Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


scoutgirl 5 september 2007, 16:38 uur  
hallo

ik ben nu dan geopereerd en ben terug geweest voor controle van de operatie maar het is niet goed er zitte nog allemaal bacterien enzo nu moet ik 8 weken spoelen en daarna mijn flixonase gebruiken

maar wens iedereen sterkte hier mee

groetjes

Eric (e.vandenhurk@nedinco.nl) 5 september 2007, 15:49 uur  
Waar waren jullie?
Mijn naam is Eric. Komt (inmiddels) uit Waalre. Heb inmiddels zo'n 45 operaties achter de rug m.b.t. sinussen etc. De hele zooi al gehad. Via kaak naar binnen, 4 keer door wenkbrauwen met drains, van 2 hoktes1 gemaakt, hersenschot weg, etc...etc... Zo'n 7 jaar gelden bij toeval mezelf laten testen op CF (taailsijmziekte) omdat met het slijm zo taai vond. Positief! Heb al zo'n 35 keer in Geldrop gelegen, zo'n 8 keer in het UMC (Utrecht) bij o.a. Prof. Graamans en in het Radboud. Voorraadje pillen voor het leven. (Cotrimaxasol, Naproxen, Zyrtec, Flixomase, Fluimicil, etc.)

Het allerergste? Niet de hoofdpijn (5 van de 7 dagen), maar REUK kwijt.

Wie helpt? Operatie om reuk terug te krijgen!!!

O ja, heb inmiddels ook maar Astma/Hyperventilatie en vernauwing kransslagader erbij genomen. Blijf ik in ieder geval bezig.

heleen 5 september 2007, 11:38 uur  
Hallo,

IK heb al jaren last van chronische sinusitis, medicijnen zijn niet afdoende. KNO/arts adviseert operatie. De Fess-methode of een nieuwe behandeling vanuit amerika "Colblation turbinate reduction (site ArthrocareENT.com) Heeft iemand al ervaring met deze nieuwe behandelmethode???

Peter 4 september 2007, 20:50 uur  
Ruim een jaar geleden heb ik jullie bericht over de kruidenbehandeling van dokter Linghzi www. lingzhi.nl . Ik kan jullie vreugdevol berichten, ik ben helemaal klachtenvrij sindsdien (dus nu ruim een jaar!!!). Een aantal mensen hebben mij destijds gemaild en hebben ook de stap gewaagd en ook zij zijn van hun neusproblemen af (zonder 'verwoestende' operaties!!)

Belangrijk is wel, wat er ook gebeurt, behandeling afmaken, want vroeg of laat zijn alle bacterieen dood ( bij mij duurde dat 3 maanden maar ja wat is dat op een verder gezond leven!!!)

Ik dacht er vandaag hoe veel meer ik weer geniet doordat ik geen klachten meer heb en wilde jullie een hart onder de riem steken want ik gun het jullie ook!!!

dennis 4 september 2007, 16:24 uur  
dag allemaal ; wie kan mij helpen ik heb ooit een neus operatie gehad maar daarna is het pas begonnen. kan niet meer vrij ademen doormijn neus ik laat het kijken en ze zeggen dat het normaal is soms krij ik een spray maar help niet en loop jaren met hoofdpijn.het is meestal 60 procent verstopt
wie helpt me?

karin 3 september 2007, 17:14 uur  
Hoi Bagheera....

Balen zeg meid...als het goed is kan een iv behandeling ook thuis met behulp van thuiszorg..ik weet niet of dat bij jullie het geval is...maar hier in Groningen kan het wel...maar ligt natuurlijk wel aan de hoeveelheden die je krijgt...

Ze halen de cystes weer weg....en spoelen het schoon...

Ben benieuwd en wens je sterkte..

Groetjes Karin

Willemien 1 september 2007, 17:27 uur  
Hallo allemaal
Het doet mij 'goed' te lezen dat ik niet de enigste ben met sinusitis.
Ben niet bij de huisarts geweest maar bij de elektro-acupuncturist. [Hij is vroeger huisarts geweest.]
Dus hij behandeld mij met homeopatische medicijnen en voedingssuplementen.
Hij heeft mij eerst 2x dgs vit. C en 6x dgs zink voorgeschreven en ook nog homeopatische druppeltjes. Het heeft wel geholpen, ik had soms niet eens in de gaten dat het uit mijn neus liep. En dan die verrotte lucht.
Ik dacht ook dat anderen het konden ruiken, wat gelukkig niet het geval was. Ben dus van deze behandeling wel opgeknapt, maar het is toch niet helemaal over gegaan.
Toen we op vakantie waren heb ik nog een week 4x dgs zink geslikt.
En voor we weg gingen ben ik behandeld met bioresonantie door zijn assistent.
Zij zei ook dat ik rustiger moet gaan leven anders zit ik daar elke keer.
Nou het hardlopen doe ik al niet meer, maar ik mis het wel. Hou er van om lichamelijk aktief te zijn.
Na mijn vakantie ben ik weer bij de arts geweest en hij heeft weer nieuwe druppels voor mij besteld. Eerst wordt het uitgetest of het werkt bij je.
Alleen heb ik nu de domme pech dat ze het recept in Duitsland zijn kwijt geraakt, moet nu wachten tot vermoedelijk eind volgende week.

Verder heeft hij mij geadviseerd om 2x dgs met de rhinohorn mijn neus te spoelen. Eerst een week het water op 37 graden en dan telkens een halve of een hele graad kouder tot het de temperatuur heeft van leidingwater.
Hij zegt dat ik dan mijn neusslijmvlies ga afharden.
Ik moet dit in ieder geval volhouden tot 5 november.

Verder drink en eet ik geen melk of melkprodukten meer.
Wel geitenkaas en sojaprodukten.

Toen ik een twinteger was ben ik ook geopereerd aan mijn bijholtes, en ik hoop dat ik dit nu kan vermijden.
Al duurt het wel lang, het loopt nu vanaf eind mei.
Maar ik heb gelezen dat sommigen er al veel langer mee tobben.

Misschien hebben jullie iets aan mijn verhaal en anders veel sterkte gewenst!!

Bagheera 1 september 2007, 09:18 uur  
Hoi,
Helaas gaat het hier met dubbele antibioticakuren nog steeds niet beter, eerder slechter. Waarschijnlijk ga ik volgende week beginnen met een iv-antibioticakuur. Ik hoop thuis maar waarschijnlijk in het zh. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?
Karin, balen joh, dat je ook nog zoveel last houdt. En wat kunnen de weken lang duren dan he? Wat willen ze nu met de volgende operatie precies gaan doen? sterkte
Anne en Motoya, ik herken jullie klachten niet, ik zou inderdaad eens een kno-arts consulteren. Jullie ook succes.
groetjes, Bagheera

Motoyache 25 augustus 2007, 21:10 uur  
Hallo allemaal,

Ik heb een aantal berichten gelezen, en wens iedereen veel sterkte toe.

Ik heb een vraagje en misschien heeft iemand een idee voor mij.

Mijn zoon van 4 jaar heeft al een paar maanden een hele nare geur uit zijn neus echt heel erg sterk en vervelend voor hem je ruikt het erger als hij door zijn neus gaat ademen.
Weet iemand misschien wat ik daar aan kan doen de huisarts ziet niks in zijn rechterneusgat want daar komt het alleen vandaan.
Ik ga binnenkort naar een KNO arts in het AMC.

Alvast bedankt,
Motoya

Anne C 22 augustus 2007, 15:10 uur  
Hallo Allemaal,

Ik weet niet of ik op de goede site ben voor mijn klachten. Maar toch even proberen of iemand dit herkent! (ik heb het gevoel dat ik de enige op de werled ben met mijn probleem!)

Een aantal weken gelden kreeg ik pijn in mijn gehemelte en achter mijn neus. Rare branderige pijn. Met slapen kreeg ik een benauwd gevoel achter mijn neus en in mijn keel.

Nu heb ik last van lucht wat achter door mijn neus gaat met praten. Dat geeft een benauwd gevoel. Ik heb wel het idee dat mijn holtes wat vol zitten. Mijn neus is al lange tijd dicht.

Het zijn rare en ook nare klachten. Ik hoop zo dat iemand dit herkent!

karin 21 augustus 2007, 21:55 uur  
Hoi Bagheera...

Hoop dat jij ook nu je beter mag gaan voelen.....

Ze proberen om mijn operatie naar voren te schuiven....ik hoop dat dit gaat lukken....

Eigenlijk ben je er gewoon weer continu mee bezig,pijn,druk gevoel moe.....ach je kent het wel...dus helaas voor mij weinig veranderdt...

Groetjes Karin

Bagheera 18 augustus 2007, 00:19 uur  
Zoals beloofd nog even wat reacties

Nele, laat je niet ontmoedigen door alle verhalen hier hoor! Veel mensen hebben gewoon baat bij de (eerste) behandeling, maar die mensen gaan niet zo veel tijd besteden aan een forum als dit natuurlijk ;o) Succes met het vinden van een goede arts!

Metino, misschien wordt het nog wat beter als het allemaal goed genezen is? In elk geval wel fijn dat je baat hebt bij de operatie.

Hoe gaat ie Priscilla? Ik hoop dat jij beter 'nieuws' te horen kreeg dan ik..

Over die zenuwbeschadigingen/iritaties; na de laatste ingreep heb ik ook een doof gevoel in mijn boventanden rechts. Het wordt langzaamaan beter, maar nu, 5 maanden na de opertatie, is het nog niet helemaal weg. Ook merk ik dat het bij opvlamming weer wat erger wordt... ik hoop dat jullie er ook van af komen.

Karin, wat een ellende dat je nu weer onder het mes moet. Oktober duurt inderdaad nog wel een poos zeg, ik hoop dat je eerder terecht kunt, maarja, die wachtlijsten he... Sterkte meid, hopelijk lukt het uitzingen een beetje met de antibiotica.

groetjes, Bagheera

Bagheera 15 augustus 2007, 12:32 uur  
Hallo Allemaal,
Gister ben ik weer voor controle bij de kno-arts geweest. Het zag er wel weer redelijk rustig uit, maar mijn klachten blijven. Ik heb nu weer een 3 weekse ab-kuur gekregen maar ik weet al dat wanneer ik stop de klachten direct weer zullen toenemen. Het zou wel heel mooi zijn als dat deze keer niet zo zal zijn maar daar hoop ik maar niet meer op. Over 3 weken krijg ik een ct-scan en dan weer terug naar de kno-arts. Afhankelijk van wat er op de scan te zien is gaan we verder, maar veel opties zijn er niet meer. Ik heb op internet wel veel (amerikaanse) artikelen gelezen over langere intra-veneuze antibiotica kuren (6-8 weken), dat schijnt in zo'n 90% van de hardnekkige gevallen uitkomst te bieden. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? M'n arts zag dit ook wel als optie voor als er inderdaad ontsteking in het bot zit. Of ik zou langdurig clindamycine kunnen gaan gebruiken, maar dan alleen als daarmee de klachten voor mij op een acceptabel niveau liggen. Tja, en dat vind ik dus heel moeilijk. Ik heb een gezinnetje en wil daar natuurlijk volop voor gaan... en wat is dan acceptabel? Moeilijk hoor.
IK reageer binnenkort nog wel even op de andere berichtjes, heb daar nu eerlijkgezegd de puf even niet meer voor.
groetjes, Bagheera

kaneeltje 14 augustus 2007, 18:47 uur  
amai, allemaal nen dikke proficiat met hoe jullie dit alles volhouden...

Heb zelf het laatste jaar meer en meer last gekregen van mijn sinussen en nu loop ik ook al een half jaar,continu met een pijn oor rond. Moet in september onder de ct scan en dan zien we wel, maar ben ondertussen echt wel ongerust geworden door dit alles te lezen... zoveel operaties en zo weinig succes... zie het allemaal niet meer zitten... dit is echt niet hoe mijn dokter het simpel had uitgelegd...

Weet er iemand toevallig een goede NKO-specialist in Belgie??

groetjes,
Nele

metino 9 augustus 2007, 13:15 uur  
dag mensen ik ben ook een week geleden geopereerd aan me bijholtes...ik had er twee jaar last van...ik merk nu dat ik geen druk meer op me hoofd heb en me een stuk lekkerder voel...alleen me neus blijft verstopt...ik heb geen vertrouwen meer dat ik daar van af zal komen....en de kno afdeling is ook erg makkelijk op dit gebied maar goed...zullen er mee moeten leren leven....

Priscilla 9 augustus 2007, 11:31 uur  
Heej Vanessa,

Ik ben nog steeds student en daarnaast heb ik ook nog een bijbaantje. Ik ben eerlijk gezegd al weer begonnen met werken omdat ik het leuk vind om onder de mensen te komen. Ik werk met een uurtje per dag dus dan kan ik ook afzeggen als het een keer niet gaat. Ik ga het nu wel weer opbouwen. Ik heb de operatie expres in het begin van juli gedaan zodat ik in september gewoon weer naar school kan zonder daar enige vertraging te hebben opgelopen. Ja over die onderhoudsoperaties zal ik volgende week even vragen. Het gevoel in m'n tandvlees en m'n gehemelte komt langzaamaan weer terug.
Ik kijk op de operatie terug als een ingreep maar niet als een super grote operatie. De pijn wordt steeds minder en ik ben aan het afbouwen met de pijnstillers (het is nu 4 weken geleden). Dus ik hoop dat het een goede keus is geweest, maar dat zullen we in de toekomst zien.
En Bagheera, ik mail jou wel even want dan kunnen we het over meerdere dingen hebben en die horen hier niet thuis.

Groetjes, Priscilla

nennie 5 augustus 2007, 15:00 uur  
Heb onlangs een FESSoperatie gehad en nu tintelt mijn neus telkens, heeft iemand daar ervaringen mee?

Gielanne 3 augustus 2007, 21:20 uur  
Ik sukkel al enkele jaren met chronisch sinusitis.
Heb al een FESS operatie ondergaan zonder succes maar ik kan nu de symptonen ( slijmen in keel, hoest slecht reukvermogen ed..) gedeeltelijk onder cotrole houden met medicatie ( nasonex, estivan,singulair, symbicort en spoelen met zout water )

MAAR ik heb zojuist op internet gelezen dat er licht is aan het einde van de tunnel.
Ga naar onderstaand internet adres.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=4167

Zo als U kunt lezen nog even de moed erin houden.

vriendelijke groeten,

Gielanne

h 3 augustus 2007, 17:51 uur  
ik ben onlangs voor de derde keer geopereerd aan mijn neusbijholten. alle drie de keren alle holtes schoongemaakt en poliepen verwijderd. de laatste keer betrof het een poliep die vanuit de zeefbeenholte meer dan de de halve kakholte opvulde. hebben hem er met veel moeite uit weten te krijgen, maar daarbij wel de gevoelszenuw geraakt. als gevolg daarvanm heb ik nu in een gedeelte van mijn gezicht geen gevoel meer inclusief de lip. de arts zegt dat hij niet weet of het gevoel nog terugkomt, schijnt niet vaak voortekomen dat ze die zenuw raken. heeft iemand dezelfde ervaring en is bij hem haar het gevoel wel teruggekomen?

karin 3 augustus 2007, 16:40 uur  
Hoi Bagheera..

Fijn zeg dat je toch een beetje hebt genoten van je vakantie....

Ik ben helaas mijn vakantie ingegaan met 2 kuren antibiotica.....Nu blijkt dat ik weer kaakontstekingen heb waarvoor ik 11 oktober geopereerd moet worden....Dus balen....maar weet zeker dat het allemaal veroorzaakt wordt door de chroninsche sinusitis..

Nu vind ik 11 okt nog lang duren en aangezien ik echt vervelende drukpijnen heb en een kloppend gevoel....dus wil ik proberen om wat eerder te kunnen....bovendien ben ik suikerpatient en door de ontstekingen beginnen de waardes aardig te schommelen....
dus Vanessa helaas gaat het nog niet zo goed...maar super dat mensen met elkaar meeleven...en zeker de herkenning doet mij goed.....

Desondanks iedereen een fijn weekend....

groetjes karin

Bagheera 2 augustus 2007, 20:31 uur  
Hoi Allemaal,
We zijn weer terug in het koude nederland van 3 weken lekker vakantie in warm zuid frankrijk. Het is aardig gegaan, toen het kuurtje aan begon te slaan had ik weinig last meer. Beetje hoofdpijn maar verder niet. Vanaf het moment dat we terug zijn is het jammergenoeg weer mis, blijkbaar is de koude wind hier (aan de kust) toch erg nadelig voor me. Misschien toch maar verhuizen naar zuid frankrijk dan ;o) Volgende week moet ik weer naar Utrecht, dan zullen we verder gaan kijken, maar zo gaat het niet lukken ben ik bang.
Priscilla, da's ook toevallig zeg! Ik was dan vast nummer 4 inderdaad haha. Hoe het mij precies vergaan is sinds de operatie in maart kan je in de berichtjes wel terug lezen. Het is over het algemeen wel stukken beter dan voor de ingreep maar ik ben er dus nog niet helemaal. Buwalda heeft goede hoop dat het wel gaat lukken uiteidelijk, een kwestie van een lange adem zei hij. Nouja, ik hoop maar dat hij gelijk krijgt. Loop jij ook bij de longarts in het AZU? Welke dan? Ik bij vd Graaf . Hij denkt dat de pseudomanas in m'n longen eigenlijk uit mijn neus komt. Nu vernevel ik dus Tobi in de rhinoflow, doe jij dat ook? Of heb je geen PA? Ik vind het een beetje onzinnig gehannes eerlijkgezegd dus ik zal het de volgende controle maar weer eens ter sprake brengen. Sinds ik dit doe is de PA ook niet meer uit het sputum verdwenen wat eerder wel vrij snel na het starten met Tobi het geval was. Maar dat valt eigenlijk allemaal buiten dit forum natuurlijk. Ik moest wel lachen om jouw verhaal over die korstjes, dat heeft hij ook letterlijk tegen mij gezegd. Bij mij heeft hij ze er 2 weken later toch maar uitgehaald haha, een fluitje van een cent trouwens want het is allemaal makkelijk bereikbaar nu. Gebruik je nu nog antibiotica? Misschien vind je het wat om privť te mailen, je kunt me dan bereiken via bagheera@corvuscorone.nl. Ik merk toch dat de behandeling van m'n bijholteklachten nooit helemaal los staan van de overige CF-problemen, misschien herken jij dat ook wel? Het is in elk geval wel toevallig dat onze verhalen zo overeen komen. Jij hebt dan alleen de 'mazzel' dat je Buwalda op je 20e tegen het lijf gelopen bent, ik ben inmiddels 35 en heb nu 10 bijholteoperaties achter de rug. Nouja, hopelijk blijft het daar dan nu ook bij.
Ik weet niet meer wie het er precies over had, maar die periodes met verhoging die heb ik ook. Ik ben er ook helemaal voor door de molen gehaald maar een echte diagnose is er nooit uitgekomen. Nu ik dit hier van jullie ook zo lees zal het dus toch de chronische ontstekingsreactie wel zijn. Het valt bij mij alleen niet altijd samen met een verergering van m'n bijholteklachten. Tja, wie weet heeft de afweer het dan wel even druk maar redt ie het wel precies allemaal ofzo... Tja, als je alles eens wist...
Vanessa, ik ben blij voor je dat je nu toch weer een behandeling gevonden hebt. En natuurlijk hoop ik dat dit nu eindelijk aan gaat slaan voor je. Sterkte ermee. En ook voor alle anderen natuurlijk.
Zo nu en dan komt er een berichtje voorbij van iemand die wat teleurgesteld is in de reacties. Het is niet zo dat ik alleen op bepaalde mensen reageer, ik probeer alleen te reageren als ik ook iets zinnigs (nouja...) te melden heb ...vandaar soms even geen reactie dus... sorry daarvoor.
groetjes, Bagheera

Vanessa 2 augustus 2007, 15:49 uur  
Hoi Priscilla,

Bedankt voor je reactie! Ik heb geen CF.
Na mijn caldwell luc operatie heb ik ongeveer twee weken geen gevoel gehad in m'n bovenlip. Na bijna een half jaar heb ik pas weer wat gevoel terug gekregen in m'n boven gebit.
Nu na 10 maanden heb ik het totale gevoel nog steeds niet terug. Ben dus huiverig voor een denker operatie omdat ik enig zins bang ben dat het gevoel dan helemaal uit blijft.
Het spoelen vind ik mede vervelend dat je het overal mee naartoe moet nemen en je soms in gelegenheden ben waar dat niet echt makkelijk te doen is.
Zeker omdat mijn herstel na iedere operatie niet helemaal optimaal is verlopen.
Heb jij arbeidsintensief werk als ik vragen mag? Wanneer denk je weer aan het werk te kunnen? (misschien brutale vragen, mocht je hier niet op willen ingaan snap ik dat).
Ik ben heel erg blij voor je, dat de pijn te hendelen is.
Mijn KNO arts vertelde me over die onderhoudsoperatie, dus ik ben benieuwd wat jouw arts zegt als je weer naar hem toe gaat.

Wil je me op de hoogte houden? Vind het fijn jou verhaal te lezen mocht de denker operatie weer in opspraak komen hou ik je verhaal in m'n achterhoofd.

Groeten, Vanessa

Priscilla 1 augustus 2007, 21:37 uur  
Hallo Vanessa,

Fijn dat je zo snel hebt gereageerd. Ik kijk goed op de operatie terug, ik vond het eigenlijk hetzelfde als de twee keren dat de poliepen werden verwijderd. Er zaten toen ook tampons in m'n neus en de pijn in het ziekenhuis viel erg mee. Maar toen ik thuis kwam (dat was op dezelfde dag als dat de tampons eruit zijn gehaald) kwam de pijn pas. Ik vind de pijn te vergelijken met een heftige holteontsteking en het is met pieken en dalen. Toen ik net uit het ziekenhuis was, was m'n gehemelte en tandvlees de ene keer gevoelloos en de andere keer leek het of het in de fik stond. Dit lijkt zo erger dan het is, het is gewoon een raar gevoel. Maar het bot in mijn gezicht is nu gevoelig en volgens de arts zal dat ook nog wel even blijven. Maar ik ben altijd gewend dat ik snel weer opgeknapt ben, helaas is dat dit keer anders. Maar de arts zei dat het een lange tijd nodig heeft. Het levenslang spoelen zie ik nog niet als een probleem, ik maak de vloeistof warmer en ga dan pas spoelen en dan valt het reuze mee, vind ik tenminste. Ik moet rustig aan doen, maar dat kan ook niet anders met de pijn. Nu lijkt het echt een drama zoals ik het hier beschrijf maar het is wat ik net al beschreef als een heftige holte ontsteking. Het is niet fijn maar dat wist ik van tevoren. Daarom heb ik de operatie ook in de vakantie laten doen zodat ik helemaal niets moet en hoef en dus goed kan herstellen. Mij is trouwens niet bekend dat er om de tien jaar een onderhoudsoperatie plaats moet vinden. Ik zal het over twee weken vragen aan mijn arts. Maar ik heb het niet gezien en ik zie het nog steeds niet als een grote en ingrijpende operatie, zoals ik het ervaren heb. Ik hoop dat je er iets mee kunt. Maar heb jij ook CF?

Groetjes,
Priscilla

Vanessa 1 augustus 2007, 18:45 uur  
Hallo,,,,,

Priscilla, ik heb ongeveer een jaar geleden besloten nog even te wachtten met de denker operatie en inmiddels heb ik wl de calwell luc operatie ondergaan (een variant van den denker operatie). Ik vond de denker nog wat te ingrijpend, mede door de onderhoudsoperatie iedere tien jaar zeg maar en het levenlang blijven spoelen.
Nu spoel ik ook al heeeeeel lang en ik kan er maar niet aan wennen.

Fijn dat je operatie goed is verlopen en de arts ook tevreden is. Ik hoop dat de korsten uit zichzelf los laten, wel fijn dat je weer snel terug moet.
Hoe kijk je op de operatie terug? en je herstel? Neem aan dat je niet mag bukken en tillen toch? Ik hoor graag je ervaring want een denker operatie voor mij is nog niet uitgesloten aangezien het hier nog niet geweldig gaat.

Bagheera, leuke vakantie gehad? Is het goed met je gegaan?
Karin, hoe is het met jou?

Hoop dat het verder met iedereen goed gaat. Ik merk echt dat het met het warmere weer en benauwde lucht ik toch meer last heb helaas.
Vandaag twee injecties bij de apotheek besteld die ik van de immunoloog moet krijgen, over ongeveer 8 weken kunnen ze zeggen of deze injecties verbetering hebben gegeven aan de afweerstoffen die ik te weinig heb. Ik ben benieuwd. Schrok me wel even te pletter bij de apotheek, de injecties worden niet vergoed.
Morgen weer naar het ziekenhuis dus even een verklaring van de arts regelen zodat ik ze toch vergoed kan krijgen.
Maar ja als het helpt heb ik het er ook wel weer voor over.

Fijne avond allemaal!!!!

Groetjes, Vanessa

Priscilla 31 juli 2007, 20:09 uur  
Hallo allemaal,

Ik ben op deze site terecht gekomen doordat ik op zoek was naar personen die ook de Denker operatie hebben ondergaan. Ik ben 20 jaar en ik heb CF. Ik heb al meer dan 3 jaar last van chronische holte ontsteking en ik heb 2 keer eerder een operatie gehad waarbij ze poliepen hebben weggehaald. Ik loop in het AZU bij dr. Buwalda en hij stelde voor om de denker operatie uit te voeren. Ik heb daarvoor gekozen en zo doende ben ik 3 weken geleden eraan geopereerd. Dr. Buwalda doet de operatie gelukkig via de neus (offiŽle operatie is via de mond) en het is goed verlopen. Alleen ik heb weinig geduld en de pijn is er nog steeds. Ik ben vandaag voor het eerst naar het ziekenhuis geweest na de operatie en volgens de arts zag het er goed uit (ik spoel dan ook ongeveer 6 - 8 keer per dag met de nasaline spuit). Er zaten nog wel korsten maar hij verwacht dat ik die met spoelen eruit krijg. Over 2 weken moet ik weer terugkomen en als de korsten er nog zitten, dan gaat hij ze verwijderen. Ik ben blij dat hij deze operatie heeft voorgesteld zonder dat ik al veel operaties heb gehad, want als ik op dit forum lees hoeveel gedoe en operaties die niet helpen mensen hebben gehad, dan ben ik echt blij. Maar ik ben nu benieuwd naar andere ervaringen met de Denker-operatie. Dr. Buwalda zei dat ik de 5e was waarbij hij deze operatie heeft uitgevoerd. Nu las ik dat Bagheera ook deze operatie heeft ondergaan bij dr. Buwalda. Dus ik zou graag andere verhalen willen horen. Ik hoop op reacties.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | volgende

Leden Bezoekers
36 314007


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden