''HET NEDERLANDSE LIED''

Communities

ZeelandNet

''HET NEDERLANDSE LIED''

WELKOM OP DE SITE ''HET NEDERLANDSE LIED''.

609.355 bezoekers 93 leden Log in

Matthijs Koning.Van Matthijs Koning is een nieuwe single verschenen met de titel Ik wil je kussen. Eerder bracht de zanger ondermeer Deze avond en Ik wil je hart uit. NAP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Jennifer Berton.

 

Van Jennifer Berton is een nieuwe single verschenen met de titel Hartediefje. Eerdere bracht de zangeres onder andere Wat ik ook doe, Als ik jou niet had en Deze nacht blijf ik bij jou uit. Puur Feest Muziek Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Wim & Diana.Van Wim & Diana is een nieuwe single verschenen met de titel ''Als tranen diamanten zijn''. W & D Producties heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Een duik in het hitverleden.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top vijftig, uitgezonden 23-06-1974.Artiesten: Hanny en De Rekels.

Titel: Zo'n mooie dag als vandaag.

Notering: Nummer éénenveertig.

Maurice Fermont.Van Maurice Fermont is een nieuwe single verschenen met de titel Ik ga leven. Eerder bracht de zanger Nacht na nacht uit. A-Team Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Christian Malan.Christian Malan heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Jij wilde liever vrij zijn. JC Records zorgt ervoor dat het nummer eind november verkrijgbaar is op de bekende downloadsites.

1974.1974, het jaar waarin Nederland tweede werd op het wk voetbal in Duitsland, de zeezenders Veronica, Noordzee en Atlantis hun uitzendingen moesten staken en er een half miljoen exemplaren werd verkocht van de lp Vroeger of later van Robert Long.Artiest: Vader Abraham.

Titel: In de c-klasse.

Monique Smit.Monique Smit heeft een nieuw album opgenomen met de titel Sinterklaas is in het land. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Piet ging uit fietsen, Hij komt hij komt, Hoor wie klopt daar kinderen, De zak van Sinterklaas, Sinterklaas is jarig, Wie komt er alle jaren en een duet met Jan Smit, Sinterklaas is weer in het land. VO Sound Records zorgt ervoor dat de cd veertien oktober verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Tom Helsen.Van Tom Helsen is een nieuwe single verschenen met de titel Broccoli & Wortels. Bronko Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Fons Dazàl.Van Fons Dazàl ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Tussen de kust en Dardennen. Er staan elf nummers op het schijfje waaronder Lokerse feesten, Miranda, Moderne ziektes, Helden van tv, Ik ben verliefd en De waterduif.

Dana Winner.Van Dana Winner is een nieuwe single te downloaden met de titel De man van mijn dromen. U kent de zangeres onder andere van de nummers De oude man en de zee, Zeven regenbogen, Westenwind, Een zee vol dromen, Wervelwind en Hou vast.

Dani Vermeulen.Dani Vermeulen heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ben je klaar om met me mee te gaan Eerder bracht de zangeres Dans met mij uit. Smaragd Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Wally McKey.Wally McKey heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Waar ben jij. U kent de zanger onder andere van de cd's Conny, Jij, Niet zo verwend, Horizon en Als ik in je ogen kijk. BelNed Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Ramon Beense.Van Ramon Beense is een nieuwe single verschenen met de titel Jij en ik. U kent de zanger ondermeer van de cd's Dans met mij door het leven, Oh Sophie, Ik heb vandaag zo'n zin en Ik dans de salsa in Rio. NL Factor Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Gerard Schoonebeek.Van Gerard Schoonebeek is een nieuwe single verschenen met de titel Een tatoeage met een naam. U kent de zanger ondermeer van de nummers De lafaard van de stad, Iedere weg, Een geboren hart kent geen rust, De straatmuzikant en Zolang ik de zon nog zie schijnen.

PuurNL/Django Wagner.U kunt bij PuurNL het album Emoties van Django Wagner winnen. Whatsapp Django naar 06-25 587 838. De actie loopt tot vrijdag dertig september 11.00u.

Nick & Simon & Laura.Nick & Simon & Laura hebben een nieuwe single opgenomen met de titel Hartenstrijd. Het nummer wordt de titelsong van de gelijknamige film. Tien oktober kunt u het downloaden in de bekende shops.

Kinderen voor Kinderen.Van Kinderen voor Kinderen ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Voor altijd jong! Het is deel zevenendertig uit de serie. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Mijn spaarspot en ik, Dierenvriend, Een beetje bang, Voor altijd jong, M'n oma die vlogt, Tandarts en Vandaag ben ik de baas. De cd is geproduceerd door VARA Records.

Monique Smit.Monique Smit heeft een nieuw album opgenomen met de titel 2 kleine kleutertjes (deel twee). Er staan vijftien nummers op het schijfje waaronder Ik groei, Tanden poetsen, Cowboys & Indianen, Fietsen, Vakantie, Zwemmen, Mama's buik is dik, Het regent, Samen naar de winkel, Stoplicht en Welterusten. VO Sound Records zorgt ervoor dat de cd éénentwintig oktober verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Patrick Dano.Patrick Dano heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik leef mijn eigen leven. Eerder bracht de zanger onder andere Hoop doet leven en Leven lukt me niet met jou uit. Rood Hit Blauw Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Vijfenveertig toeren vinyl.

Artiest: Bart Jansen.

Titel: Nassibal.

Frank van Etten.Van Frank van Etten is een nieuwe single verschenen met de titel Voor jou is mijn hart nu gesloten. U kent de zanger onder andere van de cd's Dans Laila dans, Dunnetjes weer over, De wereld draait door, De glimlach en Leef als een zigeuner. NRGY Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

RadioNL.RadioNL is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.radionl.fm.

Ancora.Ancora heeft een gouden award gekregen voor het album Voorbij de horizon. Inmiddels zijn er meer dan twintigduizend exemplaren van het schijfje verkocht.

1969.Negentiennegenenzestig is het jaar waarin Carlo Boszhard werd geboren, De Concorde zijn eerste vlucht maakte (negenentwintig minuten) en Tom & Dick een nummer één hadden met het nummer Bloody Mary.Artiest: Henk Elsink.

Titel: Harm met de harp.

Mieke & Luc van Meeuwen.Van Mieke & Luc van Meeuwen ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Mieke & Luc van Meeuwen. Er staan elf nummers op het schijfje waaronder Mooie dromen, Volle maan en sterrenhemel, Ik wil niet dat je wacht, Een foto van jou, Hou me even vast, Rozen medley, Kerst medley en Vanaf nu heel anders. Jaz Music heeft het schijfje geproduceerd.

Tina Trucker.Van Tina Trucker is een nieuwe single verschenen met de titel Wat moeten we doen? U kent de zangeres ondermeer van de cd's Lady Trucker is mijn naam, Hoe zal het thuis zijn, Welke jongeman en De weg van mijn hart. Onroad Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Diggy Dex.Van Diggy Dex ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Golven. Er staan veertien nummers op het schijfje waaronder We zijn allemaal gemaakt van hetzelfde, Laten we dansen, Morgen komt het goed, Jaar of vier, Als je valt, Losse krabbels, Golven en Hier.

De Vlaamse Ultra Top vijftig (week achtendertig)De hoogste binnenkomer uit de Vlaamse Ultra Top vijftig. De lijst kunt u beluisteren op zondag van 16.00u tot 18.00u op Radio 2 (www.radio2.be).Artiest: Mira.

Titel: Enkel glas.

Binnengekomen op: Nummer vierentwintig.

Maikel Boxem.Van Maikel Boxem is een nieuwe single verschenen met de titel Achter jouw lach. Eerder bracht de zanger Jij speelde een spel met mij uit. Music Farm Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Gery & kleinzoon Liam.Van Gery & kleinzoon Liam is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat de wereld draaien. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

Jacko Bond.Van Jacko Bond is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik tel tot tien. U kent de groep ondermeer van de nummers Ik ga op een berg wonen, Als ik van u was en Alsof.

De Hollandse Nieuwe (week negenendertig).De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL en te zien op TV Oranje.Naam: Henk Dissel.

Titel: Bijna.

De Romeo's.Van De Romeo's is een nieuwe single verschenen met de titel Cabrio. Eerder bracht het drietal ondermeer Wind in je haren, Vrienden voor het leven, Deze is voor Julia en Droog nu je tranen uit. VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Theo Mezz.Theo Mezz heeft een nieuw album opgenomen met de titel Toen & Nu. Eerder bracht de zanger onder andere de singles Oh Layla, Diana, Je laat me zweven, Het is over, Lekker in mijn vel en Als ik jou niet had gehad uit. Rood Hit Blauw Records zorgt ervoor dat het schijfje éénentwintig november verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Dietwin de Jodelaar.Van Dietwin de Jodelaar is een nieuwe single verschenen met de titel Bier bier bier. Eerder bracht de zanger Jodeladie (hiep hiep hiep) uit. Mediaclub Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

De Oranje Top dertig (week negenendertig).De Top drie van de Oranje Top dertig. Een selectie uit de Oranje Top dertig kunt u elke vrijdag beluisteren van 15.00u tot 18.00u via RadioNL (www.radionl.fm).Nummer één: Wesley Klein--Waarom dans je niet met mij.

Nummer twee: John West & Lange Frans met Wat een hete zomer.

Nummer drie: Sieneke--Donkere dagen.

Theo Mezz.Van Theo Mezz is een nieuwe single te downloaden met de titel Als ik jou niet had gehad. U kent de zanger onderemeer van de nummers Oh lala, Zondag en Het is over.

Dikdakkers.Van de Dikdakkers ligt een nieuw album in de (internet)winkel met de titel 20 jaar (1996-2016). Er staan twintig nummers op het schijfje waaronder Cowboys & Indianen, Lachen, Rio, Bobsleelied, Klap maar in je handen, Oef, Hakkestamp, M'n opa, Heyo en Ik zie een ster.

Een Vlaamse Gouwe Ouwe.

Artiest: Dana Winner.

Titel: Hopeloos & Verloren.

Uitgebracht in: 1995.

Mannes.Mannes heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Omdat de zon schijnt. Eerder bracht de zanger ondermeer Ze draagt een ring, Hou je mond en Een nieuw begin uit. MAP Records zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te koop is op de bekende downloadsites.

Sylvie.Van Sylvie is een nieuwe single te downloaden met de titel Schud de dingen van je af. U kent de zangeres van het nummer Mijn zomerliefde.

Jaman.Jaman heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Blijf bij mij de hele nacht. U kent de zanger onder andere van de cd's Een beetje hoop, Waarom, Spoken bestaan niet, Oh Leilah en Blikken of blozen. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Tessa Boomkamp.Van Tessa Boomkamp is een nieuwe single te downloaden met de titel Onze boerderij. Het is het eerste Nederlandstalige nummer dat de zangeres heeft uitgebracht.

De Radio Mi Amigo Top vijftig.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Mi Amigo Top vijftig, uitgezonden 21-03-1971.Artiesten: Theo en zijn Troubadours.

Titel: Ik heb geluk in de liefde.

Notering: Nummer achtenveertig.

Frank Hoek & Thilly uit Volendam.Van Frank Hoek & Thilly uit Volendam is een nieuwe single te downloaden met de titel Als de zon onder gaat in Volendam. Het is het eerste nummer dat het duo heeft uitgebracht.

Gino Verano.Van Gino Verano is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik wil dromen. U kent de zanger van ondermeer de nummers Zomer vol dromen, Stil verlangen en Geef mij je hand.

Mieke & Luc van Meeuwen.Van Mieke & Luc van Meeuwen ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Volle maan, een sterrenhemel. Eerder bracht het duo ondermeer Samen kunnen wij de wereld aan en Mooie dromen uit. Het schijfje is geproduceerd door Jaz Music.

Temming & Temming.Van Temming & Temming is een nieuwe single te downloaden met de titel Kijkje in mijn ogen. Eerder bracht het duo het nummer Zomerliefde uit.

Stefan Mondial.Van Stefan Mondial is een nieuwe single verschenen met de titel Waarom voelt dit zo goed. Eerder bracht de zanger onder andere Eindeloze liefde, De nacht is nog zo lang en We vieren feest uit. JC Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Django Wagner.Van Django Wagner ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Laat me lachen. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Kali, Mooie blauwe ogen, Mijn naam dat is Marina, Als je niet kiezen kan en Daar zijn vaders voor uit. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

Lytse Hille.Van Lytse Hille is een nieuwe single verschenen met de titel Zolang er 'n droom bestaat. Eerder bracht de zanger onder andere Ik kwam je tegen, Duizend dromen, De lach van mijn gezicht en Tsjakkediekie boem boem uit. Cornelis Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Dikdakkers.De Dikdakkers hebben een gouden award gekregen voor de single Cowboys & Indianen. Inmiddels zijn er meer dan vijftienduizend exemplaren van het schijfje verkocht.

Olympia Radio.Olympia Radio is te ontvangen via internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.olympia-radio.nl.

Clouseau.Clouseau heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Tijd om te leven. U kent het duo ondermeer van de cd's Anne, Daar gaat ze, Domino, Geef het op, Afscheid van een vriend, Zin om te bewegen, Laatste keer en Zij aan zij. Warner Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Jan Smit.Jan Smit is deze week tweemaal van niets op nummer één gekomen. Met het album 20 deed hij dat in de Album Top honderd. Met de single Kom dichterbij me die de zanger samen met Broederliefde opnam, kwam hij meteen op nummer één in de iTunes Top 40.

Natasja.Van Natasja ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Zonder jou. U kent de zangeres van het nummer Niemand anders. Het schijfje is geproduceerd door Ultimatedisk Records.

Drieëndertig toeren vinyl.

Artiesten: o.a. Salim Seghers, Micha Marah en Paul Severs.

Titel: Vlaamse vedettes.

Uitgebracht in: 1974.

De Romantica's.De Romantica's hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Jij blijft mijn ster! Eerder bracht het duo ondermeer De pracht van Griekenland, Klein lief kind, Reisje door Duitsland en Tranen heb ik vaak gehuild uit. Centraal Muziekhuis Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

PuurFM.PuurNL is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.puurnl.fm.

Wolter Kroes.Wolter Kroes heeft een nieuw album opgenomen met de titel Formidabel. Er staan dertien nummers op het schijfje waaronder Wat is het leven toch mooi, Niemand anders, Zonder jou, Engel van mijn dromen, Dans nog een keer met mij, Dat is liefde en De rat van de stad. Zeven oktober is de cd verkrijgbaar in de (web)winkels.

De Nederlandstalige Top vijftien van toen.Een notering uit de Nederlandstalige Top vijftien, uitgezonden 02-05-1976 op Radio Mi Amigo. Artiesten: Cees & Marjan.

Titel: Hoe lang zou 't duren.

Notering: Nummer veertien.

Paul de Leeuw.Paul de Leeuw heeft een nieuw album opgenomen met de titel Land van mij. Eerder bracht de zanger ondermeer de singles Blijf (tot de zon je komt halen), Ga niet weg, Ik heb je nodig, Vele handen en Ik heb je lief uit. Universal Records zorgt ervoor dat de cd achtentwintig oktober verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Lenie Gerrits.Van Lenie Gerrits is een nieuwe single te downloaden met de titel Sta niet achteraan. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers De rolleman, Zoals vroeger, Voor jou en Ik mis je zo uit.

Guus Bok.Van Guus Bok is een nieuwe single verschenen met de titel Hou je nog van mij. Eerdere nummers die de zanger op de markt bracht zijn onder andere Nadien, De nacht is van ons en Op het strand. Cornelis Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

De hoogste binnenkomer in de Oranje Top dertig.

 (week achtendertig)).

De hoogste binnenkomer uit de Oranje Top dertig. Een selectie uit de lijst is elke vrijdag tussen 15.00u tot 18.00u te beluisteren op RadioNL.Artiest: Alberto Nicolay.

Titel: Laat de wind maar waaien.

Binnengekomen op: Nummer drieëntwintig.

Carlo & Driekes.Van Carlo & Driekes is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik zing dit lied met heel mijn hart. De opbrengst van het nummer komt ten bate van Dress Red Day 2016.

Youri.Van Youri is een nieuwe single verschenen met de titel ''Voor eeuwig''. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

Marc Lapre.Van Marc Lapre is een nieuwe single verschenen met de titel ''Kontje''. Eerder bracht de zanger onder andere Jij en Je kunt me nog wel meer vertellen uit. Ultimatedisk Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Radio Noordzee Internationaal Troef twintig.Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef twintig uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top vijftig.Artiest: Imca Marina.

Titel: Bella Italia.

Uitgezonden op: 23-06-1973.

Notering: Nummer negentien.

Mike Daane.Van Mike Daane is een nieuwe single te downloaden met de titel Kom weer bij mij. U kent de zanger onder andere van de nummers Lat me zweven, De ware en Dromen.

Ancora.Van Ancora ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Dronken (van de liefde). U kent het drietal van onder andere de nummers Op het leven, Kerstmis op zee, Calafornio, Thuis zijn en Vrij als de wind. Ancora Records heeft het schijfje geproduceerd.

Nielson.Van Nielson ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Nachtdienst (east & young remix). U kent de zanger onder andere van de nummers Sexy als ik dans, De man die niet kan gaan, De kleinste dingen en Hoogste versnelling. Het schijfje is geproduceerd door Peacemaker Records.

Herinnert u zich deze nog? (week negenendertig).Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top veertig van 1972. Dus precies vierenveertig jaar geleden.Artiest: Jan Boezeroen.

Titel: Oei oei.

Notering: tweeëndertig.

Omhoog