Klik hier om feedback te geven over de NIEUWE communities.

Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


truus 11 maart 2008, 19:41 uur  
Sarah het wordt en dagopname en ik zal over twee weken en als ik me erg goed al eerder jullie mijn ervaring eerlijk vertellen. En ik kan je vertellen ik ben heel erg bang. Ook door de verhalen op alle forums. Ik hoop dat ik jullie binnenkort positief nieuws kunnen ontvangen,maar zoals je weet begint de genezing pas na de operatie dwz als alle watten eruit zijn. Een logisch verhaal van de KNO. Als je tussenschot zo scheef staat dat de boel wordt afgesloten en je er ook nog poliepen bij hebt,dan zit alles dicht. Er is geen ventilatie. Als je dat vergelijkt met een badkamer die niet ventileert dan heb je ook constant schimmels enz.. Dan kan je wel pappen en nat houden maar beter is om goede ventilatie aan te brengen in de badkamer. Lees neus en sinussen. Dit vind ik zo logisch verhaal. Dat ik ervoor kies om alles ineens te doen Fess/poliepen en septumcorrectie. Onder gehele narcose.De operatie duurt 1.30 uur. De medicijnen die ik nu slik werken slechts tijdelijk en de oorzaak wordt nu verholpen.Ik zit met knopen in mijn maag van de angst,maar als het helpt dan kom ik daar ook wel weer overheen.Ik wens iedereen veel sterkte en raad een bezoek aan een goede KNO arts aan. Als je zoveel klachten heb als ik dan is er geen keus meer! Julie horen nog van mij.

Sarah 11 maart 2008, 16:15 uur  
haj Truus,

Zo jij hebt ook flink wat meegemaakt..
inderdaad raar, dat er niets van de longen is gevonden, en toch groen sputum...hmm...
Ik hoop dat de FESS operatie je gaat helpen, ik zal hard duimen...
Gelukkig heb je veel vertrouwen in je kno arts, en zo leven als je nu leeft is ook niets nee...
Sterkte!
En ik hoop snel te horen hoe het is gegaan..
Word het een dagopname?

Groetjes,
Sarah

Sarah 11 maart 2008, 16:11 uur  
Haj roos,

Bedankt voor de informatie,
Mijn astma is inderdaad moeilijk onder controlle te krijgen, elke dag benauwd etc. De longarts vertelde me dat ze dacht dat de verergering van de astma de oorzaak was van de sinusitis, en dat ze daarom een operatie een goed idee vond.
nu je het zo beschrijft over het zuurbranden, gaat er een lichtje branden.. door het zuurbranden en de benauwdheid slaap ik op 3 kussens, maar nog gaat het niet weg...
Ik heb inderdaad wel een ernstigere vorm van astma, (in Seotember 2 weken opname, en november 2 weken opname,in totaal 6 weken thuis)
De astma is ook niet onder controlle, ik gebruik: Seretide, Ventolin en combivent vernevelen. en nog helpt het niet. Prednison heb ik heel vaak gehad, maar nu wil de longarts het proberen uit te stellen, omdat het niet /nauwelijks helpt.
Nogmaals bedankt, ik leg dit voor aan de kno arts en de longarts, ik vind dit belangrijke info dankje :)

Maar.. waarvoor het slokdarmonderzoek??

Groetjes, Sarah

Truus 11 maart 2008, 09:52 uur  
Al ruim 3 jaar heb ik klachten. Het is begonnen met constant waterdruppels uit mijn neus.Ik heb nooit astma of een allergie gehad. Zo'n drie jaar heb ik zitten tobben met diverse neussprays.Uiteindelijk werd het alsmaar slechter.Ik had geen reuk meer,waardoor je smaak ook veranderd.Ik praat erg nasaal en ik ging wazig zien . Ik had geen extreme hoofdpijn. Op den duur wel bij het bukken. Het ergst was het laatste half jaar. Ik had het zo benauwd s,nachts dat er geen nachtrust meer was en de vermoeidheid overdags verergerde.Uiteindelijk zijn er foto's van mijn longen en voorhoofdhotesgemaakt. Alle sinussen waren onstoken. De longen waren prima vertelde de huisarts. Ik kon dat niet voorstellen,want ik hoeste de longen uit mijn lijf . (groen). Ik ben doorverwezen naar KNO. Deze heeft een ct-scan gemaakt en chronische sinusitus alle holtes..Longen moest ik naar laten kijken.Klonk niet goed.
Ik ben gestart met celestone en fluxinase nasule.Het laatste,omdat de spray gewoon uit mijn neus liep.Van de huisarts kreeg antibiotica Doxy ivm met longonsteking. Ik heb nooit medicijnen geslikt en het was mijn eerste antibiotica kuur.
Ik moet je zeggen dat de geur weer terug kwam en ik mij beter ging voelen. De medicatie werd na een maand gestopt. Maar na twee weken kwamen de klachten terug. Vooral piepende /roggelende benauwdheid tijdens het slapen. Dus kreeg ik weer celestone en clamoxyl met huppelepup zuur.En flixonase spray. Dit ging prima en dus weer gestopt met de medicatie na een maand. Weer na drie weken zijn de klachten teruggekomen. Weer gestart met celestone en 10 dagen Avelox. Dit werkte maar ivm met een allergietest (die overigens niet helemaal gelukt is doordat alles volzat),moest ik alle medicatie stoppen. Na een week had ik alle klachten weer terug.Erg benauwd. Ik kreeg celestone die ik normaal in een maand gebruik voor een week (30 tabletten) en een turbo inhalator.Ja en ook dit werkt tot nu toe. Toch heb ik nu besloten om het advies van de KNO op te volgen. Vrijdag krijg ik een FESS en er worden poliepen aan beide kanten weggehaald en mijn neustussenschot word recht gezet. Natuurlijk ben ik bang, maar het leven van wat hiervoor heb beschreven is toch ook niet normaal.Ik heb veel vertrouwen in mijn KNO arts en ik hoop dat ik jullie geen angstige maar positieve resultaten kan melden.Het schijnt dat herstel na het verwijderen van de watten gaat plaatsvinden . Dus ik laat jullie weten over twee weken hoe het is. Ik hoop dan van die medicijnen troep af te zijn en dat mijn conditie weer goed komt. Zodat ik weer gezond en met plezier in het leven en aan het werk kan.

Roos24 11 maart 2008, 09:43 uur  
babs, is daar online informatie over te vinden over dit dieet? Het is bekend dat sulfieten vaak een behoorlijke stoorzender kunnen zijn. Sarah wat betreft dat onderzoek over het verband tussen sinusitis, reflux en astma even het volgende citaat uit een proefschrift:"Het is bekend dat chronische sinusitis (neusbijholte ontsteking) kan bijdragen aan een niet of moeilijk controleerbaar astma. Dit zou erop kunnen wijzen dat het ontstekingsproces bij astma zich niet beperkt tot de lagere luchtwegen, maar zich uitbreidt in de bovenste luchtwegen (neus en bijholten) en zelfs daarbuiten, zodat astma beschouwd zou kunnen worden als een echte systemische ziekte in plaats van een lokale aandoening."(dus je gehele lichaam is uit balans.) Verder komt er in het proefschrift naar voren dat "zuurbranden" astma-aanvallen zelfs kan uitlokken, het maagzuur wat terugloopt in je slokdarm, kan ook in je luchtwegen terechtkomen. Er is geconcludeerd dat mensen met deze klachten, vaak "ernstigere vorm" van astma hebben, die moeilijker controleerbaar (is dat bij jou 't geval?) is, omdat deze drie factoren elkaar versterken en de symptoombestrijdingsmiddelen voor de astma(de luchtwegverwijderaars,ontstekingsremmers) te kort schieten. Er is nog geen vervolgonderzoek, maar misschien wel verstandig deze klachten ook op tafel te leggen bij KNO-en Longartsen, zij hebben kunnen bv. slokdarmonderzoek e.d laten doen en een algeheel behandelplan in kaart brengen. Dat is wat ik tot nu weet, als er mensen zijn die dit kunnen aanvullen of ervaringen hebben, verder sterkte allemaal.

Babs 10 maart 2008, 20:17 uur  
Roos24,

Het zoeken van een gepast dieet is een heel moeilijke zaak! Na verschillende andere diten ben ik nu sinds augustus bezig met een dieet 'zonder sulfieten en kleurstoff'en'. En ik denk dat dat voor mij het juiste is. Drie maanden na het starten van het dieet begon mijn neus eindelijk te ontzwellen, alsof mijn lichaam gezuiverd werd. Nu heb ik nog acute aanvallen, maar ik ben wel zeker dat voeding er iets mee te maken heeft. Ik ben sterk afgevallen, maar voel mij lichamelijk toch al veel beter. Het is trouwens bekend dat sulfieten en kleurstoffen een 'verstopte neus' kan veroorzaken (als vorm van allergie). Sommige mensen reageren daar blijkbaar veel erger op.
Als je meer informatie wilt, laat maar weten.

miranda 10 maart 2008, 14:32 uur  
heb iemand van jullie ook last van exceem in de oren, want ik wil hier graag meer informatie over krijgen,want ik ben zelf al 7 maanden bezig met oordruppels voor de exceem er uit te krijgen en het zit er nog. weet imand of ik dan naar de kno-arst kan gaan zonder toe stemming van de dokter?

Sarah 10 maart 2008, 14:19 uur  
Dankje rooS,

Ja nog steeds veel klachten,
Vooral bij bukken een enorme druk.
jij schreef dat er een verband staat met zuurbranden, astma/allergie en chronische sinussitis.. en wie dit nog heeft.
Ik heb het ook alle 3...
Ik hoop dat jij een goede oplossing vind..

Liefs Sarah

Roos24 10 maart 2008, 11:20 uur  
Als ik de laatste berichten zo lees, kunnen je haast wel concluderen dat veel mensen die behandeld worden of uitbehandeld zijn veelal weinig progressie hebben. Joost jij zegt dat je nog hoofdpijn hebt, maar geen opgezwollen slijmvliezen volgens de CT-scan (overigens een momentopname, kan z. sterk wisselen). Volgens mij is zo'n scan niet DE graadmeter van het verschijnsel "chronische sinusitis," dit kent veel dieperliggende oorzaken, waar de behandelende artsen volgens mij zelf weinig raad mee weten. Er is sprake van symptoombestrijding dmv antibiotica, nog erger prednison of een operatie, resultaat; zeer lage weerstand en de oorzaak is niet aangepakt en het woekert allemaal lekker voort. Bovendien klagen veel mensen over "algehele malaise," dus moet de gehele lichamelijke toestand in kaart worden gebracht en niet alleen het holteprobleem. Afwijkingen aan de sinussen wijzen tenslotte op weerstandsverlaging en zijn vaak gevolg van andere lichamelijke instabiliteiten. Ik ben daarom maar beetje zelf op zoek gegaan naar alternatieven. Ik ben erachter gekomen dat er een verband bestaat tussen chronische sinusitis, reflux(zuurbranden) en allergie/astma. Zijn er mensen die hier last van hebben? Wetenschappelijk onderzoek is nu bezig deze verbanden logisch in kaart te brengen. Deze klachten zouden namelijk medicinaal moeilijk te bestrijden zijn, omdat ze elkaar als in een vicieus verband versterken. Zijn er meer mensen die zich hierin herkennen, ik ben erg benieuwd! Ondertussen ga ik toch een poging wagen dmv een passend dieet, wie heeft er goede ervaringen met eerder genoemd Candidadieet? Veel mensen gebruiken naar mijn idee ook te veel medicijnen, als je al dusdanig lichamelijk uit balans bent, geeft de lukraak gekozen medicatie van een arts(niet afgestemd op de persoon, maar op het protocol) eerder een verslechtering van de situatie dan verbetering....

Sarah hierbij nog een steunbetuiging naar jou toe. Nu ook nog het euvel in de vorm van een latexallergie. Hoe gaat het verder nu?

Petra- 9 maart 2008, 22:05 uur  
Het is al weer even geleden, maar in al die maaanden ben ik blijven tobben. twee keer een kuur avelox, prednison en niets helpt dus toch maar weer opereren. 26 maart zal ik een dubbele fess en plaatsen van drains van voohoofdsholte naar neus ondergaan. en buisjes in mijn oren, Ik zie er als een berg tegenop maar hoop dat het wel gaat helpen!

Jaap van Overdijk 6 maart 2008, 19:32 uur  
Ik heb eergisteren een operatie gehad waarbij ze de slijmvliezen hebben weggesneden. Ook 1 dag op de short stay gelegen. Na de operatie weinig last, behalve wanneer ze de tampons (van wel meer dan 10 cm) uit de neus halen. Deze zaten tot aan mn voorhoofd-holtes gestopt. Nu moet ik 4x daags spoelen met zoutwater en dan moet het vanzelf gaan genezen. Merk wel al dat ik nu al vrijer kan ademen!!!

maurane 6 maart 2008, 16:47 uur  
Dag mensen

Die sinusitisklachten dat verschilt toch enorm van persoon tot persoon h. Bij mij is er nog geen enkele arts die me heeft kunnen helpen.
In mijn tienerjaren heb ik er enorm veel last van gehad, ook meer bij stressy periodes zoals examens en zo. Dat is daarna een tijdje beter geweest maar na mijn bevalling twee jaar geleden Mijn gezondheid heeft dan een serieuze krak gekregen en nu heb ik weer regelmatig episodes van sinusitis. Het uit zich vooral in slijmen die bij mij achteraan in de keel vallen (waardoor veel hoesten en soms pijnlijke keelontstekingen zoals nu). Ik heb meestal geen verstopte neus of hoofdpijn. Nu wel, het is eerst zo begonnen maar nu zit ik helemaal vol, kan niet slapen, niet eten (wat keel doet pijn).
eerst staken de artsen het op het feit dat ik niet therapiegetrouw genoeg was (want ik moest elke avond 2 x 2 puffs cortisonespray gebruiken). Nu ik het wel goed doe heb ik wel nog acute opstoten. Wat kan ik meer doen?
Een prof van een Universitair Ziekenhuis ziet geen indicatie tot opereren. Ik ben echt ten einde raad, ik zal wel wat afzien zeker? Ben er weer een week voor thuis van mijn werk, ben mijn vorige werk zelfs verloren door deze ziekte. Echt waar, op mijn ontslagbrief stond: voldoet niet meer maar de voorgaande telefonische aankondiging klonk: je bent te veel ziek.
Kennen julllie een goede arts die de klachten serieus neemt en herbekijkt? Ik heb dus ook gelezen in jullie reacties dat een operatie ook niet altijd beterschap heeft h. Maar er moet iets gebeuren...

Bobted 6 maart 2008, 11:50 uur  
Dag mensen,

Mag ik vragen naar jullie ervaringen en of meningen van de Rhinohorn?
(www.rhinohorn.nl)

Groeten

Nicole 4 maart 2008, 20:50 uur  
Hoi Frederik,

Ik heb in nov. 2007 een DRAF III gehad. De pijn na de tijd valt heel erg mee. De tampons hebben bij mij 10 dagen gezeten en dan slaap je weinig tot niet maar verder valt dat allemaal wel mee. De eerste maanden spoelde ik 5x per dag, zo'n 250 ml per neusgat, en dan was het echt mooi schoon. Nu spoel ik 's ochtends en 's avonds met 125 ml per neusgat. Dat is goed te doen, gewoon met een spuit zout water opzuigen en met kracht in je neus spuiten richting voorhoofd, ik neem de kaakholtes ook mee door daar op te richten. Het spoelen is wel noodzakelijk omdat je holtes de troep zelf niet meer kunnen af voeren. Bovendien moet de opening van je neus naar je voorhoofd niet dicht raken door troep en dat voorkom je ook door te spoelen. De operatie is voor mij niet afdoende geweest, ik heb m'n voorhoofd al weer vol poliepen zitten. Vrijdag hoor ik of het een her operatie wordt of een osteoplastiche sinus frontalis operatie. op de volgende site kun je info vinden over een DRAF III:
http://www.neurographics.com/Smith/6.shtml

Veel sterkte en succes,
Nicole

chantal 4 maart 2008, 08:39 uur  
oh ja, wat ik nog wou zeggen.
Ik keek erg uit naar de operatie omdat ik daarna van mijn klachten af zou zijn. Maar ik moet zeggen dat het me tegenvalt hoe lang het duurt voor ik echt klachtenvrij ben. Mijn neus voelt wel 'open' maar met die opgezwollen slijmvliezen hou ik nog steeds een bedompt gevoel in mijn hoofd, de hoofdpijn helpt er niet echt bij.
En tja, dat moet wegtrekken... kom maar op met die lente!!!! dat helpt vast.

chantal 4 maart 2008, 08:35 uur  
Hai,
Gistermiddag bij de KNO-arts geweest voor mijn aanhoudende klachten (o.a. oor) sinds de operatie. Maar gelukkigd was het normaal en had het nog te maken met de ingreep (FESS).
Ik heb opgezwollen slijmvliezen en mijn druk op het oor kan ik verlichten (eventueel) door otrivin te sprayen en daarna te klaren. Maar het slijmvlies moet gewoon slinken.
NOg steeds heb ik zo'n dof gevoel in mijn oor, met dat bubbel/bel gevoel (alsof er een ventiel zit die losgedraaid moet worden voor verlichting). Maar dat moet dus wegtrekken en daar is rust + spoelen met zoutoplossing + flucticason (flixonase) + evt. otrivin + rust de oplossing voor.

Volgens mij hebben veel mensen hier veel last van niet kunnen 'rusten'. Ook voordat ik deze klachten kreeg was ik altijd druk in de weer, constant verkouden, hoofdpijn en ontstekingen. Maar nu doe ik echt het tegenovergestelde, rust rust rust. Kennelijk heeft mijn lichaam dit nodig. Buiten wandelen en fietsen helpt ook.. wel goed aankleden.
Woensdag ga ik naar de acupunturist - misschien kan die een handje helpen. Misschien is dat nog wat voor jou BOBtedd - naast je rhino horn (geen ervaring mee - maar ik spoel met pipetjes van 10 cc 3 x per dag in elke neusgat 1 pipet met lauwwarm zout water). Wat je misschien ook kan doen is een tijdje een gluten-, suiker-, zuivel-, noten-, zaden- en vleesvrij dieet doen. Op internet staan er verschillende dieten en vaak komt daaruit geen suiker, zuivel en tarwe/gluten. Kijk maar op fonteine.com o.a. bij candida dieet.
Ik doe het dieet een maand om daarna mijn lichamelijke reactie op producten te merken.
Zelf ben ik nergens allergisch voor.

Ik hoop dat de combi rust, ontspannen, de medicijnen en acupuncturist me van mijn klachten af brengen.. nu vooral dat oor en hoofdpijn.
Roos, misschien moet jij nog meer uitrusten en ontspannen, misschien ook een kuurtje voor je weerstand nemen (probiotica - multivitaminen - echinea force?)

nog een vraag - ik las dat flixonase gebruik kan zorgen voor hoofdpijn (in eerder bericht) .. is dat echt zo?? een bedrukkende hoofdpijn alsof je wordt afgekneld.

succes allemaal.
Sarah, Balen van die latex allergie, maar nu heb je mogelijk nog een aanleiding voor je klachten te pakken! dat is goed, zeker na de ingreep..
Ik ben zelf nergens allergisch voor en waarom ik dus chronische sinusitis heb gekregen is onduidelijk. Ik denk zelf verwaarloosde verkoudheid, ontstekingen en een te druk leven.

Joost24 3 maart 2008, 17:20 uur  
Roos24 apart verhaal. En succes ermee. Ik heb geen idee wat ze bedoelen met het 'stabiliseren van een imuunsysteem'. Maar ik weet wel dat mijn voorhoofdsholte ontsteking (van 2jr. geleden) mede is ontstaan door een lage weerstand, stress, niet sporten, te weinig rust, niet genoeg ontspanning etc.

Ik heb tot vorige week 2 jr. aan de flixonase gezeten. Veel hoofdpijn ook. Maar sinds de CT scan van 2wkn terug was het advies van de kno arts om te stoppen met flixonase. Geen opgezwollen slijmvliezen meer, blijkbaar. Heel apart. Nu ik een weekje ben gestopt voel ik wel iets van verlichting. Afwachten maar.
Ik ben er wel van overtuigd dat mijn gezonde manier van leven ertoe heeft bijgedragen dat het is weggegaan. Ik heb zeer bewuste keuzes daarbij gemaakt.

Gr. Joost

Conny 3 maart 2008, 13:48 uur  
Hallo beste mensen,
Ik heb het gastenboek een beetje door gelezen. En ik herken veel van deze klachten. Heb ze zelf ook. Heb al heel dikwijls goedaardge poliepen laten weghalen. Maar die krengen komen steeds maar terug. Mijn vraag is echter van een hele andere orde. Ik ga waarschijnlijk 2 implantaten laten zetten en daarvoor is een bottransplanatie noodzakelijk en een sinuslfting.en. Heeft iemand daar ervaring mee en is het wel verstandig om dit te laten doen, als je zoveel slijmvlies kwijt bent, zoals in mijn geval.

Sarah 3 maart 2008, 12:49 uur  
Hej roos,

Raar zeg dat je nu weer niet geopereerd gaat worden,
pffff...
Ben ook bang dat dit met mij gaat gebeuren.
Is je longarts voor de operatie? of er tegen?,

Ik heb ook weer een tegenslag,
Vrijdag is uit een allergietest gebleken dat ik een latexallergie heb.
Dus meteen na de kno poli gebelt.
En kreeg ik van de assistente te horen dat de operatie dan waarschijnlijk uitgesteld gaat worden na Mei.
Omdat het niet haalbaar is om de operatie kamer latex vrij te maken voor eind maart.... (nog een hele maand maargoed!!)
Flinke domper..

Liefs Sarah

Roos24 3 maart 2008, 09:24 uur  
Wat een academisch ziekenhuis al niet voor rare kwinkslagen kan maken... Ik zou geopereerd worden, alles was al voor elkaar tot en met de afspraak met de anesthesist aan toe. De chrirug wilde nog n CT-scan voor het operatiebeeld, daaruit bleek dat de prednison wel aardig had huisgehouden (maar het is niet helemaal weg...) Op dit moment levert de operatie geen winstsituatie aldus de KNO-arts. Mijn longarts is ook faliekant tegen, die vindt dat de oorzaak in de vorm van de heftige allergieen aangepakt moeten worden. Ik krijg nu Xyzal en heb over 3 weken een afspraak, waar ze gaan kijken of uiteindelijk mijn immuunsysteem niet beter gestabiliseerd kan worden. Oftewel eerst oorzaak aan pakken en dan verder kijken, want een operatie geeft volgens hen alleen tijdelijk verlichting in mijn situatie. (dat begreep ik uit het verhaal van de KNO-arts.) Mijn vraag of iemand ervaring heeft met deze gang van zaken en vooral of iemand weet wat het "stabiliseren van een imuunsysteem" inhoudt. Telefonisch legde de KNO-arts het niet uit en ik heb pas over 3 weken een afspraak...
Sarah fijn dat je een datum hebt voor je operatie, zal zeker wel een stukje rust geven...

Bobted 3 maart 2008, 08:43 uur  
Hallo allemaal,

Ook ik heb nu al een aantal maanden last van een chronische sinusitis, alleen aan mijn rechterzijde! Als ik jullie verhalen zo lees dan zijn mijn klachten vele malen minder maar goed.

Mijn huidige klachten zijn dat mijn rechterzijde constant verstopt zit en de hele dag door snuit ik dikke groen kleurige snot. In het begin had ik ook wat pijn boven het oog maar niet heel veel. Als je boven het oog op je voorhoofd klopt dan voel je de pijn alleen. Na de nodige antibiotac kuurtje ben ik maar eens na de KNO arts geweest en die heeft mbv een scan geconstateerd dat ik een chronische sinusitis heb. ZIjn voorstel is nu om operatief de kanaaltjes naar de holtes boven en onder mijn oog te verwijden omdat die nu helemaal dicht zitten en daardoor het snot niet goed weg kan.

Aangezien de operatie wat risico's kent en de kans op succes maar afwachten is, want de arts kan niets garanderen, heb ik besloten om nog even te wachten met deze ingreep.

Ik heb me nu een Rhino horn (http://rhinohorn.nl/) aangeschaft en een potje Cinuforce van Vogel. Ik ga nu een maand lang 2 maal daags spoelen met een zoutwateroplossing en 3 maal daags 2 tabletten nemen. Daarna kijk ik of ik verbetering merk en neem dan wel vervolgstappen.

Ik ben nu ongeveer een week bezig met die Rhinohorn en het lijkt er toch een beetje op dat het wat beter gaat. Ik heb het idee dat ik al minder vaak hoef te snuiten. Misschien dat de tabletten van Vogel nu ook beginnen aan te slaan maar de eerste indruk is dus goed.

Nu is mijn vraag aan jullie of jullie ook goede ervaringen hebben met de Rhinohorn? (Onlangs was er ook iets dergelijk bij de Oprah Winfrey Show waar)

Ik hoor graag jullie ervaringen en wie het product nog niet kent moet vooral eens op de site gaan kijken. Iets soortsgelijk is de netipot dus daar kun je ook op googlen.

Succes

Babs 2 maart 2008, 14:04 uur  
Hallo Frederik,

Dat dagelijks spoelen met zoutoplossingen doe ik nu al twee jaar, en dat valt nogal mee. Het wordt een routine, net als tandenpoetsen.

Veel succes.

Frederik 1 maart 2008, 15:48 uur  
Hallo Allemaal,

Heb net met veel interesse de recente berichten gelezen. Ik heb nu sinds 6 maanden een voorhoofdsholte ontsteking.

Ben afgelopen vrijdag in het AMC geweest en er is besloten dat ik op korte termijn een Draf III operatie moet ondergaan (omdat ik nu nog een externe drain heb).

Zijn er mensen die deze draf III operatie hebben ondergaan. Ben vooral benieuwd mbt de 'rest van je leven spoelen met zoutoplossingen' ervaringen, aangezien dat toch niet iets is waar ik naar uitkijk. Is dat makkelijk, is het echt nodig, etc.?

Sterkte allemaal, Frederik

Babs 28 februari 2008, 22:07 uur  
Hallo,

Ook ik heb opnieuw een zware aanval. In enkele dagen tijd is mijn sinusholte helemaal dichtgeklapt en moet ik opnieuw cortisone slikken. Ik vroeg mij af of jullie ook allemaal af te rekenen hebben met zoveel onbegrip. Sommige mensen menen dat 'ik ziek wil zijn', dat ik zou leiden onder 'stress', dat ik waarschijnlijk depressief ben, dat ik naar een neuroloog moet. Terwijl mijn dokters enkel maar kunnen vaststellen dat mijn slijmvlies keihard gezwollen staat. Soms ben ik het allemaal zo BEU. Krijgen jullie ook zo'n reacties ?
Is er echt niemand van dit forum bij wie de slijmvlieszwellingen en ontstekingen te wijten zouden kunnen zijn aan een allergie op kleurstoffen of bewaarmiddelen ?

Dieter 28 februari 2008, 21:25 uur  
Ja, ze hebben me laten inslapen (narcose) voor die kaakspoeling, toen ik wakker werd was mijn neus nog verstopt, maar de dokter zei dat dat van de zwelling in m'n neus was. Het rechtmaken van het neustussenschot had het meeste kans op slagen zei hij, maar ik ben nooit meer terug willen gaan...

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | volgende

Leden Bezoekers
38 336956


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden