ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Communities

ZeelandNet

ALLES OVER DIEREN verhuisd-> www.hetdierenrijk.nl

Deze site is verhuisd naar www.hetdierenrijk.nl

1.337.863 bezoekers 209 leden Log in

visotters


Alles Over Dieren is verhuisd naar een nieuwe site met het adres www.HetDierenRijk.nl

 

De informatie op deze pagina wordt niet meer geüpdate, de informatie op de nieuwe site daarentegen wordt dat wel en is uitgebreider. Daarnaast is het voorzien van schitterend beeldmateriaal en een overzichtelijkere lay-out. Ik raad u daarom aan om deze pagina op te zoeken op Het DierenRijk .nl

 

 

 

 

 

 

 

Visotters

Visotters behoren tot de familie van de marterachtigen. Ze zijn zeer goed aangepast aan het leven in het water. Net als de marter hebben deze otters een slanke lichaamsbouw, maar ze hebben ook een vlezige, gespierde staart waarmee ze zich in het water voortbewegen. De kortharige, dichte vacht houdt de huid droog, hij vormt een luchtlaag om het hele lichaam heen.

Visotters kunnen zich goed op het land bewegen. In het water zijn het uitstekende duikers en zwemmers die op vissen, kikkers en andere waterdieren jagen. Ook woelmuizen en watervogels staan op hun menu.

Visotters jagen overwegend `s nachts, de dag brengen ze door in hun holen die ze in de oever van de rivier gemaakt hebben. Otters zijn heel speelse dieren, vaak hoort het langs de oever naar beneden rollen bij het dagelijkse spel.

In het voorjaar worden na een draagtijd van ongeveer 60 dagen 2 tot 3 jongen geboren. In zuidelijke streken kunnen de vrouwtjes in ieder jaargetijde jongen krijgen.

De lengte van volwassen visotters kan erg verschillen, ze worden zo`n 50 tot 80 cm. lang en hun staart is ook nog eens 30 tot 50 cm. Ze behoren tot de bedreigde diersoorten, dit komt omdat vissers ze als concurrenten beschouwen bij de visvangst. Om deze reden worden nog steeds otters gedood.

Visotters leven solitair en zijn erg schuw. Ze komen voor in vele delen van Europa, Noord-Afrika en Azië.

(Foto: www.cosmic.org.uk)

Omhoog