Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

290.705 bezoekers 65 leden Log in

*De nieuwere kaarten


Dit zijn de kaarten die zijn verhuisd van de startpagina naar dit stukje op mijn community om ruimte te maken voor de nieuwste kaarten. Al mijn oudere kaarten staan in het fotoalbum* en al mijn kerstkaarten in albums bij PictureTrail* Bij mijn kerstkaarten kan ik nog een uitgebreide omschrijving kwijt, maar in het fotoalbum moet ik die i.v.m. de toegestane schrijfruimte daar het zo beknopt mogelijk neerzetten wat ik zelf wel jammer vind omdat ik vaak lees in mailtjes en in het gastenboek dat mijn bezoekers de beschrijvingen wel handig vinden.
Soms zul je bij de beschrijving een cartridge met een nummer aantreffen. Deze cartridges horen bij de Cricut waarmee ik dan iets heb gesneden voor de kaart die er staat. Alle cartridges* die ik heb staan in op een Cricut pagina met daaronder de nummers.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

0340%20babykaart%20meisje.jpg?1508160051 0341%20babykaart%20jongen.jpg?1508160072
Voor beide kaarten heb ik dezelfde embossingmal gebruikt op een roze en een blauwe opdekkaart. Een felicitatie voor de ouders van de nieuw geboren baby. Deze embossingmal heb ik al vaker gebruikt maar hij blijft leuk. Ook heb ik nu overal strassteentjes geplakt. Blauwe voor de jongskaart, roze voor de meisjeskaart. Het geeft een leuk effect. Voor deze twee kaartjes heb ik plaatjes van Eline Pellinkhof geknipt en op een kader geplakt gesneden met een mal van Marianne design CR1240. De embossingkaarten, na het draaien door de cuttlebug met de mal, eerst op maat gesneden en daarna de stansjes en de plaatjes opgeplakt. Een stempel ook van Eline Pellinkhof maakt de kaart af. De teksten van dit stempelvel vind ik heel schattig. Eenvoudige kaarten maar toch leuk.


Onze jongste kleindochter is afgezwommen en geslaagd voor haar zwemdiploma A. Omdat ze tegenwoordig zoveel moeten kunnen is dit zeker een kaartje waard. Een scrapkaartje is het geworden met een kikkertje van Eline Pellinkhof. Deze plaatjes zijn geweldig als opkikkerkaart, maar de kikkers in badpak en zwembroek die op dit knipvel staan lenen zich ook prima voor een afzwemkaart. Een gebroken witte kaart 14,9x10,5 cm gerild en dubbelgevouwen. Daarop een stukje scrappapier ooit gekocht bij Action. Een restje blokjeskarton uit dezelfde winkel en een snijmal van Lin & Lene nr. 1201-0002, voor zowel het rondje uit rood karton en het maatje kleiner uit groen karton voor het tekstrondje. Dit tekstrondje heb ik op Printerest gevonden samen het diploma B en C dus dat komt nog eens goed van pas. Eerst de tekst geprint op het karton en daarna met het malletje uitgesneden. De blaadjes uit een stukje geel schaduwkarton gesneden en de nerfjes met inkt bewerkt is een creatable van MD LR0131. Het kikkertje geknipt en 3d opgewerkt met kit. De kaart en het hartjes scrappapier was nieuw karton het andere karton waren restjes. Zo heb ik met weinig materialen een leuke kaart gemaakt.


Nog een keertje de varkentjesmal. Ditmaal voor de jongste kleindochter die 6 jaar wordt. Of ze ook een verjaardagskaart met varkentjes mocht was haar vraag. Het liefst net zo een als haar nichtje die ook op deze pagina staat. Maar twee dezelfde kaarten daar begint oma niet aan. Dit idee kwam ook op internet voorbij. Ik vond het gelijk leuk, een varkentje in een mand en dan mijn eigen draai er aan geven. De achtergrond is een scrappapiertje met bloemen en daar heb ik het stempel met de schuttingplanken op losgelaten van Marianne design de CS0943 Wood met rozerode stempelinkt. Het zal wel aan mij liggen maar ik vond het stempel niet duidelijk afgedrukt. Maar eenmaal op maat gesneden zag het er toch best leuk uit. De gebruikte snijmallen zijn van MD en van Noor design. COL1402 voor de varkentjes, CR1338 een van de twee bomenstammen, CR1355 voor de grasrand, LR138 voor de takjes met blaadjes aan de kale boom en LR404 de mand waar het varkentje inzit. De klimop is van Noor design 6002-0456. De basiskaart is kraftkarton gekocht bij Action 15x15 cm maar gesneden naar 13,7x13,7 cm. Daarop een oplegvel, kleur offwhite, van 13x13 cm bewerkt met stempelinkt. En daar weer op het velletje met de schuttingstempel. Dat loopt net tot onder het grasrandje dus niet tot onderaan door. Om de kale boomstam toch van takjes te voorzien heb ik snijmal LR138 gebruikt. De mal is een vogeltje op een tak maar dat vogeltje heb ik eraf geknipt en alleen de takjes gebruikt. De grasrand is een velletje scrappapier uit een blokje van Action met een donker randje dat mooi naar licht overgaat en dat is net een veldje bloemen. Het kwam zo mooi uit. Ik heb er helaas nog maar één velletje van dus op is op. De klimoptak heb ik in stukjes geknipt en met foam op de mand geplakt. De andere figuurtjes zijn deels met Tacky glue en foam van 0,5 en 1 mm opgeplakt. De geëmboste deeltjes heb ik geaccentueerd met stempelinkt net als andere onderdelen van de kaart. Het ovaaltje is geprint met lettertype Three Little Pink Pigs, versierd met rode strassteentjes en iets verhoogd opgeplakt.


Voor mij is het zomer als de klaprozen weer bloeien. Dit keer met een patroon van Sjaak van Went. Het patroon komt uit een Hobbydolsboekje nummer 37 en staat op blz. 12. Van dit knipvel heb ik nu vier kaarten gemaakt en dit is de laatste. Ik heb een licht perzikkleurige kaart gerild op 13,5x13,5 cm. Daarop een stuk scrappapier met vlindertjes uit een oud boekje van Kruidvat en dit gesneden op 13x13 cm. Dan een stuk vanillegeel karton 12,5x12,5 cm dit met de mooie rand van MD LR0396 door de cuttlebug gedraaid. Het karton op maat gesneden zoals ik dit mooi vond en gelijk een gehaakt randje erbij gezocht, want de kaart is kleiner dan de mal dus zijn de zijkanten wat rommelig en dat vind ik niet zo netjes. Dit camoufleer ik mooi met zo'n randje. Het patroon geprikt op de kaart en geborduurd met Chrissiegaren nummer 1 en twee kleurtjes Joy garen groen en perzikkleurig. Uit een stukje donkerder perzikkleurig karton een rechthoekje gesneden met een mal van Nellie Snellen de MDF058. Dit op de kaart geplakt en het plaatje iets verhoogd op het rechthoekje geplakt met foam van 1 mm. De rest van het plaatje 3d opgewerkt met kit. Het gehaakte randje op de kaart bevestigd en de kaart is op de wens na klaar. Met dit kaartje doe ik mee aan de challenge op Ons borduurkaartenblog*.


Onze derde kleindochter wordt zeven jaar, maar helaas in de grote vakantie die losbarst in Nederland. Zij zijn de eerste groep die met vakantie komen. Wanneer ze jarig is zijn ze zelf met vakantie en aangezien wij ook nog weg willen krijgt ze haar kaart en cadeautje eerder. De kaart is naar een idee van Anja Zom. Naast een blog heeft zij ook kaarten staan op PictureTrail. Ik kijk er graag naar want ze is een bron van inspiratie. Deze kaart zag ik voorbijkomen maar zij heeft zoveel mallen daar kan ik niet tegen op. Ik heb de kaart geprobeerd te maken maar met andere mallen. Ik heb mallen gebruikt van MD en van Amy design. Van MD heb ik de varkentjes COL1402, het gras CR1355, de slingers LR329, het takje klimop LR206, een plank waar de klimop tegenaan klimt CR1348, witte druifjes LR402 met de blaadjes van de krokus LR400 want dat kwam mooier uit. Het hekje is van Amy design ADD10024 en is twee keer gesneden want een hekje was te kort. De felicitatie is een digistamp die ik tegen kwam op internet en zeer goed van toepassing is want jarig is ze nog niet. Ik heb pas geleden kraftkarton kaarten van 15x15 cm gekocht bij de Action. Deze op 14x14 cm gesneden. Daarop een dun gebroken wit karton van 13,5x13,5 cm gesneden. Een stukje scrappapier uit oude boekjes van Action voor de achtergrond, voor het binnenwerk van de vlaggetjes en de vlindertjes. Met lettertype Three Little Pink Pigs wat te vinden is op internet de tekst feestvarken getypt op kraftkarton en ik bedacht gisteren om dit als een soort bord op een stok te plaatsen. Het lettertype is heel leuk want boven iedere letter staat een krulstaartje. De vlindertjes zijn ponsjes. Een keer geponst uit oranje karton en een keer uit scrappapier, de lijfjes op elkaar geplakt en het geheel met alleen de lijfjes weer op de kaart, zodat het lijkt of ze zo van de kaart af vliegen. Nu de kaart helemaal in elkaar staat ziet het geheel er erg leuk uit, ik hoop dat de jarige dit met mij eens is als ze hem van de week krijgt.

 
Twee felicitatiekaarten gemaakt voor de geboorte van een baby. Een blauwe en een roze kaart. De jongenskaart een beetje stoer met bruine kraft, de meisjeskaart lief met roze. De basis is een witte kaart linnenkarton gerild op 13,5x13,5 cm. De vierkantjes heb ik gesneden met malletjes uit een set van Nellie Snellen MFD056 het zesde malletje, voor de jongskaart uit kraftkarton en voor de meisjeskaart uit biggetjes roze linnenkarton. Het kleinere blokje met het maatje kleiner en daar heb ik restjes scrappapier voor gebruikt. Maken we dat ook weer eens op en het geeft een leuk effect. Het opplakken is nog het meeste werk. De kinderwagen is van Joy 6002-0072. De kap en het dekje is ingekleurd met stempelinkt. De plakparels zijn ooit eens gekocht bij Kruidvat. De stempels zijn verschillende acrylstempels van Marianne design. Een paar knoopjes erop met stukjes twine en klaar zijn de kaarten. Bij het bruine twine hoort nog een verhaaltje. Ik verzamel en biets altijd allerlei touwtjes, lintjes, knoopjes enz. enz. Het bruine twine komt van flessen Prosecco. Daarmee zit de kurk vastgemaakt op de fles en het is een prachtig dun touwtje om te gebruiken op kaarten.

 
En nog maar twee babykaartjes gemaakt. De basis een witte kaart gerild op 13,5x13,5 cm. Daarop scrappapier uit boekjes die ik heb. Op maat gemaakt 12,9x12,9 cm. Een strook blauw en roze, hetzelfde als van het lijstje, gesneden op 13,5x7,6 cm en voor allebei een strook wit 13,5x5,8 cm. Het geblokte scrappapier had ik liggen. Daar heb ik het rechthoekje onder het lijstje mee gesneden. Het malletje voor het lijstje heb ik gekocht bij Boekenvoordeel toen ze pas de Double Do gingen verkopen, al een tijdje geleden dus. De hartjes CR1351, de kleinste gebruikt. Het strikje LR0326 en het rondje onder het wit met een rond malletje ook weer van Nellie Snellen MFD055 en een maatje kleinder voor het witte linnenkarton. Het stempeltje is van Marianne design en de plaatjes komen van Printerest, die heb ik op maat gemaakt en afgedrukt in Word. Met het resultaat ben ik meer dan tevreden.

*Klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.
 

 

 door naar de doopkaarten
door naar de kerstkaarten
door naar de vintage kaarten*
door naar de workshops*

terug naar boven*
naar de startpagina*

Omhoog