De Familie van Nettie

Communities

ZeelandNet

De Familie van Nettie

Welkom op de community De Familie van Nettie!

82.772 bezoekers 20 leden Log in

Recepten uit de familie


 

spaghettini met een heerlijke romige saus

Benodigdheden (voor 2 personen):
- spaghettini
- 1 doosje surimi-sticks
- (ijs)garnalen
- ketchup
- room (1 klein flesje à 250 ml)
- groente naar keuze (bijv. prei, paprika en courgette)

de spaghettini koken. ondertussen de (gesneden) groenten bakken. als de groenten bijna gaar zijn, dan de zeevruchten erbij doen (eventueel een scheutje witte wijn er door doen). vervolgens een scheutje ketchup er op doen, vervolgens de room erbij. als de pasta gaar is, deze door de saus mengen. eet smakelijk!
voor de mensen die van pittig eten houden: met een klein beetje sambal erdoor is het net even wat pittiger (maar dat is logisch natuurlijk).

Inge 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Voor in de broodbakmachine: Pizzadeeg! Kijk in de gebruiksaanwijzing welk programma je moet hebben, of kneed zelf alles door elkaar en laat het 1,5 uur rijzen....

PIZZADEEG
Witte bloem 500 gram
Water 280 ml
Suiker 10 gram
Zout 10 gram
Gist 1 zakje
Olijfolie 10 gram
Knoflookpoeder en peterselie:
een beetje

Ik doe 3/4 van de gist er direct door, en het laatste restje pas als ik het het deeg uit de machine haal, dan wordt het deeg extra luchtig! Daarna doe je alles erop wat je lekker vindt, kwartiertje in de oven op 180* en SMULLEN MAAR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om de boerenkool stamppot net even wat lekkerder te maken????Doe er een gefruit uitje door heen. Zaaaaaaalig. ANITA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heerlijke champignonsoep:

250 g champignons, 30 g bakboter, 1 ui, 2 sjalotten, 40 g bloem, 15dl bouillon, 1 dl room.

Champ. in plakjes gaarstoven in beetje boter, fijngesneden ui en sjalot even aanfruiten, bestrooien met bloem en aanlengen met de hete bouillon. Even laten koken, gestoofde champ. toevoegen en evt. zout en peper erbij. Afwerken met eierdooier en room, versieren met peterselie.

Heeeeeeeeeerlijk!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Worteltaart met walnoten

10g bakboter, 4 worteltjes, 2 eieren, 20 g suiker, 4 cl olie, 125 g bloem, 50 g kokos, 1 eetlepel citroensap. (taart)

75 g poedersuiker, 0,5 dl sinaasappelsap, 40 g boter(glazuur), 100 g walnoten.

Oven op 190*, springvorm invetten. Worteltjes raspen. De suiker door de eieren kloppen, dan de olie erdoor kloppen, en dan de andere dingen voor de taart. Schep in de vorm en strijk glad.

Bakken in +/- 25 min. Laat afkoelen. Sinaasappelsap verwarmen, poedersuiker en boter erdoor, uitstrijken over de taart, dan de halve walnoten erop (wel even afpellen he Tim..) Het is bijna niet te geloven, maar het is ECHT lekker!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gepofte aardappel met sla en kip:

Ga naar de markt en koop gegrilde kip.warm deze in de daarvoor bestemde zak op in de magnetron.koop een zakje gemengde sla en giet hieruit wat van op je bord.warm een aardappel op in de magnetron en doe er wat kant en klare kruidenboter op. Dit is een feestmaaltijd hoor.

keukenprinses Anita

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lekkere Ragout

 

Braad kleine stukjes kipfilet aan samen met wat gehakt.Doe hier wat kippenbouillon bij en laat het sudderen tot de kip zacht is.Doe er dan een blikje kippenragout door en laat het warm worden.Eet smakelijk.

 

Wendy

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Bonenmix.

 

Bak spekreepjes, doe er gesneden champignons bij, dan wat bijna gaar gekookte sperzieboontjes, roeren, en...smullen maar. Heerlijk met gebakken aardappelschijfjes.

 

Karin

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Cake

200 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram boter

200 gram suiker

 

2 eieren

 

Voor de liefhebbers een zakje vanillesuiker erbij of wat citroensap.

 

een uur in de oven op 200 graden

 

(wel eerst alles mengen hoor...)

 

Gaat altijd goed. (bij mij)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Kant en klaarpizza van tim

 

...... opwarmen.... en klaar!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Heerlijke Cup a Soup

Kook water in een waterkoker. Doe het cup a soup zakje open en strooi het poeder in een mok. Doe het water in de mok als het gekookt is. even roeren en klaar. Robbert

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een recept voor mayonaise van Robbert

voor 4 personen:

1/2 cc zout
peper
2 cc mosterd
1 eigeel
1 cc witte wijnazijn
2 dl olie

Doe het zout, peper, de mosterd, het eigeel en de azijn in een kom. Kloppen totdat het dik is. Langzaam olie toevoegen daarbij continu flink blijven kloppen. Als de mayonnaise dik wordt deze al roerend in een warme pot schenken waar een beetje heet water in zit. Als je de mayonnaise te dik vindt kan je er nog een beetje heet water in doen. De soort olie bepaalt de smaak van het product. Je kan dus naar believen varieren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omhoog