Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Peter 21 september 2007, 10:57 uur  
Bagheera, ik voel me niet aangevallen. Ik probeer jullie alleen te helpen met een goede tip, want ik weet hoe lastig het leven is met sinusitis. Echter hij bestrijdt juist de oorzaak, nl de bacterieen die de ontsteking veroorzaken, en niet de symptomen zoals bijv gaten boren, weefsel weghalen etc. Daarom is het effect juist ook blijvend, en kan ik na jaren van sukkelen weer helemaal van het leven genieten.

Fatih 20 september 2007, 13:22 uur  
Beste Jella,

Om even terug te komen op jou reactie. Misselijkheid ontstaat door de geur die je krijgt door de ontsteking. Als het te lang er in is blijven zitten en het begint te klonteren. Dan gaat het inderdaad erg stinken en wordt je heel misselijk. Hoofdpijn heel veel. Je ogen doen pijn als je naar links en rechts kijkt. Soms gaat je ogen vanzelf tranen. Vaak last van oorpijn. Mijn docter was ook altijd zo makkelijk hiermee. Maar je moet gewoon erop in gaan steeds. Want hoofdpijn is geen leven. Ik hoop dat je hier iets mee hebt. Heb je ook foto's laten maken. Want na mijn foto's besefte de docter pas ow ja das best erg. Laat het maken en zeg dat je je gewoon goed wilt voelen en dat je daarom alles wilt laten testen.

Succes groeten,

Fatih

Fatih 20 september 2007, 11:52 uur  
Dag Mensen alles goed? Nou het is tijd.
Ik heb aanstaande maandag mijn Caldwell luc operatie en ben erg zenuwachtig.
Ik hoop dat het goed zal aflopen. In iedergeval beter dan nu. Want heb zoveel pijn de laatste tijd het lijkt wel of er een olifant op me voorhoofd staat. Zoveel druk, slapen gaat ook lastig. Dus dit is de laatste hoop. Ik laat jullie wel horen hoe het is gegaan. En voor de mensen die ook de operatie moeten ondergaan veel succes.

Groeten,

Fatih

JELLA 20 september 2007, 10:45 uur  
Hallo,

Ik heb ook enorm veel last van mijn sinussen.Ik ben 2x geopereerd.Het is iets beter (toen kon ik amper funcioneren) maar blijf toch sukkelen.
Hoofdpijn is beter door rinowflow met urfamicine maar ik blijf dikwijls misselijk en heel vermoeid.Ook het ik concentratieproblemen en last aan men ogen.De KNO-arts meent deze klachten niet serieus.Hij gaat er heel licht over en onderschat het probleem.Hij zegt dat de problemen niet door men sinussen komen???Ik word er radeloos van.

tanja 19 september 2007, 18:41 uur  
Een half jaar geleden heb ik via deze site een geweldig middel gevonden.
Ik heb/ had chronisch last van mijn kaakholtes, alle medicijnen al geprobeerd met op den duur de bijbehorende allergische reacties.
Geen KNO-arts kon meer helpen.
Wanhopig word je ervan.Gelukkig vond ik dus op deze site een middel wat echt , echt helpt.
Ik stoom met de onderstaande ingredienten zovaak mogelijk, en na 2 dagen voel je je al heel veel beter.
een paar druppels lavendel-olie van Jacob Hooy
" " " Tea Tree Oil
" " " eucalyptus-olie van Jacob Hooy
en een theelepel gedroogde tijmblaadjes.

Tijm koop je bij de supermarkt en de rest bij de drogist.

Succes en nog veel dank aan de bedenker van dit middel.

Bagheera 17 september 2007, 12:01 uur  
Peter, ik wil je niet aanvallen, zo bedoel ik deze opmerking niet. Maar mag je ook van een chinese arts niet verwachten dat hij eerst probeert achter de oorzaak van de sinusitis te komen? uit je opmerking aan Cilia maak ik op dat dat niet de standaard werkwijze is. En hiermee wordt een van mijn grote twijfels bij alternatieve behandelingen in het algemeen wel bevestigd.
Ik ben zelf afgelopen vrijdag begonnen met een 6-weekse iv-antibiotica kuur. Ook dit is niet zonder nadelen maar onderzoek wijst erop dat het een oplossing voor mijn problemen zou moeten zijn. Ik hoop het maar. Toch moet ik eerlijk toegeven dat -wanneer dit ook niet helpt- ik misschien zo'n behandeling als de jouwe zou overwegen. De tijd zal het leren.
groetjes, Bagheera

flower 16 september 2007, 18:57 uur  
Hallo Peter,

Wat fijn voor je dat je van het probleem af bent,
Mag ik vragen wat voor spray je kreeg?

Groetjes flower

Peter 15 september 2007, 16:58 uur  
Ceyla,

Meer heeft hij bij mij niet gedaan. Ik ben 4 maanden in behandeling geweest en uiteindelijk kwam er geen rotzooi meer uit. Sinusitis is gewoon erg hardnekkig en als je niet helemaal doorgaat tothet einde dan krijgen de bacterieen weer kans om te groeien.

Jammer dat het niet gelukt is, wellicht dat er bij jou andere oorzaken in het spel zijn zoals ontsteking aan je tandwortels etc.

Ceyla 13 september 2007, 22:59 uur  
Ik heb ook een behandeling bij die Chinese dokter in Rotterdam gehad, ik heb er ongeveer 900 euro voor betaald, maar ik merkte geen verschil m.b.t. de sinusitis.

Ik werd er alleen maar zieker door. Op een gegeven moment heeft hij ook de behandeling voor gezien gehouden.

@ Peter, deed hij bij jou ook alleen maar iets van een spray spuiten in je neus om de dag?

jacqueline 12 september 2007, 22:41 uur  
Hallo,
Kreeg vandaag vab mijn KNO arts te horen dat mijn rechter sinus bijna geheel verstopt is en via de neus niet naar binnen kan dus graag via de wenkbrauw een gaatje wil boren om zo de sinus te draineren. het rare is dat ik aan de linker kant altijd hoofdpijn heb en blijkbaar rechts de sinus verstopt is,\. weet niet goed wat te doen heb erg veel schrik heeft iemand al ervaring met de ingreep. was het pijnlijk?

Peter 12 september 2007, 00:12 uur  
Een verhaal van een patient die ik vaak tegenkwam:

Ze had problemen met haar longen, maar de longarts verwees haar eerst naar de KNO arts omdat ze voorhoofdsholte ontsteking had. Daar concludeerden ze dat ze poliepen had. Operatie poliepen weggehaald, en na 2 weken kwamen de klachten weer terug. Na 6 weken weer foto's gemaakt en weer zater er nieuwe poliepen. KNO arts wilde weer opereren maar dat heeft ze toen geweigerd.

Via via kwam ze bij Lingzhi terecht en daar is ze een aantal maanden in behandeling geweest. De poliepen heeft ze op een gegeven moment uitgesnoten (sterven af door de behandeling) maar heeft ze bewaard in een potje in de diepvries. Toen ze uiteindelijk helemaal genezen was incl. haar longen is ze weer bij de KNO arts langs gegaan en hem het potje met de poliepen overhandigd. Hij stond perplex en geloofde er niets van!! Echter haar huisarts was wel onder de indruk en heeft haar geholpen de behandeling geheel vergoed te krijgen van de verzekering.

Peter 12 september 2007, 00:05 uur  
Dat klopt, maar die arts kan je videobanden laten zien van patienten met daarop hun verhaal (me inclusief). Er zijn ook diverse krantenartikelen over hem geweest in de lokale kranten van Rotterdam. Maar misschien nog wel het belangrijkste, de behandeling wordt door hem en zijn familie al 18 jaar op dezelfde wijze uitgevoerd.

Ik begrijp je scepsis heel goed, die had ik ook, zelfs gedurende de gehele behandeling. Echter als je dit forum doorleest dan heb ik ook HELE grote scepsis met de reguliere geneeskunde, alle mechanische zaken halen ze uit de kast, mensen die tientallen keren zijn geopereerd en wat denk je wat die kapot maken en hebben gemaakt.

En misschien moet je eens durfen iets anders te doen, je durft toch ook te vertrouwen op de artsen in het ziekenhuis (en denk je dat die alles weten en geen fouten maken, helaas is dat schijnveiligheid). Sterker nog, wat heb je te verliezen? Behandeling heeft geen bijwerkingen achteraf (je neemt ook geen kruiden oraal in, voor de goede orde).

En zoals ik ook al eerder zei, hij heeft een groot deel van mijn behandeling om niet gedaan (omdat ik zeer lang bezig ben geweest voordat ik van alle klachten afkwam).

Bagheera 10 september 2007, 16:48 uur  
Hoi Peter,
Bedankt voor de link, ik heb het gelezen. Er staat inderdaad dat chinese middelen kunnen helpen, maar er staan ook duidelijke waarschuwingen in. Het is juist de oncontroleerbaarheid van de middelen waar ik moeite mee heb. Je moet dan de betreffende arts maar vertrouwen en dat is puur subjectief natuurlijk. Voor mij blijft het iets wat ik pas als laatste alternatief zou gaan overwegen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
groetjes, Bagheera

Peter 8 september 2007, 14:48 uur  
Kijk maar eens op:

http://sync.nl/chinese-geneeskunst-werkt-maar-bewijs-dat-maar-eens/


Hierin staat oa:
Bekend is dat het middel werkt, maar dat weet men in de meeste gevallen alleen op basis van gebruikservaring, niet door proefneming.

Precies zoals je al aangaf.

Peter 7 september 2007, 20:12 uur  
Eigenlijk het enige wat de therapie doet, is je afweermechanisme aan het werk zetten, vandaar dat je in het begin koorts krijgt etc, en dus de oorzaak van de ontsteking aanpakt, nl de bacterieen.

Peter 7 september 2007, 20:10 uur  
Bagheera,

Ik begrijp je twijfel, die had ik ook. Wat ik wel weet is dat die dokter deze therapie al meer dan 10 jaar doet en zijn familie in China zelfs al 18 jaar. Zoals je weet is de hedendaagse geneeskunst ook op de Chinese gebaseerd. Alleen is er helaas nooit een onderzoek geweest (in Nl) tenminste. Wel is het Rotterdams Ziekenhuis geinteresseerd, maar hebben zij besloten om zelf een eigen geneesmiddel te ontwikkelen (pepperspray). De dokter zou graag willen samenwerken met de reguliere geneeskunst, alleen staat die niet open hiervoor.

Bagheera 6 september 2007, 23:42 uur  
Hoi Peter,
Je klinkt erg oprecht, daar twijfel ik niet aan. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik zijn naam voorzichtig in mijn achterhoofd zal houden voor als voor mij de reguliere opties echt uitgeput zijn. Ik heb alleen erg veel moeite met therapiŽn zoals deze, simpelweg omdat er geen documentatie van is of degelijk onderzoek naar is gedaan( als dit wel het geval is zou ik dit graag willen zien). En hoewel de reguliere ingrepen ook niet altijd zonder nadelen of risico zijn is daar in elk geval wel gedegen bewijs voor dat het kan helpen (en niet alleen anekdotisch bewijs zoals jij nu lijkt te vertellen).
Het is mooi dat jij van je klachten af bent, ik hoop dat ook ooit te kunnen zeggen. En wie weet via deze therapie maar ik hoop dat dat voor mij niet nodig zal zijn eerlijkgezegd.
groetjes, Bagheera

Peter (p.besselink3@chello.nl) 6 september 2007, 20:14 uur  
Lieve mensen,

Maak aub een afspraak met dokter Lingzhi, hij gaat jullie echt van de klachten afhelpen. Hij bestrijdt nl. de bacterieen in je neus dmw een kruidentherapie die je lichaam aanzet tot een enorme verdedigingsactie. Ik ben op een (ex) patientenbijeenkomst geweest en alle mensen hadden vergelijkbare klachten en zijn er allemaal vanaf gekomen. De reguliere geneeskunde kan nl. weinig tot niets, getuige al die operaties die iedereen laat doen en zoals je in dit forum kan lezen tot zeer weinig resultaat leiden. Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar wil het toch doen om te laten zien dat hij voor het belang van de patient gaat, hij heeft een groot gedeelte van mijn behandeling onbetaald gedaan (niet omdat ik erom vroeg, het was zijn initiatief!!! en hij wilde voorkomen dat ik zou afhaken).

Mijn reden waarom ik hem zo promoot is dat ik mijn levenslust weer heb teruggekregen, ik was eigenlijk aardig depressief geworden van de klachten, en ik ben zo blij dat dat toch mogelijk en ik gun jullie dit ook, want ik weet hoe gek je van die sinusitus kan worden!

Dus kom op, wie gaat als eerste en meld het resultaat hier, dan komen ervanzelf meer schapen over de dam.

scoutgirl 5 september 2007, 16:38 uur  
hallo

ik ben nu dan geopereerd en ben terug geweest voor controle van de operatie maar het is niet goed er zitte nog allemaal bacterien enzo nu moet ik 8 weken spoelen en daarna mijn flixonase gebruiken

maar wens iedereen sterkte hier mee

groetjes

Eric (e.vandenhurk@nedinco.nl) 5 september 2007, 15:49 uur  
Waar waren jullie?
Mijn naam is Eric. Komt (inmiddels) uit Waalre. Heb inmiddels zo'n 45 operaties achter de rug m.b.t. sinussen etc. De hele zooi al gehad. Via kaak naar binnen, 4 keer door wenkbrauwen met drains, van 2 hoktes1 gemaakt, hersenschot weg, etc...etc... Zo'n 7 jaar gelden bij toeval mezelf laten testen op CF (taailsijmziekte) omdat met het slijm zo taai vond. Positief! Heb al zo'n 35 keer in Geldrop gelegen, zo'n 8 keer in het UMC (Utrecht) bij o.a. Prof. Graamans en in het Radboud. Voorraadje pillen voor het leven. (Cotrimaxasol, Naproxen, Zyrtec, Flixomase, Fluimicil, etc.)

Het allerergste? Niet de hoofdpijn (5 van de 7 dagen), maar REUK kwijt.

Wie helpt? Operatie om reuk terug te krijgen!!!

O ja, heb inmiddels ook maar Astma/Hyperventilatie en vernauwing kransslagader erbij genomen. Blijf ik in ieder geval bezig.

heleen 5 september 2007, 11:38 uur  
Hallo,

IK heb al jaren last van chronische sinusitis, medicijnen zijn niet afdoende. KNO/arts adviseert operatie. De Fess-methode of een nieuwe behandeling vanuit amerika "Colblation turbinate reduction (site ArthrocareENT.com) Heeft iemand al ervaring met deze nieuwe behandelmethode???

Peter 4 september 2007, 20:50 uur  
Ruim een jaar geleden heb ik jullie bericht over de kruidenbehandeling van dokter Linghzi www. lingzhi.nl . Ik kan jullie vreugdevol berichten, ik ben helemaal klachtenvrij sindsdien (dus nu ruim een jaar!!!). Een aantal mensen hebben mij destijds gemaild en hebben ook de stap gewaagd en ook zij zijn van hun neusproblemen af (zonder 'verwoestende' operaties!!)

Belangrijk is wel, wat er ook gebeurt, behandeling afmaken, want vroeg of laat zijn alle bacterieen dood ( bij mij duurde dat 3 maanden maar ja wat is dat op een verder gezond leven!!!)

Ik dacht er vandaag hoe veel meer ik weer geniet doordat ik geen klachten meer heb en wilde jullie een hart onder de riem steken want ik gun het jullie ook!!!

dennis 4 september 2007, 16:24 uur  
dag allemaal ; wie kan mij helpen ik heb ooit een neus operatie gehad maar daarna is het pas begonnen. kan niet meer vrij ademen doormijn neus ik laat het kijken en ze zeggen dat het normaal is soms krij ik een spray maar help niet en loop jaren met hoofdpijn.het is meestal 60 procent verstopt
wie helpt me?

karin 3 september 2007, 17:14 uur  
Hoi Bagheera....

Balen zeg meid...als het goed is kan een iv behandeling ook thuis met behulp van thuiszorg..ik weet niet of dat bij jullie het geval is...maar hier in Groningen kan het wel...maar ligt natuurlijk wel aan de hoeveelheden die je krijgt...

Ze halen de cystes weer weg....en spoelen het schoon...

Ben benieuwd en wens je sterkte..

Groetjes Karin

Willemien 1 september 2007, 17:27 uur  
Hallo allemaal
Het doet mij 'goed' te lezen dat ik niet de enigste ben met sinusitis.
Ben niet bij de huisarts geweest maar bij de elektro-acupuncturist. [Hij is vroeger huisarts geweest.]
Dus hij behandeld mij met homeopatische medicijnen en voedingssuplementen.
Hij heeft mij eerst 2x dgs vit. C en 6x dgs zink voorgeschreven en ook nog homeopatische druppeltjes. Het heeft wel geholpen, ik had soms niet eens in de gaten dat het uit mijn neus liep. En dan die verrotte lucht.
Ik dacht ook dat anderen het konden ruiken, wat gelukkig niet het geval was. Ben dus van deze behandeling wel opgeknapt, maar het is toch niet helemaal over gegaan.
Toen we op vakantie waren heb ik nog een week 4x dgs zink geslikt.
En voor we weg gingen ben ik behandeld met bioresonantie door zijn assistent.
Zij zei ook dat ik rustiger moet gaan leven anders zit ik daar elke keer.
Nou het hardlopen doe ik al niet meer, maar ik mis het wel. Hou er van om lichamelijk aktief te zijn.
Na mijn vakantie ben ik weer bij de arts geweest en hij heeft weer nieuwe druppels voor mij besteld. Eerst wordt het uitgetest of het werkt bij je.
Alleen heb ik nu de domme pech dat ze het recept in Duitsland zijn kwijt geraakt, moet nu wachten tot vermoedelijk eind volgende week.

Verder heeft hij mij geadviseerd om 2x dgs met de rhinohorn mijn neus te spoelen. Eerst een week het water op 37 graden en dan telkens een halve of een hele graad kouder tot het de temperatuur heeft van leidingwater.
Hij zegt dat ik dan mijn neusslijmvlies ga afharden.
Ik moet dit in ieder geval volhouden tot 5 november.

Verder drink en eet ik geen melk of melkprodukten meer.
Wel geitenkaas en sojaprodukten.

Toen ik een twinteger was ben ik ook geopereerd aan mijn bijholtes, en ik hoop dat ik dit nu kan vermijden.
Al duurt het wel lang, het loopt nu vanaf eind mei.
Maar ik heb gelezen dat sommigen er al veel langer mee tobben.

Misschien hebben jullie iets aan mijn verhaal en anders veel sterkte gewenst!!

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | volgende

Leden Bezoekers
36 316511


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden