Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Jella 5 oktober 2007, 20:21 uur  
Mijn klachten zijn hoofdpijn,linker neusgat nog steeds flink gezwollen,gekleurde slijmen,ook in mijn keel,drukkende pijn aan men neus en ogen.dikwijls misselijk,verschikkelijk moe,concentratieproblemen enz...

Sam 5 oktober 2007, 09:55 uur  
Hoi Jella,

Mag ik vragen wat je klachten zijn? Ik heb zelf een CT scan gehad maar daar is niks uit gekomen, terwijl ik toch echt wel met een half verstopte (droge) neus zit, een sterk verminderd reuk- en smaakvermogen en soms ook moeite met goed slikken. Af en toe heb ik bovendien het gevoel dat er een enorme luchtbel in mijn hoofd zit die op knappen staat. Kent iemand deze klachten? De KNO arts kan dus niks constateren maar ik zit ondertussen met de gebakken peren. Kan soms ook echt heel benauwd worden.

Groet, Sam

Jella 3 oktober 2007, 13:57 uur  
Hallo,

2 operaties gehad aan men sinussen en bijholten.
Nu pas ontdekt dat ik een 'zieke ' sinus heb achter mijn gehemelte.Ook mijn bot is ontstoken.Ik wist zelfs niet dat daar sinussen zaten.Kno-arts zegt dat het zelden voorkomt.Iemand nog deze diagnose gekregen?
Ik moet nu 4 weken antibiotica nemen en dan terug een ct-scan.Daaruit zal blijken of ik nog een operatie nodig heb of niet. De antibiotica helpt tot nu toe niet (7e dag).Ik krijg er enkel maag-buikkrampen en constipatie van.Ik ben echt bang dat ik er nooit vanaf zal geraken.Ik sukkel al bijna een jaar.Ik voel me echt rot!

Sam 30 september 2007, 16:22 uur  
Peter,

Hoe graag ik je ook wil geloven, het feit dat jij de enige hier bent die zo positief schrijft, geeft toch wel te denken. Kun jij meer mensen aandragen bij wie de behandeling goed heeft geholpen? Je bent echt reclame aan het maken en misschien bedoel je het goed, maar jij bent de enige die ik op alle sites over dit probleem tegenkom die positief hierover is. Waar zijn dan alle andere "genezen verklaarde" patiŽnten van dr. You?

Ik heb echt een schurfthekel aan kwakzalverij! Er is mij voor een ander probleem al zoveel geld uit de zak geklopt, wat helemaal nŪets heeft opgeleverd. Daar gaan mensen echt kapot aan, omdat het altijd valse hoop is! Ik zeg niet dat jij niet oprecht bent, maar als je zoveel anderen kent, laat die dan maar eens schrijven! Organiseer iets en laat het de hele wereld weten! Als jullie dan met zovelen zijn en het van de hoogste toren schreeuwen, dan kan ik mij toch niet voorstelllen dat de medische wetenschap zich onbetuigd kan laten.

Sam 30 september 2007, 16:12 uur  
Tanja,

Dat stoommiddeltje van jou, is dat wel veilig. Op de tea tree oil staat namelijk dat het je slijmvliezen kan irriteren. Misschien niet als je ermee stoomt, maar ik durf dit toch eigenlijk niet te gebruiken. Weet jij hoe dit zit?

Groet, Sam

Maarten 26 september 2007, 21:40 uur  
Beste,

Ik zal hier m'n verhaal ook even plaatsen. Ik ben vorige week woensdag 19/9/2007 geopereerd aan m'n neuspoliepen. Bij mij is geen chronische sinusitis geconstateerd maar ben wel erg bang dat m'n poliepen terug komen. Bij mij zaten veel poliepen waarvan een grote in m'n rechterneusgat waardoor ik daar niks mee kon. Zelf niet m'n neus ophalen of snuiten er gebeurde niks (pot dicht). Tot nu toe kan ik door beide neusgaten vrij ademenen maar ik zit nog aan de antibiotica.

Ik ben trouwens nog geen een keer geopereerd en heb er nu ongeveer 5 jaar last van gehad, het werd steeds gekker vandaard dat ik besloten heb het te laten verwijderen.

Ik lees hier dat het bij iedereen terug is gekomen, ik ben benieuwd of dit bij mij ook het geval is. Zal het hier plaatsen, misschien dat het bij mij wegblijft en als opkikker werkt voor de rest.

Ellen 26 september 2007, 16:44 uur  
beste allemaal,

Ik heb chronische sinusites en ben zo'n 3 maanden terug geopereerd via de neus, de kaakholtes zijn schoongemaakt en de weg naar de voorhoofdholtes zijn verbreed zodat al het zieke slijmvlies makkelijker weg kan. ik ben inmiddels bijna iedere week bij de KNO arts voor controle. Gisteren nog geweest en omdat ik nog eigenlijk helemaal geen verbetering heb gemerkt en verga van de pijn in mijn hoofd en oren, maar niet te noemen de rest van alle pijntjes wordt er opnieuw een CT scan gemaakt volgende week om te kijken hoe het er vanbinnen uitziet. Ben heel erg benieuwd! kan niet anders als dat het nog steeds dicht zit maar goed na bijna een jaar probeer ik goede moed te houden al ben ik regelmatig aan het huilen van de pijn en kom ik er niet meer uit.

Ben jullie verhalen aan het lezen en het doet me goed te weten dat er ook mensen zijn die hier wel vanaf komen, ook al zijn dat er minder als die ermee blijven lopen. ik blijf het volgen en laat ook weten wat mijn uitslag is.

Bedankt, Ellen

mv 25 september 2007, 18:14 uur  
Heel verrast heb ik gelezen de reacties van vele lotgenoten die chronische sinusitis hebben. In vele dingen vindt ik mezelf daarin.
Al 20 jaar komt steeds bij mij regelmatig de klacht daarvan weer boven, maar ik lees weinig van hevige duizeligheid, dat is dan juist bij mij in grote mate aanwezig. Weet u er van?

23 september 2007, 00:47 uur  
Ik heb al 9 jaar last van chronische sinusitis. Aan een kant ben ik geopereerd aan poliepen, en na enige tijd ging het aan die kant goed. Nu heb ik alleen altijd links sinusitis, maar daar zitten geen poliepen. Ik heb uit ervaring gemerkt dat stress, weinig slaap, slecht eten en niet genoeg buiten komen erg veel invloed heeft op sinusitis. Wat ik slecht vind helpen zijn antibiotica (slecht voor je darmflora). Dampo kan kort helpen, kamillethee dampen ook, zoutoplossing snuiven ook. Eigenlijk moet je gewoon een beetje gas terugnemen als je een sinusitis aanval hebt. O, ja.... airconditioning is killing als sinusitis patient. Het zou me niks verbazen dat zoveel mensen de aandoening tegenwoordig hebben door vervuiling en airconditioning.

Zomer 21 september 2007, 13:12 uur  
Beste M1987,

Ook ik ben 2 weken geleden net geopereerd aan bijholtes en zeefbeen. Tevens zijn in en uitgangen verwijdt. Het gaat best goed nu (geen pijn)en de operatie is me relatief meegevallen. Ben in week 2 na de operatie ook al weer deels aan het werk geweest en nu weer volledig. Moet wel zeggen dat ik me erg moe voel aan het einde van de dag. Het lijkt wel dat ik veel minder energie heb. Daarnaast voel ik me wel heel erg verkouden nu en er komt nog heel veel troep los. Schrik me soms rot wat er nog uitkomt, maar schijnt normaal te zijn. Na controle deze week bij KNO-arts bleek dat het genezingsproces nog in volle gang is en dat pas over enige weken resultaat moet blijken en dat de reuk ook weer langzaam terug komt.

Ik wens je veel sterkte, je zal idd geduld moeten opbrengen en luisteren naar je lichaam wat die wel niet aankan nu al.

Peter 21 september 2007, 10:57 uur  
Bagheera, ik voel me niet aangevallen. Ik probeer jullie alleen te helpen met een goede tip, want ik weet hoe lastig het leven is met sinusitis. Echter hij bestrijdt juist de oorzaak, nl de bacterieen die de ontsteking veroorzaken, en niet de symptomen zoals bijv gaten boren, weefsel weghalen etc. Daarom is het effect juist ook blijvend, en kan ik na jaren van sukkelen weer helemaal van het leven genieten.

Fatih 20 september 2007, 13:22 uur  
Beste Jella,

Om even terug te komen op jou reactie. Misselijkheid ontstaat door de geur die je krijgt door de ontsteking. Als het te lang er in is blijven zitten en het begint te klonteren. Dan gaat het inderdaad erg stinken en wordt je heel misselijk. Hoofdpijn heel veel. Je ogen doen pijn als je naar links en rechts kijkt. Soms gaat je ogen vanzelf tranen. Vaak last van oorpijn. Mijn docter was ook altijd zo makkelijk hiermee. Maar je moet gewoon erop in gaan steeds. Want hoofdpijn is geen leven. Ik hoop dat je hier iets mee hebt. Heb je ook foto's laten maken. Want na mijn foto's besefte de docter pas ow ja das best erg. Laat het maken en zeg dat je je gewoon goed wilt voelen en dat je daarom alles wilt laten testen.

Succes groeten,

Fatih

Fatih 20 september 2007, 11:52 uur  
Dag Mensen alles goed? Nou het is tijd.
Ik heb aanstaande maandag mijn Caldwell luc operatie en ben erg zenuwachtig.
Ik hoop dat het goed zal aflopen. In iedergeval beter dan nu. Want heb zoveel pijn de laatste tijd het lijkt wel of er een olifant op me voorhoofd staat. Zoveel druk, slapen gaat ook lastig. Dus dit is de laatste hoop. Ik laat jullie wel horen hoe het is gegaan. En voor de mensen die ook de operatie moeten ondergaan veel succes.

Groeten,

Fatih

JELLA 20 september 2007, 10:45 uur  
Hallo,

Ik heb ook enorm veel last van mijn sinussen.Ik ben 2x geopereerd.Het is iets beter (toen kon ik amper funcioneren) maar blijf toch sukkelen.
Hoofdpijn is beter door rinowflow met urfamicine maar ik blijf dikwijls misselijk en heel vermoeid.Ook het ik concentratieproblemen en last aan men ogen.De KNO-arts meent deze klachten niet serieus.Hij gaat er heel licht over en onderschat het probleem.Hij zegt dat de problemen niet door men sinussen komen???Ik word er radeloos van.

tanja 19 september 2007, 18:41 uur  
Een half jaar geleden heb ik via deze site een geweldig middel gevonden.
Ik heb/ had chronisch last van mijn kaakholtes, alle medicijnen al geprobeerd met op den duur de bijbehorende allergische reacties.
Geen KNO-arts kon meer helpen.
Wanhopig word je ervan.Gelukkig vond ik dus op deze site een middel wat echt , echt helpt.
Ik stoom met de onderstaande ingredienten zovaak mogelijk, en na 2 dagen voel je je al heel veel beter.
een paar druppels lavendel-olie van Jacob Hooy
" " " Tea Tree Oil
" " " eucalyptus-olie van Jacob Hooy
en een theelepel gedroogde tijmblaadjes.

Tijm koop je bij de supermarkt en de rest bij de drogist.

Succes en nog veel dank aan de bedenker van dit middel.

Bagheera 17 september 2007, 12:01 uur  
Peter, ik wil je niet aanvallen, zo bedoel ik deze opmerking niet. Maar mag je ook van een chinese arts niet verwachten dat hij eerst probeert achter de oorzaak van de sinusitis te komen? uit je opmerking aan Cilia maak ik op dat dat niet de standaard werkwijze is. En hiermee wordt een van mijn grote twijfels bij alternatieve behandelingen in het algemeen wel bevestigd.
Ik ben zelf afgelopen vrijdag begonnen met een 6-weekse iv-antibiotica kuur. Ook dit is niet zonder nadelen maar onderzoek wijst erop dat het een oplossing voor mijn problemen zou moeten zijn. Ik hoop het maar. Toch moet ik eerlijk toegeven dat -wanneer dit ook niet helpt- ik misschien zo'n behandeling als de jouwe zou overwegen. De tijd zal het leren.
groetjes, Bagheera

flower 16 september 2007, 18:57 uur  
Hallo Peter,

Wat fijn voor je dat je van het probleem af bent,
Mag ik vragen wat voor spray je kreeg?

Groetjes flower

Peter 15 september 2007, 16:58 uur  
Ceyla,

Meer heeft hij bij mij niet gedaan. Ik ben 4 maanden in behandeling geweest en uiteindelijk kwam er geen rotzooi meer uit. Sinusitis is gewoon erg hardnekkig en als je niet helemaal doorgaat tothet einde dan krijgen de bacterieen weer kans om te groeien.

Jammer dat het niet gelukt is, wellicht dat er bij jou andere oorzaken in het spel zijn zoals ontsteking aan je tandwortels etc.

Ceyla 13 september 2007, 22:59 uur  
Ik heb ook een behandeling bij die Chinese dokter in Rotterdam gehad, ik heb er ongeveer 900 euro voor betaald, maar ik merkte geen verschil m.b.t. de sinusitis.

Ik werd er alleen maar zieker door. Op een gegeven moment heeft hij ook de behandeling voor gezien gehouden.

@ Peter, deed hij bij jou ook alleen maar iets van een spray spuiten in je neus om de dag?

jacqueline 12 september 2007, 22:41 uur  
Hallo,
Kreeg vandaag vab mijn KNO arts te horen dat mijn rechter sinus bijna geheel verstopt is en via de neus niet naar binnen kan dus graag via de wenkbrauw een gaatje wil boren om zo de sinus te draineren. het rare is dat ik aan de linker kant altijd hoofdpijn heb en blijkbaar rechts de sinus verstopt is,\. weet niet goed wat te doen heb erg veel schrik heeft iemand al ervaring met de ingreep. was het pijnlijk?

Peter 12 september 2007, 00:12 uur  
Een verhaal van een patient die ik vaak tegenkwam:

Ze had problemen met haar longen, maar de longarts verwees haar eerst naar de KNO arts omdat ze voorhoofdsholte ontsteking had. Daar concludeerden ze dat ze poliepen had. Operatie poliepen weggehaald, en na 2 weken kwamen de klachten weer terug. Na 6 weken weer foto's gemaakt en weer zater er nieuwe poliepen. KNO arts wilde weer opereren maar dat heeft ze toen geweigerd.

Via via kwam ze bij Lingzhi terecht en daar is ze een aantal maanden in behandeling geweest. De poliepen heeft ze op een gegeven moment uitgesnoten (sterven af door de behandeling) maar heeft ze bewaard in een potje in de diepvries. Toen ze uiteindelijk helemaal genezen was incl. haar longen is ze weer bij de KNO arts langs gegaan en hem het potje met de poliepen overhandigd. Hij stond perplex en geloofde er niets van!! Echter haar huisarts was wel onder de indruk en heeft haar geholpen de behandeling geheel vergoed te krijgen van de verzekering.

Peter 12 september 2007, 00:05 uur  
Dat klopt, maar die arts kan je videobanden laten zien van patienten met daarop hun verhaal (me inclusief). Er zijn ook diverse krantenartikelen over hem geweest in de lokale kranten van Rotterdam. Maar misschien nog wel het belangrijkste, de behandeling wordt door hem en zijn familie al 18 jaar op dezelfde wijze uitgevoerd.

Ik begrijp je scepsis heel goed, die had ik ook, zelfs gedurende de gehele behandeling. Echter als je dit forum doorleest dan heb ik ook HELE grote scepsis met de reguliere geneeskunde, alle mechanische zaken halen ze uit de kast, mensen die tientallen keren zijn geopereerd en wat denk je wat die kapot maken en hebben gemaakt.

En misschien moet je eens durfen iets anders te doen, je durft toch ook te vertrouwen op de artsen in het ziekenhuis (en denk je dat die alles weten en geen fouten maken, helaas is dat schijnveiligheid). Sterker nog, wat heb je te verliezen? Behandeling heeft geen bijwerkingen achteraf (je neemt ook geen kruiden oraal in, voor de goede orde).

En zoals ik ook al eerder zei, hij heeft een groot deel van mijn behandeling om niet gedaan (omdat ik zeer lang bezig ben geweest voordat ik van alle klachten afkwam).

Bagheera 10 september 2007, 16:48 uur  
Hoi Peter,
Bedankt voor de link, ik heb het gelezen. Er staat inderdaad dat chinese middelen kunnen helpen, maar er staan ook duidelijke waarschuwingen in. Het is juist de oncontroleerbaarheid van de middelen waar ik moeite mee heb. Je moet dan de betreffende arts maar vertrouwen en dat is puur subjectief natuurlijk. Voor mij blijft het iets wat ik pas als laatste alternatief zou gaan overwegen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
groetjes, Bagheera

Peter 8 september 2007, 14:48 uur  
Kijk maar eens op:

http://sync.nl/chinese-geneeskunst-werkt-maar-bewijs-dat-maar-eens/


Hierin staat oa:
Bekend is dat het middel werkt, maar dat weet men in de meeste gevallen alleen op basis van gebruikservaring, niet door proefneming.

Precies zoals je al aangaf.

Peter 7 september 2007, 20:12 uur  
Eigenlijk het enige wat de therapie doet, is je afweermechanisme aan het werk zetten, vandaar dat je in het begin koorts krijgt etc, en dus de oorzaak van de ontsteking aanpakt, nl de bacterieen.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | volgende

Leden Bezoekers
36 317035


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden