Astrologie Zeeland ....Horoscopen

Communities

ZeelandNet

Astrologie Zeeland ....Horoscopen

Leden en lezers welkom ...veel leesplezier ...!

458.543 bezoekers 225 leden Log in

Rita Verdonk


            
                                          artikel Nico van den Bos © september 2007

Drs. Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk 18 oktober 1955
geboren te Utrecht om 08.45 uur
Deze geboortetijd 08.45 uur is door Nico van den Bos berekend en gecorrigeerd...zie horoscoop.
Alle andere tijden op internet zijn om 12.00 uur in de middag.


 Trots op Nederland presenteert logo

( Oprichtingsdatum TON....17 oktober 2007 om 14.09 te Den Haag...in de wandelgangen van de 2e kamer)

(Presentatie Officieel......Donderdag 3 april 2007 om 21.30 te Amsterdam )

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe politieke beweging van Rita Verdonk, Trots op Nederland (TON), heeft sinds 1 februari 2008 een logo. Dat heeft de beweging zondag bekendgemaakt.

Het logo is ontworpen door het bureau Mangrove uit Rotterdam. Het is een schild met daarin de kleuren rood, wit, blauw en oranje en de tekst ‘trots op Nl‘.

Volgens een woordvoerder is het geen toeval dat het logo sterk doet denken aan de logo‘s van voetbalclubs. ,,Wanneer zijn we trots op Nederland? Als we met z‘n allen naar het Nederlands elftal kijken. Daarom is dit mijn logo‘‘, aldus Verdonk. ,,Het symboliseert samenwerking en teamspirit.‘‘

03.02.08 17:55 ANP
Lees meer in Nieuws Astro Zeeland: Trots op Nederland...... 
Horoscoop Rita Verdonk

Rita Verdonk uit Nederlandse VVD-fractie gezet
Gepubliceerd: 13:20 ....13 september 2007


Rita Verdonk, na het besluit van VVD-leider Mark Rutte haar uit de fractie te zetten.  (Foto Roel Rozenburg)

Rita 

Gepubliceerd: 13:20 ....13 september 2007

Rutte en Verdonk 
Rita Verdonk is uit de Tweede Kamerfractie van de VVD gezet. De partij kwam donderdag bijeen om zich te beraden op haar jongste uitspraken tijdens een besloten bijeenkomst in Utrecht deze week. Verdonk gaat zich de komende 24 uur beraden op de vraag of ze doorgaat als eenmansfractie of de Kamer verlaat.

Aanleiding zijn de jongste uitspraken van Verdonk over de koers van haar partij. De VVD heeft de 'bal' verloren aan de PVV van Geert Wilders, zei ze volgens De Telegraaf deze week in een toespraak tijdens een besloten diner in Utrecht. De VVD is onzichtbaar in het vreemdelingendebat en daar moeten we wat aan doen, werd de oud-minister voor Vreemdelingenzaken geciteerd. 

Fractievoorzitter Mark Rutte zei tijdens een persconferentie na afloop van het beraad dat het te vaak is voorgekomen dat Verdonk dingen doet die de partij schade berokkenen. Het vertrouwen is geschaad. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen. Als zij besluit haar zetel toch te willen houden, dan heb ik het mandaat van de fractie haar uit de partij te zetten.

Verdonk zei teleurgesteld te zijn. Als je eruit wordt gezet is dat altijd een teleurstelling. Het is nog onzeker of Verdonk in de Tweede Kamer blijft. Daarover ga ik me in de komende 24 uur beraden. De beslissing is genomen bij meerderheid in de fractie.
Sommige collega's steunden Verdonk, zei ze.
                       
Sinds de soms controversiële Verdonk de strijd om het lijsttrekkerschap binnen de liberale VVD verloor van Mark Rutte en geen minister meer is, treedt ze nog regelmatig op de voorgrond met uitspraken over het beleid van de VVD en dat van fractieleider Rutte.

Woensdag had Verdonk weer kritiek geuit op haar partij. Nederlandse kranten citeerden donderdag uit een toespraak die Verdonk in besloten kring had gehouden en waarin ze kritiek zou hebben geuit op de koers van de VLD, die bij de jongste parlementsverkiezingen klappen heeft gekregen na haar regeringsdeelname.

Voor Rutte was daarmee de maat vol, zo maakte zijn partij donderdag bekend. De gewraakte uitspraken van Verdonk hadden betrekking op het vreemdelingenbeleid. De VVD is onzichtbaar in het vreemdelingendebat en daar moeten we wat aan doen, aldus Verdonk, die door haar partij nochtans gevraagd was geen uitspraken meer te doen over het vreemdelingenbeleid.

 

Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie (Justitie)
Na het behalen van het diploma Atheneum aan het Niels Stensencollege te Utrecht studeerde zij sociologie (specialisatie organisatiesociologie en criminologie) aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (doctoraal examen 1983).Mevrouw Verdonk was daarna tot 1996 werkzaam bij het ministerie van Justitie. Tot 1984  was zij directiestagiair bij de Directie Gevangeniswezen. Zij was tot 1988 adjunct-directeur van het Huis van Bewaring te Scheveningen en aansluitend plaatsvervangend directeur van de  Penitentaire Inrichtingen  'De Schie' te Rotterdam. Van 1992 tot 1996 vervulde zij diverse managementfuncties op het ministerie van Justitie zowel bij de directie Gevangeniswezen als
bij de Justitiële Jeugd- en TBS-inrichtingen.Mevrouw Verdonk was daarna tot 1999 directeur Staatsveiligheid bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Tot 2002 was zij werkzaam als senior manager/directeur bij KPMG, en tot 2003 als directeur bij ATOS KPMG Consulting.Mevrouw drs. M.C.F. Verdonk werd op 27 mei 2003 benoemd tot minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het Tweede Kabinet-Balkenende. Sinds 7 juli 2006 is Verdonk minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie in het Derde Kabinet-Balkenende. Zij is lid van de VVD.

 Verdonk is in die periode betrokken bij een felle machtsstrijd om het lijsttrekkerschap binnen de VVD, die uiteindelijk wordt gewonnen door Mark Rutte. Na de verkiezingen blijkt dat Verdonk 620.555 voorkeurstemmen heeft gekregen, 67.355 meer dan Rutte. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis heeft een lijsttrekker niet de meeste stemmen van de lijst. Opnieuw komt ze in botsing met Rutte, maar weer krijgt ze niet haar zin. Een commissie de de zeer povere resultaten van de VVD bij de Tweede Kamer-verkiezingen moet analyseren, constateert dat de VVD niet is gebaat bij ‘soloartiesten’ zoals Verdonk

Vervolg: na het uitzetten Rita uit de parij VVD:

Meerderheid VVD-kiezers wil af van Rutte
HILVERSUM - Een meerderheid van de VVD-kiezers (59 procent) vindt dat VVD-fractievoorzitter Mark Rutte moet vertrekken. Ongeveer 52 procent is het niet eens met het besluit van de fractie om Rita Verdonk eruit te zetten. Dat bleek donderdagavond uit een peiling van Maurice de Hond voor het televisieprogramma Netwerk.

Een nipte meerderheid (52 procent) van de achterban hoopt dat andere VVD-Tweede Kamerleden uit de fractie stappen om vervolgens deel uit te maken van een mogelijke groep-Verdonk. Die zou op veel steun kunnen rekenen. Iets meer dan de helft (51 procent) van de VVD-stemmers acht de kans groot of is er vrijwel zeker van dat ze bij de volgende verkiezingen op Verdonk zullen stemmen. (ANP)

Rita Verdonk alleen verder in Tweede Kamer Uitgegeven op maandag 17 september 2007 om 15:21:08, bijgewerkt om 18:18:16

(Novum) - Rita Verdonk blijft in de Tweede Kamer als eenmansfractie, maar richt nog geen nieuwe partij op. Dat heeft haar woordvoerder Ed Sinke maandag laten weten. Ze is van plan lid van de VVD te blijven. In verschillende actualiteitenprogramma's zal de oud-minister haar besluit maandagavond toelichten. Vrijdag werd Verdonk uit de VVD-fractie gezet.

Rita Verdonk moet VVD parij verlaten

Rotterdam, 18 sept. VVD-leider Mark Rutte vindt dat Rita Verdonk de partij moet verlaten, nu ze haar zetel niet wil opgeven en als eenmansfractie verder gaat. In de Kamer zal Verdonk waarschijnlijk door het leven moeten als 'Lid Verdonk'.

Rita Verdonk blijft lid van de VVD. Als lid-Verdonk wil zij in de Tweede Kamer blijven. Als de partij haar tenminste niet royeert.

De aankondiging van Rita Verdonk dat ze lid wil blijven van de VVD, terwijl ze een eigen, afgesplitste zetel in de Tweede Kamer handhaaft, is knarsetandend ontvangen in de top van de VVD.

Consequent is Verdonk wel: tijdens haar slepende strijd met Mark Rutte om het leiderschap dreigde ze op geen enkel moment met haar aanhang de VVD de rug toe te keren. Nu ze uit de Tweede Kamerfractie is verwijderd zet ze die lijn gewoon door. Het blijft haar VVD, betoogde ze gisteravond toen ze in het televisieprogramma Netwerk bekend maakte dat ze buiten de fractie doorgaat in het parlement. „Ik heb nog steeds heel veel hart voor die partij.”

Haar doel is duidelijk. Als partijlid kan ze zich op een later moment terugvechten, richting leiderschap van de liberalen. Dat ziet de gevestigde partijtop natuurlijk niet zitten, nu juist op het roerige congres in Veldhoven werd besloten deze lastpak van de fractie overboord te zetten.

Kamerlid Verdonk wil uiterlijk eind volgend jaar beslissen of ze een eigen partij opricht. De VVD-politica heeft dat gezegd in het televisieprogramma Pauw en Witteman. 

Gisteren maakte ze al bekend dat ze VVD-lid wil blijven en ook lid van de Tweede Kamer. De leden van de VVD willen dat ik voor de partij behouden blijf, daar kom ik aan tegemoet, aldus Verdonk. Dat zou betekenen dat er in de Kamer twee VVD-fracties komen. Fractieleider Mark Rutte vindt dat onwerkbaar, maar het VVD-hoofdbestuur moet daar officieel een besluit over nemen.  

16 okt 2007, 14:32

Verdonk geeft snel uitsluitsel eigen partij DEN HAAG - Rita Verdonk maakt op heel korte termijn bekend of ze een eigen partij opricht. Dat zei ze dinsdag in de wandelgangen van de Tweede Kamer, waar ze werd opgewacht door veel journalisten.Verdonk wilde verder nog weinig zeggen over haar toekomstplannen. „Maar het is zeker dat ik in de politiek blijf”, zei ze. Verdonk zegde maandagavond haar lidmaatschap van de VVD op nadat het hoofdbestuur van de partij haar had opgedragen te kiezen tussen haar Kamerzetel en het lidmaatschap van de VVD.

 

 

De Horoscoop van Rita Verdonk

gecorigeerde geboortetijd:
In een interview op TV heeft Rita Verdonk verteld dat zij een weegschaal is met ascendant Schorpioen.
Rita Verdonk had al een bijnaam gekregen : IJzeren Rita, gezien haar doortastend optreden als Minister.
Met deze gegevens ben ik haar horoscoop gaan corrigeren...met correctie progresief MC kwam ik uit op 08.45 uur.
Gezien alle nieuwsfeiten geloof ik dat de tijd redelijk goed is gecorrgeerd.

 

De ascendant schorpioen van Rita Verdonk :Saturnusstaat....hetzelfde als bij..lees meer...>..... Margaret Thatcher ....Haar bijnaam de ijzeren dame dankt zij aan haar energieke optreden. tevens omdat zij bepaalde noodzakelijke maatregelen, desnoods met geweld kon doordrijven. Ze had verder een ongebreidelde strijdlust, was onverslijtbaar en onbuigzaam in haar optreden.De ascendant geeft het optreden naar buiten aan, hoe kom je over en hoe ziet de ander jou ??
Heer ascendant Pluto staat in leeuw ( heer1 in 10 ) conjunct MC en  Jupiter( machtshonger )
Hier wordt door  aangegeven grote concentratie, een bepaalde methodiek volgen, serieus overkomen, ook is er een bepaalde soberheid aanwezig. Onder geen enkele voorwaarde van haar ingenomen standpunten afwijken.De Maan inschorpioen ( heer 9 in 1 ) plannen en idealen ....geeft aan de houding tegen de anderen. Rita heeft een extreem gevoelsleven, en heeft gauw last van een gekwetste trots, die zo af en toe heftig emotioneel uitbarsten.De progressieve Mercurius die conjunct staat met de radix node , ( 13 december 2006 ) hier wordt aangegeven dat Rita zich ongeliefd heeft gemaakt in de Tweede Kamer, er is dus een kontaktstoornis.Is er nog een mogelijkheid tot gedachtenuitwisseling ? Dus er komt een tussenoplossing.en zal een andere minister een gedeelte van de portefeuille overnemen.

 


Woensdag 13 december 2006: Kamer keurt beleid Rita Verdonk af.
Rita Verdonk verlaat hier de 2e kamer, na de motie van afkeuring tegen haar.Vannacht nam de nieuw verkozen Tweede Kamer met 75 tegen 72 stemmen de motie van afkeuring tegen Verdonk aan.De motie kreeg de steun van de SP, GroenLinks, de ChristenUnie, D66 en de Partij voor de Dieren.Een motie van afkeuring is niet hetzelfde als een motie van wantrouwen. Bij een motie van wantrouwen wordt het vertrouwen in een minister helemaal opgezegd, bij een motie van afkeuring gaat het om een deel van het beleid.In dit geval keurt de Kamer het asielbeleid van Verdonk af.
Op dat moment stond Saturnus transit exact op het radix MC 25.07 graden in het teken leeuw.
Hier wordt dus een geremde ontwikkeling aangegeven.

Per 14 december 2006 is Verdonk minister voor Integratie, Jeugdbescherming, Preventie en Reclassering. Zij is lid van de VVD. Het verwisselen van haar portefeuille heeft grote invloed op haar zenuwstelsel, er is ook een gebrek aan tederheid (takt )

                       ****
In de horoscoop van Rita Verdonk zien we op 13 september, het moment..dat zij uit de VVD fraktie wordt gezet.
Bekijk het progressieve MC ( de maatschappelijke ontwikkeling ) deze staat conjunct met de progressieve Maan
Hier wordt dus het eigen wezen aangegeven, op dat moment was zij sterk beinvloedbaar en veranderlijk....een bezield karakter.Zij maakt gebruik van anderen.
De bejegening ten opzichte van anderen wordt aangegeven door de pr. Zon  exact pr.ascendant in het teken

Ze wil absoluut erkenning verschaffen, ook gezien haar meerderheid van stemmen tijdens de verkiezingen, er is een sterke behoefte aan eerbetoon.De mannen uit de naaste omgeving ( VVD )zullen haar steunen en er zal dan ook een scheuring ontstaan in de VVD fraktie.

Verder zien we de progressieve Mercurius conjunct met de radix node  in het teken boogschutter.
Dit geeft exact aan ...de bedenktijd van 24 uur...een mogelijkheid van gedachtenuitwisseling en gemeenschappelijke plannen.Zij zal proberen alle zeilen bij te zetten en zoveel mogelijk mensen achter haar te krijgen.
Dus dat Rita Verdonk verder gaat in de politiek, met een eenmansfraktie.Met deze stap zal zij een grote meerderheid achter zich krijgen.

Mars staat 13 september 2007 ....progressief 6.06 schorpioen, conjunct radix venus .Rita is zeer prikkelbaar.
Er is een enorme hartstocht betreffende leiderschap.
In de klassieke astrologie heeft de planeet Mars te maken met energie -daadkracht-wilskracht......Mars = Ijzer
Venus ..de Dame.( verbinding )Twee inhouden komen samen  en dit maakt Ijzeren Rita.

Als op 15 september 2007 de progressieve .....met de radix Ascendant een conjunktie maakt ............
Rita Verdonk zal toeslaan in deze politieke en wispelturige situatie en haar voordeel hier uit halen.In de politiek zal dit een aardig spektakel geven...en een enorme opschudding in Nederland veroorzaken.Waarschijnlijk met een lachende Rita, die exact zal bereiken waar ze al een tijd mee bezig was, namelijk haar eigen partij.

Drs. Maria Cornelia Frederika (Rita) Verdonk 18 oktober 1955
geboren te Utrecht om 08.45 uur

RADIX                                     Datum   : 18-10-1955
                                          GMT     : 07:45:00
                                          St.Tijd : 09:49:34
                                          RAMC    : 147.390598086251
                                          Jul.day : 2435398.822916
Geografische breedte  52°06'00 Noord     Vertex  :  0°00'00 Ar
-----,,----- lengte    5°07'00 Oost      East pt.: 29°35'23 Sc

      LENGTE       RH     DECLINATIE      BREEDTE   SP.PUNTEN

AS    9°57'17 Sc   1        14.48 Z       - - -    20°02'43 Le
MC   25°06'39 Le  10        13.09 N       - - -     4°53'21 Ta

Placidus HUIZEN

11   27°36'15 Vi  11         0.57 N       - - -     2°23'45 Ar
12   21°41'42 Li  12         8.27 Z       - - -     8°18'18 Pi
2     8°34'46 Sg   2        21.44 Z       - - -    21°25'14 Cp
3    15°20'04 Cp   3        22.34 Z       - - -    14°39'56 Sg


Zn   24°09'25 Li  12         9.22 Z      + 0.00     5°50'35 Ge
Mn   22°46'17 Sc   1        20.37 Z      - 2.14     7°13'43 Pi
Me R 15°01'02 Li  11         6.03 Z      - 0.09    14°58'58 Aq
Ve    6°36'57 Sc  12        13.12 Z      + 0.34    23°23'03 Sc
Ma    3°07'02 Li  11         0.18 Z      + 1.02    26°52'58 Li
Ju   26°09'25 Le  10        13.29 N      + 0.43     3°50'35 Ar
Sa   20°20'44 Sc   1        15.55 Z      + 1.59     9°39'16 Pi
Ur    2°07'23 Le   9        20.13 N      + 0.33    27°52'37 Le
Ne   27°50'35 Li  12         9.09 Z      + 1.40     2°09'25 Le
Pl   28°09'14 Le  10        21.49 N      +10.22     1°50'46 Aq
No   20°02'43 Sg   2        23.04 Z      + 0.00     9°57'17 Cn
dp    8°34'08 Sg   1        21.44 Z      + 0.00    21°25'52 Ta


Spiegelpunten blijken in de horoscoop net zo feitelijk uit te werken .....
als de ‘normale’ radixfactoren. 

Een belangrijk spiegelpunt wat ik u niet wil onthouden .....Uranus gespiegeld = 27°52'37
Deze staat exact conjunct op de radix Pluto 28°09'14

Dit betekent voor Rita Verdonk transformatie: afbraak van het oude en opbouw van het nieuwe.Ze is ook revolutionair.
Ze wil perse vernieuwingen nastreven, met een zekere waaghalzerij, Rita beschikt over een buitengewone scheppingskracht.
Ze is dus een echte pionier en hervormer.Wanneer ze dus in de kamer komt als Lid Verdonk zullen er weer vele moties worden ingediend met de bedoeling vernieuwingen en besluiten ook werkelijk uit te voeren.

 

 

Omhoog