Mamma's Gouden Recepten

Communities

ZeelandNet

Mamma's Gouden Recepten

Mamma's Gouden Recepten

847.335 bezoekers 181 leden Log in

Griekse Kippenballetjes in tomatensaus.


 

Kippenballetjes in tomatensaus

ïngrediënten:  500 gram kippengehakt, 1 grote ui, 2 eetlepels fijgehakte of gesneden peterselie, 30 gram gedroogd broodkruim,

1 theelepel water, olijfolie, mild, zout en peper naar smaak. voor de saus heb je nodig: 1/2 ui, fijngehakt, 3 teentjes uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 blik(440 gram) gepelde tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, 125 ml. water ,1/2 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel bruine suiker, 1/2 spaanse peper, fijngesneden, 1 eetlepel gehakte peterselie, en weer peper en zout naar smaak .

 

doe het kippengehakt in een kom, rasp de ui erover en voeg de peterselie, het ei, water en broodkruim toe, maak alles op smaak met zout en peper. meng alles goed door elkaar en kneed alles enigszins met de hand, en rol er met natte handen belletjes van.

verhit een laagje van olie van 1 cm diep in een koekenpan, en bak de balletjes tot ze aan alle zijden gekleurd zijn. doe ze op keukenpapier op een bord.

maak de saus door de uien en knoflook in de pan te fruiten. voeg er de overige ingrediënten voor de saus aan toe en breng het geheel aan de kook. doe de balletjes terug in de pan en zet het vuur o p een laag pitje, en laat alles  ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, roer af en toe voorzichtig om met een houten lepel, om te voorkomen dat de balletjes aanbranden.  serveer de balletjes b.v. met spaghetti of een andere pasta naar keuze. en eet smakelijk!

 

Omhoog