Gastenboek - Lotgenoten chronische sinusitis

  Welkom. Login
ik wil lid worden!
Gastenboek
Geef je mening over deze community of laat een berichtje achter voor andere bezoekers.   


Helena 14 januari 2008, 12:17 uur  
Hallo allen,

Twee en een halve week geleden ben ik voor het eerst geopereerd aan mijn kaakholtes. Beide zijn schoongemaakt en verruimd. Een van de holtes zat vol met wat in eerste instantie poliepen leken.
Ook een dwarsliggend stuk van mijn neustussenschot is weggehaald. Daar hebben ze een plastic plaatje tegenaan gezet dat er vandaag uitgehaald is (goh, wist niet dat het zo'n groot ding was!). Wat een heerlijkheid, ik kreeg zoveel lucht binnen, dit heb ik al jaren niet meer gehad.

Ik kreeg ook meteen de uitslag te horen. De poliepen bleken Inverted Papillomen te zijn. En daar had ik een hele kaakholte vol mee! Het vuil dat in de andere holte zat, bleek ook onrustig.
De arts vertelde me dat ik onder controle zal moeten blijven. Voorlopig eens per zes tot acht weken, uiteindelijk zal dat eens per half jaar zijn.

Omdat de arts duidelijk aangaf dat de papillomen niet kwaadaardig zijn, was dat eigenlijk in eerste instantie genoeg voor mij. Maar nu, een paar uur later, beginnen er toch wat vragen te ontstaan.

Wat is nu eigenlijk een Inverted Papilloom? Hoe groot is de kans dat het een kwaadaardig iets wordt? Ik krij het ide dat die kans nogal groot is, omdat ik vanaf heden zo vaak op controle moet. Van artikelen op internet wordt ik niet echt veel wijzer, dus misschien is er iemand die mij verder kan helpen?

Alvast heel erg bedankt!

Helena

sarah 14 januari 2008, 10:57 uur  
Bedankt voor de reactie,
Ik lees inderdaad regelmatig hier dat in de meeste gevallen de klachten terug keren na een operatie.
Maar zelf heb ik zoveel klachten (druk rondom en op mijn ogen, hoofdpijn wat eigenlijk constant is, verstopte neusgaten, verergering van de astma) dat ik eigenlijk wil dat er iets gaat gebeuren!.
Sporten is onmogelijk, zowel met de sinusitis klachten als de astma klachten. De immunoloog zegt dat de sinusitis echt de oorzaak is van de astma waardoor ik al verschillende keren een opname heb gehad.
Ik twijfel nu dus zeer erg tussen een operatie of niet.....

Arnold 13 januari 2008, 22:37 uur  
Dag lotgenoten,
Vooreerst mijn oprechte dank aan Marianne omdat ik zo nieuwsgierig was naar die chinese geneeskunde. Ik moet ook alles eens op een rijtje zetten omdat ik ook al heel wat uitgeprobeerd heb. En dan wil een mens ( soms impulsief ) meerdere alternatieven uitzoeken. Het blijven telkens verwoede pogingen in de hoop dat één of ander experiment tot gunstiger perspectieven zou gaan leiden.
Momenteel ben ik aan de flixonase verslaafd omdat ik absoluut nieuwe operaties poog te vermijden. Of dit lukt, weet ik nu absoluut nog niet. Hoe evolueert die kwelling verder?
Ik wens alle mensen heel veel sterkte want een algehele oplossing is er geenszins.
Dus is de bocht naar China vlug gemaakt. Indien ik dat beslis hou ik je
( Marianne) zeker op de hoogte.
Ben echt benieuwd hoe alles bij jou gaat uitpakken, ik wens je veel geluk en hopelijk worden die "beestjes" aan de eeuwige jachtvelden toevertrouwd.
Groetjes aan iedereen

Arjan 13 januari 2008, 20:28 uur  
heel kort berichtje. Heb vandaag de moeite genomen om alle berichten vanaf het het ontstaan van de Cite terug te lezen. Helaas moet ik zeggen dat er blijkbaar in het reguliere circuit geen oplossingen zijn voor de chronische sinusitus( of haken de mensen die genezen zijn automatisch af) Het alternatieve circuit is een mogelijkheid echter enige die positief was is een zekere Peter maar ik vond wel dat die verdacht veel reclame maakte voor een chines arts. Nu is Marianne daar ook net begonnen dus ik volg haar berichten met veel interesse. Ik zelf woon in den haag en daar zit ook een praktijk. Van mijn bedrijfarts kreeg ik een adres door van een ayurvedische arts in Voorburg ( via internet gkeken wat dit inhield vond dit wel wat zweverig) . Tja ik ben me eerst aan het orienteren voordat ik een beslissing neem. Kijk acupunctuur heb ik in het verleden wel eens gehad voor andere klachten (met succes) dus sinds die tijd sta ik toch wat positiever tov alternatieve geneeswijzen.

Wat doe ik zelf eraan om de klachten te verminderen :
Fysiofit. Op tijd naar bed(indien mogelijk) vitamine's, actimel en loop drie keer per dag langdurig met mijn hond in het bos en op het strand naast mijn drukke baan. Merk wel dat als ik veel binnen zit en last heb van stress(werk en prive) dit automatisch zijn weerslag heeft op mijn holtes'
Ik heb eigenlijk zelden last van bijholteontstekingen maar wel van ""echte"" voorhoofholte ontsteking ( jullie kennen vast het verschil!

En Ben : ook ik ruik niks meer : voordeel is dat ik gezonde dingen eet die ik vroeger niet luste (hahaha). Dingen die ik vroeger lekker vond vind ik nog steeds lekker ( blijkbaar zit er iets in je hersenen die dit doorgeeft)
Voor joske bagheera en karin wil ik opmerken :
Harstikke goed dat jullie je wel en wee op de site zetten ik weet zeker dat er veel lotgenoten zijn die hier veel steun aan hebben. ga hier mee door ook als het goed gaat !!! ( is toch nogeen lang bericht geworden)
Groet Arjan
PS ik houd jullie op de hoogte als begin met een alternatieve arts

Sena 13 januari 2008, 20:26 uur  
Geachte lotgenoten,
Een lang verhaal waarvan ik hoop dat jullie de moeite willen nemen het te lezen en te reageren als je mijn verhaal herkent.
5jr geleden werd ik voor het eerst geopereerd aan een chronische voorhoofdholteontsteking. Deze operatie heeft me lange tijd geholpen totdat opnieuw zicht vermindering kreeg en in 2006 bij een nieuw bezoek aan een andere kno-arts in 's-bosch was er wederom een nieuwe chronische sinusitis. Zij heeft de holte schoongemaakt, groter gemaakt en een drain voor enkele maanden achtergelaten. Toen ik al wakker werd uit de narcose ging het niet goed, er zat een zwelling bij mijn oog die de volgende dag mijn hele rechterkant van mijn gezicht besloeg die zo erg was dat mijn dochter mij niet herkende. Bleef 1 week in het ziekenhuis en verloor in 3 maanden 15kg. De drain die ze had achtergelaten werd na 6 weken verwijderd omdat het spoelen (met een spuitje de zoutoplossing erin spuiten en dan met het spuitje de oplossing en het vuil er weer uit trekken) een hel was heb in die 6 weken 2 keer per week de afdeling bij elkaar gegild van de pijn. Door de ondraaglijk, stekende pijn die ik had (heb), ben doorverwezen naar de pijnbestrijding en met morfine en ontzettend veel pijnstilling en pijnbestrijding waarbij ik iedere 2 maanden een plaatstelijke verdoving in mijn holte kreeg verminderde mijn klachten uiteindelijk niet.
De kno-arts in 's-bosch verwees me door naar het UMC in Nijmegen, hij heeft de nieuwe scan's beoordeeld en me vorig jaar april opnieuw geopereerd, hij heeft wederom mijn holte schoongemaakt, het tussenschot rechtgezet en de holte ruimer gemaakt. Dit heeft me tot 2 maanden geleden goed geholpen. Sinds 2 maanden is mijn functioneren voor zover een moeder niet meer kan funtioneren zeer beperkt, de steken in mijn hoofd bij mijn holte zijn weer onhoudbaar. Ik weet niet hoe ik de dag door moet komen en probeer voor mijn man en liefste dochter een goed functionerende moeder te zijn en te blijven maar dit wordt me zeer moeilijk gemaakt. Slikt nu weer Tramadol pijnbestrijding om de tijd tot de scan de 25e jan, die de kno-arts in Nijmegen weer heeft aangevraagd en tot de uitslag op 13 feb en hij zijn plannen weer bekend maakt door te komen.
Het is echt onthoudbaar, dat bukken en voorover buigen ontzettend zeer
doet daar ben ik inmiddels aan gewend maar die steken het is echt verschrikkelijk.
De arts wil als er helemaal geen lucht meer in de holte zit weer opereren maar als er wel lucht in zit wil hij overleggen met zijn collega's en evt. een drain aanleggen.
Het maakt me op dit moment allemaal niet meer uit wat er moet gebeuren om me van deze helse pijn af te helpen, weten jullie nog iets wat me kan helpen.
Help,
Alvast bedankt voor het lezen en reageren

karin 13 januari 2008, 16:20 uur  
Hoi Bagheera...

Vervelend voor je ..dat het ook bij jou nog niet zo gaat als je zelf zou willen...
Ik weet wat je bedoeld met je als een wrak voelen...mijn dagelijks leven begint er ook ontzettend onder te lijden...en dan het moe zijn .....ja hoevaak je niet hoort daar moet je je tegen verzetten...Ja denk dat we dat allemaal wel graag willen..
Ik ben nu onder begeleiding begonnen te sporten bij de fysio en zit nu op 7,5 min...we gaan er maar voor..maar soms valt het niet mee

Iedereen Sterkte

Groetjes Karin,

Bagheera 13 januari 2008, 16:02 uur  
Hoi Allemaal,

Kan het niet nalaten nog even te reageren hoor. Ik ben geen dokter en weet het ook ongetwijfeld lang niet allemaal precies, maar inmiddels heb ik wel veel ervaring (helaas) en ik heb me er (noodgedwongen) redelijk in verdiept.
De bacterien die de onsteking veroorzaken zijn niet bij iedereen hetzelfde. Vaak zijn het verschillende soorten door elkaar. Maar ik kan me evengoed best voorstellen dat dat chinese kruidengoedje zo aggressief is dat de meeste beestjes er wel het loodje van leggen. Wat dat met je slijmvlies doet durf ik niet te zeggen, maar ook stevige antibiotica of langdurige ontstekingen zijn natuurlijk niet goed voor je slijmvlies natuurlijk.

Je kunt je slijmvliezen wel bereiken met antibiotica Joost, door het te vernevelen. In specifieke gevallen is dit een (deel van de) oplossing. Volgens mij heb ik ook wel eens gehoord over spoelen met antibiotica maar daar weet ik verder niets van.

Arjan, ik kan me voorstellen dat je er helemaal moedeloos van wordt. Ik heb een jaar geleden een Denker ondergaan en uiteindelijk 4 maanden terug nog een 6-weekse intra-veneuze antibiotica kuur erachteraan. Pas een paar weken na die kuur kon ik zeggen dat het wat rustiger begon te worden, nu is het met paracetamol en het vernevelen van antibiotica in de hand te houden. Ik blijf twijfelen of de Denker voor mij een goede keuze geweest is, ik ondervind er ook veel nadelen van die niet meer terug te draaien zijn. Misschien zou voor jou zo'n lange iv-kuur ook het proberen waard zijn voor je een operatie uit laat voeren die onomkeerbaar is. Hoe dan ook heel veel sterkte!

Karin, ontzettend vervelend voor je dat het ook met jou nog steeds niet lekker gaat. Ik hoop dat de immunoglobine je dan eindelijk zal helpen.

Ik ben zelf lichamelijk nog steeds een wrak, maar er is weinig te vinden wat het kan verklaren. Ik ben met een oefenprogramma bezig om m'n conditie weer op te bouwen en kan gelukkig inmiddels in elk geval weer redelijk normaal lopen. Van een normaal dagelijks functioneren is jammergenoeg nog geen sprake maar ik blijf ervoor vechten om daar toch weer een aanvaardbaar niveau in te bereiken.

groetjes, Bagheera

Joost234 13 januari 2008, 15:28 uur  
bedankt arjan voor de informatie. Ik ben er van overtuigd dat bij mij het slijmvlies opgezwollen blijft door een bacterie die daar zit. (omdat het met verkoudheid ooit is begonnen, die ik niet goed heb uitgeziekt).
Nu vroeg ik me af, is het niet mogelijk dat ze je slijmvlies behandelen met antibiotica, ze konden ook met een camera in z'n slangetje m'n neus in.
Weet iemand hier iets meer vanaf?

Momenteel probeer ik er vanaf te komen door gewoon gezond te leven: Veel frisse lucht, veel fruit eten, meer sporten, gezond eten, geen snoep en koek etc., geen suiker dus, en flixonase elke dag. Het is mss. een kwestie van geduld maar ik heb niet het idee dat het echt opschiet allemaal.

Marianne 12 januari 2008, 21:57 uur  
Hallo Arjan,

Bedankt voor je reactie.
Het slijm van de neusholte is een voedingsbron voor bacterien, zo pakken zij eerst het slijm aan zodat de bacterien het niet meer verder kunnen verergeren.
Over wat voor soort bacterie zij het hebben is mij onbekend maar wel bij ieder gelijk met deze chronische aandoeningen.
Hopelijk heb je ook besloten het te proberen, het is zeer de moeite waard.
Sterkte en succes, hoor het nog wel van je.
Groetjes Marianne

karin lubben 12 januari 2008, 20:53 uur  
Hoi Ineke en andere lotgenoten..

Afgelopen donderdag heb ik een gesprek in het ziekenhuis gehad...
Ik begin met een IGe behandeling..
Dit is een immunoglobine die vooral gericht is op de slijmvliezen...
Heeft iemand al enige ervaringen met dit....
Graag zal ik dit horen...

Groetjes Karin.

Arjan 12 januari 2008, 19:39 uur  
Beste marinanne ik heb met veel interesse je verhaal gelezen, sta ook op het punt om richting alternatieve geneeskunde te gaan aangezien de reguliere artsen mij bijna niet meer kunnen helpen dan het voorschrijven van weer een kuur antibiotica. Toch heb ik een vraag aan jou.
- je schrijft dat de kruiden de bacterie doden ? Over welk soort bacterie heb jij het dan ? is er onderzoek naar gedaan welk soort jij hebt of gebruiken zij een kruidenmix met een breed spectrum ?

Marianne 12 januari 2008, 17:58 uur  
Hallo Arnold,
Wat ontzettend attent van je dat je er nog aan gedacht hebt. Ik ben vandaag voor de vierde keer bij LING ZHI geweest in Rotterdam.
De methode is als volgt: - eerst een gesprek met de arts, zij wil alles weten wat je hebt doorlopen qua medisch gebied, - dan doet zij een onderzoek in de neus, - daaruit trekt zij een conclusie en begint de behandeling en schrik niet, deze kan wel drie weken duren en dit zes maal per week!, - dan krijg je via een soort smal buisje een chinees kruidenpoeder ingespoten die niet de ontsteking maar juist de bacterie die het veroorzaakt weg haald, dit opzich is niet pijnlijk.
Maar na enige uren begint het poeder zijn werk te doen en dat is inderdaad best heftig!!
Er kan koorts, keelpijn en een stekend brandend gevoel in je neus optreden, je voelt je echt niet lekker, maar de garantie dat ik volledig zal genezen doet mij weer verder gaan, de dokter heeft dit bevestigd en alle recenties die in de kranten stonden van patienten die hetzelfde hadden waren heel goed. Vandaag voel ik me echt vreselijk, maar ik hou vol, ik denk maar zo, als anderen het kunnen dan kan ik het ook.
Dus Arnold nu weet je zo'n beetje wat je te wachten staat, ik zou zeggen ga ervoor, want waar de Westerse geneeskunde stopt, gaat de Chineese geneeskunde veel verder dan wij ooit durven hopen!!!
Ik hoop als je beslist om deze behandeling te ondergaan, dat je me op de hoogte houd, ik zal ook nog regelmatig van mij laten horen.
Veel sterkte!
Groetjes van Marianne

Ineke 12 januari 2008, 14:39 uur  
Hier ben ik ook weer eens. Karin, met jou gaat het ook nog steeds niet helemaal goed lees ik. Ik ben vorig jaar geopereerd en het is driekwart jaar goed gegaan. Maar in het najaar toch weer een prednison kuur gekregen omdat het weer mis was. Die heeft goed geholpen, maar we zijn nu een paar maanden verder en de druk boven en op de ogen neemt weer gigantisch toe. Ik heb soms gewoon moeite mijn ogen open te houden, herkent iemand dit? Vooral 's avonds is het heel erg.

arjan 11 januari 2008, 18:33 uur  
beste joost kijk of de website www. ziekenhuis.nl en toets in flixonase
hierronderkorte samenvatting van een apotheker
ik zelf ben er na een aantal jaren meegestopt omdat ik niet het gevoel had dat dit medicin voor mij de oplssing was ik constateerde geenverbetering sterker nog soms had ik ook het gevoel dat het meer problemen opleverde
----------------------------------------
Antwoord apotheker
Flixonase behoort tot de groep geneesmiddelen die bijnierschorshormonen of corticosteroïden worden genoemd. In de neus verstoven flixonase werkt ontstekingsremmend. Artsen schrijven het voor bij langdurig ontstoken neusslijmvlies, allergie, hooikoorts en neuspoliepen. Bij een ontstoken neusslijmvlies heeft u last van een loopneus met waterig slijm, niezen, jeuk en een verstopte neus. Er kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Onder andere allergie. Flixonase-neussprays worden gebruikt als het neusslijmvlies voortdurend ontstoken is, dus langer dan enkele weken. Het werkt ontstekingsremmend, vermindert overgevoeligheidsverschijnselen en voorkomt zwelling van het neusslijmvlies. Flixonase heeft dus geen invloed op de druk in de buis van Eustachius, maar werkt alleen ontstekingsremmend. Indien er geen sprake is van een chronische ontsteking heeft flixonase geen effect. Flixonase bevat een cortiocsteroid vergelijkbaar met prednison met de daaraan gekoppelde specifieke bijwerkingen van prednison. Een vieze smaak is inderdaad een bijwering die voor kan komen bij het gebruik van flixonase. Concluderend kan ik antwoorden dat langdurig gebruik van flixonase alleen zinvol is indien er sprake is van chronische ontsteking. Is dit niet het geval zal flixonase niet veel doen , maar wel kans geven op typische corticosteroide bijwerkingen. (HK)

Joost24 11 januari 2008, 14:36 uur  
Ik zit toch nog steeds met de vraag of flixonase niet schadelijk kan zijn voor het neusslijmvlies, en mss. zelfs voor opzwelling zorgt (doordat je lichaam er behoefte aan heeft).
Graag jullie mening hierover.

Jaap 11 januari 2008, 10:33 uur  
Hallo ik heb maandag een operatie aan mijn ontstoken kaakholte.

Ik hoorde van veel mensen dat je na de operatie de gazen verwijderd moeten worden en dat dat heel zeer gaat doen. Kan iemand mij daar meer over vertellen??

Mvg. Jaap

Arnold 10 januari 2008, 16:37 uur  
Hallo Marianne,
Wat was je eerste ervaring bij je bezoek aan die praktijk ( chinese geneeskunde ) ?
Alvast bedankt voor je reactie
Arnold

Arjan 9 januari 2008, 21:06 uur  
Beste lotgenoten, ook ik heb al zo'n 25 operaties achter de rug. Heb pas gelden te horen gekregen dat opnieuw opereren geen zin meer heeft. Ondanks dat de openingen van de voorhoofdholte naar de neus nu open zijn is het slijmvies nog steeds ontstoken. Antibiotica geeft tijdelijke verlichting maar hoofdpijn blijft altijd aanwezig. Blijkbaar is er zoveel littekenweefsel en heeft het slijmvlies zoveel opdonders gehad dat het niet meer hersteld sterker nog het slijmvlies blijkt nu eigenlijk de veroorzaker van nieuwe ontstekingen. KNO arts geeft aan dat wat hun betreft de laatste optie is om de gehele voorhoofdholte "leegteschrapen"" en op te vullen met buikvet. Succes niet verzekerd en is een ingrijpende operatie. Heeft een van jullie hier ervaring mee. Hebben jullie mischien nog een lijstje met alternatieve geneesmiddelen die het slijmvlies rustig houden ?
Alvast bedankt en veel sterkte allemaal.
Arjan

Joost24 9 januari 2008, 20:09 uur  
maarjah bagheera, mss. heb je gelijk. Aan de andere kant went je lichaam er wel aan. Vandaar dat ik weleens denk veroorzaakt flixonase niet die opgezwollen slijmvliezen. Ik zit niet in die medische hoek, en artsen schrijven nu eenmaal snel medicijnen voor.

Bagheera 8 januari 2008, 23:21 uur  
Lekker doordruppelen Joost ;o) Ik begrijp je probleem wel hoor, je wilt natuurlijk het liefst van alle medicijnen af. Probeer het alleen wel in context te blijven zien, als het goed helpt, waarom dan problemen op je hals halen door perse te willen stoppen? Alleen flixonase gebruiken en je daarmee verder goed voelen lijkt me toch niet zo'n probleem? Lees de verhalen hier maar na...

groetjes, Bagheera

Joost24 8 januari 2008, 22:52 uur  
Hoi allemaal, ik ben echt heel blij om te lezen dat ik niet de enige ben die last heeft van opgezwollen neusslijmvliezen.
Ik heb het nu bijna 2 jaar. Het 1e jaar was echt beroerd, heb ook toen 10 maanden 4x per week aan de paracetamol gezeten. Lage weerstand (waardoor ik het ook kreeg volgens mij). Nu ben ik daar gelukkig vanaf, al iets van 6 maanden. Zit nog wel aan de flixonase en probeer dat nu af te bouwen. Soms het ik weleens het idee dat ik er niet vanaf kom omdat ik aan de flixonase zit. Hoe denken jullie daarover?
Gr. Joost

karin 8 januari 2008, 22:12 uur  
kom nog even terug Sarah, je arts heeft al verteld dat het chronisch is, dan vind ik het vreemd dat ze een operatie voorstellen...Als het chronisch is, is dit zeker terug kerend....Ik zal goed overleggen hoor en vragen wat men gaat doen, en of het dan het resultaat mag gaan geven dat het weg gaat blijven..

Suc6

karin, 8 januari 2008, 22:10 uur  
Hoi Sarah,

Ook bij mij werd verteld dat mijn astma verergerd werd door Sinusitis...en daardoor heb ik ook in November 2007 een operatie ondergaan...Dit is bij mij echter zonder resultaat geweest..dat wil zeker niet zeggen dat dit bij iedereen het geval is hoor....
Met name de maanden waarin de verwarming aanmoet...ongeveer van sept/tot maart kamp ik met dit probleem....
Bij mij zijn de onstekingen weggehaald..de neusschelpen groter gemaakt,en de openingen van de bijholtes groter gemaakt...

Echter jij hebt ook je neustussenschot scheef staan dit kan natuurlijk ook de nodige problemen geven...Werk zelf namelijk als verpleegster en weet dat dit een hoop problemen kan geven....

Ik heb voor me zelf de keuze gemaakt om mij niet weer te laten opereren,ik heb er helaas geen resultaat bij gehad,maar dit wil echter niet zeggen of dat voor jou ook geld...

Ik zal heel goed overleggen met jou arts en vragen wat de kansen zijn,

Heel veel suc6 en sterkte

Groet karin

sarah 7 januari 2008, 23:31 uur  
Haj allemaal,

Mieke;
De kno arts dacht dat de mijn verergering van de astma juist werd veroorzaakt door de chronische sinusitis.
Weet u toevallig ook welke operatie wordt toegepast bij chronische sinusitis?

Groetjes, Sarah

Mieke 7 januari 2008, 20:37 uur  
Dag Ben,
daar zeg je zowat. Ik kan ook al een aantal jaar niet meer ruiken.
Het begon al met veel verkoudheden in mijn pubertijd en regelmatig zonder reuk zitten.
Ik werkte een aantal jaar in de toeristische sector, voornamelijk in Griekenland. Daar kon ik eigenlijk wel ruiken en goed smaken.
Sinds ik terug ben in België is het langzaam aan slechter geworden.
Ik denk ook dat sinds ik in Gent woon het nog sneller bergaf is gegaan.

Ik heb ondertss 4 NKO-artsen versleten en sta nog even ver. Maar ik blijf vanalles proberen. Antibiotica heeft bij mij niets gebracht, de operatie ook niet. Wat wel hééééééééél effectief is, is cortisone. Celestone helpt maar echt fantastisch is medrol. Na één pilletje ging een oude wereld vol geur- en smaakbelevenissen terug voor mij open.
Na enkele dagen vermindert het effect wel wat als de eerste euforie bekoeld is.

Tot hier het goede nieuws want medrol is vergif. Als je het langere tijd neemt, ga je er gewoon aan kapot. Punt.
Dus probeer ik alternatieven. Middeltjes die keelpijn verzachten, een cirrus tussendoor als ik teveel slijm heb, etc...
Ik ken iemand die al veertig jaar niet kan ruiken door chronisch sinusitis.
Misschien vindt iemand wel ooit eens de oorzaak op dit forum??

succes en hou ons op de hoogte. Dat doe ik ook af en toe.

vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | volgende

Leden Bezoekers
37 330295


Startpagina
Gastenboek
LedenlijstAlleen toegankelijk voor leden