autisme & co

Communities

ZeelandNet

autisme & co

Welkom op de community autisme & co!

334.886 bezoekers 112 leden Log in

02.2 boeken depressie


Wil je weten of je nou wel of niet depressief bent? Dan kun je nu een test doen op internet: 

 

Zelftest depressie

 

 

 

boekentip:

Kinderen met een depressie.

Auteur: Frank de Fever.

Dit boek geeft professionele opvoeders inzicht in het fenomeen van depressie bij kinderen. Het stelt ze in staat de depressie vroegtijdig te ontdekken en biedt heel concrete handvatten voor het handelen in het gezin, de klas en de leefgroep. De auteur vertrekt vanuit een orthopedagogisch model, dat praktische aanwijzingen aanreikt voor het doorbreken of doen verdwijnen van de stagneerende opvoedingssituatie. De bedoeling is het kind (weer) te doen floreren en gedijen.

ISBN: 9033446278.

Uitgever: Acco, Amersfoort

 

 

 

 

Depressie: gids voor familieleden

Auteur: Pim Cuijpers.

Depressies treffen niet alleen de mensen die er zelf aan lijden. Ook hun partners, kinderen, ouders en andere nauw betrokkenen ondervinden de negatieve gevolgen ervan. De depressie kan bij de familieleden leiden tot conflicten in de relatie, isolement en eenzaamheid, oververmoeidheid, overbelasting en overspanningheid. Het is beslist geen uitzondering als ook een familielid depressief wordt of andere ernstige psychische klachten krijgt.

Dit boek is een handleiding voor familieleden. Eerst en vooral biedt het veel informatie over depressie en beantwoordt het een breed scala van vragen. U leert het gedrag van uw depressieve familielid begrijpen en hoe u er het beste mee kunt omgaan.

ISBN: 9055741174.

Uitgeverij Intro, Baarn

 

 

 

 

Ik zie het weer zitten

Auteur: Pim Cuijpers en Huub Buijssen.

Omgaan met depressiviteit. Een doe-het-zelf cursus over omgaan met depressiviteit.

ISBN: 9065334424.

Uitgever: Teleac NOT

 

 

 

Depressies en angstgevoelens overwinnen

Auteur: Maria-E. Lange-Ernst

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met sombere stemmingen, angstgevoelens en depressies. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: slapeloosheid, neerslachtigheid, nervositeit, innerlijke onrust, schuldgevoel en concentratiestoornissen.

Dit boek helpt u de verschillende vormen van angst en depressies beter te begrijpen. Er worden verschillende therapieën besproken zoals een behandeling met medicijnen, psychotherapeutische behandelingen en natuurlijke geneesmiddelen.

Ook ondersteunende alternatieve methoden, zoals aromatherapie, acupunctuur, acupressuur en ontspanningstechnieken, komen aan bod.

isbn: 9024380898

uitgever: Deltas

 

 

 

Schrijf het van je af!

Auteur: Allison Price.

De auteur biedt een manier om problemen op te lossen door middel van een aantal schrijfopdrachten. Door middel van deze schrijfopdrachten kun je leren je eigen leven te analyseren, en met behulp van een effectief (en plezierig!) programma jezelf veranderen.

isbn: 9055016861

 

 

Omhoog