''Het Nederlandse Lied''

Communities

ZeelandNet

''Het Nederlandse Lied''

607.341 bezoekers 93 leden Log in

Dananti.Van Dananti is een nieuwe single verschenen met de titel Deze nacht. DDAR Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Een duik in het hitverleden.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Noordzee Internationaal Top vijftig, uitgezonden 07-10-1972.Artiesten: Vader Abraham met zijn Goede Zonen, Jacques Herb en de Makkers.

Titel: Veronica 538.

Notering: Nummer twintig.

Johan Heeren.Johan Heeren heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Maria. Het tweede nummer is Blue brown eyed lady. JC Records zorgt ervoor dat het schijfje veertien september verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Julia Zahra.Van Julia Zahra is een nieuwe single verschenen met de titel Met mijn ogen open. Eerder bracht de zangeres Geen held uit. 8Ball Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Frans Bauer.Frans Bauer heeft een nieuw album opgenomen met de titel Geluk, Hoop & Liefde. Er staan viertien nummers op het schijfje waaronder De liefde komt de liefde gaat, Zeg maar niets, Bella Italia, Een beetje verliefd, Jij bent zo'n lekker ding, Ik ben kapot, Je moet genieten en Waarom. NRGY Music zorgt ervoor dat het schijfje zeven oktober verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

1974.1974, het jaar waarin Nederland tweede werd op het wk voetbal in Duitsland, de zeezenders Veronica, Noordzee en Atlantis hun uitzendingen moesten staken en er een half miljoen exemplaren werd verkocht van de lp Vroeger of later van Robert Long.Artiesten: Roek Williams met het groot koor van de Nederlandse platenhandel.

Titel: Veronica bedankt...en tot ziens!

Party Hits.Berk Music heeft deel zevenendertig uit de serie Party Hits op de markt gebracht. Enkele artiesten die op de schijfjes staan zijn ondermeer Gebroeders Ko met Kom maar in mijn kano, Jeroen van Zelst met Ja dat komt door jou, Snollebollekes met Daar gaat ze, Ferry de Lits met Tik tak, Peter Loree met Ja ja vanavond, Marco Kraats met Ruitenwisser, Dj Nelis met Wie denk jij wel wie ik ben en Cooldown Café met Het is een nacht.

Claude.Van Claude is een nieuwe single verschenen met de titel Bruine ogen huilen niet. Claude Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Tonny Magendans.Van Tonny Magendans is een nieuwe single verschenen met de titel Uit 1 miljoen ben jij. U kent de zanger ondermeer van de nummers Jij, Lopen naar de rijkdom en Vakantieliefde.

Radio Veronica Top 100 van het jaar 1973.Een Nederlandstalige notering van de best verkochte singles uit de Radio Veronica Top 100 van 1973.Artiest: Ben Cramer.

Titel: Veronica vrij.

Notering: Nummer achttien

Duo Remix.Duo Remix heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Wij met z'n twee. Eerdere cd's die het duo uitbracht zijn ondermeer Alles is anders en De glimlach van een kind. Binnenkort is het nummer te vinden in de diverse downloadshops.

De Esperando's.Van De Esperando's is een nieuwe single te downloaden met de titel De bierkratten polka. Eerder bracht het duo het nummer Ieder uur uit.

Polonaise Top 100.Er ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel Polonaise Top 100. Enkele artiesten die op de schijfjes staan zijn Stanneke & Dj Goldfinger met Polonaise, Gebroeders Ko met Schatje mag ik je foto, Havenzangers 2.0 met Countrydans 2.0, John de Bever met Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht, Jeroen van Zelst met Hef het glas, Lawineboys met Joost, Henkie met Lief klein konijntje, Het Feestteam met Stuiterbal, One Two Trio met Sjoe sjoe wa en Santa Rosa met Viva Hollandia. Berk Music heeft de cd geproduceerd.

1969.Negentiennegenenzestig is het jaar waarin Carlo Boszhard werd geboren, De Concorde zijn eerste vlucht maakte (negenentwintig minuten) en Tom & Dick een nummer één hadden met het nummer Bloody Mary.Artiest: Jan van Veen.

Titel: Veronica.

Johnny Bolk.Johnny Bolk heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Diesel adem. Eerder bracht de zanger ondermeer Duizend maal gewogen en Heidi uit. Binnenkort is het nummer te koop op de bekende downloadsites.

Zin in een feestje.Hit It! Music heeft deel twee uit de serie Zin in een feestje uitgebracht. Op het album staan twintig artiesten waaronder Dennis Jones met Het voelt zo (zo moet het blijven), Rudy de Wit met Kom en zing mee, Dirk Meeldijk met Leef jij maar raak, Marlous met Er komt een andere tijd, Duo Knotsgek met We gaan er tegenaan, Danny Robben met Een twee drie, Johnny van Veldhoven met Is dit liefde en Tygo Nendels met Alle vrouwen.

Kathleen.Van Kathleen ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Die roos. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Op een onbewoond eiland, Juffrouw, Vlinders, Hey chickie en Papillon. K1 Records heeft het schijfje geproduceerd.

Jouw Radio!Jouw Radio! is te ontvangen via internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.jouwradio.be.

Ron de Ridder.Ron de Ridder heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Jij laat mijn bloed weer stromen. Eerder bracht de zanger het album Mooie momenten uit. Zebra Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Luistertip!Elke vrijdag van 13.00u tot 15.00u is op PuurNL de PuurNL Top Twintig te beluisteren. De hitlijst wordt gepresenteerd door Rudy Evers. Voor meer informatie over het programma kunt u kijken op de website www.puurnl.fm.

De Vlaamse Ultra Top vijftig (week vierendertig)De hoogste binnenkomer uit de Vlaamse Ultra Top vijftig. De lijst kunt u beluisteren op zondag van 16.00u tot 18.00u op Radio 2 (www.radio2.be).Artiest: Gilles Simoens.

Titel: Wat een nacht.

Binnengekomen op: Nummer zesendertig.

Paul Severs & Dina Rodrigues.Van Paul Severs & Dina Rodrigues is een nieuwe single te downloaden met de titel Ik heb 'n oogje op jou. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

Gilles Simoens.Van Gilles Simoens is een nieuwe single te downloaden met de titel Wat een nacht. Het is het eerste nummer dat de zanger heeft uitgebracht.

De Hollandse Nieuwe (week vijfendertig).De Hollandse Nieuwe is elk uur te horen op RadioNL en te zien op TV Oranje.Naam: Gino Graus.

Titel: Hey Schat.

Gerson Main.Van Gerson Main ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel De slechtste singer-songwriter van Nederland. Er staan twaalf nummer op het schijfje waaronder Waarom leven wij niet in een folder, Schatje je stinkt, Net genoeg, Spreek, Deejay, Ons liedje en Nooit beseft. GM Entertainment heeft de cd geproduceerd.

PuurNL.PuurNL is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.puurnl.fm.

Django Wagner.Van Django Wagner ligt een nieuw album in de (web)winkels met de titel Emoties. Enkele nummers die op het schijfje staan zijn Ik ga 't wel proberen, Laat me lachen, Laat me nu alleen, Oh Milena, Bij jou krijg ik de kriebels, M'n meisje en Het is weer weekend.

Belinda Kinnaer.Van Belinda Kinnaer is een nieuwe single verschenen met de titel Uit mijn hart. U kent de zangeres van de nummers Laten gaan en Zeven oceanen. Holliwood Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Lisa Leman.Lisa Leman heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Losgeslagen vlinders. De cd is bij de optredens van de zangeres te koop. Binnenkort is het nummer ook verkrijgbaar bij iTunes.

Jan Smit.Jan Smit heeft een nieuw album opgenomen met de titel 20. Ook de laatste singles Als je d'r niet bij bent, De hoeken van de kamer, Welkom in m'n hart, Jij laat me niet slapen en het duet met Kim Lian Jij bent daar staan op het schijfje. VO Sound Records zorgt ervoor dat de cd twintig september verkrijgbaar is in de (internet)winkels.

Diggy Dex.Diggy Dex heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Jaar of 4. Eerder bracht de zanger onder andere Treur niet (ode aan het leven), Morgen komt het goed en een duet met Eva de Roovere Fantastiq toch uit. Universal Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

Sieneke.Van Sieneke ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Donkere dagen. U kent de zangeres ondermeer van de nummers Ik ben verliefd (sha-la-lie), Niemand heeft je ooit gezien, Blijf vannacht bij mij, Hé lekker ding, Lieg toch eens een beetje beter en Het gat van de deur. Berk Music heeft het schijfje geproduceerd.

Vangrail.Van Vangrail is een nieuwe single te downloaden met de titel Laat de muziek aan. Eerdere nummers die de groep uitbracht zijn ondermeer Wie heb jij bevrijd, Vroeg of laat, Alles en Naar de zee.

Harten 10.Harten 10 heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Een beetje bij mij. U kent het duo onder andere van de nummers Liefde maakt blind, Machtig mooi, Hou me vast, Dat was vroeger en Groen als gras. Binnenkort is de cd verkrijgbaar in de (internet)winkels.

Manon Stokman.Van Manon Stokman is een nieuwe single verschenen met de titel Als herboren. U kent de zangeres ondermeer van de cd's Het vale licht, Jong en vrij zijn en Ik ben betoverd door jouw lach. MB Productions heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

De Oranje Top dertig (week viifendertig).De Top drie van de Oranje Top dertig. Een selectie uit de Oranje Top dertig kunt u elke vrijdag beluisteren van 15.00u tot 18.00u via RadioNL (www.radionl.fm).Nummer één: Stef Ekkel & René Karst--Liever te dik in de kist...

Nummer twee: Wesley Klein--Waarom dans je niet met mij.

Nummer drie: John de Bever & Marianne Weber--Een echte vriend.

De Romantica's.Van De Romantica's is een nieuwe single te downloaden met de titel De pracht van Griekenland! Eerdere nummers die het duo heeft uitgebracht zijn ondermeer Klein lief kind, Reisje door Duitsland en Tranen heb ik vaak gehuild.

Stef Ekkel.Berk Music brengt zestien september een nieuw verzamelalbum op de markt van Stef Ekkel met de titel Best of. Enkele nummers die op de schijfjes staan zijn Op een terrasje, De zwerver van Amsterdam, Die Griekse melodie, Een koffer vol dromen, De woonboot, Waarheen waarvoor en het duet met René Karst Liever te dik in de kist.

Connery Small.Van Connery Small is een nieuwe single verschenen met de titel Verder met mijn leven. Eerder bracht de zanger ondermeer de nummers Stil in mij en Verder met mijn leven uit. Tip Top Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Een Vlaamse Gouwe Ouwe.

Artiest: Erik Marijsse.

Titel: Playa de Aro.

Uitgebracht in: 1975.

Aafke Romeijn & Sef.Aafke Romeijn & Sef hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel Alles went. Top Notch Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Boudewijn de Groot.Universal Records brengt op zestien september een verzamelalbum uit van Boudewijn de Groot met de titel Collected 1994-2016. Enkele nummers die op de schijfjes staan zijn Een meisje van zestien, Woningnood, Onder ons, Beneden alle peil, Het land van Maas en Waal, Jimmy, Tante Julia, Witte muur, De vondeling van Ameland, Berlijn, Achter de hemelpoort en Avond.

Peter Vellinga.Van Peter Vellinga ligt een nieuw album in de (internet)winkels met de titel De angere kant. Enkele titels die op het album staan zijn onder andere Nog Einmoal, Nachtmerrie, Idee-fixe en Wat mak 't oet. De nummers worden in het Limburgse dialect gezongen. Het schijfje is door Marista Records geproduceerd.

De Radio Mi Amigo Top vijftig.Een Nederlandstalige notering uit de Radio Mi Amigo Top vijftig, uitgezonden 08-10-1974.Artiesten: Mi Amigo Boys.

Titel: Mi Amigo.

Notering: Nummer zesendertig.

Ida de Nijs.Van Ida de Nijs is een nieuwe single te downloaden met de titel Als het golft. Eerder bracht de zangeres het nummer Schuilen uit.

Lieneke.Van Lieneke is een nieuwe single te downloaden met de titel De laatste keer. Eerdere nummers die de zangeres heeft uitgebracht zijn onder andere Wek me voordat je gaat, De nacht en Nachten vol romantiek.

Maikel Dokter.Maikel Dokter heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Achtste wereldwonder. Eerder bracht de zanger Maak nu geen licht uit. Nap Records zorgt ervoor dat het nummer binnenkort te koop is op de bekende downloadsites.

Drieëndertig toeren vinyl.

Artiesten: o.a. De Makkers, Corry en de Rekels en Duo X.

Titel: Veronica blijft (als u dat wilt).

Uitgebracht in: 1971.

Rudy Meyns.Van Rudy Meyns is een nieuwe single verschenen met de titel La dolce vita. U kent de zanger onder andere van de cd's Ik wil niet dat je mijn tranen ziet, Jij maakt me blij, Wanneer zie ik je weer en Een tevreden man. VS Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Gerjo.Van Gerjo ligt een nieuwe EP in de (web)winkels met de titel Anders dan anders. Er staan zes nummers op het schijfje. De titels zijn Het geluk was zo dichtbij, Kus me, Dromen liegen niet, Blijf bij mij, Jessica en Tranen van geluk. Deyoso Records heeft de cd geproduceerd.

Daisy Talens.Daisy Talens heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Een kind zonder moeder. Eerder bracht de zangeres Ik voel en zie uit. Sound & Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden is in de diverse downloadshops.

De Nederlandstalige Top vijftien van toen.Een notering uit de Nederlandstalige Top vijftien, uitgezonden 06-02-1976 op Radio Mi Amigo. Artiesten: De Mi Amigo Boys.

Titel: Amalia.

Notering: Nummer veertien.

De Meiden.Van De Meiden ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Wanneer je naar me kijkt. U kent het trio onder andere van de nummers Zomer, Kerstfeest en Weekend. Het schijfje is door Yellowcab Records geproduceerd.

Luistertip!Op RadioNL is elke werdag van 07.00u tot 09.00u Morgenstond te beluisteren. Het programma wordt gepresenteerd door Kevin Smit. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.radionl.fm.

Johnny Bolk.Johnny Bolk heeft een nieuw album opgenomen met de titel Convoi. Eerder bracht de zanger onder andere de singles Heidi en Duizend maal gewogen uit. Eind september is het schijfje verkrijgbaar in de (web)winkels.

VBRO Radio.VBRO Radio is te ontvangen via internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.vbro.be.

Sieneke.Sieneke heeft een nieuw album opgenomen met de titel De liefde die lacht... Er staan dertien nummers op de cd waaronder Donkere dagen, Het gat van de deur, Lieg toch eens een beetje beter, Niemand heeft je ooit gezien, En toen kwam jij, Oh mon amour en Rosalie. Berk Music zorgt ervoor dat het schijfje negen september verkrijgbaar is in de (web)winkels.

De hoogste binnenkomer in de Oranje Top dertig.

 (week vierendertig)).

De hoogste binnenkomer uit de Oranje Top dertig. Een selectie uit de lijst is elke vrijdag tussen 15.00u tot 18.00u te beluisteren op RadioNL.Artiest: Jannes.

Titel: Kom drink 't laatste glas met mij.

Binnengekomen op: Nummer vijfentwintig.

Danny Heden.Van Danny Heden ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Elke dans. U kent de zanger onder andere van de nummers Beschuitje, Een zomer lang, Ik wil jou en Jij bent het. Het schijfje is geproduceerd door Berk Music.

Radio Noordzee Internationaal Troef twintig.Radio Noordzee Internationaal zond van mei 1973 tot augustus 1974 de Troef twintig uit. De nummers die in deze lijst stonden waren kanshebbers voor de R.N.I. Top vijftig.Artiesten: Het Noordzee Koor.

Titel: Geef ons een kans.

Uitgezonden op: 05-05-1973.

Notering: Nummer negentien.

André Hazes jr.Van André Hazes ligt een nieuwe single in de (internet)winkels met de titel Hé ouwe. Eerdere nummers die de zanger heeft uitgebracht zijn onder andere Dat weet je, Mijn beste vriend, Ik leef mijn eigen leven, Leef, In het holst van de nacht, Niet voor lief en Wat is de waarheid. Het schijfje is geproduceerd door Dino Music.

RadioNL.RadioNL is te ontvangen via fm, dab+, kabel en internet. Voor meer informatie over het station kunt u kijken op de website www.radionl.fm.

Dario.Van Dario is een nieuwe single te downloaden met de titel Hoor dan! U kent de zanger ondermeer van de nummers Ik ook van jou, Dit is zo'n dag, Laat me leven zoals ik ben, Je hoeft me niet te zeggen en De clown.

Duo Knotsgek.Duo Knotsgek heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Onze Peter. U kent het duo onder andere van de cd's Zij is te mooi, Op de lange latten en Laat Oranje zich bewijzen. Hit It! Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Mick Harren.Van Mick Harren is een nieuwe single te downloaden met de titel Alle mooie dingen. Eerdere nummers die de zanger heeft uitgebracht zijn ondermeer Beter moeten weten, Word wakker Nederland, Zo verliefd op jou en Leef je droom.

Stad en Land.Stad en Land heeft een nieuwe single opgenomen met de titel Leef vandaag. Eerder bracht het trio de nummers Lieveling en Geloven uit. Dino Music zorgt ervoor dat het schijfje binnenkort in de (internet)winkels verkrijgbaar is.

Henk Wijngaard.Henk Wijngaard heeft een nieuw album opgenomen met de titel Hoe die zomer was een lading nieuwe hits. Er staan twaalf nummers op het schijfje waaronder Keer op keer, Koffie met een glimlach, Hoe de zomer was, Wendy, Liefde staat je goed, Café De Hemel, Ik weet wat ik wil en Zomerwind. Telstar Records zorgt ervoor dat de cd twee september verkrijgbaar is in de (web)winkels.

Dj Michelski & Party Dj W.Van Dj Michelski & Party Dj W is een nieuwe single te downloaden met de titel Zij die altijd lacht. Het is het eerste nummer dat het gelegenheidsduo heeft uitgebracht.

Theodoor.Theodoor heeft een nieuwe single uitgebracht met de titel Lach en geniet. Eerder bracht de zanger ondermeer Hé jij, Steeds maar meer, Dromen en Laat mij maar lekker zo uit. D-River Music heeft ervoor gezorgd dat het nummer te vinden in de diverse downloadshops.

Arjan.Van Arjan is een nieuwe single te downloaden met de titel Vanaf dat ogenblik. U kent de zanger ondermeer van de nummers Lena, Het is weer weekend, Hallo hallo, Blijf je dan bij mij en Lieveling.

Freek Slot.Van Freek Slot is een nieuwe single verschenen met de titel Van zee. Eerder bracht de zanger Daarom zijn we hier uit. Slot Records heeft ervoor gezorgd dat het nummer te koop is op de bekende downloadsites.

Radio 100%NL.Zestien september ligt er een nieuw album in de (web)winkels met de titel Radio 100%NL (10 jaar lang muziek van eigen bodem). Enkele artiesten die op de schijfjes komen te staan zijn Claudia de Breij met Mag ik dan bij jou, Van Dik Hout met Stil in mij, Kenny B met Parijs, Marco Borsato met Dochters, Nick & Simon met Pak maar m'n hand, Jan Smit met Als de morgen is gekomen, Guus Meeuwis met Dat komt door jou, 3JS met Geloven in het leven en De Dijk met Ik kan het niet alleen.

Herinnert u zich deze nog? (week vijfendertig).Een Nederlandstalige notering uit de Radio Veronica Top veertig van 1971. Dus precies vijfenveertig jaar geleden.Artiesten: Veronica Koor.

Titel: Veronica.

Notering: veertien.

Gerard Joling.Van Gerard Joling ligt een nieuwe single in de (web)winkels met de titel Liefje (single remix). U kent de zanger van de hits Lieveling, Ik proost met jou, Een vriend, Dan voel ik me beter, Ik leef mijn droom en Het is nog niet voorbij. NRGY Music heeft het schijfje geproduceerd.
Omhoog