Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Arjan 9 januari 2008, 21:06 uur  
Beste lotgenoten, ook ik heb al zo'n 25 operaties achter de rug. Heb pas gelden te horen gekregen dat opnieuw opereren geen zin meer heeft. Ondanks dat de openingen van de voorhoofdholte naar de neus nu open zijn is het slijmvies nog steeds ontstoken. Antibiotica geeft tijdelijke verlichting maar hoofdpijn blijft altijd aanwezig. Blijkbaar is er zoveel littekenweefsel en heeft het slijmvlies zoveel opdonders gehad dat het niet meer hersteld sterker nog het slijmvlies blijkt nu eigenlijk de veroorzaker van nieuwe ontstekingen. KNO arts geeft aan dat wat hun betreft de laatste optie is om de gehele voorhoofdholte "leegteschrapen"" en op te vullen met buikvet. Succes niet verzekerd en is een ingrijpende operatie. Heeft een van jullie hier ervaring mee. Hebben jullie mischien nog een lijstje met alternatieve geneesmiddelen die het slijmvlies rustig houden ?
Alvast bedankt en veel sterkte allemaal.
Arjan

Joost24 9 januari 2008, 20:09 uur  
maarjah bagheera, mss. heb je gelijk. Aan de andere kant went je lichaam er wel aan. Vandaar dat ik weleens denk veroorzaakt flixonase niet die opgezwollen slijmvliezen. Ik zit niet in die medische hoek, en artsen schrijven nu eenmaal snel medicijnen voor.

Bagheera 8 januari 2008, 23:21 uur  
Lekker doordruppelen Joost ;o) Ik begrijp je probleem wel hoor, je wilt natuurlijk het liefst van alle medicijnen af. Probeer het alleen wel in context te blijven zien, als het goed helpt, waarom dan problemen op je hals halen door perse te willen stoppen? Alleen flixonase gebruiken en je daarmee verder goed voelen lijkt me toch niet zo'n probleem? Lees de verhalen hier maar na...

groetjes, Bagheera

Joost24 8 januari 2008, 22:52 uur  
Hoi allemaal, ik ben echt heel blij om te lezen dat ik niet de enige ben die last heeft van opgezwollen neusslijmvliezen.
Ik heb het nu bijna 2 jaar. Het 1e jaar was echt beroerd, heb ook toen 10 maanden 4x per week aan de paracetamol gezeten. Lage weerstand (waardoor ik het ook kreeg volgens mij). Nu ben ik daar gelukkig vanaf, al iets van 6 maanden. Zit nog wel aan de flixonase en probeer dat nu af te bouwen. Soms het ik weleens het idee dat ik er niet vanaf kom omdat ik aan de flixonase zit. Hoe denken jullie daarover?
Gr. Joost

karin 8 januari 2008, 22:12 uur  
kom nog even terug Sarah, je arts heeft al verteld dat het chronisch is, dan vind ik het vreemd dat ze een operatie voorstellen...Als het chronisch is, is dit zeker terug kerend....Ik zal goed overleggen hoor en vragen wat men gaat doen, en of het dan het resultaat mag gaan geven dat het weg gaat blijven..

Suc6

karin, 8 januari 2008, 22:10 uur  
Hoi Sarah,

Ook bij mij werd verteld dat mijn astma verergerd werd door Sinusitis...en daardoor heb ik ook in November 2007 een operatie ondergaan...Dit is bij mij echter zonder resultaat geweest..dat wil zeker niet zeggen dat dit bij iedereen het geval is hoor....
Met name de maanden waarin de verwarming aanmoet...ongeveer van sept/tot maart kamp ik met dit probleem....
Bij mij zijn de onstekingen weggehaald..de neusschelpen groter gemaakt,en de openingen van de bijholtes groter gemaakt...

Echter jij hebt ook je neustussenschot scheef staan dit kan natuurlijk ook de nodige problemen geven...Werk zelf namelijk als verpleegster en weet dat dit een hoop problemen kan geven....

Ik heb voor me zelf de keuze gemaakt om mij niet weer te laten opereren,ik heb er helaas geen resultaat bij gehad,maar dit wil echter niet zeggen of dat voor jou ook geld...

Ik zal heel goed overleggen met jou arts en vragen wat de kansen zijn,

Heel veel suc6 en sterkte

Groet karin

sarah 7 januari 2008, 23:31 uur  
Haj allemaal,

Mieke;
De kno arts dacht dat de mijn verergering van de astma juist werd veroorzaakt door de chronische sinusitis.
Weet u toevallig ook welke operatie wordt toegepast bij chronische sinusitis?

Groetjes, Sarah

Mieke 7 januari 2008, 20:37 uur  
Dag Ben,
daar zeg je zowat. Ik kan ook al een aantal jaar niet meer ruiken.
Het begon al met veel verkoudheden in mijn pubertijd en regelmatig zonder reuk zitten.
Ik werkte een aantal jaar in de toeristische sector, voornamelijk in Griekenland. Daar kon ik eigenlijk wel ruiken en goed smaken.
Sinds ik terug ben in België is het langzaam aan slechter geworden.
Ik denk ook dat sinds ik in Gent woon het nog sneller bergaf is gegaan.

Ik heb ondertss 4 NKO-artsen versleten en sta nog even ver. Maar ik blijf vanalles proberen. Antibiotica heeft bij mij niets gebracht, de operatie ook niet. Wat wel hééééééééél effectief is, is cortisone. Celestone helpt maar echt fantastisch is medrol. Na één pilletje ging een oude wereld vol geur- en smaakbelevenissen terug voor mij open.
Na enkele dagen vermindert het effect wel wat als de eerste euforie bekoeld is.

Tot hier het goede nieuws want medrol is vergif. Als je het langere tijd neemt, ga je er gewoon aan kapot. Punt.
Dus probeer ik alternatieven. Middeltjes die keelpijn verzachten, een cirrus tussendoor als ik teveel slijm heb, etc...
Ik ken iemand die al veertig jaar niet kan ruiken door chronisch sinusitis.
Misschien vindt iemand wel ooit eens de oorzaak op dit forum??

succes en hou ons op de hoogte. Dat doe ik ook af en toe.

Mieke 7 januari 2008, 19:51 uur  
Dag sarah,

ik denk dat het in uw situatie wel gunstig kan zijn een operatie te laten uitvoeren omdat je met een scheef tussenschot zit.
Maar astma en allergie kan natuurlijk ook voor die chronische sinusitis zorgen en dan helpt een operatie misschien niet.
Maar toch, zeker het overwegen waard.
Succes

Sarah 5 januari 2008, 13:05 uur  
haj allemaal;

Ik ben een meid van 19 jaar en heb al jaren last van astma.
(en allergien voor huisdieren, pollen, stof, huisstofmijt etc.)
Tijdens een ziekenhuisopname werd in het ziekenhuis een foto van de sinussen gemaakt, die bleek onregelmatigheden te vertonen.
Na de opname werd ik doorverwezen naar de kno arts, hij bekeek de rontgenfoto maar vertelde me dat hij eigenlijk niets zag... maar omdat ik astma heb moest ik toch even een mri laten maken.
Daar kwam uit dat ik sinusitis heb.
Ze hebben toen na een week een kaakspoeling aan de linkerkant gedaan.die viel me tegen, ook doordat ik een scheef tussenschot heb.
Gister op controlle, en nu blijkt dat het chronisch is, en de kno arts wil een operatie uitvoeren.
Maar welke precies weet ik niet, ik denk de bijholten Groter maken?
Ik hoor graag operatie verhalen van medelotgenoten.

Groetjes

Ben 4 januari 2008, 12:14 uur  
Zijn ere ook mensen die chronisch sneuf( niet meer kunnen ruiken ) zijn geworden door sinisitus.
Heeft er verder iemand baat gehad bij tea tree olie of sinusitus olie??
Er moet toch iets zijn wat helpt!

Ben 4 januari 2008, 12:10 uur  
Hallo mensen,
Ik ben zo beniewd naar mensen die ervaring hebben met de pulser.

enzo 2 januari 2008, 21:31 uur  
ik ben een jongen van 27 jaar en heb al 4 operaties gehad.3 in genk en ik heb veel problemen gehad,daarna ben ik in leuve gegaan bij profesor jorissen en heeft een 4de operatie uitgevoerd en nu na 2 maanden heb ik nog steeds last van mijn sinusen.Wie kent een goede dokter of wie kan mij helpen

Chiron 28 december 2007, 11:27 uur  
Hey iedereen, ik heb vandaag de scan ondergaan... Alles met m'n sinussen was doodnormaal raar maar waar, enkel mijn rechter kaakholtesinus was volledig verstopt met etter, dit hebben ze er dan ook uitgehaald bah vuil gevoel en nogal een werkje da ze ebben gedaan ook mijn neus, tong, keel en tanden zijn verdooft derdoor soit nu gaan ze da goedje laten onderzoekn da in mijn neus zat... Voel me wel al beter, enkel last van bloedneus enz, khoop dat 1 dees dagen mijn raar gevoel in m'n koppie ga weg zijn...

Groetjes

okidoki 27 december 2007, 16:58 uur  
Hallo lotgenoten,

Tja, ik weet er alles van. Het is bijzonder moeilijk om de oplossing te vinden. Ik weet dat er mensen zijn die baat hebben bij het volgende.
-electroacupuntuur, (hierbij wordt je lichaam helemaal doorgemeten en gaan ze op zoek naar het middel wat jouw lichaam nodig heeft
-manuele fysiotherapie, (wanneer je een blokkade hebt in je nek of rug dan kan die negatieve invloed hebben op de sinussen)
-kijk ook eens bij de ziekte van wegener
-kijk ook eens bij craniomandibulaire dysfunctie of temporomandibulair syndroom
-chiropractor, (wanneer je een blokkade hebt in je nek of rug dan kan die negatieve invloed hebben op de sinussen)

Hoop dat er mensen zijn die hier mee geholpen zijn.

Helena 27 december 2007, 08:23 uur  
Hallo lotgenoten,

Over drie kwartier word ik geacht me te melden voor een operatie. Mijn kaakholten worden schoongemaakt, een eenzijdige poliep in de zeefbeenholte wordt verwijderd en een stukje bot van mijn neustussenschot wordt verwijderd. Doodsbang ben ik.

Ik heb me van te voren niet laten behandelen met een hormoonspray omdat ik denk dat dit uiteindelijk meer schade zal toebrengen. Zo'n spray geeft mij het gevoel van 'pappen en nathouden', m.a.w. het lost het probleem niet op, maar verergert deze uiteindelijk (mijn vriend is voor mij het levende bewijs). Ook na de operatie zal ik geen hormoonpreparaten gaan gebruiken. Mijn KNO-arts staat gelukkig helemaal achter me, ook al is hij dit niet niet gewend.

Op drie januari heb ik een afspraak met mijn accupuncturist, hij zal me verder gaan behandelen. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan verlopen. Zijn er mensen die hier al goede ervaringen mee hebben?

Ik hoor het graag.

Bedankt alvast!

Gr. van Helena

Pieter 26 december 2007, 17:24 uur  
Hallo

Ik ben Pieter en heb reeds al 7 jaar last van chronische sinusitus. Ik ben tevreden dat ik een forum heb gevonden om erover te praten. Ik heb dus werkelijk al reeds alles geprobeerd om het probleem op te lossen. Maar heb dus nog steeds last van vermoeidheid en concentratiestoornis wel is de barstende hoofdpijn verdwenen. tevens heb ik ook niet veel zin om iets te doen. Kan iemand mij hierbij helpen

Groet jes Pieter

Chiron 23 december 2007, 00:01 uur  
Hey, ben blij dat ek niet alleen ben met die symptomen. Ik ben gisteren naar neus keel oor geweest in het ziekenhuis waar ik behandeld wordt. Daar hebben ze m'n evenwicht en gehoor getest en ook of ik allergisch ben. Alles was in orde. Dienen arts zei dak korttermijngeheugenverlies heb door: onverklaarbare rede. Dit is niet waar oke ik ben vergeetachtig maar ik weet alles nog en kan alles duidelijk herhalen wat ik gedaan heb. Vrijdag moetek onder de scan voor m'n sinussen te controleren op chronische sinusitis, ik hoop echter dat het dit is want ik wil niet iets aan m'n hersenen hebben ofzo want heb al vaak gedacht dat ik zot werd, of dat ik iets aan m'n hersenen heb:(. Nooit eerder hebbek me zo gevoeld in het hoofd en int begin was ek echt emotioneel derdoor maja:) We wachten de scan af. Alvast bedankt!

Marianne 22 december 2007, 18:31 uur  
hallo chiron en alle anderen,
dat vreemde gevoel in je hoofd en ook net alsof je erg afwezig bent, dat heb ik ook.
soms van die stekende pijnen door mijn hoofd en ook veel smerige troep uit mijn neus.
de antibiotica helpt maar voor even, als de kuur voorbij is dan begint jammer genoeg alle ellende weer opnieuw.
in januari ga ik het proberen met chinese geneeskunde( kruiden of acupunctuur ), laat het nog wel weten hoe dit afloopt. verder weet ik ook niet meer wat er nog aangedaan kan worden, de meeste van ons vallen toch weer steeds terug in het oude ziektebeeld.
sterkte allemaal en toch nog fijne feestdagen.

Chiron 21 december 2007, 23:31 uur  
Hello,

Eindelijk een forum gevonden over sinusitis.
Ik heb sinds een 3-tal weken last van sinusitis... Ik heb geen pijn alleen af en toe op men voorhoofd onder men ogen en aan m'n slapen. Dit wijst dus op een ontsteking maar ik kan gewoon vrij ademen langs de neus. Dit allemaal gezegd zijnde, ik heb een heel vreemd gevoel in m'n hoofd, net alsof ik er niet bij ben met m'n gedachten ( heel gevaarlijk as ek me m'n auto rijdt... ) Ben vandaag naar't ziekenhuis gegaan en ze hebben me getest op allergiën, men evenwicht en m'n gehoor... om uit te sluiten dat ik hier niks van heb. Alles Doodnormaal. Ik heb ook een nefrotisch syndroom ( nierafwijking ) ondertussen heb ik reeds een donornier waar alles in orde mee is. Nu volgende week moet ek een ct scan ondergaan. Wat m'n vraag was, heeft er iemand ook te maken gehad met dit raar gevoel in het hoofd net alsof alles anders is? ( de dokter verklaarde me voor zot... ) Ik heb reeds antibiotica genomen en ik was beter ( niet genezen ) maar sinds eergisteren neem ik die antibiotica niet meer en het raar gevoel begint steeds sterker te worden. Hoop dak ni alleen ben met dit probleem...

Melissa Vink 21 december 2007, 16:43 uur  
Hey,
Ik heb vanaf klein af aan,last van chronische sinusitis.
Vroeger had ik er echt ontzettende last van,ik ben er 7keer voor geopereerd en het heeft nog niet geholpen.Ook kreeg ik telkens neusspray's voorgeschreven,dat hielp ook niet.
Toen ik wat ouder werd,werd het wat minder.Nu heb ik al 3½week flink de verkoudheid onder de leden...
Ik krijg heel slecht lucht,ben misselijk,en als ik me neus snuit,krijg ik kokhals neigingen,en als ik praat ook! Het klinkt idioot,maar ik meen het!
Dat is echt irritand als ik bezoek heb of met iemand moet praten ofzo...
Ik heb al verschillende middeltjes geprobeert,en ook dampo en van dat soort dingen om m'n neusholtes achterin open te krijgen,en gestoomd,maar het helpt niet....
Heeft iemand please please een tip, wat ik er tegen kan doen dat het minder word???
Want ik word er echt gek van,en ik wil niet de feestdagen hier last van blijven houde...

Liefs,Melissa

julia 19 december 2007, 22:10 uur  
Hoi Bagheera
Even een berichtje 15 jaar geleden hebben ze getest op CF,heet dat geen zweet test,toen was het goed.
Maar alle onstekingen in mijn neus bleven,tot alle operatie's de zeis 1 jaar geleden geweest,heb heeft wel wat geholpen,het bot is nu goed.
Alleen die vervelende bacterie,heb het toch vaak benauwd val van de ene
prednison in de andere.
Dus wacht nu maar af wat de volgende arts te vertellen heeft,vrijdag hoor ik de uitslag van het sputumdat heb ik geleverd in het Ziekenhuis.
Hij blijft toch zitten,daar ben zeker van, als hij er weer zit zouden ze met antibiotica sprayen beginnen.
Dus ik wacht maar af .

Bagheera 19 december 2007, 18:39 uur  
Hoi Julia,
Ik ken alleen de situatie bij CF (taaislijmziekte) patienten. Dan wordt in bijna alle gevallen vroeg of laat de Pseudomonas Auruginosa gekweekt, en meestal gaat het dan om kolonisatie, dwz dat de bacterie eigenlijk ook niet meer definitief weg te krijgen is. Hoe dat bij niet-CF patienten zit met de PA weet ik simpelweg niet.
Ik heb zelf ook CF en dus sinds een paar jaar de PA in mijn longen en neus. De behandeling is gericht op beperken van de schade en het voorkomen van actieve ontstekingen (exacerbaties). Daarvoor vernevel ik nu met Tobi (tobramycine) en Colistin in longen en neus. Ik heb ook zo'n infuuskuur gehad laatst,ook omdat de botten rond m;n bijholtes ontstoken waren. Bij mij lijkt het wel geholpen te hebben en een fijne bijkomstigheid is dat in de laatste sputumkweek geen PA te vinden was. Ik maak me echter geen illusies, dat ik hem nu even niet ophoest betekent helaas niet dat hij er niet meer zit. Hij is zo hardnekkig, die komt wel weer.
Ik kan je niet verder helpen ben ik bang, het enige wat ik mij in een geval als de jouwe afvraag is of je wel eens op CF getest bent. De kans is niet zo groot maar ik heb inmiddels wel vreemdere verhalen gehoord.
Heel veel sterkte, ik hoop dat ze je in het Dijkzicht verder kunnen helpen. Als je nog iets wilt weten dan roep je maar ;o)
groetjes, Bagheera

julia 19 december 2007, 18:08 uur  
Is er bij jou ook een pseudomonas bacterie gevonden,ik moet ermee door blijven gaan,de longarts is aan het kijken of ik het vernevelen kan
in antibiotica het wordt er niet beter van,het is begonnen in me neus.Het bot was aangedaan,6 weken infuus met antibiotica maar het heeft niet,
geholpen.
Nu maar afwachten wat ze in Dijkzigt zegggen.
Wordt er moedeloos van.
Groeten julia

Babs 19 december 2007, 09:52 uur  
Julia,

Ik zie dat jij al meer dan een jaar Azitromycine 500mg gebruikt. Ik sinds februari. Het zou bij mij 'ontzwellend' moeten werken. Elke keer als ik een beetje probeer af te bouwen, loopt het helemaal verkeerd. Ik denk ook dat het vreet aan mijn energie, want ik ben altijd verschrikkelijk moe. Bovendien stel ik mij de vraag of je er niet resistent aan wordt na zoveel tijd: mijn hoofdpijn is uiteindelijk wel minder, maar mijn slijmen zijn nog altijd geel, wat toch wijst op ontstekingen?
Mijn arts wil echter niet dat ik ermee stop -> hoelang moet jij dit nog nemen ?

Groeten

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | volgende

Leden Bezoekers
36 327976


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden