''HET NEDERLANDSE LIED''

Communities

ZeelandNet

''HET NEDERLANDSE LIED''

E-mail adres: nederlandselied@zeelandnet.nl

616.641 bezoekers 94 leden Log in

Johan Veugelers.Johan Veugelers heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ruitenwisser. Eerder bracht de zanger onder andere Aan alle mooie meiden, Hou me vast en Blootvoets dansen uit. VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

The Double Dj's.Van The Double Dj's ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Feest in het zuiden. U kent het duo onder andere van de nummers Zwaai eens even naar mijn vogeltje, Helena, Dit is de dag, Vluggertje en Onze Jans heeft nieuwe klompen. Het schijfje is door Berk Music geproduceerd.

Een duik in het hitverleden.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top vijftig, uitgezonden 01-01-1972.Artiest: Jan Boezeroen.

Titel: Ze zeggen...

Notering: Nummer dertien.

De Fik Erin.De Fik Erin heeft een nieuw album opgenomen met de titel Wie niet waagt, wie niet wint. Ook de laatste single De laatste ronde staat op het schijfje. Zevenentwintig januari is de cd verkrijgbaar in de (web)winkels.

Davide La Cara.Davide La Cara heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Thuis. Eerder bracht de zanger Nieuw begin uit. Een februari is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Snollebollekes.Snollebollekes heeft een nieuw album opgenomen met de titel En door... Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Snollebollekes, Links rechts, Feestmuts, Vrouwkes, Daar gaat ze, Springen nondeju, Lekker likkie en Bam bam (bam). Drie februari is de cd verkrijgbaar in de (internet)winkels.

Stayfan.Van Stayfan is een nieuwe single verschenen met de titel Iedereen (gas op die zuiger!). U kent de zanger onder andere van Vandaag is weer zo'n dag, Jij bent de zon en De misleiding. RDJ Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is op de diverse downloadsites.

Louis Flion.Van Louis Flion is een nieuwe single te downloaden met de titel Het leven wordt een beetje mooier. U kent de zanger onder andere van de nummers In de zomer, Zeg mij liefje en Toverij.

Herinnert u zich deze nog?

Artiesten: Rob en Birgit.

Titel: Pappa wat gebeurt er...

Christel.Van Christel ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Glaasje vol glaasje leeg. Het tweede nummer is Seemann. Het schijfje is geproduceerd door Ray Music.

John West.John West heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Wit zwart. U kent de zanger onder andere van Je bent niet te weerstaan, Laat je gaan, Ik zag jou in mijn droom en Jouw stem. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Rob Ronalds.Rob Ronalds heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Haar naam was Hans. U kent de zanger ondermeer van de nummers Lalala en zo, Ome Bob, Och was ik maar, Gloria en Op de camping. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Paco Garcia.Van Paco Garcia is een nieuwe single te downloaden met de titel Het had ook anders kunnen zijn. Eerder bracht de zanger het nummer De roos uit.

Ray Smith.Van Ray Smith is een nieuwe single verschenen met de titel Zonnestralen. Rood Hit Blauw Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Terug in de tijd.

Artiest: Peter Schaap.

Titel: Adem mijn adem.

Johnny Sleegers.Van Johnny Sleegers is een nieuwe single te downloaden met de titel Jij blijft mijn kleine meid. U kent de zanger onder andere van de nummers Zing met mij, Bij jou wil ik zijn, Onze nacht en Ik wil je.

André van Duin.Cornelis Music brengt op tien februari een eerder uitgebracht album van André van Duin met de titel Tijdloos opnieuw op de markt. Er staan zesenvijftig nummers op de cd waaronder De heidezangers, Als je huilt, Willempie, De rol van de behanger, Ta-ta-ta, Als de zon schijnt, Mijn allergrootste fan, Want het is zomer, Een echte vriend en De laatste ronde.

Swoop.

 

Van Swoop ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel 15 jaar Swoop. Er staan dertig nummers op de schijfjes waaronder De clown, De sardienendans, Kom dans met mij de sirtaki, Jij bent zo mooi, Als ik dans, Wij zingen oelala, Ik wil je, Mag ik je kussen, Duizend dromen ver, Lekkerbekje en Ik zing een lied voor jou. VS Records heeft de cd geproduceerd.

K3.Van K3 ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Play-o. Eerder bracht het trio ondermeer de nummers Ushuaia, Jodelee, De aarde beeft en Tuinduizend luchtballonnen uit. Het schijfje is door Studio 100 Records geproduceerd.

Een Gouwe Ouwe.

Artiest: Ronnie Tober.

Titel: Arrivederci Ans.

John West.Cornelis Music brengt drie maart een nieuw album/nieuwe dvd van John West uit met de titel 10 jaar John West (live in concert). Eerder bracht de zanger ondermeer de singles Laat je gaan, Kus me, Jouw blik, Zou dit dan liefde zijn en Jij met je mooie ogen uit.

Happyouwer.Van Happyouwer is een nieuwe single verschenen met de titel Feest bij elke scheet. U kent het duo ondermeer van We gaan nog niet naar huis, Ei in de pan en De portier. Sonic Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Pet Raket & John Kanon.Pet Raket & John Kanon hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Is dat je helm? U kent het duo ondermeer van Tante Riet, Pieten party, Zullen we nog een borreltje nemen, Cruiseboot en Nasibal. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

The Kik.Van The Kik ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Stad en land. Er staan veertien nummers op het schijfje waaronder Ik zie je in de stad, Maandag, Mooie meid, Onderweg, Zij op mij (als ik slecht was), De hond van Henk, De trap en Alles ruist.

Wesley Klein.Wesley Klein heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Chocolate. U kent de zanger ondermeer van de nummers Waarom trouw je niet met mij, Geef mij een dag uit je leven, Omdat ik zo van je hou, Er is niemand zoals jij, Hey jij hoe heet je, Samen dansen en Als mijn gevoel zegt. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort verkrijgbaar is in (internet)winkels.

Havenzangers 2.0.De Havenzangers 2.0 hebben een nieuwe single opgenomen met de titel Dan gaan die handen hoog. Eerder bracht het duo onder andere de nummers Want als de zon, We gaan er tegenaan, Adam & Eva en Hey ga je met ons mee uit. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Gebroeders Rossig.Van de Gebroeders Rossig ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Links, rechts, voor, terug... U kent het viertal ondermeer van de nummers Geef mij een kus, We gaan après skiën en Ik ben moeders mooiste niet. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

Lenny Kuhr.Lenny Kuhr heeft een nieuw album opgenomen met de titel Gekust voor de eeuwigheid. Eerder bracht de zangeres onder andere de singles De troubadour, De generaal, Kom liefste geef mij je hand, Sterren, Visite, Maar ja, Nou tot gauw en Een kind een kind uit. Tweeëntwintig februari is het schijfje verkrijgbaar in de (internet)winkels.

Angelina Lemoine.Van Angelina Lemoine is een nieuwe single te downloaden met de titel De ware kunnen zijn. Het is het eerste nummer dat de zangeres heeft uitgebracht.

Mathiz.Van Mathiz is een nieuwe single te downloaden met de titel Kleine kunstenaar. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Reis (lied voor Dave), Doe niet alsof (voor mij), Nu, Dromer en Leef uit.

De Hollandse Nieuwe.

 week drie.

De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL en te zien op TV Oranje.Artiest: Wesly Bronkhorst.

Titel: Jij moet nu goed zo met me doorgaan.

Team FM.Team FM is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.teamfm.nl.

Marco Schouten.Marco Schouten heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Hotel Engel. U kent de zanger onder andere van Party heel de nacht, Schaapjes tellen, In al mijn dromen en Dat meisje. L & G Productions heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Liefdesliedjes Top 50.Cloud 9 Music brengt één februari een nieuw album uit met de titel Liefdesliedjes Top 50. Enkele artiesten die op de schijfjes komen te staan zijn Nielson, Volumia, Acda & de Munnik, 3JS, Van Dik Hout, Ben Saunders, Nick & Simon, Claudia de Breij en Jan Smit.

Andy Swingstar.Van Andy Swingstar is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik schrijf je naam. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

De nummer één uit de PuurNL Top twintig.

 (week twee).

De nummer één uit de PuurNL Top twintig. De hitlijst is te beluisteren op PuurNL: zaterdag en zondag van 12.00u tot 14.00u.Artiest: John de Bever.

Titel: Daar in dat kleine café aan de haven.

Jesse.Van Jesse is een nieuwe single verschenen met de titel Heidewitska (meneer kapalaan). U kent de zanger ondermeer van Bloody Mary, Ik heb het altijd al geweten, Ik doe het nooit meer en Ik blijf in jou geloven. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Feestzanger René.Van Feestzanger René is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik bijt liever m'n tong af. Eerder bracht de zanger het nummer Nee Linda niet vandaag uit.

Bad Brothers.De Bad Brothers hebben een nieuwe single opgenomen met de titel Linkerbeen rechterbeen. Eerder bracht het duo ondermeer Ik heb jou niets te zeggen, Leef als een zigeuner, Wat is het leven toch goed en De poppen aan het dansen uit. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Mike Anthony.Van Mike Anthony is een nieuwe single te downloaden met de titel Kijk in mijn hart. Eerder bracht de zanger het nummer Laat mij genieten vandaag.

De nummer één uit de Oranje Top dertig.

 (week drie).

Een selectie uit de Oranje Top dertig is te zien op TV Oranje: vrijdag van 20.00u-2100u, zaterdag van 16.00u-17.00u en zondag van 11.00u-12.00u.
Artiest: Jeffrey Heesen.

Titel: M'n engel.

Lia Linda.Van Lia Linda is een nieuwe single verschenen met de titel De Vlaamse boerenmeid. U kent de zangeres onder andere van Ga met me mee en De vlag van de vrede. DDAR Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Meneer Jim.Van Meneer Jim is een nieuwe single te downloaden met de titel Bingo. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Speculaas en Vergeten uit.

Vijfenveertig toeren vinyl.

Artiest: Heleentje van Capelle.

Titel: Naar de speeltuin.

Will!am Bonne.Van Will!am Bonne is een nieuwe single verschenen met de titel We gaan door tot morgenvroeg. Eerder bracht de zanger Als ik maar bij je ben uit. Goldstar Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Yves Berendse.Yves Berendse heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Ik wil alleen maar jou. U kent de zanger ondermeer van Onderweg naar kerstmis, Zin in jou, Droomvrouw en Voor jou. Dino Music zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te vinden is in de diverse downloadshops.

Willem Barth.Willem Barth heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Zeg heb jij iets tegen mij? U kent de zanger onder andere van Al word ik dan wat ouder, Alles is zo sexy aan jou, Laat je gaan, Lees in de ogen van een vrouw, Brandende harten en Ik geef me over. Cornelis Music zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te vinden is in de diverse downloadshops.

Phil Hunter.Phil Hunter heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Lieve schat. Eerder bracht de zanger ondermeer Alles voor de liefde, In je ogen, Speel op je accordeon, Geef mij nog een kans, Wat verwacht je en Doe het licht uit in de zaal uit. Scorpion Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

De Nachtzusters.Van De Nachtzusters is een nieuwe single verschenen met de titel Dr. Nico. Caldera Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

De Radio Mi Amigo Top vijftig.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Mi Amigo Top vijftig, uitgezonden 18-03-1978.Artiest: Tol Hansse.

Titel: Big city.

Notering: Nummer zesenveertig.

Party Captains.Van Party Captains is een nieuwe single verschenen met de titel Tijd voor een feestje. Eerder bracht het duo ondermeer Van top tot teen en Tante Mien uit. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Daalman.Van Daalman ligt een nieuwe EP in de (internet)winkels met de titel Daalman. Er staan zes nummers op het schijfje.De titels zijn Wolven, Onder de wolken, Zwaartekracht, Ogen open, Woorden en Vederlicht. Songboost Records heeft de cd geproduceerd.

Frans Duijts.Frans Duijts heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Waarom zou 't drinken een zonde zijn. Eerder bracht de zanger ondermeer Jij denkt maar dat je alles mag van mij, Huil niet om mij, De allerlaatste is van mij, Ga maar vast slapen en Ik mis je uit. Dino Music zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te vinden is in de diverse downloadshops.

Daantje.Daantje heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Als het doek eens zou vallen. U kent de zangeres ondermeer van Jij, Niet voor lief, Ga, Ik zie het in je ogen, Wanneer en Waarom. Black & Gold Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Sjaak Trekhaak & De Bumperklevers.Van Sjaak Trekhaak & De Bumperklevers ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Tup. tup, tup. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

Een Vlaamse Gouwe Ouwe.


Artiest: Bobby Prins.

Titel: Ik zeg je geen vaarwel.

Sabien Tiels.Van Sabien Tiels ligt er een nieuw duetten album in de (internet)winkels met de titel Mannelijk schoon. Er staan tien duetten op het schijfje waaronder Marcel de Groot met Is dit het nu, Stef Bos met De reis, Johan Verminnen met Zusje en broer, Nol Havens met Lief, Rocco Granata met Een beetje van jou en Hans de Booy met Nooit of nooit.

Floris van Loon.Floris van Loon heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Toen ik je zag hield je me vast en deed ik de deur dicht. Eerder bracht de zanger Mijn Oranje kampioen uit. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Zangeres Angel.Van Zangeres Angel is een nieuwe single te downloaden met de titel Rondje van mij. U kent de zangeres onder andere van de nummers Kerst met jou, Mijn leven is van mij, Jij bent van mij en Je zei alleen maar amore.

Erwin Hulzebosch.Van Erwin Hulzebosch is een nieuwe single verschenen met de titel Wat nou ALS... Tunecore Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

De Muziek Expres Top vijftien.

Top vijftien van: augustus 1959.

Een Nederlandstalige notering uit de Muziek Expres Top vijftien.Artiesten: The Fouryo's.

Titel: Zeg niet nee.

Notering: Nummer vier.

Bertie Lukano.Van Bertie Lukano is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik lig dwars. U kent de zanger onder andere van de nummers Een glaasje bier, De baby van Maxima en Scheuren.

Salim Seghers.Salim Seghers heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Ik wil weer gelukkig zijn. Eerder bracht de zanger onder andere Mijn dag kan niet meer stuk, Mijn hartediefje, Verlaat me nooit, Vaarwel, Samen leven, De tijd is nu voorbij en Net toen ik je nodig had uit. Zeven februari is het nummer te vinden in de diverse downloadshops.

Polonaise.Berk Music heeft deel dertien uit de serie Polonaise uitgebracht. Er staan vierenveertig artiesten op de cd waaronder Stef Ekkel & René Karst met Liever te dik in de kist, Snollebollekes met Springen nondeju, De Alpenzusjes met Bergje op bergje af, Lawineboys met Marianne, John de Bever met Daar in dat kleine café aan de haven, Alex met Ik schreeuw het van de daken, Tamara Tol met Allemaal naar de hemel, Havenzangers 2.0 met Dan gaan die handen hoog, Rob van Zelst met Haar naam was Hans en Jeroen van Zelst met Oh Michael van Gerwen.

Wesly Bronkhorst.Van Wesly Bronkhorst is een nieuwe single verschenen met de titel Jij moet nu goed zo met me doorgaan. Eerder bracht de zanger onder andere Kom maar bij mij, Vaya con Dios, De zon die schijnt, Ik zal er zijn en Ik hou niet meer van jou uit. WB Entertainment heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Alex.Alex heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Anita. Eerder bracht de zanger onder andere de nummers Een bossie rode rozen, Jij bent wie je bent, Dagdroom, Handen die handen, Gekkenhuis, Festival der liefde en De liefde uit. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort in de (web)winkels verkrijgbaar is.

René Karst.René Karst heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Supergavetijd (golddiggers remix versie). U kent de zanger ondermeer van de nummers Dansen op de tafel, Owww kastelein, Samen met jou, Kruipend door de supermarkt, Morgen wel, Stille wacht en Wat een feest. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Burdy.

 

Elf februari ligt er een nieuw verzamelalbum van Burdy in de (web)winkels met de titel 25 jaar hits. Enkele nummers die op de schijfjes staan zijn Als ik zeg, Daar zijn we vrienden voor, Dans met mij, De vissers van Zoltkamp, Elke nacht met jou, De zon schijnt, Ik hou van jou, Mijn zoon, Weekend, Mijn vriend vaarwel, Zomervriendin en Voor heel je leven.

Dj Bompa & de Mens.Van Dj Bompa & de Mens ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel We gaan 'm weer raken vandaag. Eerder bracht het duo onder andere de nummers Feestje hier feestje daar, Ay ay ay het dak eraf en Als Brabander ben ik geboren uit. De cd is geproduceerd door Berk Music.

Sander Kwarten.Sander Kwarten heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ik hou van jou. Eerder bracht de zanger ondermeer Dromen, Hart van steen, Blijf bij mij, Ik laat je nooit meer gaan en Verliefd uit. Cornelis Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

R.N.I. Troef twintig.Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef twintig uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top vijftig.Artiest: Vader Abraham.

Titel: Kinderogen.

Uitgezonden op: 01-12-1973.

Notering: Nummer veertien.

Henk Westbroek.Van Henk Westbroek is een nieuwe single verschenen met de titel Blauwe ogen. U kent de zanger onder andere van Zelfs je naam is mooi en Loods me door de storm. NRGY Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Bart Herman.Bart Herman heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Voor jou. U kent de zanger ondermeer van Cadeau voor mama, In mijn element, Een nieuwe hemel en Op dertien. Matador Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

100% liefdesliefdjes.Cloud 9 Music brengt zevenentwintig januari een nieuw album uit met de titel 100% liefdesliedjes. Enkele artiesten die op de schijfjes komen te staan zijn Glennis Grace, Ben Saunders, De Jazzpolitie, Abel, Leonie Meijer, Nick & Simon, Ruth Jacott, Claudia de Breij en Guus Meeuwis.

Johnny Gold.Van Johnny Gold ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Daar mot een biertje in. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Hajo hajo, Alles voor jou, Meisje zonder naam, Ik leef m'n leven, Samen zijn en We gaan roeien uit. Het schijfje is geproduceerd door VNC Music.

De nummer één uit de SterrenNL Top twintig.

 (week twee).

De nummer één uit de Sterren.NL Top twintig. Een selectie uit de hitlijst wordt uitgezonden op SterrenNL: vrijdag van 10.00u tot 12.00u.Artiesten: Diggy Dex & Paul de Munnik.

Titel: Laten we dansen.

Marianne Veenstra & Fries Wolma.Van Marianne Veenstra & Fries Wolma is een nieuwe single te downloaden met de titel Dodelijk verliefd! Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

Get Ready!Van Get Ready! is een nieuwe single te downloaden met de titel Feniks. U kent de groep onder andere van de nummers Sterrenregen, Iemand zoals jij, Vrij, Kom nu maar, Ga door, Zeemeermin, Diep, Vuur (diep in mij), Dromen en Samen.

Roy Geerts.Roy Geerts heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Ja als we gaan.. Eerder bracht de zanger ondermeer Wanneer komt die dag, Vrijgezel, Wat ben jij voor een vrouw, Feest medley en Heb jij zin in een feestje uit. AKMP Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Jan van Est.Van Jan van Est ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Jij laat me leven. U kent de zanger onder andere van de nummers Ik wil naar je kijken, Laat mij maar gaan, Het is zoals het is en Kleine jongen. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

De Radio Veronica Top veertig.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top veertig van week drie in 1972. Dus precies vijfenveertig jaar geleden.Artiest: Herman van Keeken.

Titel: Pappie loop toch niet zo snel.

Notering: Nummer negen.

Omhoog