Aggie's Kaartjes

Communities

ZeelandNet

Aggie's Kaartjes

Veel kijkplezier

280.351 bezoekers 65 leden Log in

Welkom op mijn communitie


Hallo, mijn naam is Agnes en ik maak al een aantal jaar kaarten die ik op deze manier aan iedereen wil laten zien. Ik probeer er regelmatig nieuwe kaarten of een workshop op te zetten zodat je misschien een idee op kunt doen. De nieuwste kaarten zet ik op de startpagina. De wat oudere kaarten verhuizen dan weer naar de pagina nieuwere kaarten*. Van daaruit kun je weer doorklikken naar mijn Kerstkaarten, waarvan ik van ieder jaar een paar kaarten heb neergezet op een aparte pagina, naar mijn gemaakte vintagekaarten* die ik op een aparte pagina heb staan en naar de workshops. In het fotoalbum* staan al mijn kaarten. Zowel de oude als de nieuwe bij elkaar. Mijn kerstkaarten van de afgelopen jaren zijn te zien bij PictureTrail* dit in verband met de ruimte die ik op mijn communitie heb want die is niet onbeperkt. Heb je een vraag, een tip of een opmerking? Zet dit in mijn gastenboek* of stuur een e-mailtje* en ik zal het proberen te beantwoorden.
Veel kijkplezier!!! 

Ps: op bijna alle borduurpatronen die ik gebruik zit een © ofwel een copyright op dus je begrijpt dat ik deze patronen niet doorgeef. 

Alle linkjes op mijn site zijn voorzien van dit * als je dit tegenkomt kun je daar op klikken om iets te bekijken waar ik naar verwijs. In de meeste gevallen opent de link in een nieuwe pagina zodat je niet steeds terug hoeft te klikken naar wat je al aan het bekijken was. 

Dit jaar zijn de communities vernieuwd. Zo kan het gebeuren dat een link niet werkt omdat ik die over het hoofd heb gezien en niet is aangepast of dat een pagina er vreemd uitziet. Is dat het geval laat het me even weten door een e-mailtje* te sturen dan pas ik dit aan. Alvast bedankt.

Nog een zwemdiploma A......


Zo, onze derde kleindochter heeft ook haar eerste diploma gehaald. Welk diploma is goed zichtbaar aan de kaart die ik voor haar heb gemaakt. Als een speer ging ze door het water. Nu op voor haar B. Hopelijk gaat ze net als haar jongere nichtje door tot en met C. Het patroon komt uit de Hobbykrant een gratis krantje van F&F Cards met allerlei kaartvoorbeelden met een beschrijving dat volgens mij niet meer bestaat. Ik kom met zoeken op Google niet verder dan 6 terwijl ik nummer 7 ook heb staan op mijn computer. Maar goed, ik had dit patroon, de A, ergens staan. Maar vind het maar eens. Lang gezocht en gevonden. De A eerst geprint, het zijn 2 letters A een grote en een kleinere, op dun karton. Dit uitgeknipt, de grotere A overgetekend op een vel geel linnenkarton, gerild en dubbelgevouwen dit omdat de A moet kunen staan. De kleinere A op een velletje leuk scrappapier met vlindertjes overgetekend. Een kikker van de opkikkerknipvellen van Eline Pellinkhof uitgeknipt en de randjes bewerkt met groen kleurpotlood. Het rode randje op de gele basis A heb ik gemaakt met rood kleurpotlood. Alles geknipt, gesneden en op elkaar bevestigd. Het plaatje 3d bevestigd met kit en de tekst uit een restje rood gesneden met MD LR0220. 

 

Vintage voor de dochters......
Voor mijn beide meiden een leuke vintagekaart voor hun verjaardag. Leuke plaatjes en achtergronden. De plaatjes moeten niet geknipt maar uitgedrukt worden. Ik vind het allebei hele leuke kaarten geworden. Ze vielen bij hun ook wel in de smaak. Meer van deze vintagekaarten staan bij elkaar op een aparte pagina, wanneer je ze wilt zien klik dan op een van de twee kaarten of op deze link*

Lid worden......

Lid worden van mijn communitie is helemaal gratis, je hebt hiervoor wel een account bij Zeelandnet nodig. Heb je die niet dan kun je een gastaccount aanmaken door op deze link* te klikken. 

*klik op de onderstreepte link om op de juiste pagina te komen.

Er wordt hard aan gewerkt......Om dit blokje weer te vullen met een nieuwe kaart.

Een toepasselijke kaart......


Een kaartje voor een man geld voor zijn verjaardag heeft gevraagd. Zijn wens is een nieuwe camera en daarvoor hebben we een bijdrage gegeven. Het toeval wil dat ik daar een zeer toepasselijke kaart voor had liggen. Het kon gewoon niet beter. Binnenin de kaart heb ik een geldvakje gemaakt zodat het geld er niet uit kan vallen en gelijk met snijmal LR0220 het woord gefeliciteerd gesneden van donkerblauw karton en dat op het geldvak geplakt. De kaart had ik al gemaakt samen met nog veel meer vintage kaarten dus was ik snel klaar. Al deze vintage kaarten staan bij elkaar als je op deze link* klikt

 

Bedankt en tot ziens!

             
Laat even weten wie er langs is geweest en wat je van mijn site vind met een berichtje in mijn gastenboek* Misschien tot een andere keer en nog een fijne dag.
                     
                                            
                       

Gastenboek

 
Heb je mijn pagina bezocht en wil je vertellen wat je er van vind? Ik zou het dan heel leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn gastenboek. Klik op het plaatje en je kunt je berichtje kwijt.

Kerst 2016......


Of kerst 2015 nog maar pas geleden is, zo voelt het in ieder geval. Nu alweer bezig met kerstkaarten voor 2016. Ik heb er alweer een aantal klaar en deze kaarten heb ik weer op een aparte pagina gezet Kerstkaarten 2016. Je zult er geborduurde kaarten, kaarten met snijmallen, kaarten met 3d opgewerkte plaatjes, scrapkaarten enz. vinden. Er zijn weer allerlei wilde plannen om leuke kaarten te maken en daar onze familie, vrienden en kennissen weer mee te verrassen. Dus ben ik al druk in de weer anders wordt het weer stressen richting december. Wanneer je op de foto klikt kom je uit bij mijn Kerstkaarten 2016* en kun je ook terugklikken naar voorgaande jaren. Ook is er de mogelijkheid om mijn kerstkaarten vanaf 2004 t/m 2015 te bekijken bij PictureTrail. Dus wil je ideeën opdoen neem gerust een kijkje. 

Uiltjes kaart......


Hè hè, de kaart mag online. Onze oudste kleindochter is 12 jaar geworden. Aangezien ze wel eens een blikje werpt op mijn communitie moest de kaart nog even wachten. Ik ben er meer dan tevreden over. De basis is een kaart van kraftkarton 13,5x 13,5 cm. Daarop een oplegkaart van 12,8x12,8 cm. Ik heb de randjes van de basiskaart en het oplegkaartje met stempelinkt bewerkt de rest niet. Ik heb twee rechthoekjes gesneden één met een gegolft randje van scrappapier en één van rood karton voor het plaatje. Het plaatje van Eline's uiltjes uitgeknipt en bewerkt met een zacht tekenpotlood om de witte randjes te verdoezelen. Een vlaggenstrook gesneden met een mal van Marianne design LR0329 en twee ballonnen met COL1378. Het gebruikte scrappapier hiervoor is ook van Eline en lijkt verrassend veel op het bloemetje van het cadeautje op het plaatje. Het scrappapier voor de gegolfde rechthoek is volgens mij ooit gekocht bij Kruidvat. De embossing van de ballonnen met rode stempelinkt bewerkt. De tekst is CR1319 en daarvan ook de embossing bewerkt met stempelinkt. Het plaatje is met 3d kit opgewerkt. Voor de afwerking een strikje van een stukje twine voor de vlaagenlijn dat ik nog had liggen van een varkenskaart want daar moest ik maar één strikje voor gebruiken en vier rode strassteentjes.

Kleurkaarten en tabellen en andere downloads......

Voor de borduur-en stempelfans heb ik kleurkaarten en tabellen om te downloaden. Ik heb ze gemaakt in Word. Wanneer je op de onderstreepte links klikt kom je uit op de juiste pagina's en wordt je doorverwezen waar je een en ander kunt downloaden. Zo heb ik een blanco kleurenkaart gemaakt voor de Derwent colorsoft potloden* zodat je de vakjes kunt inkleuren met de kleuren die je al hebt. Sinds kort heb ik hier een Copic kleurenkaart* aan toegevoegd. Ook staan er 2 leuke digistamps* voor op een felicitatie die je kunt downloaden door er met je rechtermuisknop op te gaan staan en dan in het menu dat je dan krijgt de afbeelding op te slaan op je harde schijf. Hoe je dit doet staat uitgelegd op de betreffende pagina onder de link. Dan heb ik kleurtabellen voor de Chrissiegarens. Een tabel met de kleurnummers van het Mettlergaren welke overeenkomen met de kleuren van de eerste serie Chrissiegarens* en een blanco krullenkaarten voor het Chrissiegaren*. Deze kun je zelf borduren met de betreffende kleuren. Dan heb ik voor de borduurfans en de gebruikers van digistempels nog een workshop* gemaakt hoe je een afbeelding, een patroon of een digistempel, groter of kleiner kunt maken met behulp van Word.

*Klik op de onderstreepte links dan kom je op de goede pagina in het menu van waaruit je de betreffende items kunt downloaden.

Een feestvarken......


Nog een keertje de varkentjesmal. Ditmaal voor de jongste kleindochter die 6 jaar wordt. Of ze ook een verjaardagskaart met varkentjes mocht was haar vraag. Het liefst net zo een als haar nichtje die ook op deze pagina staat. Maar twee dezelfde kaarten daar begint oma niet aan. Dit idee kwam ook op internet voorbij. Ik vond het gelijk leuk, een varkentje in een mand. De achtergrond is een scrappapiertje met bloemen en daar heb ik het stempel met de schutting op losgelaten van Marianne design de CS0943 Wood. Het zal wel aan mij liggen maar ik vond het stempel niet duidelijk afgedrukt. Eenmaal op maat gesneden zag het er toch aardig uit. De gebruikte snijmallen zijn van MD en van Noor design. COL1402 de varkentjes, CR1338 een van de twee bomenstammen, CR1355 voor de grasrand, LR138 voor de takjes aan de kale boom en LR404 de mand waar het varkentje inzit. De klimop is van Noor design 6002-0456. De basis is kraftkarton gekocht bij Action 15x15 cm maar gesneden naar 13,7x13,7 cm. Daarop een oplegvel offwhite van 13x13 cm bewerkt met stempelinkt. En daar weer op het velletje met de schuttingstempel. Dat loopt net tot onder het grasrandje dus niet tot onderaan door. Dat zie je toch niet. Om de kale boomstam toch van takjes te voorzien heb ik snijmal LR138 gebruikt. Dat is een vogeltje op een tak maar dat heb ik eraf geknipt en alleen de takjes gebruikt. De grasrand is een velletje scrappapier uit een blokje van Action met een donker randje dat mooi naar licht overgaat en dat is het veldje bloemen. Het kwam zo mooi uit. De klimoptak heb ik in stukjes geknipt en met foam op de mand geplakt. De andere figuurtjes zijn deels met Tacky glue en foam van 0,5 en 1 mm opgeplakt. De geëmboste deeltjes heb ik geaccentueerd met stempelinkt net als andere onderdelen van de kaart. Het ovaaltje is geprint met lettertype Three Little Pink Pigs, versierd met rode strassteentjes en iets verhoogd opgeplakt.

 

Zwemdiploma A......


Onze jongste kleindochter is afgezwommen en geslaagd voor haar zwemdiploma A. Omdat ze tegenwoordig zoveel moeten kunnen is dit zeker een kaartje waard. Een scrapkaartje is het geworden met een kikkertje van Eline Pellinkhof. Deze plaatjes zijn geweldig als opkikkerkaart, maar de kikkers in badpak en zwembroek die op dit knipvel staan lenen zich ook prima voor een afzwemkaart. Een gebroken witte kaart 14,9x10,5 cm gerild en dubbelgevouwen. Daarop een stukje scrappapier ooit gekocht bij Action. Een restje blokjeskarton uit dezelfde winkel en een snijmal van Lin & Lene nr. 1201-0002, voor zowel het rondje uit rood karton en het maatje kleiner uit groen karton voor het tekstrondje. Dit tekstrondje heb ik op Printerest gevonden samen het diploma B en C dus dat komt nog eens goed van pas. Eerst de tekst geprint op het karton en daarna met het malletje uitgesneden. De blaadjes uit een stukje geel schaduwkarton gesneden en de nerfjes met inkt bewerkt is een creatable van MD LR0131. Het kikkertje geknipt en 3d opgewerkt met kit. De kaart en het hartjes scrappapier was nieuw karton het andere karton waren restjes. Zo heb ik met weinig materialen een leuke kaart gemaakt.

Een jongen of toch een meid......

0341%20babykaart%20jongen.jpg?1490376795Voor alle kaarten heb ik dezelfde embossingmal gebruikt en toch zijn ze anders. Een felicitatie voor de ouders en niet te vergeten voor de grootouders. Deze embossingmal heb ik al vaker gebruikt. Ook heb ik overal strassteentjes geplakt dat geeft een leuk effect. Voor de twee bovenste kaartjes heb ik plaatjes van Eline Pellinkhof geknipt en op een kader geplakt gesneden met een mal van Marianne design CR1240. Voor de kaarten van opa en oma de mal LR0219. De kaarten na het draaien door de cuttlebug met de mal eerst op maat gesneden en daarna de stansjes en de plaatjes opgeplakt. Stickertjes en een stempel maken de kaart af. Eenvoudige kaarten maar toch leuk.
Omhoog