welkom op de community

Communities

ZeelandNet

welkom op de community

Mamma's Gouden Recepten

827.294 bezoekers 181 leden Log in

Gevulde eieren


gevulde eieren 

20 gevulde eieren

men neme: 10 hard gekookte eieren, 150 gram pikante smeuïge kaas, die je zelf raspt of in de moulinette doet, calvé mayonaise van scharreleieren, wat cayenne peper, een grote spuitzak met een grote gekartelde mond, piepkleine stukjes rode paprika en wat sprietjes bieslook.

halveer de eieren overdwars, en haal het geel eruit, doe dit in een schaal en prak het heel fijn. doe er de kaas bij en de mayonaise, net zoveel dat het een goed verwerkbare massa wordt, als er teveel klontjes in zitten, dan kun je het even door een zeef drukken, dan is het lekker glad. doe er naar smaak cayenne peper in, voor mij mag het best een beetje pittig zijn, maar smaken verschillen, proef zelf even, je kunt niet koken zonder te proeven. wil je eens een andere smaak, dan kun je in plaats van cayennepeper, ook (hot)kerrie nemen, of om en om. doe de hele prut in de spuitzak, en vul de eiwitten ruim. decoreer de eieren met een stukje rode paprika en twee kleine sprietjes bieslook. deze eitjes zijn bij mijn gasten altijd zeer geliefd echte koks maken deze gevulde eieren met boter, het is dan net of je een hap vet eet; mijn eitjes zijn smakelijk, en je zult er beslist succes mee hebben. heb je nog vulling over, de volgende dag op een boterhammetje, mijn dochter was er altijd gek op!

Omhoog