''Het Nederlandse Lied''

Communities

ZeelandNet

''Het Nederlandse Lied''

605.069 bezoekers 92 leden Log in

Marco Tomassen.Marco Tomassen heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Het is hier geweldig. Eerder bracht de zanger ondermeer Vadertrots en Samen door het leven uit. MT Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Raymond Pluijmert.Van Raymond Pluijmert is een nieuwe single verschenen met de titel Het hoeft niet meer (even nieuw leven). De zanger is ondermeer bekend van de nummers Ik heb er alles aan gedaan, Amper achttien jaar, Als bloemen konden praten en Zo heb ik het nooit bedoeld. Nap Records heeft ervoor gezorgd dat het te vinden is in de diverse downloadshops.

De Oranje Top dertig (week dertig).De Top drie van de Oranje Top dertig. Een selectie uit de Oranje Top dertig kunt u elke vrijdag beluisteren van 15.00u tot 18.00u via RadioNL (www.radionl.fm).Nummer één: Stef Ekkel & René Karst--Liever te dik in de kist...

Nummer twee: André Hazes--Op de schoorsteen staat een foto.

Nummer drie: Ancora--Op het leven.

Richard ten Oever.Richard ten Oever heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Samen konden wij het leven aan. U kent de zanger van het nummer Als ze zegt dat ze gaat. HK Records heeft ervoor gezorgd dat het te koop is in de bekende downloadshops.

BingoFM.BingoFM is te ontvangen via dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.bingofm.nl.

Alberto.Alberto heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Playa paracetamol. Eerder bracht de zanger het nummer Nooit meer uit. Apollo-98 Records heeft ervoor gezorgd dat het te koop is op de bekende downloadsites.

Bart Herman.Bart Herman heeft een nieuw album opgenomen met de titel In mijn element. Eerder bracht de zanger onder andere de singles Zusterliefde, Bartje (is een leuke naam), Laat haar gaan, Ode aan de zon en Zonder meer te mooi uit. Matador Records zorgt ervoor dat het schijfje zestien september verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Tina Trucker.Van Tina Trucker is een nieuwe single verschenen met de titel Lady of the road. Eerder bracht de zangeres ondermeer Hou 'm tussen de lijntjes en Een hele fijne kerst uit. On Road Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Een duik in het hitverleden.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top vijftig, uitgezonden 01-01-1972.Artiest: Wilma.

Titel: Ik heb 'n vraag.

Notering: Nummer vijfentwintig.

Johan Moreno.Johan Moreno heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Het is niet mijn fout. JM Records zorgt ervoor dat het nummer vierentwintig september verkrijgbaar is in de diverse downloadshops.

Dubbel-Fris.Dubbel-Fris heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Laat de boel maar de boel! (summer remix 2016). Eerder bracht het duo onder andere Eindeloos gezellig, Morgen zal het beter gaan en Lachen is leven uit. Map Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Rogier Voormolen.Rogier Voormolen heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Gewoon een vrolijk liedje. RV Records zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te vinden is in de diverse downloadshops.

1974.1974, het jaar dat Nederland tweede werd op het wk voetbal in Duitsland, de zeezenders Veronica, Noordzee en Atlantis hun uitzendingen moesten staken en er een half miljoen exemplaren werd verkocht van de lp Vroeger of later van Robert Long.Artiesten: De Jantjes.

Titel: Toedeloe.

Daisy Opdebeeck.Daisy Opdebeeck heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Avond. Puur Pop Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Michael Lanzo.Van Michael Lanzo is een nieuwe single te downloaden met de titel Hoop in mijn hart. U kent de zanger ondermeer van de nummers Iedere dag, Amore mio, Vraag aan mij niet hoe en Het nieuwe licht.

Dennis van Veen.Van Dennis van Veen is een nieuwe single verschenen met de titel Helene. Storm Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Radio Veronica Top 100 van het jaar 1973.Een Nederlandstalige notering van de best verkochte singles uit de Radio Veronica Top 100 van 1973.Artiesten: Peter en zijn Rockets.

Titel: Angeline (m'n blonde sexmachine).

Notering: Nummer vierenzestig.

CJ.Van CJ is een nieuwe single verschenen met de titel Vannacht. CJ Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

André Hazes.Van André Hazes is een vinyl single uitgebracht met de titel Op de schoorsteen staat een foto. Op de b kant staat het nummer 'n Vriend.

1969.Negentiennegenenzestig is het jaar waarin Carlo Boszhard werd geboren, De Concorde zijn eerste vlucht maakte (negenentwintig minuten) en Tom & Dick een nummer één hadden met het nummer Bloody Mary.Artiesten: De Praatpalen.

Titel: Ome Sjakie (het hele zakie loopt in z'n nakie).

Dj Bompa & De Mens.Van Dj Bompa & De Mens is een nieuwe single te downloaden met de titel Als een mokerslag. U kent het duo ondermeer van de nummers Op m'n vespa. Feestje hier feestje daar en Als Brabander ben ik geboren.

Wesley Klein.Van Wesley Klein ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Waarom dans je niet met mij. U kent de zanger van ondermeer de nummers Een onvergetelijke droom, Een mooie dag, Er is niemand zoals jij, Dans en zing, Als mijn gevoel zegt en Je bent te gek voor mij. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

Partybeukers.Van de Partybeukers is een nieuwe single verschenen met de titel Viva cerveza. Party Bob Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Radio Continu.Radio Continu is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.radiocontinu.nl.

Mannes.Mannes heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Omdat de zon schijnt. Eerdere cd's van de zanger zijn onder andere Een nieuw begin, Hou je mond en Zij draagt een ring. Map Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Jan Vankeerberghen.Van Jan Verkeerberghen is een nieuwe single te downloaden met de titel Marloes. Eerder bracht de zanger het nummer Zeg maar dag uit.

Dennie Damaro.Van Dennie Damaro is een nieuwe single te downloaden met de titel Marieke doe open. De zanger is ondermeer bekend van de nummers Donkere ogen, Marieke, Mooie meisjes, Alle handen in de lucht en Dans nog een laatste keer met mij.

Theodoor.Theodoor heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Lach en geniet. U kent de zanger ondermeer van de cd's Hé jij, Steeds maar meer en Laat mij maar lekker zo. D-River Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Ghijs de Bruin.Ghijs de Bruin heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Het winnende lot. Eerder bracht de zanger ondermeer Maakt niet uit, Vrij en Deze zomer uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het nummer zeventien augustus verkrijgbaar is op de bekende downloadsites.

Andre Pronk.Van Andre Pronk is een nieuwe single te downloaden met de titel Jij bent de zon. Eerdere nummers die de zanger op de markt bracht zijn onder andere Ik ben niet dik maar zwaar geschapen, Poesje van de buurvrouw en Ik ga voor goud.

Henk Wijngaard.Van Henk Wijngaard ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Hoe die zomer was. Het tweede nummer is de karaoke versie. Eerdere hits van de zanger zijn ondermeer Met de vlam in de pijp, Nachtrijders, Kilometervreters, Containersong en Truckcar-race. Het schijfje is door Telstar Records geproduceerd.

I Love Hollands.Ultimatedisk Records brengt op zesentwintig augustus deel vijf uit de serie I Love Hollands op de markt. Er staan twintig artiesten op het album waaronder Peter Beense met Ik hou van jou, Wimmie Bouma met Dat kan jij wel, Erik van Klinken met Dit is het land, Kimberley met Waar een wil is is een weg, Demy de Groot met Mijn hart, Dennis van Veen met Hèlene, Kobus Engels met Wondermooi en Bas Gaasbeek met Jouw lieve lach.

De Vlaamse Ultra Top vijftig (week negenentwintig)De hoogste binnenkomer uit de Vlaamse Ultra Top vijftig. De lijst kunt u beluisteren op zondag van 16.00u tot 18.00u op Radio 2 (www.radio2.be).Artiest: Dana Winner.

Titel: Jij bent de zon & Ik de maan.

Binnengekomen op: Nummer zesentwintig.

Après Ski Klas 2.0 & Arno Kolenbrander & Tom HaverVan Après Ski Klas 2.0 & Arno Kolenbrander & Tom Haver is een nieuwe single te downloaden met de titel Waar is hier de Pokamon!? Het is het eerste nummer dat de gelegenheidsformatie heeft uitgebracht.

A3aan Drost.Van A3aan Drost is een nieuwe single te downloaden met de titel Als ze naar me kijkt. U kent de zanger ondermeer van de nummers Al regent het voor jou, Ik blijf je vader, Kleur van de wereld, Anita 't is over en Zomaar even.

Henk Harders.Henk Harders heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Vrijen in de maneschijn. Eerdere cd's van de zanger zijn onder andere Hee-ee-jo, Zie je hoe mooi het leven is, Mary Jane en Verliefd zijn. Hit It! Music zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te vinden is in de diverse downloadshops.

De Hollandse Nieuwe (week dertig).De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL en te zien op TV Oranje.Naam: Tino Martin.

Titel: Dat ik je zo zou missen (live in de Heineken Music Hall).

De muziek van de Film Meester Kikker.Riva Records heeft een nieuw album uitgebracht met de titel De muziek van de film Meester Kikker. De nummers worden gezongen door Fons Merkies. Enkele titels zijn Met het kuikentje van tv, Na de ouderavond, Op weg naar school, Meester Stork, Gymles, De kikker en de prinses, Een vlieg vangen en De meester thuis.

Herinnert u zich deze nog? (week dertig).Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top veertig van 1969. Dus precies zevenenveertig jaar geleden.Artiest: Wilma.

Titel: Een klomp met een zeiltje.

Notering: zesentwintig.

Edwin Bos.Van Edwin Bos is een nieuwe single verschenen met de titel Onze liefde. Eerdere cd's van de zanger zijn ondermeer Jij bent meer dan alles en Genieten van de zomer. TW Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

GigantFM.GigantFM is te ontvangen via dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.gigantfm.nl.

Lia Linda.Van Lia Linda is een nieuwe single verschenen met de titel Ga met me mee. Eerder bracht de zangeres het nummer De vlag van de vrede uit. DDAR Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Wim Drenthen.Van Wim Drenthen is een nieuwe single verschenen met de titel Vertrouwen. Eerder bracht de zanger het nummer Vlieg vlinder vlieg uit. Muziekhoekje Records heeft ervoor gezorgd dat het te vinden is in de diverse downloadshops.

Robbie te Pas.Robbie te Pas heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Als je lacht. Eerdere cd's van de zanger zijn ondermeer Het maakt me niets meer uit en De jongen van het café. Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Alex Roeka.Alex Roeka heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Moeder. Excelsior Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Een Vlaamse Gouwe Ouwe.

Artiest: Cindy.

Titel: De volgende dans.

Uitgebracht in: 1975.

Tesca.Tesca heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Gescheurde jeans. Het is het eerste solo nummer dat de zangeres op de markt heeft gebracht. All 4 You Records heeft ervoor gezorgd dat het te koop is op de bekende downloadsites.

Jan Spel.Van Jan Spel ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Niemand als jij. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Als ze toch eens wist, Ik wil je bij me, Omdat ik nog steeds van je hou, Niemand als jij, Liefje zeg wat wil je nou en Mijn allerbeste vriend. Het schijfje werd door Cornelis Music geproduceerd.

De Radio Mi Amigo Top vijftig.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Mi Amigo Top vijftig, uitgezonden 04-03-1978.Artiest: Nico Haak.

Titel: Is je moeder niet thuis.

Notering: Nummer negenendertig.

Rudolf Stevens.Van Rudolf Stevens is een nieuwe single verschenen met de titel Moeder. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Corty.Van Corty is een nieuwe single te downloaden met de titel Vier op een rij.... u kent de zanger ondermeer van de nummers Scrabble, Lachen, Mens erger je niet en Schaken.

Amaryllis Temmerman.Van Amaryllis Temmerman is een nieuwe single te downloaden met de titel 1 moment. De zangeres is onder andere bekend van de nummers Mooie tijd, Nu of nooit, Zoals toen en Sta me bij.

Laura Beekman.Van Laura Beekman is een nieuwe single te downloaden met de titel Hey. Eerdere cd's van de zangeres zijn onder andere Zoete witte wijn en Tot snel.

Drieëndertig toeren vinyl.

Artiesten: Corry, Ben Cramer en Jacques Herb.

Titel: Een Weekend met de Vader Abraham Show.

Uitgebracht in: 1976.

Judaz.Judaz heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Bestaan. Mc Fly Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is in de bekende downloadshops.

Rob Ronalds.Van Rob Ronalds is ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel La fiësta loco. De zanger is ondermeer bekend van de nummers Het dak eraf, Hela hola (tut hola) en De heilsoldaat. Het schijfje is door Berk Music geproduceerd.

Raak!Raak! heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Hieperdehiep hoeRaak! (jij bent jarig). Eerder bracht het trio onder andere Mijn prins, Een stap, In één keer Raak! en Handjes in de lucht uit. Triple Blue Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

De Nederlandstalige Top vijftien van toen.Een notering uit de Nederlandstalige Top vijftien, uitgezonden 05-09-1976 op Radio Mi Amigo. Artiest: Barbara Nielsen.

Titel: In het stamcafeetje.

Notering: Nummer twee.

Leonie Meijer.


Leonie Meijer heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik verlies het van jou. De zangeres is onder andere bekend van de nummers Schaduw, Hey, Het staat in de sterren, Niemand als jij en Scherven van geluk. Cloud 9 Music heeft ervoor gezorgd dat het te koop is op de bekende downloadsites.

Mexico FM.Mexico FM is te ontvangen via dab+ en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.mexicofm.nl.

Feest Dj Barry & Feest Dj Maarten.Feest Dj Barry & Feest Dj Maarten hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Touwtje springen. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo op de markt heeft gebracht. Party Bob Music heeft ervoor gezorgd dat het te koop is op de bekende downloadsites.

De Confettiboys.De Confettiboys hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Lekker op vakantie. A-Team Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites. 

Hollandse Nieuwe!Berk Music heeft deel vijf uit de serie Hollandse Nieuwe! uitgebracht. Er staan veertig artiesten op de schijfjes waaronder Stef Ekkel & René Karst met Liever te dik in de kist..., Dean Saunders met Neem je mij dan mee, Jeffrey Heesen met Zijn we uitgepraat, Sieneke met Het gat van de deur, Jeroen van Zelst met Ja dat komt door jou, Frank van Weert met Nergens goed voor, Django Wagner met Al mijn tranen en Gebroeders Ko met Kom maar in mijn kano.

Broer.Van Broer is een nieuwe single verschenen met de titel Ik wil vannacht... Eerdere cd's die de zanger heeft uitgebracht zijn onder andere Weet je het wel en Jij. DiMaro Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Marlous.Marlous heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Verliefd op dromen. U kent de zangeres ondermeer van Bedankt voor jouw liefde, De dag is voorbij, De waarheid, Jij alleen jij en Ooit komt het goed. Binnenkort is het nummer te vinden op de diverse downloadshops.

Danny Handerson.Van Danny Handerson ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Als die zon schijnt. Het tweede nummer is Kon ik het nog maar... D & V Records heeft het schijfje geproduceerd.

Geen Stempel.Van Geen Stempel is een nieuwe single te downloaden met de titel Als ze danst. Eerdere cd's van de zanger zijn onder andere Brabo, De kroegbaas, Leef, De brugwachter en Sjansen.

RadioNL ''Hollandse hart van de regio!''.Berk Music heeft deel tweeëntwintig uit de serie RadioNL ''Hollandse hart van de regio!'' uitgebracht. Enkele artiesten die op het album staan zijn Stef Ekkel & René Karst met Liever te dik in de kist..., Pascal Redeker met Lieve Mathilde, Jeffrey Heesen met Zijn we uitgepraat, Jan van Est met Het is zoals het is, John West & Lange Frans met Lekker ding, André Hazes jr met Wat is de waarheid, Sieneke met Lieg toch eens wat beter, Tino Martin met Hou me vast en De Alpenzusjes met Macho Hans.

Quincy Smolders.Van Quincy Smolders is een nieuwe single te downloaden met de titel Het komt door de zomer. U kent de zanger ondermeer van de nummers Dat is liefde, Niet doen en M'n mooie stad.

De hoogste binnenkomer in de Oranje Top dertig.

 (week negenentwintig).

De hoogste binnenkomer uit de Oranje Top dertig. Een selectie uit de lijst is elke vrijdag tussen 15.00u tot 18.00u te beluisteren op RadioNL.Artiest: Jeffrey Heesen.

Titel: One night stand.

Binnengekomen op: Nummer zeventien.

Raymond Smit.Raymond Smit heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Leef (met of zonder jou). Eerder bracht de zanger het nummer Want ik ben je vader uit. Frank van Etten Records heeft ervoor gezorgd dat het te koop is op de bekende downloadsites.

Fré.Van Fré is een nieuwe single te downloaden met de titel We maken de zomer... Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers 1-2-ho, Boek uit duizend delen en Je bent niet hip uit.

Kathleen Truyts.Kathleen Truyts heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik hou van jou zonder meer. KT Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Radio Noordzee Internationaal Troef twintig.Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef twintig uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top vijftig.Artiesten: Vader Abraham & zijn Goede Zonen.

Titel: Haremlied.

Uitgezonden op: 06-10-1973.

Notering: Nummer vijf.

Omhoog