Astrologie Zeeland ....Horoscopen

Communities

ZeelandNet

Astrologie Zeeland ....Horoscopen

Leden en lezers welkom ...veel leesplezier ...!

458.476 bezoekers 225 leden Log in

Dr.Jan Zeldenrustartikel Nico van den Bos © 26 juli 2008
Horoscoop en Biografie
Dr.Jan Zeldenrust.....Patholoog Anatoom
5 april 1907 ...05.00 uur te Groningen

 De beroemde Dr.Jan Zeldenrust ( Patholoog Anatoom )

Tijdens een gesprek ( Nico )met een client, kwamen we aan de praat over zijn werk bij de Politiedienst ...waar hij als rechercheur heeft gewerkt op de afdeling moordzaken.Tijdens zijn werk heeft hij dus met vele moordzaken te maken gehad...waaronder heel bekende zaken uit de kranten.Zo vertelde hij aan mij over het kontakt met Dr.Zeldenrust...de beroemde Patholoog Anatoom..die alle secties verrichtte bij moordzaken.Zijn naam kwam dan ook herhaaldelijk in het nieuws.....Dr Zeldenrust verricht sectie ! Zo had hij geregeld kontakt met Dr.Jan Zeldenrust...en heeft ook menigmaal secties bijgewoond....een niet zo begeerd baantje lijkt me.

Hij vertelde mij ook dat Dr.Zeldenrust harstikke doof was...en dat er vaak geschreeuwd werd om elkaar te verstaan, hij heeft ook wel aans aan Zeldenrust gevraagd of die daar geen moeite mee had met zijn doofheid....toch deze zei dan laconiek...dat hij zo lekker rustig kon werken...zonder dat hij lastig werd gevallen tijdens zijn onderzoek.Alhoewel hij deze doofheid ook maskeerde.Deze informatie zullen weinig mensen weten..dus interessant voor zijn horoscoop.

Natuurlijk wilde ik direkt de horoscoop van Dr.Jan Zeldenrust eens gaan maken...
Want ik was toch wel nieuwsgierig geworden....en z
ou je zijn  doofheid ook in de horoscoop kunnen aantonen ?Dat hij secties verrichtte...dus het snijden in dode personen....moet je ook in de horoscoop kunnen aflezen...het lijkt me dat de planeet Mars  ..hier de hoofdrol zal spelen.

Je vind dan ook sterke Mars aspekten ...o.a. bij chirurgen - militairen en slagers....dus kortgezegd het werken met scherpe voorwerpen etc..... Maar eerst nog een korte biografie.

In de begintijd ( 1948 )deed Zeldenrust alle Gerechtelijke Lijkschouwingen helemaal alleen, later met een laborant.
   

Vooral bij forensisch onderzoek wordt vaak gebruik gemaakt van de diensten van een patholoog-anatoom, dat wil zeggen een arts of chirurg die zich gespecialiseerd heeft op het achterhalen van de doodsoorzaak en dus analyse van afwijkingen (zoals ziektes) van het menselijk lichaam.

De beroemdste patholoog-anatoom van Nederland was ongetwijfeld dr. Jan Zeldenrust, de eerste directeur van het Gerechtelijk Geneeskundig Laboratorium, inmiddels opgegaan in het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

In Nederland is het NFI vaak betrokken bij onderzoek van stoffelijke overschotten. Meestal vindt dit plaats als onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek en dan is geen toestemming nodig van de familie. De patholoog werkt volgens een strikt protocol en doet dat zo snel mogelijk om rouwrituelen niet onnodig veel te verstoren.

Het onderzoek vindt volgens een vast omschreven set van handelingen plaats, waarbij het protocol voorkomt dat de patholoog-anatoom iets over het hoofd ziet. De bevindingen worden nauwkeurig vastgelegd en zo nodig worden foto's gemaakt om andere deskundigen te consulteren. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat iemand een klap krijgt en daarna toch overlijdt aan de gevolgen van een beroerte.

Eerst wordt de dode uitwendig onderzocht en daarna volgen inwendig onderzoek en zo nodig nog een röntgenfoto. Dit laatste is dikwijls het geval bij steekpartijen en altijd bij overledenen door schotwonden. Kogels of achtergebleven mespunten helpen bij de bewijsvoering. Het NFI, voorheen het Gerechtelijk Laboratorium geheten, beschikt hiervoor over eigen apparatuur.

In de eerste plaats is forensisch onderzoek bedoeld om zaken naar voren te brengen, waar niemand aan denkt. Het aantonen van de doodsoorzaak is uiteraard belangrijk, maar evenzeer is het belangrijk uit te sluiten wat géén rol gespeeld heeft bij het overlijden.

De pathologen van het NFI leveren informatie ten behoeve van politie en justitie, maar de rechter beslist uiteindelijk wie verantwoordelijk is.


 

Ik had het u al gezegd...bekijk de planeet Mars in de horoscoop van Dr.Jan Zeldenrust...deze staat conjunct op het MC ( Steenbok )er wordt een oppositie gemaakt naar Jupiter  en Neptunus
Hier wordt dus aangegeven het zelfbewust handelen met doelgerichtheid....zeer juist lijkt me als je de doodsoorzaak moet vinden bij een moordzaak...er wordt gewerkt met kreativiteit...hij had een hekel aan voorschriften van hoger geplaatsten.Dus een man die wel eens dwars kon liggen, als je het niet met hem eens was.

Zijn doofheid is het aspekt Mars / Neptunus ( infektieziekte )geeft ook zwakte aan.
Maan  opposiet Neptunus  geeft ook een oogkwaal aan.De heer van de ascendant Vissen is ook Neptunus

Zijn bijzondere beroep wordt aangegeven door Venus driehoek Neptunus
ook zal hij niet veel thuis zijn geweest...maar altijd onderweg.Begrijpelijk want er waren wel honderden zaken per jaar, waarbij hij werd gevraagd onderzoek te doen.
Zie ook de Zon  vierkant Maan  conjunct Uranus ..hij was een voorloper...een vernieuwer in zijn beroep.Met zijn vooruitstrevende geest was hij een hervormer.
En heeft een aantal technieken ontwikkeld tijdens sekties.

Dat hij met zoveel gruwelijke zaken te maken had en en vaak met ontbinding van lijken...deed hem niet veel.Zo is Dr.Zeldenrust ( in zijn 30 jarige praktijk als Patholoog Anatoom ) praktisch bij alle moordzaken die in Nederland werden gepleegd betrokken geweest.Zie ook het sextiel aspekt tussen Venus  en Mars ...wat een grote  hartstocht aan zijn beroep heeft gegeven...dus het werk ging voor alles.

De grootste bevestiging over zijn beroep als Patholoog Anatoom vind je in het aspekt:
het gespiegelde MC staat exact conjunct op de radix planeet Mars

In 1985 ging hij op 78 jarige leeftijd met pensioen.
Jan Zeldenrust is overleden op 83 jarige leeftijd  ( 5 juni 1990)

 

 

Omhoog