''HET NEDERLANDSE LIED''

Communities

ZeelandNet

''HET NEDERLANDSE LIED''

E-mail adres:nederlandselied@zeelandnet.nl

632.668 bezoekers 96 leden Log in

JAN SMIT.VO Sound Records heeft een nieuw verzamelalbum van Jan Smit op de markt gebracht met de titel 20 jaar hits. Er staan veertig nummers op de schijfjes waaronder Ik zing dit lied voor jou alleen, Op eigen benen, Als de nacht verdwijnt. Vrienden voor het leven, Laura, Sta op, De wereld rond, Een minuut met jou, Jij bent daar, Jij en ik en Dromen.

PHIL HUNTER.Van Phil Hunter is een nieuwe single te downloaden met de titel Kon ik het maar. U kent de zanger onder andere van de nummers Ik heb de zon in de zee zien zakken, Wat een lekker ding en In mijn rode cabrio.

BART KAËLL.Van Bart Kaëll is een nieuwe single te downloaden met de titel Hoog boven de bergen. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Op mijn fiets, De Marie-Louise, Ik wil niet dat je gaat, Marlene en Samen in de zon uit.

DE NUMMER ÉÉN UIT DE ORANJE TOP DERTIG.

 (week tweeënveertig).

Een selectie uit de Oranje Top dertig is te zien op TV Oranje: vrijdag van 20.00u-2100u, zaterdag van 16.00u-17.00u en zondag van 11.00u-12.00u.
Artiest: Andre Hazes.

Titel: Wie kan mij vertellen.

THEODOOR.


Van Theodoor is een nieuwe single te downloaden met de titel Hallo mooie meid (remix versie). Eerder bracht de zanger onder andere Dromen en Laat mij maar lekker zo uit. HD Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

RANDY VOET.Van Randy Voet is een nieuwe single te downloaden met de titel Wat jij wil. Eerder bracht de zanger het nummer Kom maar bij mij vannacht uit.

THE KEUT & CO.Van The Keut & Co is een nieuwe single verschenen met de titel Xmas in Amsterdam. Marista Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

LOEKSBAND.Van de Loeksband ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Look over Noord Holland 3 (land van Leeghwater). Enkele nummers die op het schijfje staan zijn De jongen uit de polder, Het kerkje van het dorp, Amsterdam hoofdstad, Op de Westfriese markt in Schagen, Koningsdag in Holland, Vertel dat maar in de Rijp, In Egmond aan Zee en Cornelis Drebbel uit Alkmaar. Ultimatedisk Records heeft het schijfje geproduceerd.

VIJFENVEERTIG TOEREN VINYL.

Artiest: Johnny Hoes.

Titel: Vader, waar is moeder gebleven?

LIEF!Lief! heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Wij zijn Lief! Het is het eerste nummer dat de meidengroep gaat uitbrengen. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

BERT ZWIER.Van Bert Zwier is een nieuwe single te downloaden met de titel 'k Heb liever dat je nu gaat. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Ik zoek naar een meisje, In de hemel en Laila op de markt.

LOEKSBAND.Van de Loeksband is een nieuwe single verschenen met de titel Amsterdam hoofdstad (van het levenslied). Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

GET READY! & VOICE MALE.Van Get Ready! & Voice Male is een nieuwe single te downloaden met de titel Hogere sferen. Het is het eerste nummer dat de gelegenheidsformatie heeft uitgebracht.

DE RADIO MI AMIGO TOP VIJFTIG.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Mi Amigo Top vijftig, uitgezonden 17-03-1974.Artiest: Willy Sommers.

Titel: Bruiloftsklokken.

Notering: Nummer vierendertig.

GERS PARDOEL.Gers Pardoel heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Voor m'n kids. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Anne, Boeng, Ma Chérie, Helemaal alleen, Hemel en Wanneer zie ik jou dan terug. Drie november is de cd verkrijgbaar in de (internet)winkels.

TINA VAN BEECK.Van Tina van Beeck is een nieuwe single verschenen met de titel Ik ben met jou niet getrouwd. Eerder bracht de zangeres onder andere Verloren tijd, Ik wil nog één keer en Hartje van goud uit. Party Bob Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

JOHN DENNIS.John Dennis heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Donderslag. Hitfabriek Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

EEN VLAAMSE GOUWE OUWE.

Artiest: Danny Fabry.

Titel: Alles gaat over.

PATRICK SEMPELS.Van Patrick Sempels is een nieuwe single te downloaden met de titel Ze houdt nog steeds van hem. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Ja kun je krijgen, Ik wil je terug en Je bent niet meer die man van toen uit.

ALEX.Van Alex ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Het begon ooit met een bossie rooie rozen. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Handen die handen, Een bossie rooie rozen, Het leven is mooi en Jij bent veel te mooi uit. Het schijfje is door Berk Music op de markt gebracht.

SWOOP.Van Swoop is een nieuwe single te downloaden met de titel Cecilia (2017 versie). Eerdere bracht de groep onder andere de nummers Mag ik je kussen, Ik wil je, Partytrein en We zingen oelala uit.

BOB OFFENBERG.Bob Offenberg heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Jij was mijn zomerliefde. U kent de zanger ondermeer van Laat me zweven, Toen ik jou zag en Net als in een droom. NRGY Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

EDO.Van Edo is een nieuwe single verschenen met de titel Bij ons hier in de kroeg. Longstream Media Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de diverse downloadsites.

ERNEST VAN HARTINGSVELDT.Ernest van Hartingsveldt heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Vrijgezel. U kent de zanger onder andere van Je keek me aan, Als ik kon toveren en Vrij zijn. SE Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

NATHALY MASSÉ.Van Nathaly Massé is een nieuwe single te downloaden met de titel Weg terug naar jou. Eerder bracht de zangeres het nummer Verandering van binnenuit uit.

NICKY MARTINEZ.Van Nicky Martinez is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik hou zoveel van jou. Eerder bracht de zangeres het album Tijdloos op de markt.

DUBBEL-FRIS.Dubbel-Fris, bekend van de nummers Ik doe het liever zelf en Morgen zal het beter gaan stopt er mee. Siebrand Pagters en Harjan Toutenhoofd gaan allebei solo verder. De maker van deze site wenst de zangers veel succes toe in hun verdere carrière.

DANNY LANDÉLO.Van Danny Landélo is een nieuwe single te downloaden met de titel Samen met jou. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Dans en zing, Oude markt en Dans vanavond met mij uit.

HAROLD K.Van Harold K is een nieuwe single te downloaden met de titel Mama courage. U kent de zanger onder andere van de nummers De laatste pionier en Mengsmering.

HANS SNOEK.Van Hans Snoek is een nieuwe single verschenen met de titel De vrouw van mijn leven. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

STAD EN LAND.Het trio Stad en Land stopt. De leden Allen Hoekman, Dennis Baars en Anno van Wanrooy gaan alle drie weer verder met een solo carrière. Het drietal bracht onder andere de singles Kom maar op, Geloven en Leef vandaag uit.

JOHN DE BEVER.John de Bever heeft een nieuw album opgenomen met de titel Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht. Ook de laatste single Ga maar terug naar je eigen land staat op het schijfje. Berk Music zorgt ervoor dat de cd drie november verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

HOLLANDSE NIEUWE.

 (week tweeënveertig).

De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL en te zien op TV Oranje.Artiest: Jeffrey Heesen.

Titel: Liefde voor altijd.

COCO DE CLOWN.Van Coco de Clown is een nieuwe single veschenen met de titel Pepernoten Pietendans. Nextstarts Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

SALIM SEGHERS.Van Salim Seghers is een nieuwe single te downloaden met de titel Hey ben jij dat! Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Verlaat me nooit, Vaarwel, Samen leven, Net toen ik je nodig had en Die tijd is voorbij uit.

DONNY PONSEN.Van Donny Ponsen is een nieuwe single te downloaden met de titel Ga toch. Eerder bracht de zanger het nummer Alles wat je zei op de markt.

DE HOOGSTE BINNENKOMER UIT DE PUURNL TOP TWINTIG.

 (week éénenveertig).

De hoogste binnenkomer uit de PuurNL Top twintig. De hitlijst is te beluisteren op PuurNL: zaterdag en zondag van 12.00u tot 14.00u.Artiest: Jannes.

Titel: Naar de zevende hemel.

Binnen gekomen op: Nummer vijftien.

PARTY HITS VOLUME 38).Deel achtendertig uit de serie Party Hits ligt nu in de (web)winkels. Enkele artiesten die op de cd staan zijn Stef Ekkel met De woonboot, Django Wagner met Kali, De Alpenzusjes met Kontebonke, John de Bever met Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht, Gordon met Kom eens dichterbij, Snollebollekes met Vrouwkes, Gebroeders Ko met Boten Anna en Henkie met Lief klein konijntje.

JEFFREY HEESEN.Van Jeffrey Heesen ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Liefde voor altijd (extended versie). Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Jij, M'n engel en Zomerliefde uit. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

LUNACOUSTIC.Van LunAcoustic is een nieuwe single verschenen met de titel Vuile handen. PK Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DE HOOGSTE BINNENKOMER IN DE ORANJE TOP DERTIG.

 (week tweeënveertig).

Een selectie uit de Oranje Top dertig is te zien op TV Oranje: Vrijdag van 20.00u-21.00u, zaterdag van 16.00u-17.00u en zondag van 11.00u-12.00u.Artiest: Belinda Kinnaer.

Titel: Duizend mannen.

Binnengekomen op: Nummer achttien.

PERRY ZUIDAM.Van Perry Zuidam ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Over leven & Liefde. Er staan dertien nummers op het schijfje waaronder Je hoeft me niet te zeggen, Zo ben jij, Laat me vrij, Jij bent alles, Dat is liefde, Wijze woorden en Rots in de branding.

MAARTEN COX.Van Maarten Cox ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Op weg. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Wij, Waar in 't bosgroen eikenhout, Als ze me kust, Deel van ons, Ga door, Vrij en Leuker. De cd is door L & T Records op de markt gebracht.

ZANGERES ANGEL.Van Zangeres Angel is een nieuwe single te downloaden met de titel Lazer op, ik wil je nooit meer zien. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Je zei me alleen amore en Het wordt een hete zomer.

DE RADIO VERONICA TOP VEERTIG.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top veertig van week negentien in 19721 Dus precies zesenveertig jaar geleden.Artiesten: Herman Lippinkhof en zijn Belcanto Kwartet.

Titel: Karavaan.

Notering: Nummer achttien.

HELEMAAL HOLLANDS (CARLO & LEO).Van Helemaal Hollands (Carlo & Leo) is een nieuwe single verschenen met de titel Geboren om met jou te vrijen. U kent het duo ondermeer van Waar is dat feestje, Omdat ie zo mooi is, Ben je vergeten en Die arme muzikant. NRGY Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

KLAAS VEERMAN.Van Klaas Veerman is een nieuwe single verschenen met de titel Vallei van het leven. Aoleij Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

TINEKE BOS.Van Tineke Bos is een nieuwe single te downloaden met de titel Geloof hoop en liefde. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Ik kijk over zee en Jij kunt alleen maar zeuren.

RAYMON HERMANS.Van Raymon Hermans ligt er een nieuw album in de (internet)winkels met de titel M'n favoriet. Er staan negen nummers op het schijfje waaronder Nu of nooit, M'n favoriet, Vertel mij, Gevallen, Toekomst, Ondanks alles en Hypnose.

EEN DUIK IN HET HITVERLEDEN.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top vijftig, uitgezonden 08-01-1973.Artiesten: De Paniekzaaiers.

Titel: Het whiskylied.

Notering: Nummer zevenenveertig.

SUZAN & FREEK.Van Suzan & Freek is een nieuwe single verschenen met de titel Altijd wel iemand. Eerder bracht het duo Ik weet wat je doet uit. Sony Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

BURDY.Van Burdy is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat me nu gaan. U kent de zanger onder andere van de nummers Een voor allen, De vissers van Zoltkamp, Rosalita en Ik ben verliefd.

SASHA & DAVY.Van Sasha & Davy is een nieuwe single te downloaden met de titel Romeo en Julia. Eerder bracht het duo ondermeer de nummers Vrij als de wind, Op elk moment, Jij bent het, Nooit meer alleen en Voor altijd uit.

SANDRA TIMMERMAN.Van Sandra Timmerman is een nieuwe single te downloaden met de titel Mijn huis. Eerder bracht de zangeres het nummer Ik moet je laten gaan op de markt.

DAT IS LANG GELEDEN!Rob Out was dj op de zeezender Radio Veronica en directeur van de V.O.O. Ooit maakte hij onder de naam Egbert Douwe een vijfenveertig toeren plaatje met de titel Kom uit de bedstee mijn liefste, Het nummer stond twaalf weken in de Veronica Top veertig waarvan een week op nummer één.

ZUS.Zus heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Helemaal los. Eerder bracht het duo ondermeer Feesten, Brabant........daar brandt nog licht, Waar ik ga en Rondjes in mijn hoofd uit. Binnenkort is het nummer te vinden in de diverse downloadshops.

SAMANTHA STEENWIJK.Van Samantha Steenwijk ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Ga maar door. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Kom ga mee met mij, Als je tot morgen bij me blijft, Rood of groen en Proost op het leven. Het schijfje is door NRGY Music op de markt gebracht.

RONNIE VAN BEMMEL.Van Ronnie van Bemmel is een nieuwe single te downloaden met de titel Denk ook aan mij. U kent de zanger onder andere van de nummers Ik zoek een meisje, Jamie, Weet jij veel en Delilah.

R.N.I. TROEF TWINTIG.Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef twintig uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top vijftig.Artiest: Astrid Nijgh.

Titel: Ik doe wat ik doe.

Uitgezonden op: 05-10-1973.

Notering: Nummer veertien.

CDV.Van CDV is een nieuwe single te downloaden met de titel Ashley. Eerder bracht de zanger het nummer Ik ben verliefd op de markt.

ROB DE NIJS.Van Rob de Nijs ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Niet voor het laatst. Enkele nummers die op het schijfje staat zijn Zwanenmeer, Ik ben bij je, De wereld op zijn duim, Morgen kom je terug, Schaduw op de muur en Jouw licht schijnt op mijn hart.

ERNST JANSZ.Van Ernst Jansz ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel De neerkant. Er staan achttien nummers op het schijfje waaronder Ik was hippie, Groene ogen, Op de boerderij, Barbara, Als een mantel, Dan huilt mijn hart, Belle Helene en Als de spiegel lacht. Munich Records heeft de cd geproduceerd.

SIENEKE.Van Sieneke ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Wat mij is overkomen. U kent de zangeres onder andere van de nummers Ik ben verliefd (sha-la-lie), Doe dat nooit meer, Het gat van de deur en Hé lekker ding. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

MARTIN KEIZER.Martin Keizer heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Met jou in Griekenland. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

JOSÉ SEP.Van José Sep is een nieuwe single te downloaden met de titel Partymix. Eerder bracht de zangeres ondermeer de nummers Het is een wonder, Adios amor en Ik weet dat er een ander is uit.

KELLY VAN DE LUMP.Van Kelly van de Lump is een nieuwe single verschenen met de titel Es ich 't op mien heupe krieg. Marlstone heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

TINO MARTIN & GIN DUTCH.Van Tino Martin & Gin Dutch is een nieuwe single verschenen met de titel Dat ik je zo zou missen. Twin Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

TOP 50 WOONWAGENHITS (VOLUME 10).Rood Hit Blauw Records heeft volume 10 uit de serie Top 50 Woonwagenhits op de markt gebracht. Er staan vijftig artiesten op de schijfjes waaronder Ray Smith met Oh lala, Alie Bakker met Ik ga voor jou, Stef Ekkel met Als ze lacht, Jannes met Laat me, John de Bever met Ik vergeef je, Rein Mercha met Mama, John West met Elke dag zonder jou en Bob Offenberg met Je bent gek.

JUAN RICHARD.Van Juan Richard is een nieuwe single te downloaden met de titel Door jou. U kent de zanger onder andere van de nummers Ik kijk omhoog en Ik lees het in je lach.

RICARDO.Van Ricardo is een nieuwe single verschenen met de titel Zolang ik maar bij je ben. Frank van Etten Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is in de bekende downloadshops.

DAVE DAVIS.Dave Davis heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Alles werd licht. Eerder bracht de zanger Wij op de markt. DDAN Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DANNY HEDEN.Danny Heden is vader geworden van een zoontje. Het jongetje heet Daily. De samensteller van deze site wenst Danny en Melanie veel gezondheid toe voor Daily.

PASCAL MONTELLI.Van Pascal Montelli is een nieuwe single te downloaden met de titel Op weg. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Ga met mij mee, Vrienden voor het leven en Een ster uit.

DE HOOGSTE BINNENKOMER IN DE STERREN.NL TOP 20.

(week éénenveertig)

De hoogste binnenkomer in de sterren.nl Top twintig. De hitlijst is te beluisteren op Sterren.NL: vrijdag van 12.00u tot 14.00u.Artiest: Marco Borsato.

Titel: Thuis.

Binnen gekomen op: Nummer twee.

ROBERT PATER.Van Robert Pater is een nieuwe single te downloaden met de titel Doe met me wat je wilt. U kent de zanger ondermeer van de nummers Helena, Waarom ben jij nooit op zondag vrij en Laat mij maar gaan.

CHRIS VAN LIN.Van Chris van Lin is een nieuwe single verschenen met de titel En we gaan weer feesten. Puur Feest Muziek Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

ERNST JANZ.Van Ernst Janz is een nieuwe single verschenen met de titel Moe van het verlangen. Munich Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DE NUMMER ÉÉN UIT DE STERREN NL TOP TWINTIG.

 (week éénenveertig)

De nummer één uit de SterrenNL Top twintig. De hitlijst is te beluisteren op SterrenNL: vrijdag van 12.00u tot 14.00u.Artiest: André Hazes.

Titel: Wie kan mij vertellen.

DENNIS JONES.Dennis Jones heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Laat me niet alleen vannacht. U kent de zanger onder andere van Pak me kus me, Wat ik ook doe en Ik maak van jou een koningin. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

DAVE DAVIS.Van Dave Davis ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel 15 jaar. Er staan twaalf nummers op het schijfje waaronder Laat ons dansen, De zevende hemel. Door het leven, Doe maar gewoon, En dans, Alles wordt licht en Een wonder.

JO VALLY.Van Jo Vally is een nieuwe single verschenen met de titel Ik geef het niet op. U kent de zanger onder andere van de nummers Dana, Puur, Mooi is het leven, Sophietje en Ik hou van jou. VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

DE NUMMER ÉÉN UIT DE PUURNL TOP TWINTIG.

 (week éénenveertig).

De nummer één uit de PuurNL Top twintig. De hitlijst is te beluisteren op PuurNL: zaterdag en zondag van 12.00u tot 14.00u.Artiesten: Henk Dissel & Tim Douwsma.

Titel: Het gevoel.

Omhoog