1saam

Communities

ZeelandNet

1saam

Welkom op de community 1saam!

20.240 bezoekers 14 leden Log in

1 saam... Wat is dat?

1saam is een community, bedoeld om mensen de kans te geven mee te praten over eenzaamheid. Informatie, tips, links, ervaringen uitwisselen, alles is mogelijk. Vul de poll in, schrijf mee in het gastenboek en help mee de wereld wat minder eenzaam te maken. Niet eenzaam, maar 1saam!

Ga naar het forum

In het rechtermenu krijg je toegang tot het forum. Praat mee. Daar worden we allemaal wijzer van.

Nodig iemand uit!

Nodig iemand eens uit. Niet perse meteen op de koffie, maar wel om een chat te beginnen via deze community. Wie weet waar dat toe leidt! Of geef je mening op het forum. Kom met iedeeën, opmerkingen, gedachten of gedichten...

Poll

Er is voldoende hulp te krijgen als je eenzaam bent

Soeterbeeck

Net gemist? De uitzending over eenzaamheid van de KRO? Dan kunt u die terugzien op www.uitzendinggemist.nl.

Veel deskundigheid over ouderen en eenzaamheid. Voor de nuance: de meeste ouderen zijn niet eenzaam! Ook heel veel jongeren hebben last van eenzaamheid. Wees niet afhankelijk van hulpverlening. Kom uit je stoel en help jezelf!

Welkom op deze community

1saam ... Deze community geeft mensen de kans hun informatie over eenzaamheid te delen met anderen. Zo worden we samen één: 1saam.

Deze community is gestart door de mensen die de training Creatief Leven hebben gevolgd bij Faktor5. Je zult hier steeds meer namen aantreffen. De start is gemaakt door Jeannette Rijks.

Geslaagd in 2007: zodra ze toestemming geven hun namen bekend te maken, kun je ze hier vinden!

Einde oefening eenzaamheid

Deze community was bedoeld voor de relaties van Faktor5. Dat zijn mensen die hulp bieden bij eenzaamheid. Deze community sluit. Wie zich wil informeren over eenzaamheid kan het best kijken op www.eenzaamheid.info.  Wie hulp zoekt kan terecht bij www.faktor5.nl. Contact met Jeannette Rijks krijgt u via www.jeannetterijks.nl

www.jeannetterijks.nl

Neem de regie over je leven terug

De regie over je leven? Wie last heeft van eenzaamheid, voelt zich vaak niet alleen eenzaam en verdrietig. Ook een tikje angstiger, een pietsje wantrouwiger en machteloos. Als je je nu afvraagt, wie zou dat toch zijn, die die site opzet, wat zouden ze verdienen aan mijn ellende?  Dan weet je dus dat die achterdocht komt door die eenzaamheid. Asl je weet hoe eenzaamheid ontstaat, snap je meer van jezelf. Waarom je er niet toe komt om 'er leuk uit te gaan'. Waarom je je niet altijd op je gemak voelt in het gezelschap van anderen.

Al die gevoelens samen maken het reuze moeilijk om jezelf te helpen, of zelfs maar om hulp te vragen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat eenzaamheid zichzelf gevangen houdt. Nou, dat hoeft niet. Leer. Leer over wat het is, hoe het komt en wat je kunt doen om jezelf te helpen. kijk op www.eenzaamheid.info voor meer kennis over jezelf. Want daar begint het. Wie werkelijk van eenzaamheid af wil komen, zorgt dat hijof zij niet afhankelijk wordt van hulpverlening, drank of drugs. Weet wat je nodig hebt. Help jezelf. Neem het roer in handen!

Nieuws

We dagen je uit!

Ja, want de grote uitdaging bestaat er uit, je veilige plek even te verlaten en je te verdiepen in wat je kunt doen om mensen te helpen die last hebben van eenzaamheid. Wat zouden bijvoorbeeld oudere mensen kunnen bijdragen? Vaak denken we dat we maar moeten aankomen met hulp, maar daarmee maken we mensen misschien meer tot slachtoffer dan dat we ze werkelijk helpen. Wie komt met een goed idee?

informatie over eenzaamheid

Op www.eenzaamheid.info kun je veel informatie halen over eenzaamheid, en vooral over wat je er aan kunt doen. Er staat een heel cursusboek op in PDF, zodat je zelfs gratis een cursus kunt volgen.faktor5

succesfactor, alleen voor leden...

Op de besloten pagina's kunnen de leden van succesfactor hun ervaringen uitwisselen, de agenda bijhouden en samen werken aan gedeelde documenten.
Omhoog