het hoort...ik zal afgelopen dinsdag worden geopereerd wederom aan een onteking....nu is deze operatie niet doorgegaan omdat de ontsteking uitgebreid is en dus een grotere operatie moet gebeuren....

Ik herken me volledig in jullie situatie...moe..ik heb zelf heb ook van alles geprobeerd....om me beter te voelen...ga cru gezeg moe op bed en kom er moe af....en dan nog die vervelende drukpijnen en vol gevoel...
Dus als iemand tips heeft om van de moeheid af te komen ze zijn meer dan welkom....

Het normaal functioneren laat vaak te wensen over....en ik merk aan mezelf dat de medemens er soms weinig begrip voor heeft of het niet begrijps dat sinusitis best veel problemen kan geven....
Herkennen jullie dit ook???

Ik wens jullie natuurlijk ook heel veel sterkte en beterschap...

Groetjes karin

joske1976 24 oktober 2007, 14:34 uur  
Hoi Bagheera,
Wat fijn dat je even reageert op mijn berichtje. Pfff..... wat een ellende he? Dus jij hebt ook kinderen? Ik heb dus ook 3 nog vrije jonge kinderen in de leeftijd van 9, 7 en 5 jaar oud. Ze zitten nu weliswaar alledrie op school, maar ik merk ook steeds meer dat het me zoveel energie kost om het thuis allemaal een beetje soepel te laten verlopen. Ik werk niet, maar wilde heel graag weer wat gaan doen toen de jongste ook naar school ging. De laatste 2 jaar is het echter bergafwaarts met me gegaan en het eind lijkt dan ook nog lang niet in zicht. Sterker nog : ik heb het gevoel dat ik steeds verder weg drijf en de klachten alleen maar toenemen.
Ik weet niet of het aan de kuur Prednison ligt maar ik heb op t moment echt totaal geen energie. Het kost me al moeite om m'n ene been voor de andere te zetten.
Ik sta doodmoe op 's morgens, vaak zijn mijn ogen dan ook gezwollen en rood, m'n wangen knalrood alsof ik koorts heb en een ontzettend branderig gevoel in m'n holtes. En dat neemt eigenlijk in de loop van de dag alleen maar toe.
Het spoelen met zout water lijkt nu ook niks meer uit te halen, alleen komt er wel steeds meer groen snot uit.
Ik heb op internet een artikel gelezen dat als je al veel last hebt van poliepen voor je puberteit, en dat is bij mij het geval, dat er later dan toch een verband kan staan tussen cf. Ik ben zo bang dat ik dat er ook nog eens bij zal hebben, omdat ik de laatste tijd ook zo benauwd ben en vaker last heb van hoestbuien en een vol gevoel in m'n longen.
Op de site van cf staat inderdaad heel duidelijk dat het aangeboren is en heel veel van de kenmerken herken ik ook weer niet. Zo verwarrend allemaal.
Wanneer is het bij jou ontdekt en heb jij ook last van je longen en benauwdheid?
Al 10 operaties achter de rug en nog zo ellendig in het leven staan, het is toch niet menselijk meer? Ik wens jou ook weer heel veel sterkte en ik volg hier wel hoe het met je gaat.
Nogmaals heel fijn dat je op mij gereageerd hebt.
Groetjes, Joske

Bagheera 24 oktober 2007, 11:01 uur  
Hoi Joske,
Wat een ellende he meid... Ik heb geen tip voor je helaas, ik zit zelf ook nog in de lappenmand na 10 operaties, waarvan de laatste een Denker- operatie in maart. Vandaag is de laatste dag van mijn 6 weekse infuuskuur. Bij controle zag het er allemaal erg goed uit, geen ontsteking meer te zien en ook het bloed was helemaal schoon zeg maar. Ik ben daar erg blij om, maar.... ik voel me nog steeds erg slecht. Mijn conditie is beneden alle peil, zo slecht dat mijn kinderen een deel van de dag bij de oppas moeten zijn en ik het huishouden niet zelf kan doen. Doe ik toch te veel moet ik dat bezuren met fikse hoofdpijnaanvallen. Ook heb ik nog steeds wisselend last van koorts, afgewisseld met koorts-vrije dagen. Ik weet het dus gewoon niet. De Kno-arts vermoedt dat ook al het antibioticagebruik hier aan bijdraagt, dus ik hoop enorm dat het op gaat knappen vanaf morgen. Ik heb ook wel flinke doseringen gekregen, in totaal 11 gram antibiotica per dag. Ik kan me ook wel voorstellen dat een lijf daar wat moeite mee heeft. Mocht ik inderdaad op gaan knappen nu dan heeft de kuur dus blijkbaar toch goed werk gedaan en zou dat misschien een overweging voor je kunnen zijn.
Ik heb zelf CF, dus die vraag kan ik wel beantwoorden. Je kunt CF niet later ontwikkelen, het zit in je genen dus je bent ermee geboren of niet. Wat tegenwoordig wel regelmatig gebeurt is dat bij volwassenen die zoals jij al jaren met vage klachten lopen (vaag voor CF-begrippen dan, ik wil het zeker niet bagataliseren!) uiteindelijk toch een milde variatie van CF wordt vastgesteld. Hiervoor kan je DNA-onderzoek laten doen of een speciaal slijmvliesonderzoek (maar dat kan volgens mij alleen in Rotterdam) . Maar hiervoor moet je toch echt bij je arts zijn denk k, ik zou niet weten of je zoiets ook op eigen initiatief kunt laten onderzoeken. Je kunt ook eens contact opnemen met de NCFS, zij weten daar ongetwijfeld het antwoord wel op.
Hoe dan ook wens ik je sterkte en toch beterschap, ik weet precies hoe frustrerend dit is. De komende weken laat ik nog wel weten of ik nu idd nog op ga knappen of niet.
groetjes, Bagheera

joske1976 23 oktober 2007, 17:02 uur  
Hallo allemaal
Voor sommige mensen ben ik wel bekend hier, maar zie ook steeds meer nieuwe mensen voorbij komen en het verbaasd me meer en meer hoeveel mensen er toch zijn met sinusitis en alle bijbehorende klachten van dien.
Ik was er deze keer zo van overtuigd dat een 6e operatie mij van alle klachten af zou helpen, maar ik moet helaas mede delen dat dit NIET het geval is. Ik zit echt helemaal in de put......
Afgelopen 14 september ben ik in het AMC voor de 6e keer geopereerd aan mijn voorhoofdsholtes : deze keer zijn er van mijn twee kleine voorhoofdsholtes 1 grote gemaakt en daarbij is ook het neustussenschot doorgeboord zodat er maximale doorgang van slijm zou ontstaan. De operatie is me op zich wel weer meegevallen, moest 1 nachtje blijven en mocht daarna naar huis. De watten in mijn neus moesten er 10 dagen blijven zitten en al die tijd dus niet door mijn neus kunnen ademen...benauwd! Na 10 dagen werden de watten verwijderd en toen begon alle ellende weer van voren af aan..... Ik heb zoveel pijn gehad! Dacht echt dat m;n hele voorhoofd op instorten stond..... Moest wel gelijk nadat de watten verwijderd werden, 3 keer per dag spoelen met zout water en dat ging wel heel goed. Na alle vorige operaties gaf dat spoelen steeds weer problemen.
Nu moest ik vorige week maandag weer op controle en daar kreeg ik letterlijk en figuurlijk een klap in mijn gezicht : in beide holtes zaten alweer diverse poliepen, in amper 4 weken na de operatie waarbij ze al veel poliepen en rotzooi hadden verwijderd.
Heb weer prednison, flixonase nasules en volgende week maandag moet ik weer op controle..
Wat NU??? Ik ben echt radeloos en zie echt geen licht meer aan t einde van de tunnel.
Alle dagen last van een pijnlijk, branderig en opgezwollen gevoel in m'n hoofd, m'n keel doet zeer, m'n reuk is grotendeels weg en t eten smaakt ook niet meer zoals voorheen.
Ik lijk alleen maar verder weg te zakken en weet echt niet meer of ik nog voor of achteruit moet.
Ik ben blij om te lezen dat er mensen zijn die wel baat hebben gehad bij alternatieve genezers, waaronder een Dr. Linghzi, maar helaas heb ik daar onderhand ook geen hoge pet meer van op.
Ik voel me als patient echt machteloos staan tussen de medici en de alternatieve genezers en wie kan mij duidelijk maken wat t beste is?
Ben ook al bij diverse homeopaten geweest, allerlei druppels, sprays en kuurtjes gehad, maar alleen een boel geld kwijt ben ik er niks wijzer door geworden.
Nu in het AMC krijg ik ook steeds meer het gevoel dat ze ook daar geen raad meer met me weten.
Wat ik wel heel graag wil weten is of het toch mogelijk is dat je op latere leeftijd cf ( taaislijmziekte ) kan ontwikkelen want daar zit bij mij wel t grootste probleem : mijn neusslijmvlies reageert heel snel en heftig en is altijd te dik.
Het is weer een heel verhaal geworden, sorry, maar vind het wel heel erg fijn dat ik hier even mijn hart kan luchten.
Ook ik doe maar weer een oproep : als er iemand is met DE gouden tip, dan hoor ik het heel graag!
Voor allemaal heel veel sterkte gewenst!
Hartelijke groet, Joske

Maarten 20 oktober 2007, 11:37 uur  
Hallo Ingeborg,

Ik heb precies dezelfde operatie een maand geleden onderrgaan. Mijn tussenschot is wel amper veranderd omdat het niet echt noodzakelijk was.

Na de operatie had ik veel bloed in m'n keel maar dat is gewoon een kwestie van de hele dag spugen. Ze hadden tampons in m'n neus geduwd (zelfs met deze erin kon ik al beter ademen) welke 2 dagen moesten blijven zitten. Na twee dagen mochten deze er weer uit, dit is even een misselijk gevoel maar voordat je met je ogen hebt geknipperd zijn ze eruit. Toen ze eruit waren ging er een wereld voor me open, ik had geen pijn en kon weer vrij ademen, ik rook allemaal dingen die ik in geen jaren had geroken.

Ik ben alleen een halve week nog een beetje misselijk geweest van de narcose maar daar merk je niet heel van. Ben gisteren op controle geweest en zag er allemaal goed uit, alleen m'n slijmvlies was nog wat opgezwollen maar dit moet te verhelpen met flixonase.

Al met al een operatie die de moeite waard is.

Succes en sterkte,

Groeten Maarten

Ingeborg 18 oktober 2007, 17:20 uur  
Hallo allemaal,
Ik moet 29 oktober geopereerd worden aan mijn bijholtes en neustussenschot. De openingen naar mijn voorhoofdholte en bijholten worden vergroot en mijn neustussenschot wordt rechtgezet. Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt en die mij kan vertellen hoelang het ongeveer duurt voordat je herstelt bent en weer aan het werk kan enzo?

Groetjes Ingeborg

Ingrid Kosterman 18 oktober 2007, 12:25 uur  
kan iemand mij vertellen wat het inhoud en wat de resultaten zijn wanneer je door de kno-arts je sneusslijmvliezen laat "uitdunnen"? Mijn neusslijmvliezen zouden te dik zijn waardoor ik altijd verkouden klink en ben.

Kurt 15 oktober 2007, 21:07 uur  
Hey,

Ik ben Kurt en heb al 9 FESS ingrepen achter de rug, waarvan 2 zeer ernstige.
Naast de fess ingrepen, ook nog 3-tal ingrepen gehad voor het inbranden en zelfs deels verwijderen van het neuslijmvlies. Kortom een 12 -tal ingrepen in totaal.
Status vandaag : opnieuw een aanslepende sinusittus (3-weken) met koorts, kompleet van de kaart (hoofdpijn, tandpijn, kaakpijn, druk op de oogkasten). Nu terug aangewezen (voor zoveelste keer) op Antibiotica. As. woensdag nog eens onder de CT-scan en evalueren wat er nog kan gedaan worden.
Als iemand me goeie raad kan geven, aub ga je gang. Ik heb het zowat gehad, en moet as. zaterdag voor zaken alweer 4 weken naar India. Graag gouden tip ?
-> je mag me ook mailen via kuj.acb@gmail.com (enkel ernsitge tips aub)

Ingrid 13 oktober 2007, 05:46 uur  
Hoi Inge
www.lingzhi.nl
veel succes

Inge 12 oktober 2007, 22:00 uur  
dag ingrid

ik heb al 14 jaar last van chronisch sinusitis en ik ben ook steeds verkouden . Ik ben uiteindelijk in april van dit jaar geoppereerd . Nu 6 maand later is het weer zo dat mijn neusslijmvlies weer heel erg dik is en dat mijn neus constant versopt is met als gevolg dat ik veel slijm moet ophoesten enz .. Leuk is anders .Ik heb al allergietesten in 't uza laten nemen maar dat is het probleem niet , trouwens weet niemand er blijkbaar antwoordt op . Hebt u de site of telefoonnummer van deze dokter ,ik laat de moed niet zakken daarom zou ik nog eens iets anders willen proberen . Ik ben al naar een homeopaat geweest en dat hielp wel maar doordat ik steeds opnieuw ziek wordt zit mijn neus direkt terug vol met slijm en het was zeer kostelijk !!!

Petra 11 oktober 2007, 19:13 uur  
Onze dochter (7) heeft oa PCD dus elke dag hebben wij in de ochtend en in de avond het ritueel dat zij moet bewegen enz om slijm op te hoesten. Voor de rest van het gezin een behoorlijk belasting, met name omdat het natuurlijk niet altijd zo lekker klinkt enz. Ik wil graag weten of er iemand is met soortgelijke ervaringen en of er tips ed zijn.

Ingrid 10 oktober 2007, 23:31 uur  
Hoi
Ik ben al me hele leven verkouden en heb laast van mijn holtens dat die ontstoken zijn.
En het laats jaar waren mijn holtens dicht ben heel ziek geweest kon niet meer door mijn mond ademen en ik ben al een jaar mijn smaak en reuk kwijt.
Ik ben 9 aug geopereerd ze hebben toen mijn holtens open gemaakt en schoon gemaakt. Daar knapte ik wel iets van op, maar had al weer gauw last van dat ik niet door mijn neus kon ademen.
In het ziekenhuis zeiden dat ze daar niets aan konden doen.
ik was hoopleloos ik dacht als ik zo oud wordt.
Ik heb van een tante een krantenstuk je gekregen en daar stond een stuk in van Dokter Lingzhi en ik heb een afspraak met deze man gemaakt.
maandag 7 okt 07 en vandaag woensdag 10-10-2007 en is verbetering kan weer door mijn neus ademen en mijn holtens gaan genezen
ik kan dit zeker iedereen aanraden.

Peter 6 oktober 2007, 01:15 uur  
Sam,

Er hebben al diverse krantenberichten gestaan in de omgeving van Rotterdam rondom wonderbaarlijke genezingen. Reclame (en dat is he niet, want ik doe het puur voor jullie om van de klachten af te kunnen komen) heeft dr You niet nodig omdat hij over het algemeen meer dan genoeg patienten heeft. Vergeet niet dat niet iedereen op internet zijn verhaal hier doet (als ze deze site al kennen).

Hij organiseert meestal ook patientenavonden. Bel hem eens op en vraag of je erbij kan zijn. Dan kun je hun verhlaen horen.

Jella 5 oktober 2007, 20:21 uur  
Mijn klachten zijn hoofdpijn,linker neusgat nog steeds flink gezwollen,gekleurde slijmen,ook in mijn keel,drukkende pijn aan men neus en ogen.dikwijls misselijk,verschikkelijk moe,concentratieproblemen enz...

Sam 5 oktober 2007, 09:55 uur  
Hoi Jella,

Mag ik vragen wat je klachten zijn? Ik heb zelf een CT scan gehad maar daar is niks uit gekomen, terwijl ik toch echt wel met een half verstopte (droge) neus zit, een sterk verminderd reuk- en smaakvermogen en soms ook moeite met goed slikken. Af en toe heb ik bovendien het gevoel dat er een enorme luchtbel in mijn hoofd zit die op knappen staat. Kent iemand deze klachten? De KNO arts kan dus niks constateren maar ik zit ondertussen met de gebakken peren. Kan soms ook echt heel benauwd worden.

Groet, Sam

Jella 3 oktober 2007, 13:57 uur  
Hallo,

2 operaties gehad aan men sinussen en bijholten.
Nu pas ontdekt dat ik een 'zieke ' sinus heb achter mijn gehemelte.Ook mijn bot is ontstoken.Ik wist zelfs niet dat daar sinussen zaten.Kno-arts zegt dat het zelden voorkomt.Iemand nog deze diagnose gekregen?
Ik moet nu 4 weken antibiotica nemen en dan terug een ct-scan.Daaruit zal blijken of ik nog een operatie nodig heb of niet. De antibiotica helpt tot nu toe niet (7e dag).Ik krijg er enkel maag-buikkrampen en constipatie van.Ik ben echt bang dat ik er nooit vanaf zal geraken.Ik sukkel al bijna een jaar.Ik voel me echt rot!

Sam 30 september 2007, 16:22 uur  
Peter,

Hoe graag ik je ook wil geloven, het feit dat jij de enige hier bent die zo positief schrijft, geeft toch wel te denken. Kun jij meer mensen aandragen bij wie de behandeling goed heeft geholpen? Je bent echt reclame aan het maken en misschien bedoel je het goed, maar jij bent de enige die ik op alle sites over dit probleem tegenkom die positief hierover is. Waar zijn dan alle andere "genezen verklaarde" patiŽnten van dr. You?

Ik heb echt een schurfthekel aan kwakzalverij! Er is mij voor een ander probleem al zoveel geld uit de zak geklopt, wat helemaal nŪets heeft opgeleverd. Daar gaan mensen echt kapot aan, omdat het altijd valse hoop is! Ik zeg niet dat jij niet oprecht bent, maar als je zoveel anderen kent, laat die dan maar eens schrijven! Organiseer iets en laat het de hele wereld weten! Als jullie dan met zovelen zijn en het van de hoogste toren schreeuwen, dan kan ik mij toch niet voorstelllen dat de medische wetenschap zich onbetuigd kan laten.

Sam 30 september 2007, 16:12 uur  
Tanja,

Dat stoommiddeltje van jou, is dat wel veilig. Op de tea tree oil staat namelijk dat het je slijmvliezen kan irriteren. Misschien niet als je ermee stoomt, maar ik durf dit toch eigenlijk niet te gebruiken. Weet jij hoe dit zit?

Groet, Sam

Maarten 26 september 2007, 21:40 uur  
Beste,

Ik zal hier m'n verhaal ook even plaatsen. Ik ben vorige week woensdag 19/9/2007 geopereerd aan m'n neuspoliepen. Bij mij is geen chronische sinusitis geconstateerd maar ben wel erg bang dat m'n poliepen terug komen. Bij mij zaten veel poliepen waarvan een grote in m'n rechterneusgat waardoor ik daar niks mee kon. Zelf niet m'n neus ophalen of snuiten er gebeurde niks (pot dicht). Tot nu toe kan ik door beide neusgaten vrij ademenen maar ik zit nog aan de antibiotica.

Ik ben trouwens nog geen een keer geopereerd en heb er nu ongeveer 5 jaar last van gehad, het werd steeds gekker vandaard dat ik besloten heb het te laten verwijderen.

Ik lees hier dat het bij iedereen terug is gekomen, ik ben benieuwd of dit bij mij ook het geval is. Zal het hier plaatsen, misschien dat het bij mij wegblijft en als opkikker werkt voor de rest.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | volgende

Leden Bezoekers
36 319044


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden