Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


marianne 11 december 2007, 21:38 uur  
Ook iedereen veel sterkte en ondanks alle narigheid maak er toch een fijne Kerstmis van en een heel goed Nieuwjaar!!!!
2008 wordt beter voor ons, wedde??!!
groetjes van madipo.

Arnold 11 december 2007, 20:32 uur  
ok bedankt Marianne.
Aan iedereen alvast leuke Kerst-en Nieuwjaarsdagen.

Marianne 11 december 2007, 10:47 uur  
Hallo Arnold,
Heb gebeld voor een afspraak bij Ling Zhi praktijk en mag 8 januari 2008 op het spreekuur komen. Hou iedereen op de hoogte.Gr. Marianne

Arnold 10 december 2007, 20:36 uur  
Marianne, laat iets achter in dit gastenboek wat je vond van dat konsult in de Ling Zhipraktijk in Rotterdam.
Alvast bedankt.

josje 9 december 2007, 23:34 uur  
Hoi nooit geweten dat er zoveel mensen zijn met deze klachten.Ik heb twee keer een spoeling gehad van mijn holtes maar met weinig resultaat een half jaar dacht ik yes ik ben gered maar sinds weer een tijd ja zit die rare plek boven mijn oog er weer alsof het gekneusd is en bukken oh zon pijn de hoofd pijn nis echt niet te houden.Ook mijn neus tussen schot is al eens recht gezet.Heb weleens gehoord van een denker operatie heeft iemand daar ervaring mee.Ik moet eerlijk zeggen als ik hier mee moet leren leven word ik niet blij.Het lijkt soms wel of ik een tumor heb min oog begint te hangen en zelfs knipperen doet pijn wie oh wie geeft me goede raad groetjes

marianne 9 december 2007, 17:59 uur  
Hallo Arnold en Mieke,
Heb de link ,van jou Mieke, goed gelezen en kwam van de ene in de andere site. Heb er nu eentje waarvan ik zeg,:ik doe dit als mijn laatste redmiddel. Er zijn nog altijd alternatieve geneeswijze in de wereld en ik heb er eentje gevonden waarvan ik dacht dat dit het is!!!!
het is de Ling Zhipraktijk in Rotterdam, het e-mailadres is :
Rotterdam@lingzhi.nl
Als jullie het aandachtig lezen dan herken je alle symptomen van onze chronische ziekte.
En Arnold wees niet depressief, weet wat je doormaakt en ook Mieke, we moeten elkaar steunen doormiddel van dit gastenboek en ik laat jullie weten wanneer ik een afspraak heb gemaakt met deze arts.
Duimen voor elkaar en ook heel veel goeds voor iedereen die met deze ziekte bestempeld is.
Tot horens. groetjes van Marianne.

Arnold 9 december 2007, 16:40 uur  
En Mieke ik lees je link eens aandachtig door, de moeite waard op 't eerste zicht

http://www.earthclinic.com/CURES/sinus_infection.html

Hou je goed en groetjes

Arnold 9 december 2007, 16:33 uur  
Dag Marianne en Mieke
Leuk om hier op redelijk korte termijn iets op te vangen.
Als ze je voor de keuze stellen: probeer die spray ( natuurlijk is het niet goed ) of onmiddellijk een nieuwe ingreep. Ja, pfft, wat doe je dan? Prednisolone, anti-allergetica, antibiotica en ga zo maar door.
Was ik apotheker, ik kon al aardig aan de slag. Begrijp je: als alle middelen zijn uitgeput, ja, wat dan nog? Je zoekt overal raad, je tracht alles te bundelen en je komt tot de conclusie dat het hopeloos is.
Al is hopeloos dan ook weer wat overdreven maar misschien wel moedeloos.
De aandoening heeft toch een enorme invloed op de levenskwaliteit en dat is toch niet onbelangrijk.
Kunnen jullie iets op voorhand plannen? Ik hoop het te doen maar helaas lukt het dikwijls niet.
De partner staat ook niet altijd vrolijk te huppelen met zo'n onvoorspelbaarheid.
Een arts zei me onlangs: Arnold, je zit ermee en je blijft ermee zitten. Leer je leven in functie van je beperktheden te organiseren en blijf alleszins optimistisch.
Praat erover met je lotgenoten, zo leer je misschien je eigen "lijden" te relativeren en wees zeker: er zijn andere zaken die dramatischer zijn alhoewel die neusproblemen je ook niet echt vrolijk maken. Enz...
M.a.w. als de medici het niet kunnen oplossen wordt al gauw de filosofische toer opgegaan.
Lach je ermee dan voelen ze zichzelf gelukkig, reageer je niet of nauwelijks dan is de link met depressie gauw gelegd.
Dus aan jullie: blijf genieten als het kan, troost je zelf indien nodig ( er zijn ergere dingen ... ) en grijp naar dit gastenboek als de nood je hoog zit.
Wij doen verder en hopen want als de hoop verdwijnt, is er dikwijls geen uitweg meer.
Laat het niet zover komen, morgen gaan we terug aan de slag maar eerst hopen dat er een rustige nacht volgt.
Groetjes aan jullie beiden en veel sterkte.

mieke 8 december 2007, 21:28 uur  
Kleine correctie op het vorige,
niet een half kopje maar 1/4 tot 1/8 van een kopje.
Het anders wel heel straf zijn
grtjs

mieke 8 december 2007, 21:26 uur  
Dag Arnold en Marianne,

da's eigenlijk grappig. De laatste NKO arts heeft me ook die flixonase voorgeschreven die niet in België te verkrijgen is. Ik zou het voor de rest van m'n leven moeten gebruiken, dagelijks en om de 3 maand een antibioticakuur.

Of het werkt? Geen idee.
Ik weiger nog langer aan de cortisone en antibiotica te gaan.
Hij kon trouwens niet garanderen dat het ging helpen...
Ik probeer gewoon de hele waslijst van natuurlijk alternatieven. Ze maken me alvast niet nog zieker.

Ik heb juist trouwens een héééééél intressante site gevonden met positieve ervaringen!!!!!
Centraal staat 'apple cider vinegar' (half kopje in halve liter water) maar ook wilde oregano-olie (anti-bacterieel), etc

http://www.earthclinic.com/CURES/sinus_infection.html
succes
Het zou leuk zijn dat er hier ook maar iemand door geholpen is.

marianne 8 december 2007, 17:27 uur  
Hallo Arnold en allemaal,
Probeer nou echt die neus spray te laten staan, hij is niet goed voor je, op de lange duur krijg je alleen maar meer last van hetgene waarvoor je eigenlijk bij de dokter kwam.
Snuit zoveel mogelijk je neus, soms is dat bij mij wel 30 keer per dag, er komt dan vreselijk veel smerige troep uit. Mijn ervaring is dat een neusspray na lang gebruik meer schade toebrengt dan vooruitgang, dit is trouwens ook bevestigd door mijn huisarts.
Ik wens jou en iedereen veel sterkte en misschien kunnen wij nog wel wat advies uitwisselen. Groetjes.

Arnold 8 december 2007, 14:58 uur  
Hey allemaal
Stel vast dat heel wat mensen met dat vervelend reukorgaan sukkelen.
Ik zelf kan al een heel boek schrijven over die neustoestanden.
Nu grijpt mijn arts plotseling naar "Flixonase Nasules" dat spijtig genoeg in België niet verkrijgbaar is.
Woon rond Brussel en moet mij dan telkens naar Nederland verplaatsen.
Kan iemand mij helpen om dat medicijn op een andere wijze te vast te krijgen? Kan gemakkelijk een overschrijving regelen maar telkens die verre verplaatsing, dat is er toch teveel aan.
Alleszins bedankt en veel sterkte aan iedereen met de neusproblemen.

Marianne 4 december 2007, 21:28 uur  
Hallo allemaal,
Heet Marianne en heb met verbazing al jullie berichten gelezen.Ben namelijk zelf ook slachtoffer van chronische voorhoofd- en bijholte ontsteking en heb net zoals zovelen het hele scenario al doorlopen.
Van scans tot operaties en van antibiotica tot de zwaarste prednison, het helpt alleen in het vroege stadium en daarna beginnen alle klachten weer opnieuw en stort je als een kaartenhuisje inelkaar en raak je inderdaad in een soort van depressie en soms heb je de neiging om de moed op te geven, maar ondanks dat de artsen niets meer voor mij kunnen doen wil ik toch verder met mijn leven, als laatste wil ik nog een voetreflex therapeute proberen, want medisch is er nagenoeg geen hoop meer voor ons chronische patienten.Wens alle lotgenoten veel sterkte en hopelijk is er voor jou misschien nog wel een oplossing te realiseren, immers is elke patient een ander geval, dus blijven hopen.

zomerbloem 30 november 2007, 14:51 uur  
Hallo Allemaal,

Ik ben vorige jaar geopereerd aan een inverted papilloma in mijn neus en kaakholtes dit was inmiddels mijn derde operatie. Zij hebben deze keer de calwell luc methode gebruikt. Helaas moet ik zeggen dat ik na deze operatie bijna maandelijks te kampen heb met onstekingen in mijn neusholte en dit terwijl ik dagelijks tweemaal spoel met zoutoplossing.
Ik heb bij mijn laatste bezoek aan de KNO flixonase voorgeschreven gekregen maar deze veroorzaakt bloedingen dus daar moest ik weer mee stoppen. Gezien de hoeveelheid antibiotica en pretnisolon hoop ik dat één van jullie nog tips heeft deze onstekingen tegen te gaan.

claudia 28 november 2007, 15:04 uur  
Hallo allemaal,
zie dat veel van jullie nog aan het kwakkelen zijn, vreselijk he! Ook ik (voor als jullie mij nog kennen) ben nog niet klaar. HEb in april mn eerste Fess gehad, en die heeft eigenlijk niks geholpen. Heb alweer een fikse antibioticakuur achter de rug, vanwege 6weken lang holte ontstekingen, en kan nog steeds niet zonder otrivin snachts, 1 neusgat nog steeds dicht.

Eigenlijk heb ik echt geen zin in nog maal een operatie. Heeft iemand van jullie wel eens een allergoloog ingeschakeld, ik heb teveel slijmaanmaak, en wil de oorzaak aanpakken ipv operatie...

Wie heeft dit ook?
groetjes Claudia
altjid maar watten in hoofd, pijn in kaken enz....

Bagheera 25 november 2007, 15:58 uur  
Hallo Julia,
Tjee zeg...30 operaties... dacht ik al heel wat te wezen met mijn 10 stuks ;o)) Maar wat een ellende zeg...
Ook bij mij is Pseudomonas aanwezig in m'n neus en longen. Het is een vervelend hardnekkig beestje, ook omdat hij bij langere aanwezigheid een soort slijmlaagje om zich heen kan vormen waardoor hij nog moeilijker te bestrijden wordt met antibiotica. Of dat bij jou ook het geval is kan je arts aan de kweek zien. In dat geval wordt wel eens (langdurig) Zitromax voorgeschreven. Dat doet op zich niets tegen de Pseudomonas maar breekt wel dat laagje af, waardoor een ander antibioticum (bv Ciproxin) de bacterien beter bereiken kan.
Ik vernevel ook antibiotica, namelijk Tobi. Eenmaal daags door mijn longen en eenmaal daags door mijn neus met een Rhinoflow. Eigenlijk zou een Pari sinus hier beter voor zijn omdat je daar meer druk mee op kunt bouwen. Tobi gebruik je telkens 28 dagen wel en dan weer 28 dagen niet, om resistentie te voorkomen. In de stopmaand wordt meestal Ciproxin (pillen) voorgeschreven. Je kunt ook Colistine vernevelen, maar dat doe je continue, dus zonder stopweken. Ik weet niet wat de voor en nadelen bij deze keuze zijn.
Ik heb zelf tegen de pseudomonas laatst 6 weken lang antibiotica (fortum, ceftazidim) via het infuus gekregen, 9 gram per dag, + 2 gram Ciproxin oraal. Dit ook in de hoop om de pseudomonas uit de holtes en het omringende bot te krijgen. Volgens de dokter zag het er allemaal erg rustig uit na de kuur, ook de ontstekingswaarden in het bloed waren normaal. Helaas ben ik nu -4 weken later- weer op hetzelfde punt als voor de infuus-kuur, alleen met een slechtere conditie.
Heel veel informatie voor je, maar ik ben geen arts hoor!! Dit is zoals het vaak bij CF-patienten wordt gedaan maar hoe dat bij mensen zonder CF gaat weet ik niet. Er is op internet heel veel informatie te vinden over de pseudomonas, erg vaak in combinatie met Cystic Fibrosis. Is dat bij jou al eens getest? De dokter zal wel raar reageren als je het hem/haar zou vragen, het komt niet vaak voor dat iemand met CF uberhaubt de 62 haalt... maar ik heb wel vreemdere verhalen gehoord inmiddels...
Sterkte en als ik je verder kan helpen hoor ik het graag!
groetjes, Bagheera

julia 25 november 2007, 15:14 uur  
Heeft iemand ervaring met Pseudomnas bacterie.
bij voorbaat dank

julia 25 november 2007, 15:12 uur  
Ik ben julia 62 jaar heb ook chronische sinusitus ben 30 keer geopereerd in het Dijkzigt Ziekenhuis heb Astma nu hebben ze ontdekt omdat ik steeds onstekingen bleef houden zoveel mijn neus en longen.
Pseudomonas bacterie,van de ene antiebiotica in de andere,en Prednison.
Nu zijn ze bezig in het Ziekenhuis voor continu 2x per dag prayen met antiebiotica,om de bacterie te bestrijden,hoop dat het minder word.
Groetjes julia

carel 24 november 2007, 22:12 uur  
Dank je Bagheera,

Op zich gaat het wat beter,alleen ben ik wel heel erg snel bekaf.
Misschien dat het van de narcose komt,ik weet het niet,maar na 1uur in de middag gaat het lampje vrij snel uit.Verder werd ik laatst wakker door een bijtende keelpijn.Ik dacht dat ik een accute keelontsteking had,maar al gauw had ik door dat het kwam doordat allerlei troep uit mijn neusholte in mijn keel liep.ik heb grondig gespoeld maar pas uren later kwam er ontzttend vieze troep uit mijn neus,en daarna was de keelpijn ook gelijk weg.Misschien kent een van jullie deze verschijnselen ook.Van moe zijn lees ik,dat daar meer klachten over zijn.Afwachten maar.
Iedereen ieder geval heel veel sterkte met het neusje.

Groeten,
Carel

Groetjes karin 23 november 2007, 21:34 uur  
Hoi Joske en Bagheera..en andere lotgenoten....

O Joske ik herken dat hoor....vanavond hebben we ff lekker gegeten..met vrienden,ouders en buren...super gezellig..alleen er mocht voor de verandering gerookt worden....Nu zit ik hiero maar te vernevelen...want alles zit weer potdicht....
Ik hoop dat jij ook mag genieten van een mooie avond...
Vanochtend wederom naar de huisarts geweest....had nieuwe medicatie gekregen omtrent mijn voorholte om deze opnieuw doorgang te geven...vannacht dus kapot gegaan van de jeuk...onder de netelroos...ja je lichaam krijgt zoveel medicatie en die denkt ook natuurlijk een keer van pfffffffffffff

Bagheera meid...ook ik heb cinubaris ,cinuforse...cinuforce neusspray geprobeert..helaas heeft het mij geen resultaat mogen geven,ik hoop zo voor jou dat het wat gaat doen...

Zelf heb ik maar vitamine c1000 opgehaald...tja weet het ook niet meer...maar momenteel lig ik meer op bed dan dat ik normaal funtioneer....Ik begrijp dat jullie kindertjes hebben dan is het nog moeilijker....ik heb een schat van een vriend die begrijpt het gelukkig,maar ik merk zelfs nu op mijn werk dat er problemen bijkomen....werk zelf in de verzorging...het bukken wordt moeilijker...bloedneuzen nemen toe...zelf daar krijg je al beperkingen...3 december heb ik een gesprek om toch te kijken of ik dit haalbaar blijft op het werk...zoals ik er nu over denk...lukt het helaas niet.....

Zo kun je dan ook zien,horen en lezen...chronische sinusitis....ach morgen is het wel anders...alleen mensen die het zelf meemaken...weten dat het ontzettend veel consequenties heeft...dat zeker niet altijd gemakkelijk is....

Iedereen een fijn weekend....en Sterkte....Bedankt voor alle steun en lieve woorden....

joske1976 23 november 2007, 16:33 uur  
Hoi Bagheera en Karin,
Jeetje nou, we zijn wel een mooi stel bij elkaar he? :-)) Ik weet ook niet meer wat ik op jullie situaties nog moet zeggen : allemaal zo herkenbaar !! Ik merk ook steeds vaker dat mensen niet eens meer naar me luisteren en dat maakt me af en toe nog eens extra verdrietig. Ik mag toch wel zeggen dat t me allemaal erg hoog zit? Nee, mensen horen graag dat t goed met je gaat en als dat niet zo is dan haken ze af..... heel frustrerend! aan de buitenkant zien ze vaak ook niks he? Goh, je ziet er toch best goed uit, is dan vaak t ( lullige ) antwoord. Tja, ze zien niet hoe ik de dagen soms door worstel met die 3 schatjes van kindjes om me heen. Ik zou ook zo graag wat meer met ze willen ondernemen, maar moet ze vaak "nee" verkopen en dat is ook niet altijd even leuk.
Vandaag op de fiets sneed de wind echt letterlijk door m'n neus en dan denk je even snel een boodschapje te doen....:-(( Ik probeer echt zoveel mogelijk dingen wel te blijven doen en ook te genieten van de kleine dingen. Vanavond ga ik naar theater met een vriendin en voor die tijd gaan we eerst ergens eten..... Ja leuk idee, maar is er nog ergens een restaurant waar je enigzins rookvrij kunt eten? Ik hou t er anders nog geen 5 minuten uit, ik kan echt geen adem meer krijgen als ik ook maar iets van sigarettenlucht ruik. Leuk.....avondje uit...
Ach ja, zo kan ik nog wel even door gaan.... ook voor jullie vast ook weer heel herkenbaar. Ik zou t inderdaad erg leuk vinden om buiten dit forum contact met elkaar te hebben, maar ik heb geen msn. Ik weet niet of we elkaars emailadressen uit kunnen wisselen zonder dat iedereen t mee kan lezen? Ik ga wel eens even kijken.
Buiten jullie twee om, ook voor de andere lotgenoten heel veel sterkte en vooral doorzettingsvermorgen want dat heb je echt heel hard nodig!
Lieve groet, Joske

Bagheera 23 november 2007, 11:00 uur  
Sjonge Joske en Karin, het zit niet echt mee he? Ik gun dit niemand hoor, begrijp me niet verkeerd, maar op een of andere manier geeft het toch troost te weten dat ik niet de enige in dit pokke-schuitje ben. Carel, ik hoop dat het bij jou wel de goede kant opgaat!
Ik vernevel antibiotica door mijn neus, maar dat is 28 dagen op - 28 dagen af zeg maar. De 28 dagen waren nu weer om en verdikkie, al na een dag begint de overbekende pijn weer terug te komen. M'n conditie was al slecht en neemt nu nog meer af. Ook mijn dag begint met een opgezet gezicht en dikke ogen, verhoging en moe... ook ik zie het even niet meer nu hoor. Ermee leren leven vind ik ook ontzettend moeilijk! We hebben dan wel een dagschema gemaakt waarin we het in elk geval vol kunnen houden, ook wel voor langere tijdl, maar ruimte voor leuke dingen doen is er niet. Een kort uitje of korte visite wordt direct afgestraft en van het binnezitten word ik ondertussen best een beetje down. Wel probeer ik elke dag even naar buiten te gaan, even een stukje wandelen om niet al te ver af te zakken. Maar in deze koude wind is het lastig.
Ik ben nu aan het zoeken naar alternatieven. Ik sta er erg huiverig tegenover maar heb nu ook het gevoel dat ik niet anders meer kan. Ik heb nu simpele pilletjes gevonden, Cinneabris en Cinuforce. Heeft iemand hier ervaringen mee? Echinaforce gebruik ik al een poosje, met een multivitamine. Als ik verschil ga merken laat ik het zeker weten.
Jullie ook weer heel veel sterkte, misschien is het leuk een keer te msnnen? Kunnen we onze frustratie lekker spuien, idd snappen vrienden en familie er niks van en ik ben het geleur om medeleven een beetje zat.
groetjes, Bagheera

karin 22 november 2007, 22:40 uur  
Hoi Joske...

Ik kan me ontzettend goed voorstellen zeg dat je baalt....jeetje zeg dat is ook niet niets....

Zelf ben ik momenteel ook weer aardig aan het klungelen...2x antibiotica gehad,intussen kaakoperatie, en nu weer aan de prednisolon...puur omdat het ook niet goed zit...
Ik heb steeds terugkerende ontstekingen...geen poliepen zoals jij,maar dat lijkt me ook verschrikkelijk...

Intussen lig ik ook steeds meer op puur omdat de pijn soms niet te dragen is...en het gevoel moedeloos te zijn herken ik zeker..het lijkt op zich ff achhhhhhhh een chronische sinusitis maar het is zo groot dat ik ook soms niet weet wat ik nog meer kan doen....en idd ben ik dan ook blij dat ik ff het van me af kan schrijven...

Heel veel Beterschap en Sterkte....Iedereen Trouwens....

Groetjes Karin

Carel 22 november 2007, 17:39 uur  
Wim,

ik heb de Denkeroperatie achter de rug.Hij is uitgevoerd middels de Caldwell-Luc methode d.w.z.via de bovenkaak iets boven het bovengebit is de holte binnengegaan.De operatie heeft zo'n drie uur geduurd.
Na de operatie is mijn gezicht aan de linkerzijde flink opgezwollen en het was ook pijnlijk.Gelukkig is de pijbestrijding effectief in het ziekenhuis en na drie dagen nam de zwelling zienderogen af. De tampons zijn na drie dagen verwijderd,wederom onder narcose omdat ze gedeeltelijk te vasr zaten.Ik ben de vierde dag na de operatie naar huis gegaa.
Momenteel gaat het langzaam vooruit.Ik heb best wel last gehad,van vooral de wond in de bovenkant ter plekke van de incissie en ook van het likerbovengebit.Ik spoel nu zo'n zeven keer per dag waarvan twee keer per dag met een rhinicur systeem,op aanraden van de kno arts.
Dit bevalt goed,zeker de eerste twee weken is er erg veel troep uitgekomen.Na de operatie heb ik 2 pittige anti-bioticakueren gehad.
De eerste controle inmiddels gehad en het zag er na tevredenheid uit.
De operatie is ingrijpender dan ik had gedacht maar het herstel gaat bij mij voorspoedig.Het is door een zure appel heenbijten maar wel goed te doen,maar ik had ook geen alternatief meer dan de Denkeroperatie.
Het verdoofde gevoel aan de linkerzijde van het gehemelte,gebit,en beperkte zwelling kan volgens de artsen nog wel lang aanhouden,maar ik ben erg goed ingelicht door de specialisten,en wist daar van.
Ik hoop dat het bij jou ook zo zal gaan,wil je meer details weten ben ik uiteaard bereid deze toe te lichten.Sterkte.

Groeten,
Carel

joske1976 22 november 2007, 17:26 uur  
Hoi Bagheera ( en alle andere mensen hier op het forum natuurlijk )
Nou, daar ben ik dan weer, met helaas........ weer erg slecht nieuws! Ben afgelopen maandag weer bij de KNO arts geweest en ze kwamen eigenlijk doodleuk met de mededeling dat ook deze operatie weinig tot niets heeft uitgehaald. Ik ben werkelijk radeloos en zie nu echt geen sprankje hoop meer.
Het probleem zit 'm echt in de poliepen die elke keer weer de kop op komen steken en waar ze heel moeilijk grip op kunnen krijgen. Afgelopen maandag hebben ze m;n holtes plaatselijk verdoofd ( met in vloeistof doordrenkte watjes ) en daarna de poliepen er met een soort tang uitgetrokken. Ik dacht dat ik gek werd...... zo naar!!! Natuurlijk ging t erg bloeden en zit er nu een lange watten in met antibiotica wat er voor moet zorgen dat de boel weer rustig word. Ik loop nu al een paar dagen met een gigantische kriebelende neus, heb nog steeds pijn en er komt ondanks de watten nog erg veel pus uit m'n neus.
Ik weet t echt niet meer : waar is t eindstation? Moet ik hier maar mee leren leven?
Volgende week dinsdag moet ik weer terug komen om de watten te verwijderen en dan hoor ik wat ze verder met me van plan zijn. Het team van KNO artsen zouden samen komen om mijn situatie te bespreken want inmiddels is wel duidelijk dat ik een bijzonder geval ben en eigenlijk geen enkele behandeling lijkt aan te slaan.
Toch fijn dat ik hier weer even m'n verhaal kwijt kan, al is t alleen maar even om mijn frustratie te spuien....:-))
Lieve groet, Joske

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | volgende

Leden Bezoekers
36 325531


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden